duminică, 27 octombrie 2013

Cum sa pornesti o revolutie


5 comentarii:

  1. Votat Inutil, dar se pare ca votul nu imi e contorizat. Motive:
    1) Full of BS. Exact asa arata un agent CIA. Unii lucreaza pentru CIA fara sa-si dea seama.

    2) Cartea ar trebui sa se numeasca de la Pace la Haos. Vezi ce a urmat in toate tarile in care se lauda ca ideeile lui au fost aplicate. Cu ideeile lui poti infecta orice societate, inidiferent daca e democratica sau nu. Si la final te alegi cu o natiune "zombie", extrem de usor de preluat apoi.

    3) Cine e "opozitia" si de unde are fondurile necesare de a lupta "non-violent"? Agenturile nu se pun, nu?

    Dar e bine ca l-ai postat aici, te face sa intelegi cat de amplu si complex este de fapt sistemul de control social. "Poor fucks" care "protesteaza" chiar cred ca o fac "liber" pentru "democratie".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Democratia este o chestiune extrem de complexa, care nu are cum sa fie perceputa corect de o societate needucata. Standardul sunt desigur tarile din "Vest". Cartea se numeste "De la dictatura la democratie". Primul spre democratie, pas absolut necesar este daramarea regimului tiranic/opresor. Despre aceasta este cartea si filmul. Nu cred ca revoltele despre care se vorbeste s-au pornit impotriva unor regimuri democratice. De asemenea nu am vazut revolte de genul acesta care sa doreasca sa darame un regim democratic si liberal in Vest. Concluzia ar fi ca oamenii stiu ce e rau si ce e bine si se revolta cand e cazul. Ce urmeaza dupa asta e ceea ce se petrece acum in Romania (si in general in tarile de Europa de Est) - lungul drum catre democratie. Un contraargument in plus la "teorie" ta, sunt referirile la Gandhi, probabil inventatorul miscarilor civice moderne non-violente. Se mentioneaza clar ca Gandhi este cel care a inspirat aceasta colectie de metode de revolta. Gandhi de catre ce "agenturi" era platit sa darame guvernarea engleza? Este desigur mai placut sa ignoram evidentele si sa dam curs teoriei conspiratiei, pt. ca ne da impresia ca suntem mai inteligenti intrucat pricepem lucruri care scapa celor multi...
      @Dan@Trenduri,
      Unde ti-a disparut filmul? Te-au filat deja baietii?

      Ștergere
    2. "Este desigur mai placut sa ignoram evidentele si sa dam curs teoriei conspiratiei, pt. ca ne da impresia ca suntem mai inteligenti intrucat pricepem lucruri care scapa celor multi...
      @Dan@Trenduri,
      Unde ti-a disparut filmul? Te-au filat deja baietii?"

      Epic fail!

      Ștergere
    3. @Logosfera,
      1) Nu am spus ca nu exista conspiratii. De exemplu, revolutiile de la 1848 au fost urmare a unei conspiratii masonice; documentat istoric, inclusiv in ceea ce priveste Romania.
      2) Stiu ca esti un bun vanator privind incoerentele in text. Totusi, un pic de relaxare te-ar ajuta sa percepi mai multe lucruri, inclusiv nuantele de ironie.

      Ștergere
  2. @Logosfera

    ce perspicaci esti! :))

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)