miercuri, 20 iunie 2012

Scarba

Trăim în țara în care tatăl unor semi-analfabete s-a transformat peste noapte în apostolul anti-plagiat. În țara în care cel care a adus în prim-plan cei mai stupizi prostovani e chipurile alesul intelectualilor. Iar prin intelectuali se înțelege o minoritate vocală, așa zisa intelighenția monopolizantă. Cine sunt ei? Eu personal îi consider o adunătură de mediocri, fără coloană vertebrală uniți doar de foamea după fonduri publice. Trăim în țara în care curvele clamează fecioria și acuză alte curve mai neajutorate, în care hoții vorbesc categoric despre moralitate. Trăim într-o țară îngropată iremediabil în noroi, născută și rămasă istoric într-o fundătură puturoasă. 

M-am săturat să mă satur de România, să sufăr la fiecare lovitură pe care o primește, să mă enervez de fiecare dată când o altă figură tristă se cațără și se joacă de-a dictatorul. M-am săturat de proști, de imbecili, de mincinoși s.a.m.d. Privesc lumea de la umbra unei catedrale vechi de peste 1000 de ani și nu înțeleg cum aici se poate și la noi nu. E tragic, e deprimant și, în același timp, înfricoșător. Sufăr de neputința de a mă rupe și mă doare. Punct!

40 de comentarii:

  1. "nu înțeleg cum aici se poate și la noi nu"

    quoted for truth :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai cine stie, poate s-a deschis cutia Pandorei, noaptea cutitelor lungi. Chiorete se crede invincibil dar cred ca-i va veni si lui randul si multora din toate taberele. In final poate o iesi ceva bun din tot circul asta, desi ma tem ca se va pune batista pe tambal. Cert este ca se intampla lucruri, de cand Hidroelectrica a fost pusa la adapost a inceput baletul, sper sa isi dea la gioale toti si sa se dea in gat unii pe altii. Nu poate sa ramana Bombo singur la Rahova are si el nevoie sa dea o tabla un barbut cu coledzii. Cred ca urmeaza Bordurianu, doamne, ce-mi doresc sa-i vad pe toti incolonati la inviorare in curtea puscariei.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sub motto-ul "pe cat de bune sunt articolele economice de pe blogul asta pe atat de .... sunt articolele politice":

    Conteaza atat de mult cine a demascat plagiatul sau conteaza plagiatul in sine?

    Si da, sunt basist, daca basist a devenit sinonim cu anti-[PCR,FSN,PDSR,PSD,USL]

    Nu inteleg de ce articolul despre rusia a fost scris intr-o nota enigmatica, atata timp cat Marga dorea sus si tare apropierea de rusia.

    As vrea sa vad un articol pe site despre ce asteptari aveti dpdv economic de la guvernarea USL. De vreme ce blamati PDL/Basescu, ati putea preciza ce anume credeti ca se va intampla pozitiv in guvernarea USL.

    P.S. Astept cu nerabdare articolul despre condamnarea "politica"...

    P.S.2: stiu ca nu o sa-mi apara commentul pe site, vroiam oricum sa fie citit doar de destinatar, si asta probabil pentru ca articolele politice arunca o imagine negativa si asupra articolelor economice, care erau excelente.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. NU esti basist, esti prost.

      Ștergere
    2. Astea ie toati argumentili tali?

      Ștergere
    3. Dar are dreptate cel putin in opinia mea, ii urmaresc blogul lui Dan in fiecare zi si diferenta de calitate intre tipurile de articole e vizibila.

