joi, 29 martie 2012

Intrarea în zodia sobolanilor

Cuprumin a fost vândută către o firmă care încă nu are banii necesari, fără niciun plan post-privatizare. E strigător la cer şi faptul că în spatele câştigătorului se află vechi cunoştinţe de-ale noastre. Americanilor li se mai concesionează rapid încă trei terenuri pentru controversatele gaze de şist. Ce urmează? Dincolo de fumurile pe care va încerca să le arunce bătrânul satrap pentru temporizare, se vor accelera activităţile dubioase. Vom vedea noi concesionări, privatizări pripite, autorizări scandaloase. Timpul începe să se contracte! Aşa se face că mişcările cu adevărat importante au început în spatele frontului. Obtenebraţii l-au mutat pe Patriarh la un loc mai sigur pentru a-l proteja şi a-şi asigura influenţa viitoare. Păsărica preferată a mirosit că e rost de epurări şi accelerează exportul de bani via Macedonia, halta ideală în drumul către mai sigura Elveţie(exportul a început din ianuarie!). Rămâne de văzut când se va exporta şi pe sine sau, mai bine spus, dacă se va mai putea exporta pe sine. În paralel, o căruţă de ţuţeri par a fi intuit că se scufundă căruţa şi încearcă să se refugieze prin vecinătăţi.

Aşa cum am mai spus, timpul se contractă. Satrapul a strâns datorii serioase şi, cum ne-am obişnuit, nu mai e capabil să le achite. Desigur, ceea ce încearcă e deja cunoscut, anume să să facă un nou troc pentru supravieţuirea sa la cârmă(mă lăsaţi tot pe mine că altfel pierdeţi tot). Numai că jocul la cacialma nu mai ţine. Indiferent de mişcările pe care le face, destinul i-a fost pecetluit şi nu aici ci, ca s-o spun scurt pe doi, tocmai la Monte Carlo, adică fix acolo unde căuta să-l pedepsească pe Patriarh. El încă nu ştie că mutarea Patriarhului a fost decisă acolo şi că acesta e principalul motiv pentru care vistriernicii n-au răspuns prezent apelului său nervos de pedepsire a trădătorului. S-a mai liniştit când panglicarul libidinos i-a răspuns pozitiv, dar n-are habar că ăla n-are nicio conexiune în zonă, iar promisiunile sale sunt vorbe-n vânt.


Dintr-un anume punct de vedere s-a ajuns la faza pe şobolani. Chiar dacă nu au creierul dezvoltat, şobolanii au intuiţie şi simţuri. De-aia ei sunt primii care părăsesc corabia în flăcări. Problema e că, în mişcarea naturală a şobolanilor sunt injectate destule elemente care, după alegeri, trebuie să răspundă prezent. Şi, contrar percepţiei generale, nu satrapul e cel care se află la butoane. Chiar dacă îşi imaginează că încă este pe cai mari, ar mai fi câteva elemente pe care le va afla la momentul lor. Unul din ele este acela că rujatul n-a fost niciodată omul lui. Celălalt va fi mult mai nasol, dar toate la timpul lor.

P.S. Preluarea acestui articol nu este permisa niciunui partener al blogului! 

27 de comentarii:

  1. Am inteles, corabia se scufunda, dar niste note de subsol sa priceapa si "civilii" articolul asta n-ar strica.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa intelegem ca din asa ceva iti castigi TU traiul? Broker mic cu ochi albastrii...:D

    RăspundețiȘtergere
  3. satrapul (base), pasarica (udrea) si patriarhul (fruzavernil) pricepe tot votantul cine sunt...la fel vistiernicii din monte carlo (aia cu care joaca videanu table frate)...parca si rujatul din servicii e transparent..panglicarul libidinuos nu mi-e insa prea clar...indicii?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Panglicarul libidinos e Hussein al II-lea.

      Ștergere
    2. Nu-i atat de simplu precum pare si, mai mult, nu e vorba de o ghicitoare. Unele lucruri pot fi intelese fara informatii prealabile, altele nu. Detalii ceva mai tarziu.

      Ștergere
  4. panglicarul libidinos =~ boc

    RăspundețiȘtergere
  5. articol de colectie! :)

    @Anonim 12:42,
    Mda, n-ar fi rau ce zici tu, insa nu cred ca vei vedea note de subsol la un astfel de articol. Cred ca in afara de cativa cititori (mai mult decat avizati), nimeni nu poate cunoaste toate numele. Poate urmarind evenimentele...

