luni, 5 decembrie 2011

Video flash

O opinie la rece despre Europa:



... și o reacție care spune multe despre ceea ce urmează în Italia(și nu numai):

17 comentarii:

  1. Dă-mi voie să nu cred în lacrimile madamei! Numai cretinii pot crede că mărirea vârstei de pensionare rezolvă problema pensiilor, când după 50 de ani nu te mai angajează nimeni. Media perioadei active, profesional vorbind, nu va mai depăşi 25 de ani. Se intră tardiv pe piaţa muncii, se iese prematur. Atât vrea capitalistu' să muncim, şi cât muncim se iau zece piei de pe angajat.
    Câtă vreme se distrug mai multe locuri de muncă decât se înfiinţează, toată discuţia este o labă tristă! În rest e bine: aşa salvăm capitalismul, euro, Europa, umanitatea, galaxia, universul!

    RăspundețiȘtergere
  2. @ Constantin Gheorghe: Dumneata, daca ai avea o firma, din ce motive nu ai angaja un om cu varsta de 50+ ? Chiar crezi ca varsta e singurul motiv care se aplica la angajari?

    RăspundețiȘtergere
  3. Motiv, nu, dar sigur vârsta este criteriu la angajare. Nu ne uităm puţin pe statistici? Ia să vedem ce firmă aş putea avea? IT? Nu prea cred, dar şi aşa, câţi peste 50 de ani au calificarea cerută de piaţa muncii în domeniu? Cel mai probabil aş avea o mică firmă în comerţ, în construcţii sau în servicii, unde munca fizică e de bază, cârca, târnăcopul, lopata. Ia ghici, ce aş alege la angajare?
    Se anvelopează blocul în care locuiesc. N-am văzut muncitor mai bătrân de 30-35 de ani. Asta e!
    Cine ar angaja chiar şi profesori sau medici de peste 50 de ani? Trebuie să facem loc tinerilor, noi, fosilele comuniste. Nu e ăsta şlagărul zilei la Românica?
    Aşa că dacă te descurci şi găseşti ceva la negru zici bogdaproste!

    RăspundețiȘtergere
  4. Noi ca noi dar in UK de exemplu unde 60% din PIB e din servicii, e clar ca cei peste 50 de ani nu prea mai au loc.

    E evident ca nu se vrea transformarea pensionarilor din povara pentru buget in contribuitori ci pur si simplu reducerea povarei. Mai putine pensii, mai multi bani la buget. Sa moara batranii de foame ca nu-si imagineaza nimeni ca se vor reangaja la 60 de ani.

    Am ajuns ca "organismele financiare" sa dicteze soarta statelor suverane... Si nimeni nu se intreaba daca e ok asta...

    RăspundețiȘtergere
  5. OK, deci a ramas stabilit: nu varsta e o problema, ci calificarea, in stransa legatura cu oferta pietei locurilor de munca (care depinde de mediul economic, care depinde de clasa politica, care depinde de sistemul financiar, etc).

    Asadar, optiunea pt nivelul propriu de calificare este o problema strict personala si nu are legatura cu varsta biologica, ci cu cea ... spirituala, s-o numim.

    RăspundețiȘtergere
  6. Si cine stabileste "criteriile" alea Gheorghe, oare nu tocmai socialistii tai?

    Iarasi intoxici poporul cu baliverne?


    Stai sa vezi viol forestier si capitalist de acum incolo, nu povestile de pana acum. Intra pe blogul lui Giurgea, daca nu ai incredere in ce zic, ca Mihai explica mai detaliat..

    :)

    RăspundețiȘtergere
  7. @John Galt,
    Giurgea e mai comunist decat Stalin, Lenin si Marx la un loc. Doar ca in delirul propriilor frustrari si temeri a ajuns sa se creada Dumnezeu (al 2-lea dupa Blankfein, evident).

    RăspundețiȘtergere
  8. @cristi

    Mihai Giurgea e neofeudalist.

    Eu l-am zburdat din blogroll când a luat-o... pe câmpii... neinteresante pentru mine.

    Susținându-și tezele pupinbăsiste :) ... a scăpat o poză cu doi cretini în uniformă care snopeau niște puștani... cu mintea odihnită.

    Statul lui suplu și... neregulat are nevoie, totuși, de cretini cu bâtă... altfel... el e cu țepele. :D

    RăspundețiȘtergere
  9. @AristotelCostel,
    Stiu ce vrei sa spui.
    Eu am vrut doar sa subliniez una din multiplele lui fracturi de judecata.
    Comunistii bolsevici au propovaduit moartea bogatilor intru fericirea saracilor. Giurgea propovaduieste moartea saracilor intru propasirea bogatilor. Sunt cele 2 variante ale "urii de clasa" elementul definitoriu al comunismului.
    Asta este doar un exemplu al contradictiilor flagrante din gandirea lui Giurgea, generat de mixul de radicalism, superficialitate si aroganta din care e plamadit omul. Insa problema cea mai mare este ca propovaduieste hecatombe cu saraci, bugetari si socialisti si din pacate sunt destui yoghini care isi asculta fascinati gurul. Si nu inteleg cum de nu se sesizeaza nimeni.

