luni, 30 iunie 2014

Bercea Mondialu' Presedinte!

Imaginile incredibile pe care le-am văzut cu băsescu-fratele nu m-au surprins. La cantitatea de demagogie, hoție și prostie pe care am văzut-o de când actualul regim a pus mâna pe România absolut nimic nu mai e șocant. Știm bine cine ne conduce, știm bine cum și, mai ales, începem să fim conștienți cât ne costă.

În orice țară de pe acest pământ, indiferent cum s-ar numi sau ce regim ar avea, legătura dintre membrii familiei unui președinte și lumea interlopă s-ar fi lăsat cu anchete devastatoare. La noi, o groază de instituții inutile și zise independente sa chinuie să pună batista pe țambal, să izoleze cazul și, într-un final, probabil să-l salveze pe prost.



N-are sens să reiau cele întâmplate. Toată lumea a văzut mizeria în care se scufundă clanul băsescu. Ceea ce trebuie să înțelegem e că, în toată această afacere, clanul Bercea e eroul pozitiv. Aproape că nu mai putem să-i învinovățim cu nimic. Ei doar își făceau „afacerile” într-o țară care mustește de corupție. Chiar nu contează că în acele afaceri se învârteau bani negri, că se făceau lucruri ilegale și, că, din în când, se mai înjunghia „unu'-altu'”. Are cineva tupeul să-i arate cu degetul pe cei din clanul Bercea? De ce ei n-ar avea dreptul să facă mici afaceri ilegale, cu impact marginal? Nu ei sunt de vină pentru marile tunuri bancare ale anilor '90, pentru privatizările hoțești sau pentru blaturile dintre oficialii statului și companiile străine! Nu ei sunt vinovați pentru jefuirea populației. Se pare că singurul lucru de care s-au făcut vinovați e faptul c-au făcut concurență neloială clanului oficial al statului, încrengăturii de interese urât puțitoare grupată în jurul demagogului național.

Bercea n-a făcut altceva decât să încerce un schimb onest pentru o țară putredă: plata unei sume de bani „contra la eliberarea sa”(ca să mă exprim autentic). Nu încercați s-o faceți pe ofensații! Vi se pare ceva ne la locul lui în toată această tărășenie? E primul care dă șpagă? Desigur, nu! Ei bine, se pare că întreg clanul Bercea a fost victima unei înșelătorii. Ei, ca „oameni cinstiți și morali”, au dat banii, iar ceilalți i-au înșelat, înfundându-l pe bietul șef al clanului cu peste opt ani de mititica. Păi e moral așa ceva? Mai mult, atunci când cei rămași în libertate au încercat să-și recupereze banii, au fost arestați și acuzați de șantaj. Păi ăla e șantaj? Atunci când încerci să-ți iei banii pe care i-ai dat aiurea? 

Toate acestea ne fac să-l considerăm pe Bercea un fel de erou național, motiv pentru care ,mă văd nevoit să-l propun, cu cea mai mare sinceritate, ca președinte al țării. Nu încercați să-mi luați în râs propunerea deoarece este argumentată. Sunt câteva puncte care mă fac să-l consider pe Bercea capabil să conducă țara. Le voi spune, pe scurt, mai jos:

