marți, 15 ianuarie 2008

Ciudăţeniile sistemului de pensii private


C
SSPP intenţionează să modifice din nou legea pensiilor private. Modificarea se referă la repartizarea în mod egal a indecişilor şi nu, aşa cum este logic şi cum prevede legea, proporţional cu cota de piaţă obţinută după prima campanie de vânzări. Măsura va ajuta fondurile de pensii care acum au o cotă de piaţă insignifiantă să ajungă la magicul număr de 50 000 de aderenţi. În mod normal, într-o societate concurenţială, aceste fonduri incapabile de a atrage clienţi ar fi fost eliminate fără regret. La noi piaţa funcţionează după alte reguli şi interese. Mai multe fonduri înseamnă un control mai greoi al sistemului, posibilităţi multiple de fraudă şi, de ce nu, un viitor FNI.

Un comentariu:

  1. Toate fondurile de pensii trebuie sa aiba sanse egale in a castiga clienti. Cei care nu au ales pana acum un fond de pensii au fost indecisi si nu cred ca trebuie redistribuiti proportional cu numarul de clienti atrasi deja de catre fondurile de pensii, ci trebuie sa aiba sanse egale de a ajunge la oricare fond de pensii.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)