    RăspundețiȘtergere
  10. All: V-as fi recunoscator daca ati devia atacurile & discutiile despre bloggerul respectiv in alta parte(eventual chiar pe blogul lui). Continuarea acestei discutii nu este nici corecta si nici in interesul cititorilor. Mai mult, omul acela, nestiind ca este atacat nu are cum sa raspunda atacurilor. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  11. S-au sesizat deja cei de la Standard.ro si au incetat colaborarea cu el. Urmarea a fist, bineinteles, ca gurul impreuna cu yoghinii au inceput instantaneu sa se victimizeze, urland ca e cenzura. Si s-au retras strategic pe blogul lui, unde se bucura sistematic la orice veste proasta despre Romania sau UE. Ce altceva putea sa se intample?

    RăspundețiȘtergere
  12. On-topic insa: prelungirea varstei de pensionare intr-adevar merita lacrimile doamnei, mai ales acolo unde e vorba de angajati cu munci fizice, unde nu poti rezisti sub nicio forma pana la 66 de ani.
    Multi dintre ei se intampla sa fie romani:
    http://www.hotnews.ro/stiri-diaspora-10866683-noul-pachet-austeritate-adoptat-guvernul-monti-romanii-nu-vor-lua-pensii-vor-muri-munca.htm

    RăspundețiȘtergere
  13. @dan
    ... n-am vrut decat sa-l clasific corect... reacție la recomandarea lui John Galt de a lua lumină de la neofeudalist.
    N-am intentionat sa-l critic (vreodata), dar pe blogul lui n-ar fi posibil decat cel mult sa-i apreciez... parul balai.

    @cristi

    Nu vad de ce ar trebui sa se sesizeze cineva.

    RăspundețiȘtergere
  14. @Dan,
    M-as fi mirat sa nu spui acest lucru. Ai dreptate, asa trebuie procedat.
    Pot mentiona ca am mutat discutia la el pe blog, plecand de la tine?

    RăspundețiȘtergere
  15. @AristotelCostel
    Ar trebui sa se sesizeze cineva pt. ca pe blogul lui, asa cum am mai spus, are cateva categorii sociale clar definite care in opinia lui nu merita sa traiasca. Se predica despre impuscarea saracilor, socialistilor, bugetarilor, etc. Si individul subliniaza ca nu vorbeste la figurat. Si cu asta am incheiat discutia despre el aici.

    RăspundețiȘtergere
  16. Cristi, e simplu: ai ce sa mananci -> traiesti. Nu ai ce sa mananci -> nu traiesti.

    Acum zi si tu, cum crezi ca e CORECT, cine crezi ca ar trebui sa traiasca, bogatul sau saracul?

    Eu spun ca ambii ar trebui (cine sunt eu ca sa decid moartea cuiva), insa LOGICA ar trebui sa-ti spuna ca atunci cand pomenile se termina, NUMAI UNUL din cei doi are sansa sa puna mana pe o bucatica de paine.

    Inteleg ce zici tu insa tu confunzi subiectul. Aici tu esti cel socialist, ala care vrea sa faca bine cu forta neaparat.

    Giurgea nu zice nicaieri ca saracii trebuie omorati. Zice ca vor muri singuri, ca isi vor lua gatul intre ei. Spune doar ca saracii NU au nici un drept in a stabili cine trebuie sa moara, de la cine trebuie sa-si ia iei painea samd. CA NU E CORECT sa dai astfel de indicatii.

    Doar tu si socialistii ce mai aveti astfel de reflexe egalitariste (btw, vad ca nimeni nu a sesizat unde e problema rationamentului tau ceea ce imi spune ca cititorii lui Dan au ramas la aceeasi mentalitate de care il acuzam mai demult). Giurgea zice ca toti astia care propovaduiesc binele general CU FORTA isi vor intalni propriul destin foarte curand, si nu pentru ca vai capitalistii lui peste ar iesi la atac cu furci si topoare (iarasi ai extrapolat propriile porniri - absurde, inutile si complet ineficiente, daca te gandesti mai bine), ci ca MORAL SI JUST ar fi ca NIMENI sa nu doreasca moartea nimanui. Ca nu e normal SA FURI de la unii doar pentru ca altii vor sa manance si ei.

    Pricepi unde e problema?

    RăspundețiȘtergere
  17. Doamna ministru e penibila, jenanta, ipocrita, si as putea sa gasesc si alte adjective. Mie unul mi-a facut greata.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)