marți, 7 aprilie 2015

Romania ca o rata cracanata

O cofetările din Timişoara a fost închisă din cauză că cei de la ANAF au găsit un plus de numerar de 1.5 lei.Unei bătrâne i-au fost confiscate urzicile de către un agent al aceluiaşi ANAF. Vă daţi seama? Agentul a lăsat o biată bătrână, în mod sigur şi bolnavă, fără o legătură de urzici. Totuşi, ce-a făcut acel agent cu urzicile? Le-a trecut la mărfuri confiscate? Le-a scos la vânzare pe bon? Nu a mai cercetat nimeni. O patroană din Baia Mare s-a sinucis după ce acelaşi ANAF i-a făcut un control. E clar, vine Sfârşitul Lumii!

Ştirile de mai sus au un element comun. Nu vă chinuiţi să-l aflaţi, vi-l spun eu: sunt false. False, adică inventate. Le puteţi găsi cu duiumul pe site-urile şi ziarele propagandei gălăgioase din România: Realitatea, Gândul, Ziarul Financiar, Adevărul s.a.m.d. Toate aceste instituţii, mai nou, se ocupă cu problemele evaziunii deoarece, după cum bine observaţi, statul e aberant. În loc să sară la gâtul marii evaziuni îl mănâncă pe bietul mic întreprinzător.


Instituţiile amintite au şi ele ceva în comun: sunt insolvente. Nu plătesc bani la stat pentru că, probabil, li se pare umilitor şi mult mai facil să învârtă bani "la pungă". În schimb, sunt lăsate să propage minciuni şi s-o ardă deontologico-propagandistic. În orice ţară din lume, în momentul în care nu-ţi plăteşti impozitele eşti mort. Te trezeşti, după caz, cu fiscul, poliţia, procuratura şi e practic imposibil să mai ieşi cu faţa curată. La noi nu e aşa. Simpla încălcare de către ANAF a "teritoriului forţei" este aspru sancţionată de către mâncătorii de căcat ai miliţiei oficiale. Toţi se dau de ceasul morţii pentru că, vezi Doamne, mai sunt şi alţii care pot controla şi care, la o adică, ar putea transmite locatari către bulău. Şi, întrucât banu' e ochiu' dracului, s-ar putea trezi şi intangibilii ăştia justiţiabili cu portăreii pe la uşi spunându-le în drumul spre mititica despre obligaţiile financiare.

În ăst timp, DNA continuă mascarada arestărilor preventive. Nimeni nu spune că e aberant să transformi arestul preventiv intr-o practică de uz curent, că importantă este recuperarea prejudiciului şi nu anii de puşcărie pe care-i ceri. Că denunţul luat în condiţii de tortură e ilegal, că tot ceea ce vedem este o mascaradă grotescă pe placul prostimii. Nimeni nu observă că ne-am întors în cei mai crunţi ani ai stalinismului? Desigur, mai nimeni, iar asta ne va costa grav.

Operaţiunea desfăşurată cu surle şi trâmbiţe de aşa zisa justiţie autohtonă seamănă ca două picături de apă cu "Mani Pulite". Am mai văzut asta în Italia anilor 90 acolo unde acţiunea a avut o finalitate crâncenă: principalele formaţiuni politice au făcut implozie, corupţia rămânând la acelaşi nivel. Aveţi un deja vu? Hai să vedem cum vor sta lucrurile la noi. De partea PSD-ului, baronii locali sunt arestaţi pe capete. La vârf se scutură rău situaţia: Dragnea e pe cale să fie condamnat în aberantul dosar al Referendumului, Şova deja e pe făraş, iar Ponta simte cum i se apropie laţul de gât. Ceva personalităţi în partid care, la o adică, să preia frâiele? Canci! Să trecem de partea cealaltă. Pentru isteţimile ultimilor zece ani, probabil tripleta de vis Blaga, Berceanu, Videanu ar trebui s-o sfârşească la mititica. Exceptându-l pe Blaga, ceilalţi doi au încercat s-o lase mai moale cu politica, doar doar or scăpa. Alinuţa, fătuca vocalistă(sic!) din fruntea PNL e şi ea pe cale să fie încălecată pentru contracte sulfuroase ale propriului cabinet de avocatură. Şi uite-aşa s-a creat setup-ul necesar detonării şi partidei adverse. Explozia de pe scena politică va umple,  la noile alegeri, Parlamentul de acoperiţi, demni executanţi ai luminii întunecate venite din spate.

