luni, 7 martie 2016

A cui este România?

În urmă cu două săptămâni, ambasadorul SUA la Bucureşti, într-o sesiune publică de webchat, răspundea astfel unei fantome care-l întreba despre executarea trustului Intact: „ANAF doar a acţionat pentru a pune în aplicare o hotărâre judecătoreasca definitivă emisă de mult timp de recuperare a unor bunuri obţinute prin acte de corupţie şi furate de la poporul român”.

Cred că ştie toată lumea de ce spun că ambasadorul vorbea cu o fantomă. Cel care-i punea întrebarea folosea o poză de profil a unui italian ucis la Cairo, iar celebritatea i-a venit de la respectiva întrebare. Nu m-ar mira ca, peste ceva vreme să se dovedească faptul că respectivul profil era în realitate unul fals, făcut pe genunchi într-unul din birourile Ambasadei SUA.

Să trecem peste întâmplarea cu pricina şi să vedem totuşi ce avem aici. Un ambasador începe să se amestece în subiecte de politică internă ale ţării în care activează, ţară teoretic independentă şi suverană. În urmă cu vreo douăzeci de ani, o asemenea atitudine s-ar fi lăsat oriunde în lume cu trimiterea acasă a ambasadorului respectiv. Ştiu că pentru mulţi - în special pentru cei din categoria frumoşilor şi liberilor de creier - ceea ce afirm acum este SF, însă aşa funcţionează relaţiile internaţionale. Ambasadorul nu are treabă cu politica internă a ţării în care este trimis ci promovează interesele propriei ţări. Nici măcar într-o colonie ambasadorul(dacă ar exista) n-ar face ceea ce face Klemm, acest rol fiind asumat de către Guvernator.

Este posibil totuşi ca eu, mai conservator în gândire, să nu ţin pasul cu vremurile. Mă gândesc că s-au schimbat paradigmele în politica mondială. Mai ales privind prin prisma descălecărilor în Parlament ale ambasadorilor din SUA şi Olanda pentru a protesta în legătură cu promulgarea anumitor legi. Este posibil ca binele să fi devenit o noţiune atât de clară încât să existe proceduri prin care nişte funcţionari mediocri - precum ambasadorii - să se preocupe de implementarea sa oriune. Păi dacă-i aşa, înseamnă că avem de lucru.

Dacă n-aş şti că ambasadorul nostru la Washington este o coadă de topor, i-aş cere plenar să publice un comunicat în care să se arate îngrijorat de banii furaţi de la poporul american, eventual să descalece în Senat şi să bată cu pumnul în masă. Păi ce altceva înseamnă tarageaca aia zburătoare de F35? Ar trebui să ne simţim mândri că F16 - fierul vechi pe care americanii ni l-au vândut pe post de avioane - este superior mult finanţatului F35. Păi asta cum se numeşte asta, dragă Klemm? Nu furt? Nu corupţie? 

De asemenea, ar trebui să ne îngrijorăm şi de banii aruncaţi efectiv în vânt pe aşa-zisul scut antirachetă. În fapt, scutu' lu' Peşte nu prea e scut. Conform unor analize făcute de instituţii cu capul pe umeri(americane, se-nţelege, că altfel mi se aruncă-n freză cu rusofonia), eficienta scutului american se situează undeva între 2% şi 4%. Asta înseamnă că, într-o confruntare teoretică cu Rusia, din zece rachete, cel puţin şase defilează în veselie fix acolo unde-au fost trimise de taica Ivan. Înălțător! Cum credeţi că motivează cei din spatele „interesului naţional” al scutului? Cică trebuie instalate cât mai multe, în cât mai multe zone din lume, astfel încât să se ajungă - pentru teritoriul SUA - la o eficienţă care ar trece de 50%. Oare n-ar trebui să fim îngrijoraţi? Dincolo de faptul că de-aici deducem că americanilor li se rupe de „ţărişoara noastră”, totuşi, banii contribuabililor americani sunt pompaţi cu generozitate în fundurile unor şmecheri corupţi. Păi dacă tu speri doar într-o ipotetică protecţie de 50% după ce îneci lumea în scuturi, înseamnă că ori eşti prost, ori mafiot. În cazul nostru prost e Departamentul Apărării, iar mafiot ... ghici cine!

