sâmbătă, 20 martie 2010

Ken Robinson despre scoala si creativitate

3 comentarii:

  1. E bine ca mai exista si oameni care ne reamintesc ca educatia trebuie sa descopere si sa intareasca talentele naturale ale omului, nu sa serveasca doar masinii industriale prin fabricarea de sclavi obedienti si ingusti la minte. Inca o data aplauze pentru domnul Ken Robinson.

    Dar ce ne facem cu cei care, ca si cel care a votat "inutil" articolul de azi, au ochelari de cal? Pun pariu ca fie e vreun pustan (nu conteaza varsta) care cand a vazut cuvinte cum sunt "scoala" sau "creativitate" in titlu nici nu s-a mai obosit sa urmareasca filmuletul :)) , fie, si asta e mai grav, vreun profesor rutinat (mai bine zis ruginit) care arunca la gunoi ideile celor care isi permit sa gandeasca "altfel" decat "este permis si aprobat", la fel cum face zilnic probabil cu ideile originale ale celor "inferiori" lui, elevi, studenti sau alte categorii de invatacei...

    Mai exista si varianta in care am dat peste unul care s-a "ajuns" facand doar ce i se spune si ar avea de pierdut daca lumea s-ar schimba, el ramanand pe loc. Nu de altceva, KR a spus ceva despre "inflatie de diplome" si nu este NIMIC exagerat aici. Asta o stim cu totii, nu?

    De ce e mai grav daca ar fi un profesor sau un profitor de pe urma sistemului? Pentru ca in acest moment SUNT LA PUTERE, intr-un fel sau altul, si vor tine de ea cu dintii... :(

    Insa nu e nimic, o revolutie nu se face neaparat AZI, ea poate lua mai mult timp si mai multe forme. Dar pana la urma, o EVOLUTIE tot se petrece, vrea domnul respectiv sau nu.

    Si atunci EL va fi cel stampilat cu "INUTIL"! ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Conceptul spre care bate se numeste unschooling, si are si aplicatii practice interesante - gasiti pe google mai multe.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)