duminică, 8 iulie 2012

Pagini din jurnalul intunecat

„Sufletele corpurilor cerești își transmit puterile propriilor corpuri, iar acestea le comunică 
lumii sensibile; pentru că virtuțile globului pământesc au și ele tot o cauză cerească.”  
Cornelius Agrippa 

Când coborâm în tenebre, lucrurile se văd diferit, proiecțiile apar în altă lumină, iar faptele sunt, de multe ori, diametral opuse percepțiilor. Desigur, sunt multe lucruri ascunse, dar aceasta nu ne împiedică să tragem cu ochiul pentru a putea pătrunde cumva în misterul întunericului, acolo unde oglinzile își pierd puterea. Cum ceea ce am spus în martie s-a petrecut exact așa cum fusese prevăzut, e timpul să trecem spre un nou episod exploratoriu prin ulițele întortocheate ale lumii obtenebrate. Și facem aceasta nu numai pentru extinderea perspectivei ci și pentru avertizarea celor care s-ar putea lăsați orbiți de luciul lumii superficiale.

Cum spuneam în episodul trecut, timpul se contractă, mai ales de când Linia Metodică a decis mutarea Patriarhului. Instinctele șobolanilor au funcționat impecabil, lăsând corabia să se scufunde în uraganul banalității. Pentru cei care-au citit „scurt pe doi” a apărut limpede de ce steaua de la Monte Carlo n-a putut fi atinsă de către Bătrânul Satrap. Era logic pentru oricine că vistiernicii nu se vor înălța până acolo, chiar dacă statutul de locuitori ai hotelului olandez le-ar fi permis într-o oarecare măsură o incursiune. Ei știau că mișcarea Patriarhului va fi aprobată inclusiv de Marele Molok, lucru care s-a și produs  prin sosirea Porumbelului Păcii pe post de Mare Hatman. Orizontul limitat al Satrapului îl împiedică să distingă relația Patriarhului cu Molok, ceea ce îl face să semene cu un gândac isteric rămas captiv în borcanul de miere. Cum bine se știe, în realitatea imediată, Satrapul nu-și dorea decât accesul la pârghie pentru a se menține în fruntea conspirației tronului(din acest punct de vedere e normal comportamentul vistiernicilor pe care nu-i poți pune să se uzeze într-o luptă atât de banală, mai ales că și ei au destule alte probleme). Dar cum poți avea acces acolo când scil(*) a fost făcut stăpân peste pârghie numai și numai pentru folosința Patriarhului?

Lăsând în spate Linia Metodică unde treburile sunt deja tranșate, iată că ne răsar pe retină celelalte două linii din ecuația momentului, așa-numiții vectori Expirator și Subtil. Pe Linia Expiratorie, teoretic, Satrapul e stăpân absolut. Desigur, știm bine că e inutil să te consideri stăpân atunci când interesele liniei sunt haotice, când membrii ei răspund mult mai multor stăpâni decât ar fi normal. Dar trebuie să înțelegem că în tot acest haos aparent, întreaga Linie Expiratorie răspunde prompt la comenzile satrapului. Livrează fix ceea ce se așteaptă cu precizia mecanismului elvețian(că tot veni vorba de zonă, mai ușor cu vârtelnița aia monetară prin copiii lui Habib). Poziția Liniei Expiratorii însă ascunde o luptă dură de supraviețuire născută din fronda subtililor faultați pe propriul teren.