    @Anonim 01:01,
    Nu stiu de ce crezi tu ca Dan are vreo treaba cu baietii cu ochi albastrii. Intr-adevar, informatiile astea nu le gasesti in main-stream, DAR luarile lui de pozitie au fost intotdeauna de bun-simt. Ochii-albastrii nu au legatura cu bunul-simt ci cu "simtul datoriei" (fata de mana/sistemul ce-i hraneste, evident).
    Pe de alta parte, nu ai nevoie de ochi albastrii - poti sa fii si chior - sa vezi ca "se vor accelera activităţile dubioase. Vom vedea noi concesionări, privatizări pripite, autorizări scandaloase. Timpul începe să se contracte!". Deja se intampla de ceva timp si pedala e apasata la fund. Javre!

    RăspundețiȘtergere
  6. Gelu, si mie mi-a fost simpatic Dan ani de zile. Doar ca m-am dezobisnuit de mult sa ma mai uit in gura oamenilor. Poate ca l-am jignit pe nedrept, dar ii stiu si pe ceilalti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E mult mai bine sa fii circumspect decat manipulat. De jignit nu ma jignesti. Sau, mai bine spus, nu mai mult decat o fac altii. In alta ordine de idei, iti amintesti vreun caz in care am indemnat pe cineva sa tina cont de recomandarile mele? Eu nu.

      Ștergere
  7. Nu. Sincer m-a scos din sarite stilul articolului. Scuze. Naparcile de care vorbim/vorbesti sunt peste tot,imposibil sa nu calci pe ele.

    RăspundețiȘtergere
  8. panglicar libidinos? suna a Berlusconi, da' ala e in Italia si nu mai are putere. hmmm, Voiculescu imi pare panglicar si libidinos, plus ca are fata de mason. da' e Felix, e mogul, e dintre bubulii rai.

    oricum, concluzia pare a fi ca strapu' ne va vinde, da' nici macar nu se va scapa pe el insusi

    p.s. imi place cum Ungureanu isi pune oamenii sai in toate posturile cheie. sunt curios daca satrapu' il va jertfi pe Blejnar.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te-apropii in sensul ca ai pronuntat un nume, dar nu vei sti niciodata despre care din nume e vorba. Sau ne cunoastem? :)

      Ștergere
  9. Masonerie si Securitate: un cocktail exploziv. Cu Masoneria nu stii niciodata cum stai, crezi ca esti pe val si deja esti sapat. Satrapul va avea parte de o surpriza pe masura :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Dupa cum vad eu lucrurile Dan joaca in alta echipa, nu aia cu ochi albastri daca nu ati inteles inca despre ce este vorba. Ceea ce spune el circula deja de ceva vreme in anumite medii si nu e nici o noutate ce ne spune el aici.E un cuvant in post care cred ca a fost ignorat de multi cititori. Ideea este ca lucrurile se schimba in ritm alert, si nu doar la noi in tara. In spatele cortinei se joaca foarte, foarte dur si echipa care se credea castigatoare prin abandon primeste lovitura dupa lovitura :)))) prietenii stiu de ce.

    RăspundețiȘtergere
  11. PS la postul de mai sus: niste oameni au fost arestati in Brazilia, altul a pierdut un proces important nu prin prisma mizei financiare ci prin importanta simbolica, multe figuri ce erau "intuchables" pana acum un an au probleme grave cu justitia sau au fost invitati pur si simplu sa ia un loc pe margine. Ce zici Dane ma apropii de adevar?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. NU. Unii merg prea departe, altii prea aproape in timp ce cheia de descifrare e una marcata diferit de context. Cam asta e tot ce mai spun in clar.
      Si inca una: a fi pe linia cercului inseamna ca nu ai cum sa identifici curbura, dar e bine sa incerci. Morala: pentru o vedere limpede trebuie sa fii ori in interior ori in afara. Cu toate ca e mai mult loc in ultimele doua locatii, inghesuiala e tot pe linie. Ghici ciuperca ce-i! :-)

      Ștergere
  12. @Dan&Anonim

    eu sunt total pe langa problema, nu ma pricep la masoni, nici la bubuli, nu stiu cu cine joaca Soros in echipa sau ce-o patit frantzuzul ala depravat de la FMI. dar cred in teoriile lui Dan Selaru, alea cu complexitatea. cred ca oamenii pot influenta, dar nu pot controla. probabil se lupta intre ei pt putere si resurse, cum s-a intamplat tot timpul in istorie, dar numai intamplarea stabileste cine pierde, cine castiga si pt cat timp. de ex, cred ca alegerea batranului satrap (perfecta caracterizare!, s-ar putea cred scrie un roman frumos despre Romania ca satrapie) ca presedinte a fost o pura intamplare si in functie de aceasta intamplare toata lumea s-a reorientat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aia cu complexitatea e o interpretare absolut gresita dpmdv, i-am spus-o de vreo cateva ori si lui DS, dar se pare ca nu are capacitatea de a intelege si/sau accepta ceea ce-i demonstreaza altii.In alta ordine de idei, n-am inteles de unde teoria ca un grad mare de complexitate implica o prabusire a sistemului, dar ma rog pana la urma fiecare cu opinia lui...
      P.S. Nu ma joc cu bubuli sau alte chestii imaginare. In general lumea e bine sa fie luata exact asa cum e: fara simplificare si fara complicare.

