luni, 20 septembrie 2010

Sunt scarbit


O duduie a cărei unică realizare(de care am cunoştinţă) a constat în defilarea în chiloţi pe la nişte concursuri internaţionale de miss, a fraudat un vot în Parlament. Din înregistrările video reiese limpede cum duduia fabrica cifre(chiar dacă spune că  numărarea voturilor nu intra în atribuţiunile ei, pe înregistrări se vede limpede cum pronunţa cifrele respective fără să se consulte cu ilustrul său secretar, monsieur Cotoi). Chestiunea, de o extremă gravitate, pune serios la îndoială apartenenţa României la Europa. Mai mult, aruncă în desuet una dintre cele mai importante instituţii a statului. Dacă e posibil să fraudezi la acest nivel, ce încredere mai poţi avea în stat? În mod normal simplul fapt de a te gândi la o asemenea ticăloşie este condamnabil. Punerea ei în practică însă este de neiertat! Cum nu suntem în faţa primei devieri de la normalitate, cred că trebuie luate măsuri dure. Condamnarea duduii la câţiva ani de închisoare cred că ar fi o măsură justă. Cum suntem în România, cel mai probabil, din nou nu se va întâmpla nimic, iar cazul va fi dat uitării. De-asta mi-e scârbă! 

P.S.
Mă gândesc dacă ar putea fi introdusă o lege care i-ar obliga pe cei care vor să fie aleşi(şi poate şi pe cei care ocupă funcţii de conducere în aparatul de stat) să susţină două teste ale căror rezultate să fie publice. Primul ar fi testul de inteligenţă, iar al doilea testul psihologic. În mod sigur am avea parte de mai puţini proşti şi/sau nebuni care să-şi afişeze obsesiile sau incompetenţele(sau ambele) timp de unul sau mai multe mandate. Sunt dispus să plătesc pentru asta!

15 comentarii:

  1. De acord! Platesc si eu! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Pentru inteligenta poate exista un test, la fel pentru integritatea psihica, insa cum putem detecta ticalosia?

    In Romania democratia a devenit cel mai mare inamic al libertatii si cinstei!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu se poartă nicăieri astfel de teste pentru că ele ar fi făcute de nişte tehnicieni (psihologi de ex.) coruptibili. Ceea ce ar trebui evitat însă e promovarea unor necunoscuţi fără nici un fel de experienţă doar în numele "promovării tineretului". Oameni care n-au avut înainte nici un loc de muncă - cu atât mai puţin să fi condus vreun colectiv, fie el şi de partid - se trezesc miniştri sau preşedinţi de camere, şi asta nu trebuie să se mai întâmple.

    Puterea actuală defilează cu calamităţi precum Anastase, Funeriu sau tipul ăla cu megawaţii. Dar şi liberalii au venit cu Chiuariu şi Adomniţei, chit că ăştia n-au fost chiar aşa de catastrofali. Chiar dacă tinerii respectivi sunt de bună credinţă cum au fost cei doi liberali sau Ponta înaintea lor nu cred că ne putem permite în plină criză să calificăm înalţi demnitari la locul de muncă. Şi cu atât mai puţin indivizi fără carieră şi scrupule devotaţi 100% partidului şi conducătorului iubit.

    RăspundețiȘtergere
  4. Imoralitatea clasei conducătoare românesti, care detine “puterea” politică de la 1918 [1989] încoace, nu este cea mai gravă crimă a ei. Că s-a furat ca în codru, că s-a distrus burghezia natională în folosul elementelor alogene, că s-a năpăstuit tărănimea [Legea 18/1990], că s-a introdus politicianismul în administratie si învătământ, că s-au desnationalizat profesiunile libere - toate aceste crime împotriva sigurantei statului si toate aceste atentate contra fiintei neamului nostru, ar putea - după marea victorie finală - să fie iertate.
    Mircea Eliade - Pilotii Orbi, 1937

    RăspundețiȘtergere
  5. Alex Nicolin: Nu democratia e dusmanul. Mai degraba lipsa ei. Ceea ce avem noi este o semi-democratie, adica nici cal nici magar.
    In ceea ce priveste citatul din Eliade, e foarte util pentru cei care tind sa idealizeze perioada interbelica. Chiar daca era o societate incomparabila cu cea actuala, coruptia si mizeria erau in prim-plan.

    cristi: Cand am avut nevoie sa testez pe cineva am achizitionat testele de la o firma belgiana. Dupa ce "testatii" au completat chestionarele, am introdus rezultatele intr-un formular online si am primit raspunsul instantaneu. Firma despre care vorbesc nu va avea niciodata interesul sa dezvaluie cuiva cheia de "spargere" a testului deoarece asta e painea lor. De altfel e si greu sa crezi ca cineva ar putea tine minte raspunsul la aprox. 500 de puncte.