Totuşi, v-aţi întrebat ce e cu "mani pulitele" ăsta autohton? Răspunsul se află tot în istorie. În anul 2012, la aproape 20 de ani de la debutul adevăratului Mani Pulite, cotidianul La Stampa şochează dezvăluind că întreaga operaţiune a fost una coordonată de ... Ambasada SUA şi, evident, de către CIA. Dovezile sunt tulburătoare: fostul ambasador la Roma - Reginald Bartholomew - răpus de cancer şi mai având câteva luni de trăit, i s-a confesat lui Maurizio Molinari, corespondentul La Stampa din New York. Acesta a dezvăluit toate legăturile neortodoxe pe care el şi consulul american de la Milano le aveau cu Antonio di Pietro. Faptul că Antonio di Pietro a raportat consulului Peter Semler cu trei ani înainte de începerea "Mani Pulite" intenţia sa de a începe "jihadul" spune multe. E limpede că întreaga operaţiune fusese dezvoltată de laboratoarele CIA deoarece clasa politică italiană risca să afecteze interesele americane în Mediterana. Până la urmă, toată operaţiunea a fost una de curăţare a clasei politice italiene de orice urme care ar fi putut conduce spre o politică independentă. După finalizare corupţia din Italia a rămas în aceeaşi formă, de parcă nici nu s-ar fi auzit de Mani Pulite. La fel se încheie contractele păguboase pentru stat, la fel de ilegal se finanţează partidele politice, la fel de mafiot se acţionează la nivel politico-economic. O dovadă cât se poate de clară că Mani Pulite a avut tot atâta legătură cu corupţia cât ar avea legătură baba Vanga cu NASA.

La noi lucrurile sunt mult mai transparente şi nu va fi nevoie niciodată de vreun ambasador bolnav de cancer şi răpus de remuşcări. Şefii aşa zisei Justiţii merg la Ambasada SUA fără să se mai jeneze, sunt acolo ca la ei acasă şi, probabil, primesc ordinele transparent. Dar ceea ce distanţează demenţa anticorupţie de azi de Mani Pulite este faptul că ţinta din România nu este reprezentată doar de politicieni ci şi de capitalul autohton. În afara politicienilor, mascaţii ridică rând pe rând investitorii români ducând de râpă capitalul autohton şi deschizând larg porţile aşa-zişilor investitori străini. Mi se pare hilară anchetarea Elenei Udrea în dosarul Gala Bute şi neanchetarea sa pentru scutirea pe şest de plata autorizaţiei de construcţie în Marea Neagră. Pentru cei care nu-şi mai amintesc, OUG 85/2011, dată pe şest de Udrea(între Crăciun şi Anul Nou) şi contrasemnată de genialii Boc şi I(n)gaş, a permis Exxon Mobile să facă explorări gratuite în Marea Neagră. Iar acesta este doar unul dintre nenumăratele exemple care ar trebui investigate. Lucrurile de acest gen însă nu interesează deoarece, brusc, anticorupţia îşi pierde elanul o dată depăşite graniţele ţării.