  1. O țară de hoți nu poate fi condusă decât de unul care înțelege lucrurile din interior. Din acest punct de vedere, Bercea e un om al sistemului, îl știe bine și, cu siguranță, îl poate coordona.
  2. Pentru a conduce o țară ai nevoie de o echipă de încredere și de o viziune. Bercea le are pe ambele. Credeți că l-ar trăda vreodată copiii sau nepoții lui? Ce anume i-ar putea face pe Izaura, pe Judecător, pe Televizor sau pe Patronaș să-și trădeze șeful? Vă spun eu, nimic! E o echipă puternică și unită. Iar de lipsă viziune niciunul nu poate fi acuzat.
  3. Clanul Bercea s-a dovedit capabil să managerieze situații de criză. Nu și-au pierdut cumpătul, au analizat critic și au fost capabili să se opună. Cine în țara asta s-a mai luptat fățiș cu serviciile secrete, procuratura și alte instituții ale statului? E nevoie de luciditate și strategie pentru a le face față tuturor acestor dușmani!
  4. Cum tot a venit vorba de servicii secrete, se dovedește cu această afacere că cei din clanul Bercea au fost capabili să furnizeze imagini și sunet de o calitate net superioară celor furnizate de „serviciuri”. Păi față de mizeriile neclare prezentate ca probe în instanță împotriva celor ascultați, materialele furnizate de clanul Bercea sunt limpezi, pot fi integrate într-un film. În timp ce serviciile nici măcar nu trec clasa, oamenii lui Bercea pot candida la Oscar.
  5. Ca să conduci ai nevoie de o minte deschisă, trebuie să fii flexibil. Cunoașteți pe cineva mai flexibil în gândire? Nu e ușor să treci de la fier vechi la amenajări și design, de la înșelăciune la tentativă de omor și șantaj. Îți trebuie flexibilitate pentru a putea trece cu o asemenea dezinvoltură prin întreg Codul Penal. Credeți c-ați fi capabili să-l concurați?
  6. Nu în ultimul rând, pentru a ajunge președinte trebuie să fii un om de onoare, trebuie să ai demnitate. Bercea a dovedit-o! A dat banu', și, chiar dacă n-a reușit, își poartă cu demnitate(aproape eroic) anii de pușcărie. 
Sunt doar câteva caracteristici care mă determină să-l prefer pe Bercea. După ce un deviant a destructurat țara, după ce Ponta a urinat pe promisiunile electorale și după ce Antonescu și-a bătut joc de propriul partid punându-l sub directa coordonare a cizmei nemțești, constatăm că a sosit timpul unui reset generalizat. Din nefericire, singurul om capabil s-o facă pare a fi Bercea. Așa că, dragi prieteni, faceți presiuni pentru grațierea lui Bercea și pregătiți-vă să-l propulsăm. România are nevoie de un președinte echilibrat, care să nu fie rupt de trecut și care să fie deschis spre viitor. Vă spun sigur că Bercea e omul! Cunoaște toate secretele organizării de clan(dominantă constantă a politicii noastre) și cred că este deschis viitorului. Dacă-l vom impune pe Bercea, în scurt timp ne vom încumetri cu toată Europa și cu SUA. Clanul Bercea poate furniza „marfa” necesară și - trebuie s-o recunoaștem - sunt atâtea nume neacoperite: Comisar, Licurici, Reje/Rejină, Comisia, Cedo s.a.m.d. O nouă generație de copii născuți în spiritul Europei stă să se nască în timp ce noi n-avem direcție. Iar lucrurile nu se opresc aici. Gândiți-vă ce oportunitate de extindere ar avea neamul lui Bercea și cum vor apărea peste noapte adevărații mondiali: Șeic, Șogun, Țar, Maharajah s.a.m.d. Cine altcineva ar putea furniza o asemenea de bogăție de relații externe? 

Oameni buni, în ultimul ceas, treziți-vă! Mergeți pe mâna mea și vă garantez că ne va fi bine, indiferent cât de grele s-ar anunța timpurile. Bercea e omul! Mizați pe el și fiți fericiți! Un viitor de aur ne așteaptă, o lume minunată se poate clădi. Grăbiți-vă, mânca-v-aș!

3 comentarii:

  1. După ce l-a dat în gât pe Băsescu și le-a murdărit pe Kovesi și Stanciu nu mai pupă el președinție. Și ce dacă sistemul securist controlează toate instituțiile statului? Și ce dacă securiștii și infractorii de drept comun fac afaceri împreună? Important e să aruncăm perdele de fum pentru proști și să ne vedem de treburi. Să fim noi sănătoși că proști care să ne idolatrizeze sunt doldora în România. Iar dacă îi apucă iar cumpenele filosofice, le-o punem pe aia cu Moscova și comunismul.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mai in gluma, mai in serios, Bercea ar trebui bagat intr-un program gen "Protectia martorilor" pentru confesiuni complete. Sa vezi atunci epurare in lumea politica. Dar nu m-ar mira sa-l "scape" ca pe Hayssam, suficient timp cat sa se retraga echipa actuala de marionete.

    RăspundețiȘtergere
  3. Tragica situatia, dar foarte bun articolul. Nu am mai ras de mult cu asa amar :)

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)