Şi-acum, lăsând gluma la o parte, cred că avem motive să ne îngrijorăm teribil. Asistăm neputicioşi la o acţiune programatică de destructurare a poporului român. Ar trebui să ne reamintim în fiecare moment cum, într-un scenariu de coşmar, ambasada SUA - alături de alţi trepăduşi din instituţiile UE - a participat activ la lovitura de stat din 2012, întorcând votul a 90% dintre participanţii la referendumul de demitere al lui băsescu. Unde sunt, băi Klemm, milioanele de voturi furate despre care vorbea rahatul ăla trimis de Departamentul de Stat pentru a-l re-întroniza pe băsescu? Poate ni le-arăţi într-o viitoare sesiune de webchat!

Călcarea în picioare a votului popular, atacarea permanentă a valorilor autohtone, promovarea nulităţilor în funcţie cheie şi presiunea exercitată prin intermediul cozilor de topor, toate acestea sunt elemente care concurează la distrugerea României. Nu-s vorbe mari! Nu sunt bombastic! E pura realitate. Puţini ştiu că intrarea României în Primul Război Mondial s-a făcut artificial, pentru a pune în practică un tratat secret încheiat între Rusia ţaristă şi Germania. Era un tratat în care Rusiei îi revenea întreaga Moldovă, Germaniei Galiţia, iar - ca şi compensaţie pentru pierderea Galiţiei - Austria urma să primească Muntenia şi Oltenia. Singura variantă pentru punerea în practică a acestui plan era forţarea intrării României în război. Lucru pe care noi l-am şi făcut cu naivitate(doar eram conduşi de nişte mari „înţelepţi”). Faptul că, după încheierea marii conflagraţii, ne-am trezit uniţi a ţinut ori de Providenţă, ori de noroc. Şi spun aceasta pentru că Primul Război Mondial ne-a demonstrat cum, în spatele zâmbetelor de complezenţă şi a alianţelor aşa-zis strategice se ascund, în realitate, numai trădări.

Să ne întoarcem în prezent. România a ajuns un fel de colonie penitenciară(da, în sensul acela!), ghidată de la distanţă de diverse interese, în principal americane. Ca şi atunci, România este împinsă, fără să vrea, într-un război inutil cu Rusia. Nu cred că, în afara unei minorităţi exaltate, există cineva normal la cap care să-şi dorească un război de dragul războiului. Practic, n-avem absolut nimic de împărţit cu ei. Nici măcar Basarabia! Ştiu că pentru mulţi pare şocant sau cinic, însă aceasta e realitatea. Ştiaţi că doar puţin peste 20% dintre cetăţenii Republicii Moldova doresc unirea cu România? N-o spun eu, ci ultimul sondaj de opinie realizat acolo. Poate ar trebui să coborâm cu picioarele pe pământ şi să înţelegem că dragoste cu forţa nu se poate.

Tot ceea ce observăm este o destructurare programatică a poporului român. Bagatelizarea istoriei naţionale(chiar scoaterea din programă!), atacurile isterice asupra Bisericii Ortodoxe, ironizarea permanentă a noţiunii de român, promovarea unui internaţionalism buruienos, sunt toate parte a aceluiaşi plan. De-a lungul istoriei am avut de-a face în mai multe rânduri cu asemenea tentative. Istoria recentă ne dezvăluie cel puţin două momente: perioada interbelică şi începutul comunismului. De altfel, graţia cu care odraslele internaţionaliştilor comunişti de odinioară fac acum propaganda internaţionalismului de rit nou ar fi trebuit să ne dea de gândit. Reactivarea şobolanilor ar fi trebuit să ne sugereze de mult timp că România e în flăcări.

Trist este că, în toată această nebunie, unii-şi găsesc resursele de speranţă în Rusia. Uită pesemne faptul că a schimba un stăpân cu un altul nu înseamnă decât a schimba mânuitorul hăţurilor şi al biciului, nicidecum a rupe hăţurile şi a nu mai suferi de pe urma biciului. Cu siguranţă soluţia nu se află în Rusia la fel cum nu se află nici în SUA sau pe undeva pe la Bruxelles. Unica soluţie se află în noi şi, aşa cum alte state din Est păşesc pe drumul propriei independenţe, la fel ar trebui să procedăm şi noi. E nevoie de multe schimbări, e nevoie de aruncat şobolanii în groapa cu var şi de schimbat pisicile. Aceasta este singura soluţie de supravieţuire pe care o mai avem.

Şi astfel vine inevitabil întrebarea: a cui e România? Deocamdată a oricui vrea. Am fost ai americanilor, iar acum îi trecem şi pe nemţi la capitolul stăpâni(via Bruxelles, se-nţelege). Dacă, pe viitor se ridică Turcia, s-ar putea să revenim la Marea Poartă a Sultanului Erdogan şi să-i aducem preamăriri în timp ce înaintăm spre tronul lui în genunchi. Doar ştim lecţia, am mai exersat-o secole la rând! Şi secole la rând am avut aceleaşi frustrări, aceleaşi discuţii sterile, aceleaşi scheme de supravieţuire.

