vineri, 17 aprilie 2009

Lebada neagra

Nassim Taleb, autorul cărţii "Lebăda neagră" într-un interviu acordat Bloomberg.
Dacă încă nu aţi citit "Lebăda Neagră" vă recomand s-o faceţi cât mai repede. Este una din lecturile obligatorii, care vă va schimba modul în care vedeţi lumea.

11 comentarii:

  1. www.edge.org
    Acolo se strange crema ganditorilor contemporani.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cartea este excelenta. De asemenea trebuie cititi si prietenii lui Taleb: Didier Sornette, Mark Buchanan,Jean-Philippe Bouchaud.

    RăspundețiȘtergere
  3. Dan, mi se pare mie sau BVB sa pregateste sa sufle in panzele unui bull market care pierde din viteza in fata stirilor economice negative? :))
    http://www.standard.ro/articol_89574/exclusiv_tmc__bvb_vrea_sa_ridice_pragul_sif_urilor_la_cel_putin_5___interviu_video.html

    RăspundețiȘtergere
  4. Dan, legat de Lebăda neagră, am observat că şi Cătălin a abordat subiectul. Aveţi două prenume sau sunteţi în aceeaşi echipă? Apreciez ambele "prenume", da' toată lumea are ... curiozităţi.

    RăspundețiȘtergere
  5. OmSimplu: Acolo si in alte cateva locuri. Edge nu are monopolul.
    Anonim: Perfect de acord cu tine.
    B: Ba da. Dar nu in fata stirilor negative ci in fata proriei superficialitati. Scriu saptamana viitoare despre asta. Pana atunci verifica ce insideri cumpara titluri TLV si o sa intelegi mai bine de ce cresc unele titluri.
    AristotelCostel: Singura echipa pe care o am e formata din doi oameni: eu si cu mine. Si pe niciunul nu-l cheama Catalin. :-))

    RăspundețiȘtergere
  6. Dane, si tu crezi ca am vazut toate lebedele negre ? Astea de pana acum au fost doar vreo cateva ratacite de stol. Restul abia acum urmeaza... ;)
    .
    Dar parca ziceai ca pariezi pe scadere acum cateva zile. Sper ca n-ai pariat prea mult... :)
    .
    Alternative monetare - varianta oficiala SDR.
    .
    Alternative monetare - varianta cos valutar.

    RăspundețiȘtergere
  7. Poate greşesc - dar cartea cu pricina ( pe care nu am citit-o integral, ci doar unele fragmente disponibile pe Internet ) mi s-a părut aşa ... un pic că vrea să scuze şi/sau să pună doar pe seama inadecvării modelelor matematice - pogorîte probabil din ceruri :) - problemele actuale ...

    Îmi cer scuze dacă greşesc prin incompleta documentare.

    RăspundețiȘtergere
  8. Flavian: Nu stiu exact la ce te referi. Eu am spus asta: "De asemenea, cu toate că din ceea ce voi prezenta aici va rezulta contrariul, ţin să vă informez că am în continuare poziţii long pe piaţa americană"(in 14 aprilie).

    In rest, in ceea ce priveste lebedele negre, iti recomand sa citesti cartea pentru a afla raspunsul. :-)

    RăspundețiȘtergere
  9. De citit inainte si review-urile de one star de pe amazon.com ;)

    RăspundețiȘtergere
  10. AristotelCostel: Acum chiar ca m-ai bagat in ceata... De fapt despre ce e vorba?

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)