Ca o ironie a sorţii, data de 1 aprilie a marcat sfârşitul primelor o sută de zile ale lui Iohannis. Demn ar fi fost ca bravul nostru preşedinte să rămână la fel de tăcut, ca şi activitatea sa de până acum. N-a făcut-o, riscând un discurs plat, buruienos şi de neascultat. Cele mai interesante puncte ale discursului sunt cele care n-au fost fost spuse. Aşa că, bazându-ne pe memoria recentă, cred că n-ar strica o scurtă rememorare. Aşadar, ce-a făcut Iohannis în primele o sută de zile? O vizită penibilă la Paris marcată de grave erori de protocol. Apoi, o vizită oficială suspect de neinteresantă la Berlin evidenţiată doar în câteva articole anemice în pagini necitite ale unor ziare de mâna a doua. Poate că lipsa mediatizării n-ar fi o tragedie, dar vizita aproape că a sugerat că marele nostru preşedinte nu prea e bine primit nici măcar de liderii de mâna a doua din Germania. I-aş întreba pe marii comentaci de feisbuc unde sunt relaţiile pe care le sugera "neamţu' " în campania electorală? Unde sunt porţile deschise pe care neamţul de România le are în patria cârnaţilor albi? Dacă în vest Iohannis a fost doar pentru a vedea colţurile palatelor, în schimb, în Est a avut mai mult noroc. E prieten la cataramă cu Petro Poroşenko. Îşi fac vizite reciproce şi schimbă amabilităţi. Asta în timp ce situaţia românilor din Ucraina se înrăutăţeşte pe zi ce trece. Dar, desigur, acesta este un element secundar. Probabil, mult mai importantă este intrarea României într-un război care nu este al ei, ci este dorit de americani. Curat murdar! Şi, ca să nu uit, reîntorcându-ne în domeniul justiţiei aş fi fost foarte curios să aflu de ce după auto-alegerea lui Iohannis s-a pus frână dosarului EADS. De asemenea, aş fi curios cum să înţeleg cum a ajuns Iohannis la concluzia că datoria de 19 mld. de dolari pe care Germania o are către noi trebuie ştearsă cu buretele. Oare să fie aceastea primele semne de frăţie româno-germană? Posibil, doar de-atâta amar de vreme practicăm vasalitatea încât ne-a intrat în ADN.

După cum se poate limpede vedea, de mult ne-am pierdut direcţia. Se trăieşte doar cu propagandă şi cu decizii venite în plic închis de-afară. De mult România n-a mai fost într-o asemenea negură care să schimbe atât de radical valorile. Dacă într-o ţară normală o agentură are nevoie de cârtiţe, informatori şi acoperiţi, la noi nu e nevoie decât de o invitaţie la un dineu. Se-nghesuie proştii să dea cu suptsemnatul ca la fântâna cu leac. Şi-atunci când sunt dezvăluiţi de diverse wikileaks-uri ca mâncători de căcat transformă aceasta în titlu de glorie. Nu cred că există o ţară în lumea asta în care delaţiunea să fie văzută ca act de curaj, iar trădarea să fie ridicată la rang de virtute.

Fără doar şi poate, România se află în pragul disoluţiei. Cu politicieni-marionetă, gata să vândă hălci din ţară pe preţ de nimic, cu o propagandă dementă plătită la negru şi cu un public lobotomizat, ţara nu mai are absolut nicio şansă. România e ca o raţă crăcănată, călcată de orice răţoi beţiv şi ciugulită în cap până la chelire. Un organism fără creier, plutind în derivă pe ape din ce în ce mai tulburi. Halal ţară!

25 de comentarii:

  1. http://www.reddit.com/r/Romania/comments/30tecn/anaf_raspunde_la_acuzatiile_conform_carora_a/?utm_content=buffer3043a&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer

    RăspundețiȘtergere
  2. Germania magna...hmm...de la tradrea lui Arminius...tradarea lui Hitler (care dupa ce s-a "aliat" cu Stalin, iar Luftwaffe survolase, notand obiectivele principale pentru planul Barbarossa, urmare acordului de pace si cooperare, in 1940, teritoriul Rusiei pana la Ural) ........aceasta Germanie (cu calitatile de necontestat) e un "aliat de nadejde". Apoi a venit creatia Sfantului Imperiu samd, acum UE...uniuni si asocieri de care numai ei profita, fara a mai fi nevoie sa isi omoare oamenii in razboaie absurde.
    Ce va fi cu noi, aici, numai Dumnezeu stie. Romanul are o vorba :"intarata-i drace ca si mie-mi place" . Poate :) vom sti sa ne strecuram printre picioare bivolilor care se bat, asa incat sa iesim prafuiti dar cu onoarea intacta :):):)

    RăspundețiȘtergere
  3. În loc să sară la gâtul marii evaziuni îl mănâncă pe bietul mic întreprinzător.
    Un anumit jurnalist a publicat un articol, legat de recuperarea banilor in marile dosare. Niste extrase cu exemple, mai jos.