Și uite-așa ajungem la Linia Subtilă unde este trasată acum linia frontului. Chiar dacă privirea amenințătoare a generalului ienatic în creier pare stăpână pe situație, se joacă dur, cu pumnalele pe masă. De altfel, toată lumea de sub Semnul Subtil s-a simțit călcată pe stromeleag de către penetrații Expiratori. Deviant cum îl știm, Satrapul le-a dat mână liberă „dușmanilor de clasă” lăsându-i să cotrobăiască și prin casă, cu toate că locul lor de bântuială n-a fost niciodată acolo. Ei bine asta a pus capac nervilor, mai ales că Subtilii întotdeauna au fost mai independenți și, în același timp, protejați de infiltrări otrăvitoare. Prima acțiune a fost sacrificarea rujatului care, în prostia lui nemărginită, a fost trimis la lipit afișe. Ăsta a fost șahul deoarece, în paralel, frontul rebel a fost împărțit în mai multe fracțiuni aparent rivale pentru distragerea atenției capului împuțit. Frontul însă e mare și lupta complexă. În cazul în care Subtilii vor câștiga, trofeul calității va consta în întreaga linie Expiratorie. Chiar dacă au sfârșitul în față, Expiratorii ar mai avea o șansă de salvare prin retragerea în cetate și spovedania în fața Marelui Logofăt. Aici avem de-a face cu o necunoscută pentru că trufia Liniei Expiratorii e mare. Însă smerenia înseamnă supraviețuirea iar trufia conduce către beciul de tortură și adormirea definitivă.  

Turbulența rezultată era greu de ignorat, mai ales prin prisma faptului că Bătrânul Satrap încă nu știe exact unde se află rădăcina frondei. A înțeles de mult că mișcarea e dură, mai ales atunci când a văzut cum conspirațiile pe care le pune la cale pică una după cealaltă și că, pentru a da drumul haznalei, a fost nevoie de implicarea sa personală. Însă haznaua a fost cea care a generat uraganul, punându-l pe satrap în fața furtunii propriilor temeri și disperări. Pierderea tronului echivalează cu detașarea în ocna întunericului absolut. E imaginea care-l disperă, care-l face să se simtă hăituit de fantomele și scheleții pe care-i credea bine ferecați prin dulapurile mizerabilei sale istorii .

P.S. Preluarea acestui articol(chiar și parțială) este interzisă. Restricția se aplică și site-urilor care au permisiunea de preluare a materialelor de pe acest blog.
____
* scil=satana ca înger de lumină

39 de comentarii:

  1. Omule bun,parca citesc din catrenele lui Nostradamus.
    Sunt in ceata total.Nu se poate mai explicit?

    RăspundețiȘtergere
  2. Tocmai pt coerenta mesajului, n-ai putea totusi sa ne faci trimiteri la postarile mai vechi? Le-am pierdut prin arhiva. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. http://trenduri.blogspot.ro/2012/03/intrarea-in-zodia-sobolanilor.html

      Ștergere
  3. De ce i-a călcat pe coadă Patriarhul pe cei din Linia Metodică? Nu de altceva, dar Patriarhul le-a fost slugă supusă! Le-a dat şi lacul rusesc pe tavă,spre marea supărare a osmalâilor...

    RăspundețiȘtergere
  4. Pardon, satrapul, că m-ai ameţit de cap!

    RăspundețiȘtergere
  5. Satrapul e Băsescu clar iar Linia Expiratorie este stafful lui KIORETE din PDL.Hotelul olandez este Bilderberg iar întreg articolul nu poate fi descifrat decât dacă cititorul are habar de Noua Ordine Mondială.Și când spun are habar mă refer la conexiuni concrete cu cei care trasează aceste linii ce definesc NOUA ORDINE MONDIALĂ.
    Articolul este excelent scris, formulat și pe deplin conspirat.Parcă aș intui cine e PATRIARHUL însă...nu sunt sigur...
    Maestre poate câteva indicii...în plus...parcă l-aș numi PAtriarhul Felix însă...!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. he he, Clark- Porumbelu' Pacii, MRU- rujatul. bune porecle, daca le-am ghicit bine. la ala cu parghia, oscilez intre Ponta si Georgescu.

    oricum, chestiunea va fi supusa votului electoratului. mi se pare ca populatie are un cuvant greu de spus si este cea mai importanta variabila si cel mai greu de controlat. ma indoiesc ca Patriarhul s-ar fi carat la ailalti sau ca Marele Molok (in cazul in care e vorba de SUA) ar fi aprobat transferul de putere daca populatia nu ar fi fost satula de Batranul Satrap. cred ca toata lumea doreste liniste, pt ca altfel se pierde controlul.