      Ștergere
    4. Indivizii ca tine sunt jalnici. Statistic faci parte din categoria prostilor destepti sau, daca ti-a mai pe plac a desteptilor prosti, probabil cea mai toxica si mai periculoasa categorie din tara. Chiar daca vei considera ca este o jignire, iti voi spune ca nu. Trebuie doar sa vezi profilul votantului de PDL.
      In ceea ce priveste aluzia la Nastase esti de-a dreptul prost. Am aflat de el la postarea anonimului 2(caruia prima data i-am raspuns si abia apoi, dupa ce am citit stirea, am inteles la ce se referea si mi-am sters comment-ul).
      In alta ordine de idei, nu inteleg cum dracu' de mai intra indivizi ca tine pe blogul meu. Nu mi-au mai aparut articole pe hotnews, de unde dracu' vii? Va dau aia la partid norma de enervat oamenii? Lasati-ma fratilor in pace ca nu sunt obligat sa va suport toate imbecilitatile!
      Ma gandesc serios sa parolez blogul. Cel putin nu va mai trebui sa suport toti tembelii.

      Ștergere
    5. Tot eu, nu ma deranjeaza descrierile, ma asteptam la ele, nu as fi postat daca m-ar fi deranjat. Lasand la o parte profilul arhicunoscut al votantului PSD, daca nu votez USL nu inseamna ca am sa votez PDL. Cred ca asta e una dintre problemele fundamentale, daca nu ne convine PDL trebuie sa-i pedepsim votand USL si vice-versa.

      Referitor la condamnarea lui Nastase, dupa tiparul ultimelor articole politice am anticipat ca sentinta va fi tratata pe blog ca o noua demonstratie a dictaturii din Romania.

      In fine, de venit vin direct pe site, poate nu s-a inteles ce am scris mai sus, sunt abonat vechi la feedul RSS al blogului.
      Blogul TE era unul din cele 5 bloguri romanesti la care sunt inscris.

      Legat de parolare as propune ca blogul Trenduri Economice sa ramana open si sa trateze doar teme economice, iar temele politice ar putea fi tratate pe un blog parolat numit Trenduri Politice, blog unde as fi fericit sa nu stiu parola.
      Daca as fi postac de partid nu cred ca as mai intra aici pentru ca subiectele politice nu sunt foarte ofertante pentru electoratul basist/pedelist/portocaliu/etc.
      Daca s-ar crea un sondaj pe site, nu cred ca as fi eu singurul care sa voteze pentru mutarea articolelor politice. Anyway, este blog personal, a fost de succes dpdv al temelor economice, dar acum incepe sa-si sifoneze imaginea din cauza articolelor politice din ce in ce mai dese.

      Ștergere
    6. Wow, f. frumos raspuns Dane. O fi anonim comentariul, dar pare scris decent.
      Pai daca parolezi blogul ce rezolvi? Ii lasi doar pe cei care sunt de acord cu ideile tale sa posteze? In locul unui forum cu schimb de idei si argumente, ai avea un forum de expunere a unei masturbari intelectuale in care toti cei care sunt de acord cu o idee si-o freaca unul altuia cu "asa e, ai dreptate". Ce util ar fi, nu?

      Ștergere
    7. Nu ma intereseaza opiniile tale, nu ti-e clar? Pleaca de-aici, dezaboneaza-te si scuteste-ma!
      Nu inteleg nesimtirea de a pune conditii atunci cand primesti ceva gratis. Ma rog, face parte din fisa postului unuia care n-are cei 7 ani de-acasa. Sper sa ai bunul simt sa nu mai comentezi.

      Ștergere
    8. hahaha... cretinii astia isi imagineaza ca... schimba idei. :-)

      Ștergere
  4. Sunt in mijlocul unei padurici din Salzgitter si iti dau dreptate. Asa e...

    Anonim 20:06 - si-o sa urmeze si altii, mie i-a furat catarama intr-o singura zi 2000 de euro, da' cum nu s-a batut cu basescu asta n-o sa plateasca, o sa plateasca, in schimb altii si altii, in functie de lupta lor politica.

