joi, 27 iunie 2013

Cod rosu

Într-o stupiditate deplină CCR a decis că o lege este constituțională doar dacă se aplică peste un an! O asemenea decizie numai într-un stat complet destructurat putea fi luată. Cum e posibil să fii atât de penibil în susținerea ilegitimului lichel păstrat în funcție doar de interesele externe? Cum e posibil să nu ai pic de rușine în momentul în care iei o asemenea hotărâre? 

Decizia Curții Constituționale a României încalcă în primul rând Constituția care, la articolul 78, spune negru pe alb: 
Legea se publică în Monitorul Oficial al României şi intră în vigoare la 3 zile de la data publicării sau la o dată ulterioară prevăzută în textul ei”. 
Deci legea, dragi politruci, intră în vigoare la 3 zile de la publicare și nu peste 1 an, așa cum ați dat-o voi din pix astfel încât să-l slujiți pe băsescu!

Având în vedere derapajele grave de logică și legalitate ale CCR, observăm cât se poate de limpede că avem de-a face cu o delegitimare a instituției în cauză. Deja cred că putem scrie volume întregi despre deciziile tembele ale acestei instituții. Fapt pentru care nu ne rămân decât două alternative: ori desființarea toxicei CCR ori restructurarea sa din temelii.

Orice modificare în ceea ce privește Curtea Constituțională se poate face doar prin modificarea Constituției(altfel trebuie să obții aprobarea zegrenilor). Cum revizuirea e în plină desfășurare, poate că ar fi momentul ca cei aflați la guvernare să facă, în sfârșit, o mișcare curajoasă. O variantă ar putea fi pasarea atribuțiilor CCR către ICCJ(chiar dacă și această instituție este susceptibilă de înțelegeri politice este totuși compusă din judecători, nu din politruci adunați de pe stradă), iar alta ar consta în obligativitatea ca un judecător al CCR să provină din rândul judecătorilor și să fi avut o vechime de minim 25 ani.  Prima variantă ar tranșa pragmatic problema, iar cea de-a doua ar transforma funcția de judecător la CCR într-un apogeu profesional pentru orice judecător. În plus ar destructura această adunătură pestriță și toxică.

Suntem într-un moment limită, un moment în care trebuie să constatăm că s-a mers mult prea departe cu aberațiile. Deciziile CCR au ajuns atât de penibile încât ne decredibilizează ca națiune. Un organism normal trebuie să fie capabil să-și dezvolte anticorpi atunci când o infecție îi afectează integritatea. România a ajuns o colonie condusă prin intermediul unor instituții de-a dreptul toxice. E o realitate dureroasă care trebuie tranșată cumva. Singura întrebare pe care ar trebui să ne-o punem este aceea dacă ne vom dovedi capabili să generăm acei anticorpi capabili să înfrângă toxicitatea unor instituții fără legitimitate care au ajuns să guverneze de facto țara. Din păcate nu mai avem decât o singură și ultimă șansă, aceea de a ne repune pe propriile picioare, de a redeveni independenți. Dacă nu vom reuși vom asista la moartea iremediabilă a țării, aruncând în derizoriu toate sacrificiile făcute de-a lungul istoriei. Poate că e timpul să ne trezim la realitate!

10 comentarii:

  1. "Asta e măreţia dreptului, toate legile lasă loc de interpretări", a replicat Zegrean. sursa

    ... intră în vigoare la 3 zile

    ... 1 an.

    ... sau poate doi.

    Prostia in excesv dauneaza grav... securitatii.

    RăspundețiȘtergere
  2. „...sau la o dată ulterioară prevăzută în textul ei”

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si cum s-ar putea produce trezirea asta la realitate? Din discutiile mele cu diversi prin tara si chiar si pe aici pe cate un blog sau altul constat ca mai sunt oameni care ar vrea sa faca ceva bun pentru tara - dar parca totusi nimic nu se coaguleaza(apoi oricum ar trebui avut grija sa nu fie deturnata).

      Ștergere
    2. Anonim(10:36): In textul legii nu era prevazuta nicio data. Frumoasa incercare de aparare a basismului!
      Anonim(10:51): Pai, spre exemplu, daca in inauarie 2012 in loc de 100 de oameni ar fi iesit in strada 100000, probabil acum n-ar mai fi existat dictatura. Nu te astepta sa se coaguleze ceva pentru ca e imposibil! Asa cum sunt lucrurile acum e convenabil pt. toti actorii: isi ia fiecare spaga si toti se fac ca nu vad. Intr-adevar, mai sunt unii care nu sunt de acord(poporu'), dar atata vreme cat vor fi dominati de lasitate nu se va lega nimic.

