sâmbătă, 12 decembrie 2009

East vs west -- the myths that mystify

13 comentarii:

  1. pentru a intelege mai bine India si situatia (economica, sociala, politica) de acolo va recomand "The White Tiger" a lui Aravind Adiga.
    Mesmerizing. Shocking.
    Te scurt circuiteaza imediat dupa ce ai intrat in atmosfera.
    ...
    As pune-o pe aceeasi pozitie cu "Micul print" a lui Saint Exupery sau "Ladri di biciclette" a lui de Sica ca impact dupa citire/vizionare.
    luati-o de pe isohunt, sau piratebay ca torrent; si nu uitati, dupa cum a aflat si personajul principal din White Tiger, singura solutie pentru a rupe lantul sclaviei in momentul de fata si pentru a trece dintr-o tabara in alta este...caramida :)

    RăspundețiȘtergere
  2. 1+1=2 intotdeauna.

    Nu e 2,3 sau 1,5. Nu e nici un "mostly" aici (cum zice individul).

    Pana si fractalii sau relativitatea lui Einstein se bazeaza pe niste "certitudini".

    La indieni este exact invers. Din cauza asta tipul vorbeste la o conferinta prin state, in engleza, folosind un Apple. Miliardarii indieni isi muta familia in Londra.

    Nu invers.

    RăspundețiȘtergere
  3. @RaduBT

    Tipul lucreaza cu vestici si trebuie sa vorbeasca si sa se comporte ca atare, nu? L-ai fi luat mai in serios daca venea intr-o haina traditionala?

    Cat e legat de miliardari, evident ca ei isi educa copiii in vest si cum isi petrec aproate toata tineretea in straintate se acomodeaza foarte usor acolo. Si totusi cati miliardari sunt printre milioanele de indieni? Un numar nesemneficativ, deci argumentul nu tine.

    RăspundețiȘtergere
  4. M-am referit mai mult la ce aleg miliardarii (din India, China, Rusia sau whatever), in ce tara/sistem aleg sa-si educe urmasii, si de ce.

    E un fel de "vot cu piciorul" de care zicea Friedman prin 80, cand toate statele socialiste tineau sa arate ca sunt "la fel de civilizate" ca orice stat din "vest", insa realitatea "la pas" era cu totul alta.

    Cam asa e si aici, analogia merge si intre culturi..

    RăspundețiȘtergere
  5. Acest sarlatan e un impostor al bunului simt. Te indeamna sa-ti largesti orizonturile si sa gandesti universal dupa care incepe sa indoctrineze audienta cu propria agenda atacind in mod clar cultura vestica. E la un pas de a spune ca e o cultura josnica si criminala. Daca cauta sa ne lumineze despre spiritualitatea si pacifism-ul indian era mult mai usor daca facea o comparatie cu vecinii lor . Sau probabil ca tot ce vrea dupa acest discurs e un nou Mercedes.

    RăspundețiȘtergere
  6. Si eu cred ca e o vrajeala.
    Am gasit urmatorul articol - destul de sumar din pacate, altul mai extins pe tema asta nu-l mai regasesc :

    http://www.siliconindia.com/shownews/Relocation_not_easy_Thanks_to_Indian_work_culture_-nid-63354.html/1/2

    Chestia urmatoare mi se pare clara :

    >his Western business education met India's notoriously inefficient, opaque government, and things went downhill from there

    Bine ... acuma trebuie sa fi flet sa treci din sectorul privat in cel public, dar problema Indiei ( si nu numai ) e ca si domeniul privat e plin de incompetenta, favoritisme si cutume idioate.

    Sau o alta serie aici :

    http://neoindian.org/2009/02/03/return-to-india-myth-19-school-education-is-generally-better-in-india-than-the-us/

    RăspundețiȘtergere
  7. v-a placut faza cu caramida la Berlusconi?
    asa patesc oligarhii (asa-zis) intransigenti, ne-reconcilianti, care se se cred de neatins (pana apare caramida)

    RăspundețiȘtergere
  8. Sa vezi tu executari silite, "caramizi" si alte suturi in fund pentru proletarul de rand, in cativa ani.

    Asta o sa fie regula, nu "mostly"-ul de pana acum.

    RăspundețiȘtergere
  9. @Free Drive: sigur ca ne-a placut la toti faza, ce dracu, suntem romani, nu pierdem niciodata un pic de spectacol ieftin care sa ne distreze pe noi, "iobagii", mai ales cand "haiducii" ii tarasc pe "boieri" prin noroi. Nu?

    Intrebarea este: cu ce e mai bun un sonat (ca asta e se pare la urma-urmei) care da cu piatra (nu a dat cu o bomba nucleara ca se terminasera la buticul mafiei din cartier), decat un fascist care te face din vorbe?

    Eu am un raspuns: cu NIMIC.

    RăspundețiȘtergere
  10. Este adevarat ca simbolurile au un rol in viata noastra. Discursul este insa discriminatoriu: vezi Doamne, indienii ar fi mai spirituali. OK, dar asta nu este o justificare pentru superficialitate. Poate ca tocmai lipsa celor 10 porunci este o justificare a absolutizarii relativitatii la indieni. Dar asta nu ii ajuta cu nimic si nici pe mine daca doresc sa fac afaceri cu un indian "relativ". La prima tzeapa, renunt la India, asa cum a renuntat DeutscheBank la divizia de dezvoltare soft din India care in ciuda pretului foarte bun si a promisiunilor extraordinare, au facut varza toate proiectele si au fost nevoiti nemtii sa renunte la ei.

    RăspundețiȘtergere
  11. Acum...chiar asa....nu se poate extrage nimic pozitiv din acesta prezentare ? Mi-e mi-a placut, de exemplu, ideea de a invita pe cei dragi sa participe la un moment 'mai important' din cariera ta.

    RăspundețiȘtergere
  12. nu exista "proletari"; exista doar hoti si pagubiti.
    Unii pagubiti nu accepta explicatia oficiala a hotilor cu acte, "capitalismul e cel mai bun sistem", "voi sunteti de vina daca va merge prost", etc. etc. si uite ca au ajuns sa recurga la metode mai directe de a-si expune punctul de vedere. avea alta alternativa?
    ...
    acuma, cu ce e mai bun caramidarul?
    hai sa ne uitam dincolo de bine si rau, alb negru, bushisme de genul cine nu-i cu noi e impotriva noastra, etc.
    c-o fi fost bine sau rau e mai putin important; ceea ce ramane e statement-ul ;)
    ...
    imi place ca europenii sunt mai dezghetati, asa au fost tot timpul (nu-i de mirare, au traditie de secole, incepand de la revolutia franceza); n-o sa-l vezi repede pe Obama cu o caramida in fata, acolo o sa se mentina lagarul pana la sfarsitul sfarsitului...desi mai stii, time will tell

    RăspundețiȘtergere
  13. >Mi-e mi-a placut, de exemplu, ideea de a invita pe cei dragi sa participe la un moment 'mai important' din cariera ta.

    Cel mai bun mod in care cei dragi pot participa la un moment din cariera cuiva este ... cind ala isi ia vreo vacanta ( prelungita de preferinta ). :)

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)