joi, 28 mai 2009

O noapte extraterestra


Sunt destul de obosit deoarece am în urmă o noapte nebună. Echipa pe care o iubesc a câştigat în oraşul pe care-l ador. Nici nu se putea altfel, ar fi fost împotriva mersului normal al lucrurilor! Aşa se face că acum, în momentul în care scriu aceste scurte impresii, sunt frânt, după o noapte în care m-am bucurat alături de catalani şi am revăzut aproape până la refuz toate fazele importante ale meciului. Poate că cel mai mare regret al meu din seara trecută a fost că nu am putut să fiu în acelaşi timp şi la Barcelona unde înţeleg că atmosfera a fost de 10 000 de ori mai fierbinte decât la Roma.

Ceea ce s-a întâmplat aseară a fost emoţie pură. De la agonia primelor minute ale meciului în care Ronaldo ne-a dat fiori, meciul a evoluat exploziv spre deznodământul pe care-l aşteptam. Barca a reuşit să demonteze jocul reprezentantei "perfidului Albion", oferindu-ne un spectacol incendiar. Umilirea supremă a englezilor a venit în minutul 70, atunci când piticul Messi a plutit magnific peste întreaga apărare engleză pecetluind victoria extratereştrilor printr-un super gol cu capul.

Dincolo de sentimente, a fost o lecţie din care toată lumea ar trebui să înveţe ceva. Am văzut o echipă în care fiecare element a funcţionat, ca o rotiţă a unui mecanism impecabil. O echipă care n-a costat mult, dar care valorează enorm. Lecţia predată de catalani seara trecută a fost una cât se poate de simplă: nu-ţi trebuie foarte mulţi bani pentru a face lucruri măreţe, trebuie doar să investeşti într-un mecanism care funcţionează. Lucru perfect valabil pentru orice, în special pentru o economie anchilozată!

P.S. Cu această ocazie am reuşit, în sfârşit, să pun capăt seriei de pierderi de la pariurile sportive! Asta pentru că, înaintea fiecărui meci la Barcelonei, din superstiţie, am pariat pe adversari.

2 comentarii:

  1. Wow!
    Ma bucur pentru tine!
    A fost o finala magnifica si a castigat cine trebuia sa castige!

    RăspundețiȘtergere
  2. Dan, eu am renuntat sa ma uit la fotbal pt ca ma enervam de fiecare data cand vedeam cat de inept joaca nationala Romaniei sau echipele de la noi, felicitari pt victoria echipei favorite!

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)