sâmbătă, 19 decembrie 2009

Investitii inspirate

Este clar că mama proştilor e mereu gravidă şi asta nu numai în România. În clipul de mai jos îl vedeţi pe Cramer de la Mad Money făcând una din multele lui recomandări inspirate: buy pe Citi. Asta se întâmpla pe 14 decembrie, când acţiunile băncii cădere sub EMA(200). Evident, pentru un prost acesta poate fi un semnal de cumpărare, însă acţiunea cade liber de-atunci încoace(a întors ieri, dar asta e cu totul altă poveste). De remarcat este că geniul pustiu a mai dat semnale de buy pe Citi atât la 5.20, cât şi la 4.50(şi probabil va da continuu pentru că, nu-i aşa, la un moment-dat trebuie să înceapă să crească). De asemenea, anul trecut se pronunţa categoric pentru achiziţia de titluri Lehman, doar cu două săptămâni înainte de cădere.
Dacă recomandarea ar fi fost făcută de un neica nimeni, poate că ar fi fost cazul să trecem peste stire, dar băiatul ăsta e considerat de unii o autoritate. Între altele, deţine şi un fond de investiţii. Vă mai miră că apar scandaluri Madoff?

8 comentarii:

  1. omu e mai prost decit permite politia. recomanda bear sterns la orice pret pina in ziua cind a picat. un bou, nu merita batut capu'.

    http://www.huffingtonpost.com/2009/03/10/jon-stewart-slams-jim-cra_n_173738.html

    RăspundețiȘtergere
  2. Cramer este o autoritate in materie, de mai mult de 20 de ani stie tot ce misca pe piata. Mai face si el greseli, asta nu e singura gafa, pentru cea cu bear Sterns a fost ridiculizat de Stewart big time. Dar asa e romanul, el e destept si toti ceilalti sint prosti.

    RăspundețiȘtergere
  3. @cristi b.

    Eu zic sa-l punem prim-ministru.

    uneori... prostii n-are limite

    ... noroc ca tu esti... arab.

    Oare... daca repet saptamanal... asta e bottom-ul... ce zici... il nimeresc?

    MARŞ!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cristi B.: Eu unul prefer sa nu cred in legende. Mai ales ca a calcat-o de atatea ori pe bec incat nu-mi dau seama cum de-l mai tin la CNBC.
    AristotelCostel:Excelent post-ul lui Mish. Nu-l stiam! :-)

    RăspundețiȘtergere
  5. In 2007, cind locuim in State, am cistigat putin peste 7ooo USD la bursa (tinind cont si de sugestiile lui Cramer). Voi? E normal sa faca gafe, in fiecare zi recomanda citeva companii. Cunoasteti altul mai bun?
    Repet: asta e atitudinea romanilor: toti sint prosti, doar noi sintem destepti. Apropo, sint convins ca are o capacitate intelectuala semnificativ mai mare decit a primului ministru.

    RăspundețiȘtergere
  6. @cristi b

    Ii avem pe ai nostri la... the money channel. Unii s-ar putea sa fie mai "buni", iar in locul lui boc putem pune si un caine vagabond... tot la fel de latrau ar fi.

    Nu-i exclus sa fi castigat de pe urma sfaturilor manipulatorului... de mase. Normal, daca prinde manipularea... jocul de-a "cine-i mai prost" se desfasoara pana la capat. Dpdv fundamental, "investitorii pe termen lung" n-au ce cauta pe burse... mai ales de acum inainte.

    RăspundețiȘtergere
  7. Oricine apare la televizor cu prognoze pe actiuni trebuie privit cu maxima suspiciune. Fie ca e autoritate in materie, fie ca nu.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)