    ”Numai că, a continuat avocatul, conform noului Cod Penal, eliberările condiționate nu sînt posibile decît dacă cel condamnat își achită integral obligațiile civile, adică inclusiv prejudiciile!”.
    ...
    După noul Cod, singura posibilitate de eliberare înainte de termen fără să achiți tot ar fi ca, în fața judecătorului, cel închis să probeze că nu are nici o posibilitate să plătească. Dar în cazul unor George Becali, Ioan Becali, George Copos (ca să ne referim doar la situațiile cu oameni din sport) acest lucru ar fi aproape imposibil de susținut credibil în fața instanței.
    ...
    Așa se explică faptul că, pentru a-i fi acceptată eliberarea condiționată de azi, Gigi Becali a plătit integral prejudiciul de aproximativ 3 milioane de euro în dosarul schimbului de terenuri. La fel a procedat George Copos, în cazul Loteria I, unde a achitat 1 milion de euro înainte de a cere o eliberare care nu i-a fost încă acordată. Sau Irina Socol de la Siveco, care nici n-a fost judecată și a achitat deja prejudiciul de peste 7 milioane de euro, pentru a beneficia de o reducere a pedepsei.

    Unul din voi greseste.
    "Mani Pulite" e o comparatie interesanta, dar care nu explica neaparat situatia de la noi.
    Presupusa implicare in Justitia romaneasca a CIA (nu spun ca nu e asa; e doar o presupunere) nu justifica perpetuarea coruptiei la noi nici la italieni. Pot fi si alte cauze, mult mai probabile, cum ar fi genele&tarele poporului. Traditia mafiota a Italiei si traditia fanariot/comunista a Romaniei.
    O intrebare: crezi ca cei saltati/judecati/condamnati sunt oameni buni, dedicati binelui tarii iar nu binelui personal in detrimentul tarii? Daca da, te rog numeste 3 cazuri.
    Legat de marele capital occidental care supravietuieste prin coruptie: exista legi precum FCPA si UK Bribery Act, care au grija de coruptia externa. Poti face o sesizare justitiei amricane in cazul Exxon. As vrea sa cred ca nu crezi ca Justitia americana (sau engleza, sau in general occidentala) raspunde comenzilor politice.
    Si o remarca: e cel putin amuzant ca in privinta arestarilor preventive ai ajuns sa ai aceasi parere cu Basescu. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dupa WW2, Amerika a batut palma cu mafia siciliana pentru a-i impiedica pe comunisti sa preia puterea. De atunci Italia nu s-a mai facut bine...
      Asta cu gena lasa mult loc de interpretare si prinde bine la bizonii mioritici pentru ca le aduce aminte de unde provin.
      Da-mi un singur exemplu de taliban portocaliu, om bun, nesaltat/nejudecat/necondamnat si care s-a dedicat numai binelui tarii si nu binelui personal... am ghicit? Traian Basescuuuuuuuuuuuu !

      Ștergere
    2. Treaba cu gena e o tampenie. Natiunile pot fi schimbate total in decurs de 2-3 ani, de la corectitudine la coruptie si reciproc. Zilele astea se vaita presa insolventa ca s-a blocat economia, ca nimeni nu mai semneaza nimic de frica. Pai cum vine asta? Deci campania ANAF are efecte? Deci oamenii se pot shcimba? Evident ca da, pana si tiganii pot fi integrati, sunt cazuri destule, desi genetic sunt mult diferiti de noi, si datorita originii ("intangibilii" dalits) si sclaviei de care au avut parte.

      Asa ca istoria noastra "fanariota" si "comunista" e un "bullshit" in 3 culori, rosu, alb si albastru, inventat pentru a justifica coruperea profunda a societatii dupa '89.

