luni, 7 iulie 2008

100+


S
e împlinesc acum100 de articole publicate pe blogul trenduri.blogspot.com. 100 de articole în care am încercat să prezint fenomenele economice într-o modalitate diferită. Nu am lăsat loc de echivocuri, nu m-am ascuns în spatele formulărilor ambigue. În principiu, am căutat să păstrez linia pe care mi-am propus-o în "manifestul" acestui blog, adică să ofer opinii clare, chiar cu riscul de a cădea în penibil.

Au fost multe momente în care am fost luat în râs, făcut analfabet sau chiar considerat un impostor care nu are habar pe ce lume trăieşte. Realitatea însă i-a contrazis pe cei care se constituiau în "înţelepţii momentului", cei care mă contraziceau cu citate imbecile ale unor analişti extrem de vizibili. Nu voi trece acum în revistă toate predicţiile făcute de pe acest blog ci voi prefera enumerarea celor mai importante, anume creşterea inflaţiei, criza petrolieră, scăderea preţului imobilelor şi criza alimentară. Ceea ce este important de reamintit este faptul că toate aceste predicţii au fost făcute încă de anul trecut, mai precis, într-o perioadă în care toată lumea credea că vom continua să trăim la infinit într-un dulce univers al contradicţiilor. Oricine ar fi judecat la rece, nelăsându-se influenţat de emoţiile momentului, ar fi putut trage aceleaşi concluzii. Din păcate, în general, omul este un animal extrem de emoţional, iar prin prisma emoţiilor exacerbate cred că pot fi explicate toate marile eşecuri ale omenirii.

Nu voi întinde prea mult acest articol întrucât nu se înscrie în linia blogului. Voi reaminti doar că linia editorială va fi păstrată urmând să fie operate modificări la nivelul design-ului şi, dacă voi avea timpul necesar, la nivelul interactivităţii(mi-aş dori să ne cunoaştem mult mai bine între noi şi, dacă aveţi propuneri în acest sens, postaţi-le sub formă de comentarii la acest articol). În ceea ce priveşte audienţa, sper să rămân sub 1000 de vizitatori unici săptămânal întrucât altfel înseamnă că merg pe o cale greşită. Acest blog nu este pentru mase. Se adresează unei nişe extrem de înguste şi sper să-l pot păstra aşa.

6 comentarii:

  1. Felicitari pt. centenar. Tine-o tot asa si vei avea mereu un loc in lista mea de 'bookmarks' :)

    RăspundețiȘtergere
  2. prea putine articole....avand in vedere ca verific aproape zilnic

    RăspundețiȘtergere
  3. keep up the very good work :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Salut!
    In primul rand vreau sa te felicit pentru calitatea postarilor din acest blog.
    Apoi, as avea o remarca referitoare la un subiect tangential atins de tine aici: numarul de vizitatori ai paginii. Eu zic ca un numar mai crescut de vizitatori unici nu ar trebuie sa te ingrijoreze. Si de ce zic asta: pentru ca, pe langa cei care au cunostinte economice aprofundate, exista si un numar semnificativ de oameni instuiti, dar care nu au specialitate economica. In schimb au o dorinta mare de a fi informati, de a citi pareri pertinente si clare referitor la diferitele comunitati economice care ii inconjoara. Blogul tau este o sursa foarte buna de informare pentru noi - la nivel de cultura generala.
    Pornind de la subiectele propuse de tine am cautat pe internet si alte informatii si consider ca am acumulat un bagaj de cunostinte deloc neglijabil. Sunt convinsa ca in situatia mea se afla o buna parte din cititori si cred ca mai sunt inca foarte multi - din aceeasi categorie cu mine - care inca nu te-au descoperit. De aceea te recomand cu placere de fiecare data cand am ocazia. Consider ca nisa careia te adresezi este destul de mare. Nu cred ca printr-un numar mai mare de vizitatori ar scadea calitatea cititorilor sau s-ar pune presiune pe stilul (lejer si inteligibil) pe care il folosesti. Sper sa ai aceeasi perspectiva pe care o am si eu: bucuria faptului ca munca ta ajuta la educarea dpdv economic a unor oameni. Si de aceea iti doresc cat mai multi vizitatori si spor la lucru in continuare! :-)

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte fain blogul si foarte faine analize => ma abonez si eu la feed-ul tau!

    Keep up the good work!

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)