    RăspundețiȘtergere
  7. Cum se spune, „incercarea moarte n-are”. Citind comentariile de pana acum am trecut prin toate senzatiile incepand cu nedumerirea si terminand cu zambetele! Deocamdata nu voi face alte comentarii. Personajele le veti descoperi singuri la lumina evenimentelor. Asta, desigur, daca veti deschide bine ochii. :-)

    RăspundețiȘtergere
  8. Da, prietene, dar dacă îi ţinem prea mult deschişi ne ustură şi lăcrimăm!

    RăspundețiȘtergere
  9. Tare...cred ca i-am identificat pe toti. Asteptam continuarea.

    RăspundețiȘtergere
  10. Daca e pe incercate, imi dau si eu cu parerea: fata de ce s-a mai spus, Patriarhul e Frunzaverde, caci Linia Metodica nu poate fi decat Masoneria. ”Scurt pe doi„ e Crin cu Ponta, Vistiernicii sunt bancherii centrali, iar Mare Hatman e Clark. Parghia e FMI. Subtilii sunt serviciile interne, iar Expiratorii justiția + rețeaua externă a Satrapului. Sobolani au fost, sobolani sunt inca peste tot. Doar ca Expiratorul ales, rujatul, nu era omul lui. Iar haznaua putea fi evitata. Miza era pana la urma accesul la resurse. Ceea ce se intampla in oricare dintre scenarii. Cat gresesc?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gresesti in proportie de ~ 60-70% :-)

      Ștergere
    2. Eh, nu stiu dc esti exigent, dar si 30% e incurajator. Pai cu 30%, Basescu ar ramane presedinte, daca le-ar mai avea. :-)

      Ștergere
    3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
  11. Trebuie să pleci întotdeauna de la oricine unde nu te simți bine primit, să nu te duci niciodată la cineva care nu te-a invitat și să nu inviți niciodată pe cineva la care nu te-ai simțit bine primit, pentru că numai așa se pot găsi cei mai buni prieteni. Poți încălca acest sfat, dar numai dacă ai de gând să faci un război cu o miză clară și precisă și ești foarte bine pregătit pentru acel război. Și cel mai bine este ca să nu fie băgate în seamă mofturile oricui ar vrea să te facă curios. În relațiile interumane nu pot exista curiozități ci numai mofturi prostești.

    RăspundețiȘtergere
  12. Tare-as vrea sa stiu cine e Patriarhul...Inca nu m-am dumerit de la episodul precedent; nu am facut decat sa elimin niste nume si au aparut altele.
    Oricum, ma indoiesc ca Dan va da cheia; nu a dat-o nici pt. episodul precedent. De asemenea ma indoiesc ca cineva dintre cei ce comenteaza pe blog poate sa inteleaga 100% metafora. Iar cei care o inteleg, nu comenteaza pe acest blog, si (nu stiu de ce am senzatia asta) nici nu sunt interesati de acest gen de articole; decat cel mult pt. a-si face cu ochiul complice.
    Asa ca ce ma nedumereste cel mai tare este: de ce Dan se mai oboseste?!?...
    @Dan,
    O intrebare directa pt. tine: perioada de privatizari/concesiuni dubioase am senzatia ca a luat o pauza (sau cel putin a scazut in intensitate) din cauza actualelor "turbulente". Ma insel?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Patriarhul = Ion Iliescu
      Rujatul = Mircea Geoana
      Satrapul = Traian Basescu

      Ștergere
    2. Aialalti inca nu m-am prins....

      Ștergere
    3. Nea Nelu si Geoana? Ce-ti veni? Primul face doar figuratie, iar al doilea, in cel mai bun caz, se poate face conte de Dabuleni. :-)

      Ștergere
  13. E clar, eram in alta melodie. Cheia ta e alta. Canti melodia cu regina. Se termina cu Long live the Queen sau are alta strofa?

    RăspundețiȘtergere
  14. Mai ţin mult ochii deschişi? Că lăcrimez ca dracu, şi de duce tot farmecul poveştii!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hahaha! Target-ul povestii e de 6 luni, asa ca mai e ceva timp de observat. :-)

      Ștergere
    2. Bine că mi-ai zis! Peste vreo şase luni au să-mi lăcrimeze ochii de la ger! E un progres. Oricum, mie mi-au plăcut poveştile, aşa că, de ce nu? În fond, ce înseamnă şase luni?