    Intrebare - cu ce ne ajuta asta pe noi? ne face mai buni? ne face mai liberi (de maine ni se pastreaza convorbirile, mailurile, etc), ne face mai bogati? ne face mai sanatosi? ne face mai prietenosi, mai deschisi, mai buni, mai.... Nu, ne face mai fericiti de raul altcuiva, ceea ce intra in psihologia poporului roman - bucuros de raul altuia.
    Definitia prostului - cel care care ii face cuiva rau fara sa aiba nici un avantaj din asta. Eu o extind si spun ca la fel de prost este cel care se bucura de raul altcuiva fara sa aiba un avantaj din asta. Distractie maxima - noaptea cutitelor lungi. Ura, Ura, Ura.

    RăspundețiȘtergere
  5. Am rugamintea sa pastrati opiniile vis-a-vis de Nastase pentru articolul in voi trata cazul. Acest articol nu are nicio legatura cu Nastase.
    Aparitia sa in acelasi timp cu stirea despre Nastase e pur si simplu o coincidenta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La ce eveniment te referi? Presupun ca este un anume eveniment care a "umplut paharul"...

      Ștergere
  6. Din pdv-ul meu (foarte egoist) sper sa banezi imbecilii si sa nu parolezi blogul - il citesc cu mare placere. Apropo de asta, cel mai mult ma distreaza cei care voteaza (constant) "inutil" vizavi de continutul articolelor. Pai bai dobitocilor, daca in fiecare zi va put articolele, la ce mama lui proces verbal mai intrati pe blogul asta?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. super-subscriu.


      Si sa ma lase nenea ala anonim care spune ca blogul ar trebui sa fie doar economic. Daca fenomenul economic ar fi unul 100% izolate de mediu, decorelat de tot ce-l inconjoara as mai spune (dar nici atunci). Esti precum medicii care cand fac diagnostic se uita doar la fenomenul superficial (de genul: are gastrita, da-i antacid, nu-l intreaba daca are jos stresant, daca mananca neregulat, daca manca numai prajeli si dracii de pe toate drumurile). Ma rog, cred ca am batut un pic campii. Ce-ncercam sa spun ca precum mintea si trupul la fel si economia, politica, socialul, etc sunt inter-conectate ca organele intr-un organism. Cine nu vede asta, sincer nu prea stiu ce sfat sa-i dau.

      Ștergere
  7. Scuze, dar nu m-am putut abtine, ca reactie la 2. imi sunt foarte dragi anonimii. Oameni curajosi, trebuie sa recunosc.Va inteleg si, din acest motiv, va dau dreptate. Este scris in prima propozitie. Este racoare, ploua, aer curat, pasarele canta. Cu toate astea nu pot uita ca sunt roman, ca traiesc in Romania, aici lucrez, in week-end sunt acasa, si sunt la fel de exasperat de ceea ce se intampla la noi, nu doar despre ce se intampla prin condamnarea lui AN.
    Multumesc pentru intelegere.

    RăspundețiȘtergere
  8. Adevarul ca s-a potrivit articolul cu situatia. Asteptam parerea ta despre ceea ce se intampla, cred ca este necesar. Poate ai o opinie mai avizata si mai intelegem si noi ceva ca a cam luat-o teleguta la vale.

    RăspundețiȘtergere
  9. Uitandu-ma la ciudatii care intra pe aici nu pot sa nu constat ca Darwin a gresit rau de tot. Unii nu s-au tras inca din maimuta. Ha-ha-ha-ha!!!
    Daca n-ar fi trist ar fi o veselie generala....
    PS: Daca-s platiti au toate scuzele. Sa scrii mizerii nu-i asa greu in conditiile in care unii trebuie s-o suga la propriu pentru 10-20 de lei.

    RăspundețiȘtergere
  10. "Adevărata rezistentă este cea care se bate pentru valori considerate pierdute."
    "Scriitorul trebuie să fie un martor incoruptibil al timpului său, cu curajul de a spune adevărul si de a se ridica împotriva autorității oficiale care, orbită de interesele proprii, pierde din vedere sacralitatea vietii umane."
    "Sunt multi cei care, în furtună, continuă să lupte, oferindu-si timpul si chiar viata pentru celălalt."

