sâmbătă, 14 martie 2009

Inside Madoff Scandal

Un excelent documentar semnat WSJ.

Partea I:


Partea a II-a:


In loc de concluzie(sau From Penthouse to the Big House):

5 comentarii:

  1. Cum ieri am scris despre tema de azi, mi se pare si normal ca azi sa scriu despre tema de maine.

    Hehe, am inceput sa fac previziuni chiar si pe tema postarilor tale... :)

    Dar despre FMI stiu ca voiai oricum sa ne povestesti acum vreo zile. Si ne mai promisesei un articol si despre aur, pe tema caruia ti-am dat si eu cateva articole pe aici. Sunt curios ce ai apucat sa citesti din ele, poate saptamana viitoare o sa fie mai cu spor si reusim si discutia asta.

    Ok, deci cu imprumutul FMI ziceam pe forum asa:

    O sa incerce probabil Isarescu sa mai tina in sah inflatia o vreme, dar mare lucru n-o sa prea poata face cand ne-or lovi somajul, incapacitatile de plata, spargerea baloanelor imobiliare autohtone, falimentele firmelor, colapsul bancilor, foamea oamenilor, sindicatele iesite in strazi si altele de genul... :)

    Uitati-va mai bine in jurul vostru. Eu am cunoscut primul caz personal de somaj acum vreo 2 luni. Insa in ultimele 2-3 saptamani am auzit deja peste 10 cazuri pe care le cunosc personal. Fiecare din firme, medii sau pregatiri care mai de care mai diverse. Nu-mi fac iluzii ca in alte parti e mai bine, pentru ca pe langa cazurile personale mi se confirma stiri din diverse surse.

    Majoritatea celor cu care am vorbit sunt inca optimisti, 2-3 luni vor merge din inertie si spera sa se descurce cu ratele si cu banii intre timp, pana spera ei ca vor gasi un nou job. Care joburi nu vor aparea ci vor incepe sa se reduca tot mai tare. Pana la paste poate o mai tinem pe linia de plutire. Dar dupa.. dumnezeu cu mila.

    Exact ca in iarna, inainte de sarbatori cati voiau sa accepte ca romania va fi lovita macar de criza ? Toti isi vedeau de craciun, vacante la ski si petrecerea era inca in toi pentru majoritatea. Eu si inca vreo cativa "bezmetici" care vorbeam pe aici si pe alte forumuri despre criza, eram pe atunci luati la misto. Faza intai i-a lovit pe o parte in ianuarie, apoi in februarie tot mai multi si-au dat seama ca .. e pe bune criza asta. Si in Romania.

    Ei bine, dupa Paste va urma faza a doua...

    RăspundețiȘtergere
  2. Si inca ceva. Ziceai ca mai arunci din cand in cand un ochi si pe blogul meu.

    Sunt curios ce parere ai despre ultimul subiect cu cresterea burselor din ultimele 3 zile. Cat va dura cresterea si ce va urma dupa ? Vreau un pronostic la ghici sau de orice fel de la o persoana care mai stie cum stau lucrurile.

    Ca si asta a fost o treaba destul de fierbinte despre care n-am prea discutat saptamana asta... :)

    Si-ti mai recomand un link interesant, ca tot vorbeam de subiectele saptamanii. Si de schimbarile care vor urma DUPA: Care este cel mai important subiect din presa de azi?

    RăspundețiȘtergere
  3. Flavian: Faptul ca ai inceput sa intuiesti subiectele pe care le voi aborda e OK. Urmatorul pas e sa intri long sau short pe ele :-))
    In ceea ce priveste cresterile actuale nu stiu ce sa zic. Pendulez intre octombrie 1929 si ianuarie 1930(mai inclinat sunt sa cred ca ne aflam in 1930). Oricum se pot face bani frumosi. Este posibil sa se recupereze rapid peste 40% din pierdere(sau chiar mult mai mult). Poate voi dezvolta candva subiectul(posibil atunci cand gugustiucii vor vorbi in termeni elevati gen "crestere pe baze solide" sau "fundamentele depasirii maximelor istorice" s.a.m.d.)...

    RăspundețiȘtergere
  4. Hehe, long sau short, a fost super... :)

    Pentru comparatia cu anii 30 cred ca o sa gasesti interesant acest GRAFIC.

    Acolo arata un fel de ianuarie 1931 adica ultima tentativa de bulltrap mai serioasa inainte de prabusirea finala.

    Crezi ca putem urca cu 40% adica undeva pe la 9000 ? Esti mai optimist decat mine in cazul asta. Eu estimasem un 7500-8000 in cea mai fericita varianta... :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Flavian: Gasesti aici un grafic mult mai interesant al marii crize.
    In ceea ce priveste cresterea e posibil sa se recupereze chiar mai mult de 40%. Remarc totusi ca, din punct de vedere tehnic, nu prea sunt create conditiile unei cresteri de mai mult de 4-5% fata de nivelele actuale. Ramane sa vedem cum se va dezvolta situatia.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)