vineri, 6 februarie 2009

Gloom, Boom & Doom

Desigur, un interviu cu Marc Faber, "tătucul" Gloom Boom & Doom report. Interviul a fost acordat Bloomberg TV. Vizionare plăcută şi optimism moderat!


4 comentarii:

  1. m-am cam saturat si de grupul asta faber/rogers/schiff, care de acord, au prevazut criza, insa cand intr-adevar a venit se pare ca nu prea mai stiu ce sa faca.. Tot o tin una si buna pe commodities, cand toate au scazut cu peste 50-60%.. De acord ca pot veni vremuri hiperinflationiste, insa pana atunci avem o perioada de deflatie puternica, contractie a masei monetare, depresie.. asa ca.. ce prevad ei de fapt?

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte corect. Au aparut acum o droaie de specialisti care in virtutea faptului ca vazut bula imobiliara din state (nici nu era greu se pare, sunt foarte foarte multi care au vazut-o), acum isi aroga tot soiul de competente macroeconomice.

    E clar ca daca ne ingropam energia productiva in aur si alte asemenea, criza va fii vesnica. Solutia crizei trebuie sa-i faca pe oameni sa produca, sa se faca utili societatii.

    Asta nu exclude ca beneficiile consumului sa fie redistribuite, mai multe spre tarie sarace si mai putin spre cele occidentale care au acumulat datorii fabuloase pentru consumul de pana acum.

    RăspundețiȘtergere
  3. Anonim, acum ce vrei si tu, ei nu sunt singuri pe piata, guvernele isi fac mendrele si trag de placint cat pot! Cand o sa inceteze sau coca incepe sa se umfle atunci inainte de relansare sau inainte de hiper inflatie pretul la commodities vor creste... doar mama omida iti poate spune ziua luna minutul in rest vanatoare placut la gasit bottom-ul...

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu uitati ca oamenii astia sunt investitori, asa ca rolul lor nu este de a salva economia mondiala ci de a scoate profit.

    Apoi, cel putin Schiff joaca pe o strategie pe termen lung, si nu cauta bottom-ul. Pur si simplu cumpara pentru ca preturile sunt mici si in scadere. Daca preturile mai scad, el cumpara si mai mult. De ce? Pentru ca zice el, preturile la commodities vor creste mult mai mult in viitor (cand, nu stie nici el).

    Oamenii ca Rogers/Schiff nu stau cu banii la ciorap decat pentru a vana oportunitati de investitii.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)