      Ștergere
    3. Postacii securiști postează în șabloane. Textele diferă, cercurile vicioase în jurul cozii au diametre diferite, ideea e însă exact aceeași... varaniștii au ajuns să vorbească limba lui băs. Asta înseamnă că sistemul slugilor securiste, odată recunoscut de băs, nu există. Logic?!?

      Ștergere
    4. " As vrea sa cred ca nu crezi ca Justitia americana (sau engleza, sau in general occidentala) raspunde comenzilor politice." Realizezi cat de cretin esti cand spui asta? Uite mai jos un exemplu:
      http://www.theguardian.com/world/2007/dec/21/bae.tonyblair
      Daca te mai intereseaza si altele, iti recomand sa vezi cum rezolva marile banci acuzele de coruptie in SUA. Hai siktir ca sunt satul de prosti d-astia democratici!

      Ștergere
    5. @Anonim7 aprilie 2015, 21:13
      Faptul ca exista corupti peste tot este o evidenta. Deci fara a absolutiza corectitudinea vreunui sistem construit de oameni, iata un tabel care explica mai bine ce am vrut sa spun (poti cauta si altele, gen TI sau FH):
      http://data.worldjusticeproject.org/#table (click pe capul de tabel pt. ordonarea dupa criteriul dorit).
      Cat priveste modul de exprimare...e problema ta.

      Ștergere
  4. Gasiti usor cu Google:

    2012:

    Ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, despre numirea unui nou procuror general: Cred ca ar fi greu de gasit o persoana mai potrivita, dar trebuie sa existe consens ca acea persoana este la fel de buna ca Daniel Morar​

    Ambasadorul SUA, Mark Gitenstein: Monica Macovei e mentorul meu, prima pe care o sun când vreau să aflu ce să zic despre justiţie

    Monica Macovei: Ambasadorul Gitenstein are dreptul sa faca aprecieri despre procurorul-sef al DNA

    Iar in 2015, cand ambasadorul rus il face "badaran" pe spionul evreu Tismaneanu:

    Macovei: Ambasadorul Rusiei insultă românii! Iohannis, Ponta şi Aurescu – lipsiţi de reacţie

    Cred ca asta spune totul despre presa insolventa, justitia "independenta" si "suveranitatea" Romaniei.

    RăspundețiȘtergere
  5. Am citit cu atentie si sunt de acord cu toate cele scrise mai putin ca PRESUPUSELE sanctiuni ar fi IMAGINARE...a fost fotografiat boul de militian care a confiscat sacul cu urzici si a dat amenda pentru lipsa CERTIFICAT de PRODUCATOR (in ce hal de cretinism este cel care a amendat pentru ceva ilogic e tragic nu comic) ....de asemenea LIPSA in GESTIUNE de 1.4 ROn este reala si a fost pedepsita cu inchiderea magazninului DESI LIPSA IN REGISTRU DE CASA SAU GESTIUNE NU INSEAMNA EVAZIUNE FISCALA.......in LONDRA micile OFFLICENCEuri NU DAU BONURI FISCALE DECAT LA CEREREA CLIENTULUI.....nu-i inchide nimeni sau sa le suspende autorizatia de functionare....un prieten de-al meu proprietar de mic magazin vinde TIGARI la NEGRU aduse din ROMANIA....in ROMANIA sunt 2.5 lire sterline iar in UK sunt 8-10 lire sterline....el le vinde cu 5 lire si a fost prins....s-au confiscat taigarile si i s-a dat avertisment asa ca ANAF ramane o institutie abuzive si dementa ca mereu in sitoria ROMANIEI fiindca ANAF colecteaza taxe pentru INVADATORUL AMERICAN

    PS
    Pentru MICRO:
    Nu inteleg daca eu sunt un cretin de ce mai intri sa comentezi din postura omului care le stie pe toate? Ai intrat , ai vazut, ai ras (sper sa nu te ineci) poti sa pleci linistit nu e nevoie sa comentezi ca un idiot!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Totusi, nu inteleg cine e MICRO si de ce te razboiesti cu el aici... :-)

