sâmbătă, 12 noiembrie 2011

Marijuana


E un subiect destul de controversat. Unii spun că prin limitarea culturilor de marijuana se blochează un important segment de business și o ramură a medicinei. Adevărul e greu de aflat, mai ales dacă te afli în afara subiectului. Cu toate acestea, la fel cum se poate vedea în filmul de mai jos, chiar și în SUA nu prea e clar dacă e legal sau nu să cultivi marijuana. Sau, mai bine spus, chiar dacă e legal te poți trezi cu FBI-ul pe cap. 



P.S. Pentru cei mai înfierbântați fac precizarea ca nu e vorba de consum de droguri, ci de cultivarea legală în scop exclusiv medical! Am simțit nevoia să reamintesc acest lucru deoarece fac parte dintre cei care se opun radical consumului de droguri.

4 comentarii:

  1. daca ai o anumita afectiune, maria e buna.
    daca esti sanatos, maria nu e buna.
    lol.

    RăspundețiȘtergere
  2. deci la marijuana nu se stie clar 100% daca e daunatoare sau face bine unor bolnavi cu anumite afectiuni deci trebuie starpita. despre tutun se stie 100% ca e absolut daunator sanatatii dar statul face niste campanii soft de reducere a consumului si incaseaza taxe de miliarde din comercializare.

    RăspundețiȘtergere
  3. E intr-adevar un subiect controversat. Planta in discutie are proprietati analgezice confirmate, fiind foarte eficienta in combaterea durerilor cronice.

    Pe de alta parte, ai marea masa de tineri... neinstruiti care au creeat o intreaga subcultura a consumului de droguri.

    Asa ca alegerea e grea. Daca nu o legalizezi, sistemul medical pierde. Daca o legalizezi, risti sa inunzi piata cu un drog puternic si ieftin.

    Personal, cred ca solutia americanilor e buna. E imperfecta, ca orice compromis, dar macar in felul asta sunt ajutati cei care au intr-adevar nevoie.

    P.S. Sunt gata sa pariez ca va urma o pleiada de comentarii din partea etnobotanistilor nostri.

    RăspundețiȘtergere
  4. Treaba cu lupta impotriva drogurilor e o mare timpenie.
    Adica ii creditam pe adultii peste 18 ani cu drept de vot (daca ne uitam in ce rahat economic au ajuns democratiile din cauza dreptului de vot universal o sa tragem concluzia ca nu e de dorit sa poata vota toti cum se impart banii pentru ca asta duce la socialism), dar nu ii creditam cu dreptul de a dispune de propriul corp asa cum vor (sa isi poata baga in vena sau in cur ce cred ei de cuviinta ).
    Cumva asta se numeste fariseism?

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)