Capul plecat sabia nu-l taie” - spune un proverb extras parcă din ADN-ul nostru naţional. Ce ni se poate întâmpla, totuşi, dacă ridicăm capul? De murit nu vom muri, ne-au arătat-o atâţia eroi de-ai noştri de-a lungul timpului. Eroi care-au fost înfrânţi nu de duşmani, ci de adepţii „căii lingăului”, ai „capului plecat”, sau ai umilirii. Până una-alta, duşmanul nostru cel mai mare nu este din afară, ci interiorul nostru. Ne este frică să ne asumăm proprietatea, ne este frică să trăim pe propriile picioare. Însă aceasta este singura cale! Doar atunci când România va fi exclusiv a noastră, doar atunci ne vom putea linişti, vom putea renaşte. România nu trebuie să fie nici a Americii, nici a Rusiei, nici a altcuiva. Trebuie să învăţăm să trăim pe picioarele noastre. Doar pe picioarele noastre!

30 de comentarii:

  1. "Democratii si democratii", cum zicea Ceausescu, unul din putinii lideri sub care Romania n-a mai supt-o. Insa de la Decebal pana la Ceausescu, cei care nu supt nici un licurici, au sfarsit urat. Suntem prea mici si prea ne-omogeni (si genetic si cultural) pentru a ne permite luxul independentei.

    Azi, in era ingineriilor sociale mai eficiente decat visa Bernays, o tara ca Romania nu are nici o sansa sa scape de sobolanii de la butoane. Chiar si "vechile democratii" sunt captive Sistemului, fara sanse reale de evadare.

    Nu poti sa scapi de un stapan decat cu ajutorul altui stapan. Eliberarea de sclavie e un miraj, un subiect de filme SF. Urmasii sclavilor de ieri sunt si astazi sclavi, doar ca se duc singuri in custile lor la sfarsit de program si au singuri grija de ei. Urmasii stapanilor de ieri sunt stapani si azi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Fantoma respectiva o vede doar Antena 3 si acolitii lor. Tipul respectiv a dat un interviu unui ziar si a explicat treaba cu poza. Tipul chiar exista (nu me,prenume, etc.), doar poza a luat-o de pe internet. De aici si pana a-l considera o fantoma e cale lunga si sa insinuezi ca profilul repsectiv a fost "inventat" in laboratoarele ambasadei SUA denota reavointa, ca sa fiu bland.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. L-ai văzut tu? Din câte ştiu, interviul a fost dat prin facebook. Aşa că las-o mai moale cu A3 pe scări!

      Ștergere
    2. Anonimule, n-a dat niciun interviu in presa. Ci pe flux24, unde a spus ca ala nu-i numele lui si ca nu stia cine e tipul din poza pe care a folosit-o. Adica, cu alte cuvinte, ca e o identitate falsa. Adica "fantoma". Ce e asa complicat? ceea ce mi se pare amuzanta este explicatia lui privind poza: cica nu stia cine e cand a gasit-o pe net. Dar ce a cautat pe google? Tineri studenti cu barba...Hai sa fim seriosi.

      Ștergere
  3. Toţi conducătorii României care au fost la putere în ultimii 26 de ani au fost şi continuă să fie slugi ale americanilor şi Occidentului. România a devenit practic o colonie economică a statelor ce formează Occidentul.

    România este condusă de nişte marionete dirijate de la Washington şi Bruxelles. Ţara este masiv îndatorată la FMI şi bănci occidentale, iar politica şi măsurile economice ale guvernului sunt dictate de FMI/BM/CE. Bogăţiile ţării sunt exploatate masiv de multinaţionale din Vest. Mass-media oficiale sunt aservite şi fac propagada pro SUA/UE/NATO. Generaţiile tinere sunt sub influenţa totală a culturii pop americane. Mai toată lumea vorbeşte romgleza. Pe teritoriul României sunt amplasate baze militare americane. Oamenii nu înţeleg că soluţia nu este schimbarea lui Ponta, Băsescu, Isărescu, venirea la putere a partidului X sau Y etc. Soluţia ca să trăim mai bine este să ne câştigăm independenţa faţă de UE, SUA şi finanţa occidentală. Până nu vom face asta nu se va schimba nimic în bine. Nu achitarea datoriilor înseamnă independenţă, dimpotrivă. Independenţă înseamnă ieşirea din sistemul financiar occidental controlat de americani, ieşirea din UE şi ieşirea de sub influenţa politico-conomică, culturală, propagandistică şi subversivă a SUA.