      Ștergere
    3. Cristiana Broggi28 iunie 2013 la 22:54

      Domnule,nu stiu daca este vorba de lasitate ori si de altceva nu NUMAI de lasitate...tinerii asteapta ceva,asteapta sa se ralieze la ceva, o miscare, o fundatie,un institut, o platforma...nu au educatie civica, dar sunt multi care s-ar implica intr-un fel.Trebuie atinsa o masa critica, astfel incat fie se ajunge la un partid gen Beppe Grillo,(nu este idealul cum bine s-a vazut) fie unul din partidele existente isi da seama ca aceasta masa critica trebuie luata in seama.Spunea Nicusor Dan un lucru ". Am construit in abstract, pentru cineva care urma sa vina.
      Intre 1996 si 1998 am organizat la Paris un seminar de politica pentru studentii romani de
      acolo. Speram ca citiva din ei (dar nu si eu insumi; imi doream sa ramin matematician) sa
      se intoarca in Romania ca oameni politici, cu cunostintele dobindite in acest seminar."Este ce se intampla mereu.Sunteti o gramada buni dar niciunul nu vrea sa iasa in fata.Personal va urmaresc de vreo 2 ani si nu stiu nici macar cum va cheama.Va urmaream de cand eram in Franta, va urmaresc si de cand mai tot stau pe aici.Am un prieten absolvent de filozofie si maitrise in politici publice, de care ma rog de un an sa faca o platforma de discutii, ca m-am saturat sa tot facem si desfacem guverne "in Cismigiu"...nu de la cei de 52 de ani ca mine trebuie sa vina schimbarea ci de la tineri.Cei de varsta mea va vor sustine fiecare dupa putinta, dar coagulati ceva.Cautati-va, gasiti-va,spuneti-ne noua, cei care va citim ce sa facem, cum sa va sustinem, ca noi nu stim.Un exemplu simplu, nu mi-e rusine sa o spun : "raspundeti ca type pad"...ce e aia type pad?uite ca nu tin ritmul si sincer nici nu vreau sa il tin in toate, dar sa sprijin ceva in care ma regasesc sunt gata si chiar astept sa o fac cumva.
      Cu deosebita stima C. Broggi

      Ștergere
    4. @C. Broggi

      In Romania nu se coaguleaza nimic fara... gemfix securist. Si 2 oameni daca se asociaza, unul dintre ei e securist.
      Bine, Nicusor Dan e un exemplu exceptional de monoasociere launtrica securista.

      Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hai arata tu ca nu esti un retardat basist si explica logica dupa care CCR, la contestatiile anterioare, a dat verde la modificari fara sa puna aceasta conditie de delay?

      Ștergere
  4. Poate că e timpul să ne trezim la realitate!

    Suntem treji. In 2012 protestatarii au fost facuti praf de jandarmi. Pana si politistii au fost ingenunchiati tot de jandarmi. Ponta, care initial a deturnat protestele printr-unul "pasnic dar separat", s-a asezat apoi capra la UE si acum coabiteaza cu chioru. Totul sub supravegherea si manipularea dura prin media americana, germana & shit.

    In conditiile astea, mai exista si alte solutii in afara de salvarea individuala? Eu nici nu-mi pot imagina sa existe asa ceva.

    RăspundețiȘtergere
  5. Felicitari pentru postare! Si, din pacate (caci reflecta o stare de fapt dezastruoasa si rusinoasa), felicitari si lui Son Sung. Asa e, daca vrei sa supravietuiesti psihic in Romania trebuie sa mizezi pe salvarea individuala.

    Eu locuiesc in Grecia si asist cu un zambet amar la degradarea societatii grecesti. Urmaresc de doi-trei ani cum grecii trec prin ce au trecut romanii in 20 de ani. Numai ca aici exista o alta mentalitate si o alta experienta a istoriei. Exista si un alt tip de educatie. Din pacate, spiritul grec sensibil la orice ingradire a libertatii lui de exprimare si de opinie paleste din ce in ce mai mult. Se intampla lucruri scandaloase aici, pe care acum trei ani nici nu le banuiam. Din pacate numai la nivel declarativ au ajuns grecii sa mai fie indignati de faptul ca o mica majoritate a votat pt un partid care acum a ajuns sa se coalizeze cu partidul cu care in mod traditional a fost mereu in opozitie. Dar in Romania asta se intampla frecvent: majoritatea voteaza cu un partid sau o coalitie care apoi, in virtutea celui mai nesimtit oportunism, se aliaza exact cu partidul care a obtinut voturi mai putine pentru ca lumea nu l-a mai vrut la guvernare. O alta diferenta e ca votul grecilor, din cate inteleg eu, e "pe bune", nu se voteaza de cinci ori cu acelasi nume al votantului!
    Remarc cu surprindere ca grecii isi mentin increderea - si speranta! - in justitie. La inceput i-am crezut ironici, caci mintea imi era la Justitia romana. Tare imi doresc sa nu le fie spulberata si aceasta ultima speranta. Totul a fost atacat aici, totul e in curs de demolare. M-as mira ca tavalugul asta sa nu ia cu el si justitia.
    Paradoxal - sau poate deloc paradoxal - e ca lumea nu mai iese in strada pe masura ce nivelul de trai ii scade tot mai mult. Exista insa un punct critic pana la care poate fi strans surubul? La anul se vorbeste despre faptul ca vor umbla si la conturile din bancile grecesti si despre faptul ca datornicii isi vor pierde casele.
    De ce in Romania nu se misca nici o frunza? Cat de mult poate fi strans acolo surubul?

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)