    RăspundețiȘtergere
  6. Nici mirat nu mai sunt.

    Nu de parlament, ca de aia nu ma mai mir de mult. Ci de oamenii rationali care inca mai vorbesc de increderea in stat. Pfff.. auzi.. incredere in stat... :)

    Democratie ? Pumnul in gura bagat celor 49% care gandesc altfel ? Sau celor nici 20% care mai muncesc ceva in tara asta ? 18 milioane majori vaccinati si doar 3 milioane salariati in mediul privat ? Cinci lupi si un miel votand pentru cina ? Hai sa fim seriosi...

    Jonathan Gullible ca numele nu e intamplator ales, vezi si capitolul cu banda democratiei.

    RăspundețiȘtergere
  7. desi s-ar putea sa fiu fluierat, as vrea sa spun ceva; ceva despre "marea democratie" de pe ocean.
    stiu ca la un moment dat am avut o dicutie cu dan, cred "in private", in care am discutat despre calitatea sistemelor din diverse tari. nu mai imi aduc aminte daca in cadrul acelei discutii am inclus un anumit link; acel link este o inregistrare video, privind fraudarea vadita a votului (referitor la foarte discutata si controversata lor reforma a sistemului de asigurari medicale) si sfidarea majoritatii in congresul sua, majoritate care votase contrar hotararii promulgate de presedintele de sedinta. totul filmat si televizat. iar dupa fraudarea votului, ignorand-se niste cereri legale venite din sala, a fost fraudata si constitutia statelor unite (cel putin asa sustinea un senator din sala, nu am citit respectivele atricole din constitutia lor). pentru cine este cu adevarat interesat, voi incerca sa fac rost de acel link si sa il postez
    exemplul de mai sus nu este singular. el imi este dat de sora mea, care e stabilita in state (cu scoala facuta acolo, servici, familie, casa cu livada, catel si purcel), si care e din ce in ce mai scarbita (cuvantul e ales deliberat) de distanta enorma intre ceea ce este propovaduit de propaganda americana si realitatea actuala sistemului lor putregait. "nu mai are nimic de a face cu ce stiam noi, despre acel self-man made" mi-a spus; si multe altele. poate veti intreba daca e asa scarbita de ce nu se intoarce? pt. ca il iubeste pe sotul ei, american get-beget, patriot, republican, si el scarbit de ceea ce fac politicienii de acolo.
    de aceea cei care scuipa pe romania, ignora un lucru: fiecare tara este facuta de cetatenii ei care isi aleg politicienii si conducatorii. eu cred ca in america, cetatenii care sunt interesati sa aleaga conducatori capabili sunt mult mai putini decat acum 2 generatii. iar daca ma uit prin europa lui sarko si a lui berlusconi, nici la cetatenii acelor tari nu imi par mai breji. daca acolo inca e mai bine, asta e pt. ca ei beneficiaza de inertia sistemului pus la punct de generatiile anterioare. asta-i tot.
    provocarea care sta azi este de fapt reforma unui mental colectiv golit de orice plus-valoare. iar cheia, in opinia mea, nu tine de niciun sistem politic imaginat de om in ultimii 6000 de ani.

    RăspundețiȘtergere
  8. @Dan

    Eliade nu idealizeaza in niciun caz perioada interbelica. Daca citeai articolul ti-ai fi dat seama ca acesta e o critica acida la adresa clasei politice din vremea respectiva, care avea aceleasi metehne ca cea actuala, inclusiv "orbirea" - consecintele au fost intr-adevar dezastruase. Sper sa nu ne intoarcem la o situatie similara celei care a urmat democratiei interbelice.

    Raman la parerea mea cu privire la democratie, fara insa a face apologia dictaturii. Atunci cand majoritatea poate decide orice, inclusiv spolierea minoritatii - pentru ca asta e situatia in Romania si nu numai - insasi democratia devine cel mai perfid dusman al libertatii individuale. Daca sistemul devine un simulacru al democratiei, cu legi trecute prin Parlament cu voturi fraudate, sau aceeasi institutie devine o "stampila", cum este de expemplu "Marea Adunare Europeana" pentru CC al P ... Comisia Europeana, democratia devine o gluma proasta unde o minoritate de indivizi nealesi ajung sa guverneze prin decret.

