vineri, 1 iunie 2012

Desfiintati TVR Info!

Ieri toate televiziunile de știri(cu o singură excepție) au prezentat în direct conferința de presă a lui Dan Nica. Fără doar și poate, dezvăluirea modului în care a fost căpușată Poșta Română de către partidul prezidențial reprezenta o bombă de presă pentru toată lumea. Pentru TVR Info, postul de știri al Cotroceniului, nu! De ce? Simplu, „TVR e niște profesioniști” știind cel mai bine cum se face cenzura încă de pe vremea comuniștilor!

Desigur, pentru netransmiterea unei conferințe de presă pot fi găsite circumstanțe. Meseriașii de la TVR Info ar putea replica spunând că n-au transmis respectivul eveniment pentru a se diferenția de concurență, ceea ce ar putea fi corect. Ce te faci însă când constați că pe site-ul oficinei TV nu este nicio știre legată de ceea ce a spus Nica, însă tronează articolul „Roberta Anastase neagă acuzaţiile lui Dan Nica privind falimentarea Poştei Române”. Adică nu dai știrea, dar dai dreptul la replică. Un comportament deontologic practicat de mai multe oficine cotroceniste. Mai țineți minte cum au reacționat deontologii din presa băsistă cu ocazia dezvăluirilor legate de plagiatul lui Kövesi? Exact la fel.

Se știe bine că TVR este gaură neagră pentru Buget. Cu toate acestea continuă să risipească banii pe proiecte falimentare. Aveți idee ce audiență are TVR Info? Aproape zero! În aceste condiții de ce mai emite? Face vreun act de cultură pentru un public mic? Nu, face doar propagandă!

Revin la ceea ce am scris în urmă cu ceva timp. TVR trebuie privatizată din cel puțin două motive: pentru a fi stopată risipirea banilor publici în proiecte media falimentare și pentru a opri tendința politicienilor de a folosi platforma TVR ca instrument de propagandă. Să fim bine înțeleși nu fac această propunere pentru că acum producțiile mediocrei instituții au o anumită coloratură politică, ci pentru a preveni o nouă colorare a ei. Pe rând, TVR a fost fesenistă, țărănistă, pedeseristă și băsistă. Toate acestea cu bani de la Buget. Experiența de până acum ne-a demonstrat cu vârf și îndesat că e imposibil să ai o televiziune publică independentă, apolitică. Dacă televiziunea publică ar însemna un canal cultural, poate ar avea sens să fie subvenționată, dar de ce trebuie să subvenționezi propaganda ieftină? Doar pentru a plăti gras niște sinecuriști? Mi se pare un preț prea piperat pe care societatea îl plătește. Televiziunii publice trebuie să i se taie finanțarea publică și să i se impună să trăiască în realitate! 

12 comentarii:

  1. "Pentru TVR Info, postul de știri al Cotroceniului, nu!" pai nu. nu e.
    pai nu ca d-soara C. Tompea (mareata conducatoare a tvr info) e fica acelui Tompea, mare boss al PSD-ului moldovean. asa ca taman acolo, nu tipa nimeni din CA, din parlamnet sau din comisii, ca sug banii bugetului, ca nu fac treaba.. nika.. in mareata familie socialista toate's bune si frumoase.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vezi ca vorbesti prostii, Doru Tompea nu e la PSD. Probabil e unul dintre acoperitii care au schimbat barca pentru interesul national, adica pentru servirea farului de la cotroceni!

      Ștergere
  2. Interesant un lucru. Ziceai mai demult ca nu esti implicat politic. Trec peste faptul ca nu ai scris absolut nimic rau de actuala putere si ca in continuare injuri cu foc actuala opozitie, la fel cum se facea si in 2007-2008 cand PNL-PSD erau la guvernare si toti prin presa injurau PDL-ul.
    Din ce am inteles din blogul tau, stai in UK. Buun, acum intrebarea mea: chiar stai acolo si te uiti pe toate mizeriile astea de canale tv romanesti sa urmaresti care da si care nu da conferinta lui Dan Nica? Si cine este Dan Nica asta pana la urma, nu e ala de coordona serviciile in perioada in care era prim ministru baiatul ala cu matusi bogate? Daca are date importante despre o devalizare/furt, poate sa le prezinte celor care se ocupa cu anchetarea chestiilor astea, ca justitia nu prea se face la televizor.