      Ștergere
    2. Si eu i-am zis ca treaba nu e neaparat catastrofala, el insa o tine cu petrolul inainte, de parca altceva n-ar mai exista. Sunt de cateva mii de ori mai multe detalii si variabile de luat in considerare insa e normal sa fie asa, si e un lucru foarte bun. Traim in cea mai buna lume din TOATE posibile. In curand se va rezolva si problema cancerului, samd.

      Insa pe de alta parte si el are dreptate. Faptul ca timpul s-a comprimat iar o decizie din NY (apropo de Patriarh), sau Moscova, influenteaza ISTANTANEU tot ce se intampla in Bucuresti, ar trebui sa ne spuna ca cea mai mica greseala va lasa de mii de ori mai multe victime, ca oricand. Lucru care iarasi ar trebui sa ne bucure.

      Pe de alta parte, schimbarile de acest gen se fac cu sange, cu milioane de morti. Aici e teama lui DS, si din acest punct de vedere e pefect justificata.

      Ștergere
  13. Adevărata întrebare este cine este PATRIARHUL?Propoziția legată de acesta este cheia și valoarea întregului text și vă felicit deși chiar nu-mi dau seama cine poate fi PATRIARHUL(am mai multe opțiuni și s-ar potrivi toate la fix însă am senzația că PAtriarhul este fix cineva la care nu m-am gandit)
    Pot sugera REVIZIONAREA capodoperei TICĂLOȘII (2007)?Cred că se potrivește de minune!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O fi ala de la Mitropolie. Din memorie Frnzaverde si masonii au tras intens la alegerea sa si daca e sa o luam pe a drepta ala patroneaza cel mai tare partid, unde nu exista democratie si are filiale in absolut orice coltisor din tara asta.

      Ștergere
  14. "Americanilor li se mai concesionează rapid încă trei terenuri pentru controversatele gaze de şist."

    Iată încă un risc (alături de poluare ireversibilă sol/pânza freatică, cutremure de suprafaţă, s.a.m.d.) inerent exploatării gazului din străfundurile mării: RISCUL DE EXPLOZIE CATASTROFALĂ! O ştire "fierbinte" ignorată deliberat (cenzurată?) de mainstream media de pe plaiul mioritic, extaziată la unison de formidabila afacere perfectată de MRU-Gigenstein + Base.

    03/29/2012 - North Sea Gas Leak: 'Total' Weighs Options As Explosion Fears Mount

    "French energy giant Total is frantically trying to respond to a natural gas leak discovered this week on one of its platforms off the eastern coast of Scotland. As it weighs options for plugging the leak, the threat of a major explosion and environmental catastrophe loom."

    sursa: Der Spiegel http://www.spiegel.de/international/europe/0,1518,824635,00.html

    RăspundețiȘtergere
  15. Dane, dar link pe facebook avem voie sa dam sau nu? ;)


    (ce ti-e si cu drepturile astea de proprietate intelectuala, nici nu stii daca sa le respecti sau nu). :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e legat de drepturile de autor, ci de mentinerea unei coerente a mesajului. Site-urile partenere au dreptul sa preia textele doar partial, ceea ce ar face imposibila intelegerera textului. In plus, nu e un articol pentru mase, ci doar pentru unii cititori ai blogului.

      Ștergere
  16. Chiar ca de colectie acest articol!
    Desi nu sunt deloc pasionat de politica, sunt perfect constient ca "Patriarhii", "Satrapii" si toate "Pasarelele" mai mult sau mai putin cantatoare ne influenteaza, intr-o mai mare masura decat ne-am dori, existenta.
    Asteptam schimbarea schimbarii, ca de obicei...
    In rest, sanatosi sa fim.

    RăspundețiȘtergere
  17. Vrei sa zici ca toti (sau ma rog, majoritatea) oamenilor liberi si de bune moravuri vor pleca din corabia portocalie pentru a se pune la adapost?

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)