      Ștergere
  15. Nu stiu nimic, n-am de unde, dar logica si observatiile directe asurpra miscarilor vizibile cu ochiul liber imi spun, cu probabilitate mare, ca:
    Satrapul = Basila
    Marele Molok = Blaga
    Marele Hatman = Rus
    Linia Expiratoare = PDL
    Subtilii = securistii transpartinici de tip Melescanu, Morar etc
    Rujatul = MRU (Gee, ce imbecil pompos)
    Vistiernicii = mafia transpartinica conectata la bani publici: buzoianu, videanu, tiriac etc
    Marele Logofat = Antonescu
    Casa cotrobaita = Hidroelectrica

    RăspundețiȘtergere
  16. copiii lui Habib - fratii cu legumele..?!??

    RăspundețiȘtergere
  17. Patriarhul = PSD
    Linia Expiratorie = SIE
    Linia Subtila = SRI
    Molok = SUA
    parghia = BNR

    Restul s-au mai identificat...

    RăspundețiȘtergere
  18. Patriarhul era Isarescu mai baieti, a zis omul ca era vorba de finante.. ;)

    Cine mai rezista ca el de 20 de ani in patriarhie si mai este considerat si "sfant" de majoritatea prostimii romane ? ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca ar fi fost atat de simplu nu m-as mai fi apucat sa scriu articolul. Asa ca, mai incearca! :-)

      Ștergere
  19. ma bag si eu in seama si zic:
    - molok - rusii/kgb-ul
    - patriarhul: un vestic, f. probabil un jucator mare american, soros-like, dar poate nu el
    - porumbelul pacii: wesley clark
    - scil: unul din cei doi uselisti (poanta sau antonescu), dar de fapt raportul de forte ce se ascunde in spatele lor
    - expiratorii: raportul de forte actualmente condus de basescu
    - subtilii: astia care intra pe felie acum (usl-ii, cu tot sprijinul de afara)

    anyway, we are fucked, pt ca:
    - wesley clark a dat semnalul ca romania are apa si niscaiva hidrocarburi si cei subtilii veniti pe felie vor plati cu varf si indesat bucati din romania favorul pt a intra la tron (adica sprijinul primit)
    - subtilii (cei nou intrati pe felie) vor executa mult mai bine si mai la obiect ordinele patriarhului, fara tot tambalaul prostesc facut de baselul/satrapu. asa ca astia nou pusi la putere (useleii cu spriin subtil si masiv de afara), vor trage doar pe placul patriarhului, si mult mai cumintei, doar de dragu de a suge si ei un pic din maduva de ciolan. mi-e ca-n scurt timp (1-3 ani), vom vedea romania rascolita de sonde si exploatari de resurse brute de orice fel (aur, cupru, gaze de sist) big time.

    hehe, ca sa citez din autor, frontul e mare si lupta complexa. hi-hi. hi-hi-hi. ha-ha-ha-haaa - ce mult adevar aici, pe mai multe layere (acum urmeaza plansul). we r fucked, right?

    my two cents.

    RăspundețiȘtergere
  20. Revin...ca au mai trecut evenimente. Sa-mi spui daca mai creste procentul.
    Parghia e Hidroelectrica
    scil e un baiat destept, pe filiera elvetiana, rezident si el la Monte Carlo
    Linia metodica e masoneria cum ziceam (alea 30% :) )
    Patriarh e greu de spus, dar merg in continuare pe Frunzaverde.
    Mare Molok e soros
    vistiernicii sunt rezidenti la Monte Carlo
    Mare Logofat e Ponta
    Expiratori sunt o retea cu conexiuni externe, legata de Soros
    Subtili sunt generali, securisti, vechea garda...

    RăspundețiȘtergere
  21. Patriarhul e patriarh... acuma imi e clar.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E nasol cand ai certitudini atat de categorice. Mai lasa si tu o umbra de indoiala pt. ca risti sa ajungi la concluzii total eronate!

      Ștergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)