    RăspundețiȘtergere
  11. Vorba lui Kilroy, aia care voteaza articolele drept "inutile" cred ca sunt ei inutili si mai mult decat atat, imbecili de-a dreptul, niste frustrati care n-au altceva de facut decat sa sporeasca voturile negative crezand ca in acest fel ii fac vreun rau acestui blog. Mi-i imaginez in viata de zi cu zi precum un... Frank (din M.A.S.H.) care mananca ciocolata pe ascuns ca sa nu-i vada nimeni... :)

    Revenind la subiectul acestui articol, pai tocmai mizeria morala a celor care conduc Romania, tradarea intereselor tarii si goana dupa recuperarea anilor frustranti (de pe vremea lu'Piticot) ai celor din linia a II-a si a avantajelor imediate, de tip "Dupa noi, potopul!", a facut ca mare parte dintre noi, cei idealisti, sa fim scarbiti din ce in ce mai mult, pe masura ce noroiul se adanceste. Nu cred sa mai existe sanse, iar lumea privita din umbra unei catedrale vechi de 1000 de ani nu poate decat sa ne intristeze, dar asta daca privim in profunzimea lucrurilor. Imi pare rau deoarece nu cred ca lucrurile se vor schimba (in bine) in Romania in timpul vietii mele. Nu-mi mai ramane decat sa privesc catedralele, fara sa vad si lumea din spatele lor, nu de alta dar nu vreau sa ma imbolnavesc. Si-asa viata pare a fi de cacat, in multe privinte...

    RăspundețiȘtergere
  12. Dap, relationez f. bine. Chiar acum cateva ore m-am intors din Anglia, din acel peisaj rural din Sussex superb, plin de verdeata case mici, de piatra vechi de sute de ani si m-a lovit Romania din prima, de la aeroport mizeria nepasarea si lipsa de profesionalism, din autobuzul 783 in care controlorii amendau partial pe nedrept o femeie (si care a izbucnit in plansete si emotii puternice in toata regula), de aroganta ce se citea pe fata celor care conduceau un X5 pe DN1, etc.

    Dar cheer up, se intampla si lucruri bune in Ro, vezi Nicusor Dan, vezi primii pasi de copiere de modele bune din Vest (legate de ecologie, voluntariat, etc. - Permacultura, Transition Towns, Eco-village-uri, chestii de activism tip grassroots - cele in a caror dezvoltare sunt eu implicat recent, evervescenta si aproape nebuna in jurul a tot ce inseamna ecologie, comunitate, natura).

    Imi aduc aminte ce era voluntariatul ecologic (plantari de copaci, ecologizari, miscarea anti-RMCG, etc.) - toate pe baza de voluntariat)in Romania acum 5 ani (ca sa nu zic 10) si ce e acum. Pentru cineva care e usor implicat in toate astea, diferenta e imensa (si-mi masor cuvintele cand zic asta).

    Cred ca ai nevoie sa petreci timp in Romania si printre oameni si proiecte de succes in a face bine in mod real (nu ca n-ai face-o deja poate :). O bere e buna oricand. SI cred ca la un moment dat cei de sus n-o sa stie ce-i loveste din jos si se vor schimba si ei sau vor disparea.

    Toate cele de mai sus nu le promovez in vreun fel, poti sa-mi stergi comment-ul daca deranjeaza cumva.

    Mult sport, faci treaba buna, pastreaza-ti calmul si continua :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Esti penibil. Te-ai dat de gol pomenindu-l pe inchipuitul ala. Mai bine taceai din gura. Dar asa stim cine esti.

      Ștergere
    2. Vezi ca ti s-a terminat tura de postak, da o raita pe la casierie.

