marți, 15 ianuarie 2008

Vânătoarea de speculanţi

Aşa cum bănuiam, băieţii de la BNR au ieşit pe sticlă cu spectacole ieftine. Dijmărescu, într-o declaraţie pe care nu aş fi dorit să o aud, a lansat avertizări voalate către speculanţii care au ei ce au cu moneduţa noastră naţională. Trebuie să recunoaştem că această ieşire este mai puţin rea decât o intervenţie a BNR pe piaţă. Oricum, pariez că declaraţia lui Dijmărescu va ocupa prima pagină a ziarelor, în timp ce analiştii de mâna a zecea se vor întrece în a o interpreta. Asta fără să se gândească la o realitate aflată la mintea cocoşului: piaţa românească este atât de mică încât, cu o sumă relativ modestă pentru un investitor de calibru, poţi manipula cursul în ce direcţie vrei.

Pe zi ce trece, mi se confirmă din ce în ce mai mult faptul că BNR este o instituţie total depăşită condusă de nişte băieţi care nu înţeleg faptul că lumea în care se mişcă s-a schimbat, iar influenţa lor este din ce în ce mai mică.

Un comentariu:

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)