    Inca o chestie interesanta: "Pe rând, TVR a fost fesenistă, țărănistă, pedeseristă și băsistă."
    Vad ceva ce lipseste din enumerarea de mai sus, ai uitat tocmai partidul celui care ne ia banii ca parlamentar, desi nu se duce la munca pentru care este platit.
    Sa inteleg ca asta e barca in care te dai?
    E ok, macar stiu un lucru, ca erau prea derutante postarile astea pe blog care nu par sa te caracterizeze, ci par mai degraba servite pentru publicare. Imi vine greu sa cred ca altcineva in afara de partide si institutiile de monitorizare a presei se uita pe toate canalele la un personaj atat de dubios.

    Cat despre TVR: de acord macar cu scoaterea contributiilor de la buget, pentru a limita controlul politic. Nici cu cele ale populatiei, pe care ni le iau cu forta odata cu factura de lumina nu sunt de acord, mai ales ca nici nu am TV.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. e interesant cum se cred unii mari vizionari si cum plang de mila tarisoarei, dar nu reusesc sa vada dincolo de niste jocuri marunte, meschine, devnind partinitori si "injurand" pe cei care nu fac parte din tabara lor, sau cu care nu simpatizeaza

      Ștergere
    2. Lenesul nu coopereaza, iar fara pete la dosaru' gol, e o adevarata bombea pentru sistemul securist represiv.

      Riscurile austeritatii abatute prin institutiile de forta ating limite anormale.

      Da' nu poa' sa faca un lenes cat o criza... beton. Asa se mai curata caracterele de... cacat.

      Ștergere
    3. Oarecare, imi pare rau sa constat ca inca mai am parte pe blog de propagandisti de doi bani. Si-acum sa le luam pe rand:
      - Puterea e in mainile unui singur om, anume basescu. El controleaza serviciile, justitia si alte cateva puncte cheie ale statului. Pana nu pleaca acest individ dubios nu cred ca putem vorbi despre putere si opozitie decat in termeni relativi;
      - Nu stau in UK, nu stiu de unde-ai scos-o. Intr-adevar am o existenta itineranta, dar baza mea e Romania;
      - Dan Nica dezvaluia o ticalosie. Putin ma intereseaza ce a facut inainte de asta. Daca a calcat stramb sa fie judecat, daca nu e istorie. Cand ai spus chestia cu justitia la televizor te gandeai la DNA nu-i asa? Adica nu-mi imaginez cum poate fi vinovat un politician ca face taraboi la televizor, in timp ce DNA-ul si Procuratura aproape ca sunt agentii de presa;
      - Lipseste PNL intr-adevar din panoplia celor care au controlat TVR. Si asta pentru ca pe vremea cand era la putere(adica in Guvern) jocurile in TVR erau facute de o tata securista de-a lui basescu, o infecta care abia s-a dezlipit de "fonctie". In ceea ce-l priveste pe Antonescu(care se afla in centrul unei campanii instrumentata de securisti), ai toata libertatea sa nu-l mai votezi la alegeri;
      - Intelege ce vrei in ceea ce priveste barca cu care ma dau eu, dar mi se pare o imbecilitate sa spui ca astea sunt articole "servite pentru publicare". Magariile de genul acesta nu le accept, mai ales atunci cand vin din partea unuia care probabil e platit de partid la numarul de comentarii.
      Si, nu in ultimul rand PA! Sper sa nu te mai vad pe blogul asta.

      Ștergere
    4. Hai sa fim seriosi cu anumite probleme ridicate aici:
      -puterea in mainile unui singur om fie acesta Presedintele Romaniei nu exista. Nu poti spune ca partidele care alcatuiesc guvernul nu au nici un fel de putere. De ce au mai venit la guvernare daca e asa? Crezi ca daca el pleaca o sa fie mai bine in Romania? Eu nu prea, dar poate se mai detensioneaza unii care vad ca doar asta viseaza.
      - in legatura cu UK, asa intelesem din postari mai vechi, nu stau acum sa caut, sunt sigur ca tu cunosti mai bine unde stai :)
      - foarte bine ca Dan Nica dezvaluie o ticalosie si sper ca daca e adevarata sa si plateasca cei implicati. De asemenea sper ca justitia sa nu ajunga la nivelul in care era cand Nastase era prim ministru si sa judece si din PSD, PNL si alte partide asa cum judeca si acum si tine la beci oameni ai recentului partid de guvernamant. Dar sa faca asta nediscriminator si fara comanda daca se poate, ceea ce nu stiu sigur daca se intampla in momentul asta.
      - aia cu PNL si TVR-ul e abureala. O sefa de redactie mai mult suspendata decat in functie nu face o televiziune cu presedinte propriu si control parlamentar(advers), asta daca te referi la Culcer. Oricum nu-l votez pe Antonescu, la fel cum nu-l votez pe nici un altul, pentru ca nu merita. Eram odata in Carrefour Orhideea in timpul saptamanii la ora 12 si el isi facea cumparaturile linistit, nu avea el treaba cu mersul la munca platita de noi. Sa mai zic de alegerile trecute cand se carau oameni cu masinile si erau platiti sa voteze cu el? N-are rost. Oricum nu caut sfinti, dar personajul nu-mi prezinta deloc incredere, iar actiunile lui nu mi s-au parut in rand cu "politica bunului simt" predicata acum 3 ani.
      -am spus asta, pentru ca articolele tale despre politica interna par scrise de alt om, mult mai nervos, mult mai vulgar si cu o ura parca nenaturala ptr. un om inteligent asa cum consider eu ca esti, altfel nu urmaream blogul. Nu neg ca exista si oameni platiti sa posteze, pentru ca nu stiu despre astfel de cazuri. Uitandu-ma la dragalasele noastre adunaturi de hoti numite partide sunt insa sigur ca nu s-ar da in laturi de la asa ceva, ca doar platesc din ce fura nu din ce muncesc. Apropo: daca eram platit la numarul de comentarii era mai scurt un pic. Inca un apropo: uite ca m-am intors, am citit si am raspuns, pentru ca e un site public si internetul inca este liber, o sa mai treaca ceva timp pana cand or sa ne amendeze jandarmii ca strigam huo.
      O seara placuta.