      Ștergere
    2. It's me. Am scris un comentariu pe blogul individului in care il intrebam politicos cum isi inchipuie el ca o romanie in care ponta, valcov, base, pogea, boc etc ar avea dreptul sa emita moneda direct prin ministerul de finante ar fi o romanie mai buna decat cea de azi. Si il mai intrebam cum crede el ca un stat ar putea mentine cursul de schimb fix atat timp cat banca nationala a elvetiei nu a reusit. Nici rusii pe care ii iubeste atat de mukt nu au reusit. Si chiar dc ar reusi romanii asa ceva, la ce i ar ajuta.
      Nu te am numit cretin. E pacat de acest adjectiv. Ti am spus doar ca ai mari, foarte mari probleme de perceptie a fenomenului economic. Si problemele astea coroborate cu o inclinatie spre misticism si conspirationism creeaza un indivit aparte. :-)
      Un sfat ar fi sa lasi toate comentariile chiar dc te contrazic si sa inveti din ele. Stai linistit ThARo: nu mai intru pe pagina ta, acum o sa ai unanimitate. Ca la moskva. Cu drag, micro (adica mic de tot).

      Ștergere
    3. micro: treaba voastra. Certati-va unde vreti, dar nu aici...

      Ștergere
  6. In principiu de acord cu postul mai putin o chestiune: datoria Germaniei fata de noi. Asta e o poveste care a aparut in spatiul public romanesc acum patru-cinci ani pe baza unui document descoperit de un roman in arhivele nemtesti. In documentul respectiv nemtii noteaza ca au o anumita datorie fata de Romania. Atat.

    Partea proasta (pentru noi) e ca Tratatele de pace de la Paris pentru satelitii Axei (Romania, Bulgaria, Italia, Finlanda, Ungaria) prevad clar ca datoriile Germaniei fata de aceste state se sterg. Clauze identice pentru toate statele. Asta pentru ca invingatorii trebuiau sa mulga Germania fara a se mai lovi de creantele invinsilor.

    Prin urmare nu are rost sa mai intram intr-o discutie absolut inutila cu nemtii pe tema unei datorii ipotetice.

    Aici textul exact din Tratatul de pace si trimiterea la toate textele.

    https://quovadisromania.wordpress.com/2013/04/16/datoria-istorica-a-germaniei-fata-de-romania/?preview=true&preview_id=120&preview_nonce=98058b7360

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In Tratatul de Pace de la Paris este vorba despre datoriile de razboi. Ceea ce au nemtii sa ne dea nu are absolut nicio legatura cu Razboiul, fiind datorii ale unui stat fata de alt stat(un Contract de Clearing semnat in 1939 intre Romania si Germania).
      In alta ordine de idei, cercetari recente arata ca tezaurul nostru nu se afla la rusi, ci la nemti. Care nemti l-au cerut rusilor in timpul Primului Razboi Mondial, cand Romania era ocupata, ca plata a unei datorii inexistente. Si-aici e de cercetat, dar cat timp ai cozi de topor plantate peste tot, rezultatele pot fi intuite.

      Ștergere
    2. Iarasi imi permit sa nu fiu de acord. Tratatul din 1939 nu este un contract de clearing, ci un tratat de comert care stabileste modul in care se desfasoara comertul intre cele doua state, prin clearing. Net dezavantajos pentru Romania, e clar, dar nu e un credit acordat de Romania Germaniei.

      Ori de la un document descoperit de Radu Golban pana la 19 de miliarde exigibile drumul e foarte mare

      https://quovadisromania.wordpress.com/2013/04/16/datoria-istorica-a-germaniei-fata-de-romania/

      Iar Tratatul de Pace din pacate e foarte clar

      4. Without prejudice to these and to any other dispositions in favour of Roumania and Roumanian nationals by the Powers occupying Germany, Roumania waives on its own behalf and on behalf of Roumanian nationals all claims against Germany and German nationals outstanding on 8 May 1945, except those arising out of contracts and other obligations entered into, and rights acquired, before 1 September 1939. This waiver shall be deemed to include debts, all inter-governmental claims in respect of arrangements entered into in the course of the war and all claims for loss or damage arising during the war.