    În România în prezent legile se fac conform dispoziţiilor de la UE, de la FMI, Banca Mondială şi alte asemenea instituţii mafiote. Voinţa de a intra în UE şi NATO nu a fost a poporului român ci a politicienilor cumpăraţi de cei din afara ţării. Poporul a fost convins prin acţiuni concertate de propagandă şi manipulare în masă.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exceptional de bine spus!!

      Ștergere
    2. Păi de ce au ieşit românii în stradă în '89? Că n-aveau blugi, dolari, coca-cola şi filme porno... Eh, acum le au!

      Nu vreau să bagatelizez momentul decembrie '89 şi nici motivele pentru care românul de rând s-a bucurat atunci ca a căzut regimul comunist. Sigur că în afară de plăcerile vinovate şi interzise ale occidentului, românului îi lipseau multe dintre cele normale: hrană normală, condiţii de trai decente (case încălzite, apă caldă la robinet, curent electric fără "pauze", hârtie igienică la toaletă, etc..), o mai mare libertate de exprimare şi gândire. Cum să-i mai ceri să creadă în comunism când vedea ce flămând e el şi ce bine o duc cei din vârf? Că el trebuie să stea ore în şir la coadă pentru o jumătate de kil de zahăr pe lună iar activistul de partid sună la casa de comenzi şi îşi umple frigiderul cu de toate?

      Cine sa ne explice că o ţară mică, aşa cum e România, nu poate să facă faţă puterilor lumii decât dacă ţara insăşi devine o mega-corporaţie? Căci asta era România până în decembrie '89... Strict economic vorbind, era soluţia cea mai potrivită, cu bune şi cu rele, cu milioane de executanţi şi cu câteva mii sau zeci de mii de şefi... plătiţi cu diferite avantaje pe care pulimea nu le avea...

      Se fura în România? Mda, de foame şi de frustrare, românul s-a lepădat de cele bune ale lui ca să supravieţuiască. Ideea e ca se fura dar se şi consuma ceea ce a fost furat tot în România... Practic, mega-corporaţia nu pierdea, doar mai lăsa sa scape nişte firimturi dintr-un buzunar în altul... Dar noi n-am inţeles asta decât prea târziu... Şi eram prea flămânzi, prea infriguraţi şi prea frustraţi ca să ne mai pese...Până la urmă, exact nepăsarea asta ne-a trădat şi am ajuns acum sclavii Occidentului. În continuare, tot n-am învăţat că, de fapt, nepăsarea te trădează întotdeauna şi că primul lanţ dintre cele multe cu care suntem legaţi ni l-am pus noi înşine!

      Ștergere
    3. @ Anonim 7 martie 2016, 23:56

      Nici Ungaria, nici Polonia, nici Slovacia, nici măcar Cehia nu au fost conduse de slugi securiste retardoide.

      Calitatea slugilor a făcut diferența și trebuie să recunoști că diferența e... mare. :D

      Ștergere
    4. Sunt de acord doar parţial. Dacă ar fi fost nevoie, s-ar fi găsit şi în ţările menţionate de tine securişti, probabil mai "retardoizi" decât ai noştri. Nu uita însă ca toate aceste ţări erau deja semi-înregimentate în Europa vestică prin Tratatul de la Yalta şi prin Biserica Catolică. În plus, România a fost condusă de slugi kominterniste până la moartea lui Stalin, după care majoritatea lor a fost dată încet-incet la o parte. Nu mai comentez ce origini avea călăii veniţi de la Moscova, că nu ăsta e subiectul...

      România nu a fost condusă de retardoizi iar faptul că aveam o creştere economică incredibilă an de an e cea mai bună dovadă că oamenii chiar îşi făceau treaba. Problema principală a fost că de la un punct încolo Ceauşescu, influenţat probabil şi de acoliţii lui, ne-a privit ca pe nişte vite manevrabile, ca pe o resursă la dispoziţia lui şi căreia nu trebuia să-i dea socoteală de nimic, că oricum vitele-s proaste şi nu înţeleg ce vrea el. Avea dreptate, nu înţelegeam, pentru că existau prea mari diferenţe între clasa politică şi ceilalţi, indiferent de pregătirea lor intelectuală.

      Am convingerea că dacă Ceauşescu nu ne-ar fi tratat aşa şi s-ar fi gândit că boului trebuie să-i mai şi dai fân şi apă măcar o dată pe zi, nu s-ar fi întamplat trădarea din 1989 şi ulterior vânzarea ţării pe nimic... Oamenii nu ar fi lăsat să se întâmple aşa ceva. A pus însă prea mare presiune pe poporul său, l-a strivit iar când realmente a avut nevoie de el, poporul i-a întors spatele... cu nepăsare...

