luni, 7 mai 2012

In memoriam

Sunt cinci ani de când ne-am despărţit de el. Mai jos aveți o sinteză, ceva ce-am reuşit să mai găsesc pe net. Pentru a-l înțelege cu adevărat mergeți la bibliotecă!

Octavian Paler 02.07.1926 - 07.05.2007

 

3 comentarii:

  1. frumos, multumim

    amintesc si eu un citat din Paler referitor la poporul asta: Avem, se pare, nefericita capacitate de a putea pune un gratar cu mititei pe orice golgota

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc pentru acest post. m-ati convins sa incep sa-l citesc pe octavian paler.

    RăspundețiȘtergere
  3. Alt citat din domnul Paler, de pe youtube: "Octavian Paler despre demnitate".
    "Popularitatea de care se bucura Basescu este o rusine pentru noi. Si spune asta un om care nu vrea sa-l vada suspendat, care nu este de acord cu aceasta actiune de suspendare, care nici nu crede in ea, pentru ca nu cred in cei care vor sa-l suspende. Mie nu mi se pare ca sunt mai buni. Daca ar fi ceva de suspendat in Romania, ar fi niste moravuri, ar fi niste traditii nenorocite care ne fac pe noi sa fim atat de servili. ... ne trebuie mai multa demnitate."
    Cred ca noi ca populatie, ca mi-e greu sa spun popor sau natiune unei adunaturi de oportunisti lingai, ne-am pierdut aceasta demnitate odata cu capul lui Brancoveanu sau cand s-o fi impamantenit zicala "capul plecat sabia nu-l taie".
    Ne bucuram degeaba ca au venit astia noi cu "revolutia bunului simt" si ne aplaudam noii calai cum se aplaudau minerii la revolutie. Ne-am distrus cele cateva elite(daca or fi fost) prin inchisorile comuniste, ne-am pus calaii in frunte si ne bucuram cand se schimba intre ei fara a ne da seama ca suntem materia lor prima.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)