      1. De ce ar fi Nicusor Dan inchipuit? Sau asta e unul din epitetele manualului de KGB cu care doar se murdareste, dar nu spune nimic?
      2. tehnica specifica de manipulare/aproape ca-n manual. Iei din tot textul doar un singur element in care se poate da cu noroi ( pentru ca deh, indraznesti sa candidezi impotriva Caracatitei, se va da in tine) si il ataci pe ala fara sa spui ceva concret si faci din el un atac personal (adica la X-ulescu de mine, un aproape neica-nimeni), nu la idee. Ca asa e la romani, totul e personal (si emotional, puternic epitetizat-metaforizat), niciodata ideea.

      Ștergere
    3. Nicusor Dan face alianta cu Ungureanu si PDL. E oficial, asa ca las-o moarta!

      Ștergere
    4. Ma voi astia cu tinichele pe umeri sau umili sugatori care asteapta solda - va asteptati ca toata lumea sa functioneze ca voi: prestezi si esti platit.
      Afla mah ciudatule ca altora nu le ploua in gat si stiu sa-si foloseasca materia aia cenusie pe care o au in spatele ochilor. Spre deosebire de voi!

      Ștergere
    5. :-)). simpatici sunteti prin agresivitatea voastra. nu stiu de vreo alianta cu PDL/Ungureanu de-a lui Nicusor Dan, chiar daca s-ar intampla, nu-i stiu omului motivele, astept un pic si nu-mi dau cu parerea, nu sar din prima la gatul omului.

      Cum spuneam:
      - amandoi descalificati tot comentariul meu pe baza unei referinte la o persoana careia e indicat sa-i dam pentru o perioada prezumptia de vinovatie pt ca vine din afara sistemului
      - atacurile voastre sunt la persoana, periorative si emotionale, cum sunt romanii (nu argumenteaza logic ci emotional, cu atac la persoana, ne-adresand tot textul, ci doar incearca sa-l corupa atacand ceva care este minim condamnabil (deh, Nicusor Dan e politician, sigur e o scarba si el).

      Sincer va doresc o viata frumoasa.

      Ștergere
    6. Lasa nu ne mai dori tu nimic. Nu vreau sa mai continui disputa off-topic. Pe acest blog sunt texte fine (desi uneori par badarane pentru profani!) in care nuantele conteaza uneori mai mult decat culoarea predominanta. Adica are o anume categorie de cititori. Daca rezonezi esti bine-venit, daca nu - probabil ca la fel de bine venit. Problema apare in momentul in care desi nu rezonezi te mananca si vrei sa te scarpini in public.
      Ala e momentul in care iriti pentru ca desi tie nu ti-e clar ce gresesti strici armonia. Nici nu ti se cere sa intelegi. E suficient sa taci si sa asculti. Greu, nu ?

      Ștergere
    7. Diferenta intre intelectuali si ong-isti/oameni de actiune: cei din urma pun mana si fac ceva, se aduna, se coalizeaza, actiuneaza, merg la manifestatii, fac petitii, planteaza copaci, etc., primii raman in turnul lor de fildes narcisisto-intelectual, se detaseaza, analizeaza fin si la rece, exprima fineturi, fineturi la fineturi, le place mai mult forma decat fondul, cauta imperfectiunile mici in loc sa vada pozitivul (mai) mare, cauta mitologii antice in viata de zi cu zi (ba Nicusor Dan e un Hristos, ba e draqu pentru ca are sau pare a avea o pata si deci nu e Hristos), e emotional si cam puternic polarizat.

      Nu a zis nimeni ca Nicusor Dan e usa de biserica sau fecioara Maria a politicii, n-a zis nimeni ca nu e, nici n-are cum, om este, dar comparativ cu altii cred ca e ceva mai ok, e o optiune decenta; sincer, din diverse bloguri am auzit ba ca e uselist, ba ca e basist, eu cred pana acum doar ca e ong-ist.

      Si ca faptele il promoveaza pe om, nu vorbele sau parerile unora. Asta nu inseamna ca maine nu poate deveni si el un neika-politik, om trai si om vedea, pana atunci, da-mi voie sa-i acord o doza de nevinovatie mai mare vs. a celor din sistem.