      Ștergere
    3. A trecut pe la nemti, a ajuns la francezi: http://www.cotidianul.ro/tezaurul-romaniei-lucruri-pe-care-bruxelles-ul-nu-ar-vrea-sa-le-aflati-232466/

      Ștergere
    4. De ce rusii nu ne trimit la nemti?

      Ștergere
    5. Cred ca daca Tezaurul era la nemti, rusii de mult se spalau pe maini, in public, cu chitante de descarcare si toate hartiile aferente. Si isi spalau si imaginea - un pic, nu mult - in fata rusofobului popor roman.
      Altfel nu-mi explic de ce declaratiile publice ale diplomatilor rusi sunt "sa nu zgandarim trecutul, e o problema veche, nu are rost sa o mai discutam" (citez din memorie).
      In privinta datoriei Germaniei fata de Romania sunt de acord cu Dan, partial. In sensul ca datoria pare ca este reala (au fost interpelari pe aceasta tema chiar in Bundestag), dar din pacate din cate stiu a cam expirat termenul in care mai puteam cere ceva, chiar in perioada in care a explodat scandalul in presa.

      Ștergere
    6. Anonim(ultimul), vezi link-ul lui Adamclisi si o sa intelegi la ce ma refer...

      Ștergere
    7. @Dan@Trenduri,
      Sunt Anonim8 aprilie 2015, 13:24.
      Am citit. Intrebarea ramane: de ce rusii nu ies cu o declaratie publica conform cu aceste documente? Rateaza o ocazie istorica, prin care sa arate, documentat, ca acuzele la adresa lor sunt nefondate (macar in acest caz).

      Ștergere
    8. Anonim8: Sa ne intelegem: pentru o tara ca Rusia notiunea de ocazie istorica nu poate fi folosita in relatie cu o tara precum Romania. E ca si cum ai spuna ca Italia are o ocazie istorica sa demonstreze ceva statului San Marino. Intr-adevar, privind de la nivelul nostru, chestiunea pare majora. De la nivelul Rusiei, crede-ma ca e incadrata la "si altele".
      Revenind la intrebarea ta, pot banui ca fiecare incercare de-a noastra de recuperare a tezaurului e folosita de abila diplomatie ruseasca in relatiile cu Germania. Iar cand vine vorba de Germania lucrurile se complica maxim deoarece datoriile Germaniei din Primul Razboi Mondial nu au fost anulate de niciun tratat. In cazul in care Romania ar obtine despagubiri de pe urma tezaurului, aceasta ar deschide o cutie a Pandorei deoarece sunt o groaza de alte tari care au de luat bani de la nemti.
      Din punctul meu de vedere avem de-a face cu un fel de telefon fara fir. Noi ne cerem tezaurul, pe rus il doare-n fund, dar se preface iritat si-l anunta pe neamtz ca nu mai poate sa taca. Neamtu' decarteaza banutul(sau facilitatea) catre rus si apoi isi suna coada de topor de la Bucuresti s-o lase mai moale cu tezaurul ca vrea cooperare cu rusul, nu cearta pe niste prostii istorice. Si uite-asa coada de topor suna la ambasada de la Moscova si-l besteleste pe Ambasador ca se baga in cacaturi. Ti se pare cunoscut?

      Ștergere
    9. Mda, pare un scenariu veridic. Dar toata povestea asta nu reise din articolul la care ai facut trimitere. In fine, am inteles ce vrei sa spui.

      Ștergere
  7. Informatiile despre ANAF precizate in articol le am primit si eu de la niste prieteni. Exemplu: anaf merge la un restaurant in control; astia aveau pe toata ziua bonuri emise de 50 ron. Restaurantul (centrul vechi) cu toate mesele pline. In loc sa il inchida pt 6 luni si amenda tripla, anaf ul le da avertisment si amenda pentru neconcordanta intre casa si bonuri. Neconcordanta de 3 ron. Patronul face scandal...

    RăspundețiȘtergere
  8. Halal ţară! Halal popor!

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)