duminică, 13 septembrie 2009

Noua Olanda

Ani la rândul SUA s-a opus politicilor de reducere a poluării motivându-şi acţiunile prin interese economice şi prin aruncarea în derizoriu a efectelor. Pragmatismul unor grupuri obscure a fost ridicat la nivel de politică de stat. Deşi era logic faptul că vor simţi şi ei efectele(la urma urmei era doar o chestiune de timp) au preferat ignorarea realităţii. 
Decontarea se pare că vine mai repede decât credeau. În imagine aveţi principalele zone  din New York care se estimează că vor fi afectate de inundaţii ca urmare a creşterii nivelului oceanelor. Mai multe informaţii puteţi citi în articolul din Wall Street Journal (New York City Braces for Risk of Higher Seas).

7 comentarii:

  1. Nu-i asta decontarea, nu cred ca va creste nivelul oceanului. Da' pur si simplu consumul de hidrocarburi se reduce din cauza recesiunii si asta va restabili echilibrul.
    Lumea are un proprietar intelept care o administreaza bine.

    RăspundețiȘtergere
  2. Scrie pe harta aia ca alea sunt zonele care pot fi inundate in caz de URAGAN :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Alex, stimabile, cred ca ai uitat cele 10 randuri de ghilimele la ultima ta fraza. Cine nu te cunoaste mai bine ar avea impresia ca esti un utopist si nu e frumos sa lasi o imagina gresita despre tine :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Cum zicea si 123 personal nu văd prea clar legătura dintre harta zonelor posibil de a fi afectate de uragane şi transformarea în "Olanda" ...

    RăspundețiȘtergere
  5. Olanda este sub nivelul marii. Olanda are diguri care o protejeaza de valurile oceanului. Probabil asta era legatura.

    RăspundețiȘtergere
  6. MIA, 123: E greu sa crezi ca intr-o dimineata NY-ul se va trezi sub ape. Lucrurile se petrec treptat; ceea ce ingrijoreaza este evolutia cat se poate de clara. Pana nu demult in unele zone nici nu se punea problema inundatiilor. Acum(asa cum se observa din imagine) orice tip de uragan poate produce inundatii in respectivele zone. Ce poate urma mai departe? Parerea mea este ca directia e clara.

    RăspundețiȘtergere
  7. Asta e Dane, se pare ca tot mai multe teorii arata faptul ca in zonele de tarm populatia va avea nitzel de suferit.

    Chiar daca nu esti genul care pune botul la filmele despre codoi ale lui nea Goe, tot nu poti sa nu obsrvi incalzirea din ultimii ani care are loc.

    Frumos ar fi ca oamenii respectivi sa ia aminte si sa se mute nitzel mai departe de tarm sau sa invete de la venetieni cum se practica vaslitul printre zgarie-nori... :)

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)