      Ștergere
    5. 1. Venirea la guvernare a USL-ului a fost, probabil, una dintre cele mai nefericite schimbari de garnitura. In mod normal puterea trebuia preluata numai in urma alegerilor. Dar, dupa majoritatea facuta de basescu pe baza solida "acoperiti din toate partidele urniti-va" nu ma mai mira nimic. Cert e ca e nevoie cat mai repede de alegeri, dar acelasi personaj nefast se opune.
      2. Ai inteles gresit, probabil din articolele mele din 2011(cele referitoare la rioti).
      3. Cat timp justitia e controlata in halul in care este acum nu va plati nimeni dintre preferati. Altfel am fi avut de mult cateva fatuci blonde pe la zdup.
      4. Arata-mi te rog o mostra de pupat in cur PNL-ul de catre TVR. In ceea ce-l priveste pe basescu pot sa-ti dau o tona de link-uri. Iar aia cu securista las-o moale. E o individa sinistra care a transformat TVR intr-o oficina de cacat.
      Problema absentelor lui Antonescu e falsa, dar transformata in tragedie nationala de securistii care n-au cu ce-l agata(chiar am urmarit o emisiune la TVR in care proasta aia batrana se dadea de ceasul mortii in legatura cu absentele). Daca acest subiect e atat de deranjant, probabil Antonescu nu va fi ales, asa ca nu inteleg care e problema. Si, ca sa te linistesc, incerc o previziune: nu va participa la alegerile prezidentiale!
      5. Corect, poate ca articolele sunt mai vulgare, dar asta se intampla din cauza mediului infect pe care-l prezinta.

      Ștergere
  3. Două probleme am de comentat:
    - în general mă "seacă' să văd pe toate posturile aceeași conferință de presă răsuflată - poate mai sunt și alte subiecte de interes în țară,
    - pentru o "căpușare" a poștei am impresia că este judecat și fostul ministru Chiuariu, corectați-mă dacă greșesc.
    O parte a societății pare că a rămas încremenită în proiectul "Jos Băsescu" și "Jos guvernul ticălos" (Boc sau Ungureanu) și uită că prostiile le face acum Ponta...
    Apropo, cum e acum cu Roșia Montană, e un proiect util României, nu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiuariu e judecat si e bine ca se intampla asta. Insa, in ceea ce priveste mai noii jefuitori cu pile la Cotroceni lucrurile stagneaza. Ai mai auzit ceva de Ritzi? Eu nu si ma deranjeaza! Te inteleg ca n-ai chef sa te uiti la conferinta aia de presa unde se dau detalii in ceea ce priveste capusarea Postei. Probabil erai ocupat cu urmaritul inscenarii aleia securistice de 2 bani de la B1.
      Societatea nu e blocata in proiectul "jos basescu"! E normal sa fia asa deoarece individul in cauza a facut sex din toate pozitiile cu constitutia de fiecare data cand a avut posibilitatea. M-am saturat sa vad o caricatura jucand rolul de dictator de cacat! Sunt curios ce garantie exista ca dupa castigarea alegerilor de catre USL nu vom avea parte de un scenariu similar celui de dupa alegerile prezidentiale. Baiatu' ala trebuie s-o stearga urgent de-acolo! Si nu cu demisie ci demis. Asa e corect.

      Ștergere
  4. Cum se simte c-a inceput campania....

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)