      Iar faza cu 'taci si asculta', deh, nu cred ca merita nimic de spus, e o exprimare sub-umana, cam lipsita de respect (ceea ce e mai greu in RO, sa porti o conversatie cu respect pentru celalalt, fara a-l tara in kkt, care sa se incheie cu o strangere de mana). RO e departe din prea multe puncte de vedere, chiar si in privinta celor cu IQ mare de la noi vs. la altii. Intelectualul nostru roman are nevoie sa mai iasa un pic din tara, ca sa vada cum e cu demnitatea umana (indiferent de inteligenta, venit, pornire politica).

      Ștergere
    8. Mihai, lasa-ma prietene si cu Nicusor asta al tau. Daca n-as sti despre cine e vorba poate m-as baga in discutie, dar, zau, hai sa ne oprim aici.

      Ștergere
    9. Dan, nu era vorba de om, ci de actiunile lui.

      Si ND era un exemplu din mai multe, but nevermind, cum zice unguru'.

      Ștergere
    10. Mah ONG-istule! Nu cumva voi sunteti aia care au propus-o si pe EBA europarlamentar ca sa ne facem de kkt in toata lumea? Nu ca n-ar fi stiut toti dar acum aveau dovada acolo printre ei. Si EBA era un om din afara sistemului - o adevarata ONG-ista.
      Iar aia cu - noi actionam nu filosofam e veche. Acu cativa ani cand inca te straduiai sa intri la liceu niste ONG-isti cam la fel de deschisi la minte ca si voi spuneau ca "noi muncim, noi nu gandim"!

      Ștergere
    11. Hai sa terminam cu nebunia asta. N-are sens!

      Ștergere
    12. eu am terminat, mai ales ca discutia nu produce nimic si mai ca n-am timp asa de mult sa stau la comentat aici.
      zmmz, nu ma cunosti, esti cam departe pe aratura. toti 'e prosti' si nenorociti, inclusiv cei care mai fac un pic de bine.

      Ștergere
  13. doream sa spun la sfarsit Mult Spor, dar asa a iesit, poate ca ai nevoie si de un pic de sport :))

    RăspundețiȘtergere
  14. Un articol aici (http://civiq.blogspot.com/2012/06/sunt-stupid-dar-ma-tratez-nicusor-dan.html) care arata ca Nicusor Dan nu e tocmai cavalerul imaculat care ni s-a prezentat in campanie, spre dezamagirea multora.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. de acord ca nu-i cavaler imaculat, Isus Hristos, Fecioara Maria, n-a zis nimeni asta, vezi un comentariu de mai sus. Din toata plaja de optiuni, momentan, as spune ca e cel mai ok. Logica tipul 'daca si el e patat (sau de fapt e o prezumptie minim de patare) atunci nu merita atentie', e alta strategie de manipulare de tipul: si el e ca ceilalti (desi e doar o prezumptie care in termeni matematici e de un x% de probabilitate, dintr-un y% de asemanare, unde y% este f. mic, single digit, pt ca pana acum cam a facut fapte bune destul de multe vs cei din sistem), de ce sa mai luam in considerare, hai sa-i votam pe ei, USL/Base/stabilimentul s.a., nu ne pune mintea sa gandeasca, sa se documenteze, sa riste un pic in necunoscut, etc.

      Nicusor Dan era un singur exemplu de actiune pozitiva in Romania intr-un comentariu, singurul care putea fi atacat si care a avut parte de 'atentia adecvata', pentru ca putea fi minim combatut.

      Dar asa sunt romanii la toate palierele (masele, intelectualitate, spiritualitate, politica): predispusi la manipulare, emotionali, filosofi inainte de toate, uneori nu stiu sa dialogheze, ci doar sa atace, prinsi in gandire si detasati de actiune, etc.

      Ștergere
    2. :) eu nu mai comentez pe topicul asta.

      Ștergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)