marți, 15 octombrie 2013

Luati aminte!

"Singura strategie viabilă este aceea de a avea un portofoliu 
cât mai diversificat astfel încât nu toate activele să fie afectate
de colaps.

Într-o intervenţie la Bloomberg TV, Marc Faber vorbeşte franc, în stilu-i caracteristic despre cum vede criza actuală, despre stupiditatea politicienilor şi politicilor actuale şi, de asemenea, despre modalităţi de evadare din criză. Aveţi mai multe în materialul de mai jos.

P.S.: Nu sunt de acord cu toate ideile lui Marc(în special cu cea legata de aur).

4 comentarii:

  1. Poti spera in cel mai bun caz sa ai un portofoliu diversificat de active diferite si ca nu o sa cada toate in acelasi timp.

    Ai uitat partea cea mai importanta. Din traducerea ta lasi impresia ca exista o strategie viabila de a evita colapsul. Nu exista. Ci exista doar metode de a-l amana. Cand o s-o ia la vale, orice hartie o sa-si piarda valoarea.

    Poti doar spera ca daca scapi de primul val al tsunamiului financiar, sa te agati de activele tale si sa plutesti pana se retrag apele. Dar de udat tot te uzi, indiferent daca esti ospatar la o terasa pe malul marii sau stai in vila ta proprietate personala cu plaja privata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intr-adevar am nuantat putin citatul, dar originalul e oricum in interviu :-). Marc Faber are tendinta de a prezenta lucrurile ceva mai tragic decat sunt ele de fapt. Dar, pus cap la cap, vede destul de limpede fenomenele.

      Ștergere
  2. Vezi defapt aici e una din problemele incapacitatii politicului si nu numai de a gestiona o asemenea criza si anume superficialitatea , mai bine sa fie luate masuri radicale decat sa tot "carpim " la nesfarsit un sac deja rupt si "carpit" de prea multe ori .
    Din punctul meu de vedere doar razboiul global mai poate da o sansa viitorilor supravetuitori sa inteleaga ca un sistem bazat pe consumism exacerbat duc la asemenea situatie .
    M-am cam saturat sa tot aud de masuri anticriza fara nici un efect palpabil . M-am cam saturat sa vad oportunitati ce nu sunt decat in folosul unui grup restrans .
    In concluzie suntem prea multi pentru cate solutii mai avem !

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma tot uit la aur si imi atrage atentia volumele istorice din ultimele sase luni. In general, volumele mari in miscari puternice ale pietei indica ori intoarceri ori intrare intr-un interval de acumulare/distributie (in acest caz, acumulare): http://www.teletrader.com/gold/index/chart/tts-3230110
    Pe scurt, probabilitatea e mai mare ca aurul sa-si gaseasca un pret de echilibru prin aceasta zona si sa vedem preturi mai mari in urmatoarea perioada.
    Sper doar ca realitatea sa nu fie alta...

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)