marți, 21 iulie 2009

Iarna nu-i ca vara

"Infrastructura nu este principala problema a turismului romanesc. Uitati-va la Grecia, nu are o infrastructura de succes". Aceasta este afirmaţia pe care a făcut-o Băsescu la Consiliul Consultativ al Turismului, încercând probabil să justifice existenţa ministerului lui Nutzi. Că această afirmaţie nu reprezintă altceva decât o prostie este de domeniul evidentului. Nici în visele noastre cele mai frumoase nu ne putem compara cu grecii la capitolul infrastructură. Pentru a justifica afirmaţiile pe care le-am făcut, nu voi exemplifica decât cu două fotografii: prima reprezintă un segment de autostradă din munţii Epir, iar cealaltă podul de la Patra (Rio-Antirio) despre care probabil aţi văzut şi ceva documentare pe Discovery.



Mai multe imagini cu infrastructura precară a Greciei puteţi vedea aici: http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=441395.

Că nu poţi pune egalitate între noi şi greci în ceea ce priveşte turismul, este de asemenea, evident. Nu avem istoria lor, nu avem peisajele lor, insulele, hotelurile şi serviciile lor. Comparaţia nu numai că este nefericită, ci chiar prostească.

Cam acelaşi tip de afirmaţii erau făcute de acelaşi şi în urmă cu ceva ani, pe vremea când susţinea la fel de categoric faptul că România nu are nevoie de autostrăzi. Unde am ajuns se poate observa cu ochiul liber.

Probabil că în urma acestui articol voi fi acuzat că fac politică. Nu e aşa. Sunt doar extrem de iritat când văd gigei care se pricep la toate, împingându-ne cu seninătate în rahat!

4 comentarii:

  1. duminica am mers pe Tranfagarasan. cu adevarat "land of choice", am fost coplesit de oferta de gropi de diferite adancimi, pietris, 3-4 randuri de petice de asfalt si surpriza maxima: craterele din tunel (neiluminat, desigur, unde ar mai fi farmecul)in care riscam sa imi dispara jumatate de roata din fata de la motocicleta. Recunosc ca n-am vazut urme de pantofi Gucci, doar turisti care in curand vor fi chemati la vot.

    RăspundețiȘtergere
  2. Din pacate iar imi vine sa-i dau dreptate lui Base, pt. simplul motiv ca ar fi hilar sa asteptam sa se rezolve problema infrastucturii cind e clar ca nu doar aia e problema. Sint probleme de mentalitate, de respect, de hrapareala pt. bani si scos 10 piei de pe turist + sezonul scurt (o luna, hai o luna si jumatate, in multe cazuri). Evident infrastuctura are un rol foarte mare, dar la fel de important daca nu mai importante vin si celelalte.
    Stiti bine cum sint laudati copii in strainatate mai ales, ceva ce nu vezi atit de des in RO - pt. orice maruntis o incurajare, "ai facut foarte bine", "bravo", "continua" , etc. In acelasi fel vad si "incurajarile" lui Basescu pt. a incerca sa faca ceva (alaturi de minister) pt. a promova atit cit este din turismul romanesc, cu tot cu oamenii care lucreaza in acel domeniu. Crezi ca "incurajari" de genul "mergeti in Bulgaria" cum vezi pe toate forumurile / ziarele romanesti ajuta economia Romaniei?
    Ce-i de facut? Multe. Insa nu trebuie asteptat pina o sa avem drumuri europene si nici stat cu miinile in sin. E funny sa vezi cum se agita apele in RO in mijlocul sezonului estival. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. iertatil ca nu stie ce vorbeste...Base iar a spus o duda.

    RăspundețiȘtergere
  4. În ultimii 20 de ani se circulă pe drumurile făcute de răii de comunişţi (abia întreţinute, cele mai multe), mai puţin 40 de Km de autostradă a soarelui pe care se circulă cu 140 km ca să se intre pe un tronson de drum local cu linmita la 70...
    Inteligentă treabă, nu ?

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)