marți, 25 noiembrie 2008

Agenturili

Dacă până acum speranțele(deşarte) ale unora se îndreptau către Moody's, iată că ieri acestea au fost spulberate. Conform unei analize dată publicității, agenția de rating vede recesiune anul viitor, ceea ce în ochii unora, desigur, reflectă o "insuficientă cunoaştere a realităţilor economiei româneşti"(conform lui Tăriceanu). Întrucât am vorbit şi ieri despre cât de inutile sunt aceste replici puerile, prefer să nu mai pierd timpul. Aceleaşi lucruri s-au spus şi la cele două declasări operate de S&P şi Fitch. Era de aşteptat ca artizanii conspiraţiei să dea şi acum o replică similară.

Ceea ce cred că trebuie reţinut este faptul că asistaăm la primul pas către scăderea ratingului, chiar dacă reprezentantul Moody's a precizat că aceasta nu se va întâmpla. Poate că vă mai amintiţi cum, în urmă cu aproximativ două săptămâni, estimam că şi Moodys va face o mişcare similară celorlalte agenţii de rating. Deocamdată a estimat riscul unei recesiuni, ceea ce, din punctul meu de vedere, este chiar mai rău decât o declasare. Urmează ca peste câtva timp să asistăm la o nouă analiză negativă care va pregăti terenul scăderii rating-ului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)