    Singura democratie care poate functiona ca atare este, paradoxal, democratia limitata, unde puterea de decizie a majoritatii este constransa de necesitatea respectarii drepturilor naturale ale individului, care sunt cu totul altceva decat "drepturile omului" - concept relativist care a fost adaptat in functie de nevoile momentului. Multe dintre aceste "drepturi" nici macar nu sunt asta, ci obligatii ale celorlalti fata de o persoana/categorie de persoane.

    RăspundețiȘtergere
  9. @Gelu

    Total de acord cu tine, libertatea americanilor si implicit prosperitatea este pe duca de cateva zeci de ani din cauza diverselor idei "progresiste" care au permeat mediul politic de acolo. Ambele partide sunt la fel de patate, alegatorul fiind practic constrans sa aleaga dintre aceiasi indivizi, ca in orice "democratie" care se respecta, inclusiv cea din Romania.

    Decaderea Americii a inceput prin distrugerea sistematica a Constitutiei, inca de la inceputul secolului XX:

    Section 10:
    No State shall enter into any Treaty, Alliance, or Confederation;
    grant Letters of Marque and Reprisal; coin Money;
    emit Bills of Credit; make any Thing but gold and silver
    Coin a Tender in Payment of Debts


    In 1913 a luat fiinta FED, ca monopol privat in "crearea" banilor si creditului, in 1933 FDR "progresistul" a confiscat tot aurul si argintul de la populatie iar in 1971 Nixon a rupt definitiv orice relatie dintre dolar si aur.

    Obama nu este decat ultimul din lungul sir de lideri politici care au dat cu barda la radacina Pomului Libertatii de care vorbea Thomas Jefferson. Bush nu s-a sfiit sa dea cu drujba.

    Dupa parerea mea, si liderii USA sunt niste "piloti orbi", asa cum spunea Eliade, tocmai pentru ca refuza sa mai vada marcajele trasate de fondatori. Dupa cum spuneam, in lipsa acestora, democratia ajunge sa distruga iremediabil libertatea. Poate o cana de ceai fierbinte varsata in poala ii va trezi :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Degeaba platiti voi pentru ca, vor plati si cei care trebuie sa se supuna acelor teste iar cei care vor testa sunt si ei oameni, singura necunoscuta este pragul la care un om devine coruptibil.
    O zi mai buna decat cea de ieri

    RăspundețiȘtergere
  11. Alex Nicolin: Cred ca n-ai citit cu atentie ceea ce am scris, lucru cel putin obligatoriu in momentul in care te hotarasti sa dai un raspuns!

    RăspundețiȘtergere
  12. Parlamentarismul, in sensul comun dat acestui termen, nu exista in Romania. Campania de demonizare a celor doua camere, demarata la finele anilor '90, cadrul cel putin ciudat in care acestea isi desfasoara activitatea, cu permutari continue, migratii interpartinice care nu tin deloc cont de curentul politic in care a fost ancorat partidul de origine, au facut din Parlament cea mai greu de digerat putere a statului de drept.

    Politica de cadre a partidelor onorabile este una dezastruoasa. Atunci de ce ne mai miram ca o Alma si un Cotoi fura aproximativ 100 de voturi parlamentare ziua in amiaza mare, sub ochii presei, la vedere? Aici s-a ajuns dupa ce timp de un deceniu cea mai importanta institutie a statului de drept a fost supus unor atacuri continue.

    Noi nu avem democratie. Teoria formelor fara fond a lui Maiorescu, este de cea mai acuta actualitate in Romania zilelor noastre. Institutiile statului functioneaza deficitar. Furtul - pentru ca am asistat la un furt in chiar plenul Parlamentului - este atat de adanc intiparit in codul nostru genetic incat aceasta intamplare va trece la rubrica "si altele".

    Apropo, ce mai face Ridzi? Mai stiti? Este cumva la inchisoare?

    RăspundețiȘtergere
  13. @Garcia Muerte

    De ce sa ne mai miram ca parlamentul e praf, avand in vedere ca acest organism esential al democratiei este pus in umbra de guvernarea prin decret si OUg, pracitcata de toate guvernele post-decembriste, ba in ultima vreme si de un "presedinte-jucator"? ... o fi jucat in tinerete barbut in port la Nicosia :)

    RăspundețiȘtergere
  14. O fi parlamentul esential democratiei (desi ma indoiesc) dar in mod sigur democratia nu e esentiala pentru omenire... :)

    An Important Distinction: Democracy versus Republic

    RăspundețiȘtergere
  15. Din acelasi registru care tinde sa se transforme spre absurdul unei tari din UE si Nato face parte si stirea asta
    http://www.ziare.com/politica/guvern/opinii-guvernul-face-armata-cu-mortii-1043361

    Parca normalitatea era altfel.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)