vineri, 31 iulie 2015

Pac la Jihadu

CyberBerkut, un grup rusofon de hackeri, pretinde că a spart laptop-ul lui John McCain în timp ce acesta se afla în Ucraina. Drept dovadă au postat pe net, clipul ataşat articolului de faţă.

Comentariul hackerilor a fost unul destul de sec:
We CyberBerkut received at the disposal of the file whose value can not be overstated!     

Dear Senator McCain! We recommend you next time in foreign travel, and especially on the territory of Ukraine, not to take confidential documents. In one of the devices of your colleagues, we found a lot of interesting things. Something we decided to put: this video should become the property of the international community!




Dacă hackerii nu mint, clipul demonstrează până unde se poate merge cu manipularea. Trebuie să recunosc că iniţial am avut rezerve asupra clipului, însă nu înţeleg de ce o căruţă de „analişti independenţi” a fost pusă în mişcare pentru a demonstra frame cu frame că personajul care apare nu este Jihadi John. Totuşi, nu pretinsese nimeni asta...

În conflictul din Siria s-au mai servit chiftele video. Dacă vă mai amintiţi, în urmă cu ceva vreme, v-am prezentat un clip cu un aşa-zis atac chimic efectuat de trupele lui Assad. Problema acelui clip extrem de detaliat şi sugestiv era aceea că fusese postat pe Youtube cu o zi înainte de pretinsul eveniment.

Există însă o opinie peste care nu se poate trece. Mulţi dintre cei care au aflat despre clipul prezentat, spun că e imposibil ca aceasta să fi fost furat de pe laptopul lui John McCain. Şi aceasta nu pentru că laptopurile oficialilor americani ar fi impenetrabile ci pentru că intelectul nu l-ar ajuta pe McCain să utilizeze un laptop. Ceea ce, trebuie să recunosc, pare a fi un argument destul de bine fundamentat. :-)

6 comentarii:

  1. "One of the devices of your colleagues".

    Nici nu sunt la prima inscenare, cam de la Nayirah al-Sabah au inceput sa faca asemenea erori.

    Englejii imbracati ca arabi care puneau bombe, prinsi si eliberati cu tancul, i-ati uitat deja?

    Wag the Dog (1997) n-a fost deloc SF.

    RăspundețiȘtergere
  2. si daca este regizata si regizarea executiilor? decapitarile cad in derizoriu si impactul lor vizual extrem de puternic este redus la dubii de cancan "e regizat domle nu le mai dam in primetime ca nu mai intereseaza pe nimeni". asta e manipularea perfecta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta vroiam si eu sa spun...Ca si cum ISIS si macelurile lor sunt un teatru ieftin. Sau ce faceau talibanii in Afganistan. Sau atentatele din Europa.

      Ștergere
  3. Cand o sa hakeri rusi vor intra in posesia filmului aselenizarii vom afla mai multe si despre clipul de azi :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Nici nu ma asteptam la alte comentarii. :)

    Backfire effect

    The backfire effect occurs when, in the face of contradictory evidence, established beliefs do not change but actually get stronger. The effect has been demonstrated experimentally in psychological tests, where subjects are given data that either reinforces or goes against their existing biases - and in most cases people can be shown to increase their confidence in their prior position regardless of the evidence they were faced with.

    RăspundețiȘtergere
  5. No shit! nooooooooo.............. credem ca doar românii au ridiculizat și terorismul, prin rapirea jurnalistilor dar .... nooooooooooooooooo

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)