joi, 14 februarie 2008

Gheţea o ia pe arătură


I
niţial am crezut că declaraţia referitoare la interzicerea creditării în valută este de fapt o transcriere neferiucită făcută de un ziarist mai ageamiu. Văzând însă cum domnul Gheţea(şeful ARB şi preşedintele CEC) explica cu nonşalanţă faptul că limitarea creditării în valută protejează populaţia de riscul valutar, am început să am îndoieli clare în ceea ce priveşte capacităţile sale. Nu numai că o asemenea aberaţie ar fi imediat taxată de către Comisia Europeană, dar declaraţia cu pricina sfidează bunul simţ. Şi, sincer să fiu, nu ştiu ce se va alege de CEC cu un asemenea preşedinte.
În final, l-aş întreba pe "specialistul" Gheţea dacă nu cumva consideră că naţionalizarea valutei ar feri mult mai bine populaţia de diversele şocuri financiare. Şi ca să închei apoteotic, vă promit că în scurt timp voi face o analiză amănunţită asupra activităţii CEC de la venirea geniului la conducere.

Un comentariu:

  1. ala numai bancher nu pare a fi, daca e sa te iei dupa initiativele in genul celei descrise de tine.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)