sâmbătă, 22 octombrie 2011

Antikythera

Cu toate că filmul de mai jos este unul publicitar, partea de început ar trebui să ne dea serios de gândit. Personal cred că nivelul tehnologic al antichității era mult mai avansat decât ne putem imagina în prezent, iar descoperirea din clipul de mai jos este doar una din dovezile care demonstrează acest lucru.

2 comentarii:

  1. Nu la fel a fost planificată și această criză economică pe care o traversăm acum? Sau ar trebui să credem că tot ce se întâmplă la nivel macro în societatea umană este din întâmplare?

    Dacă criza a fost planificată, atunci cu ce scop? Cu scopul de a muta oferta de muncă ieftină din China undeva mai aproape? Sau se plănuiește o schimbare de sistem?

    Altfel ar trebui să pretindem că totul este un accident nefericit. După cum universul sau Dumnezeu există din întâmplare, la fel și criza economică există din întâmplare.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai intuit destul de bine situatia cu nivelul tehnologic al societatilor "antice". Exista si o alta filosofie care spune ca toate inventiile exista la nivel potential deja, undeva in alt plan, dimensiune, etc. si noi nu facem altceva decat sa le accesam matricea arhetipala in functie de nivelul nostru de dezvoltare interioara atunci cand "inventam" ceva.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)