      România era o ţară prea bogată şi prea importantă strategic pentru a pune la conducerea ei indivizi cu măcar un centimetru de coloană vertebrală. Românii nu au profilul psihologic al occidentalului şi exista riscul ca noii conducători să inceapă după un timp să gândească... româneşte şi pentru români. Românul era ortodox, nu catolic iar asta contează! Românul era altruist (mai de stânga), nu individualist (liberal, de dreapta). Românul locuia într-o ţară care, la o adică, nu avea nevoie de prea multe materii prime de import, era independent. Românul nu avea datorii externe, românul avea rezerve valutare, industrie, agricultură, transport, resurse, pieţe de desfacere, armată, spor demografic. De aceea au fost puşi în vârf oameni care nu dau doi bani pe noi şi care, in paranteză fie spus, în mare parte erau români doar ca cetăţenie... Păpuşarii nu şi-au mai permis riscul unui nou Dej sau Ceauşescu, capitalişti de data asta! Şi ne-au pus capac!!!

      Diferenţa dintre slugoii noştri şi ai lor de aici vine... Şi sunt de acord cu tine că e mare şi nu în favoarea noastră... Din păcate!

      Ștergere
    5. nț'

      Ceaușescu juca în filmul lui.
      Securiștii retardoizi, odraslele staliniștilor dați la o parte cu dosare... de pensie, se ocupau de recuzita filmului în care juca Ceaușescu. Inițial politica a fost impusă la al ț-șpelea congres al PCR, dar a fost implementată de Securitate.
      A decis primul fiu al țării să plătim datoriile? Securitatea s-a ocupat... până a înfometat populația.
      Dacă ăștia nu erau ciobani cretini, violatori de oi, atunci putem concluziona că ”nu se ezistă”.
      Propaganda securistă i se adresa direct și... cizmarului însuși. Era plimbat prin înfloritoarea industrie românească numai după ce era vopsit ultimul gard. Era transvazat pe la zilele recoltei unde îl așteptau oameni cu sacoșe goale pe care să le umple cu... iubire pentru conducător... etc. :)))))))))
      Ușurința asumării tăierilor din 2010 de către securistul Băsescu își trage rădăcinile din Securitatea ceaușistă. Până și șeful FMI a fost surprins de inițiativa slugii Băs.

      Ștăbărimea de astăzi, Cocoș, Stelu, Adamescu și restul labelor hoațe e similară celei ceaușiste, Baconcshi rezumând prin expresia ”mahala ineptă” modul în care percep poporul... ciobanii care put a brânză și la n-a generație.

      Ștergere
    6. @ AristotelCostel 9 martie 2016, 09:50

      Tu nu contrazici ce spun eu şi nici eu nu susţin altceva decât spui tu. Amândoi insă ne-am referit la câte o jumătate de adevăr. Sigur că Ceauşescu era îmbrobodit de lingăii de pe lângă el, care-i organizau vizitele de lucru în aşa fel încât totul să fie boboc şi să vadă conducătorul iubit ce bine o duce clasa muncitoare. Ideea e că nici Ceauşescu nu era tocmai naiv, nici prost, chiar dacă nu era foarte şcolit. Si era bine informat! Fra'su îl informase de prin martie '89 ca i se pregateşte eşafodul iar după întâlnirea dintre Gorby şi Tufiş Major de pe bărcuţa aia de 5 de stele din Malta, Ceauşescu a ştiut în mai puţin de 24 de ore şi câte pene a avut raţa servită la dineu. Crezi că nu ştia ce sărăcie e prin rafturile din magazinele bizonilor lui? Dar ajunsese şi lui să-i placă şi să confunde filmul cu realitatea... Şi era deja cam târziu...

      Nu sunt de acord cu tine că securiştii erau retardoizi. Cu excepţia celor puţini care făceau poliţie politică, ceilalţi erau în majoritatea lor chiar buni profesionişti şi îsi serveau ţara. Cu siguranţa erau şi idioţi printre ei, ca şi prin partid. Cu siguranţa au fost trădători printre ei. Dar au fost puţini... Însă cu o forţă uriaşă la dispoziţia lor, cea a hotărârii ferme a păpuşarilor de a-l înlătura pe Nea Nicu şi de a lua definitiv în stăpânire ceea ce ne aparţinea de drept si care, vremelnic şi parţial, fusese recuperat...

      Despre Trăienel, numai de bine... :-))))

      D-alde Cocoş & Co. nu sunt "ştabi" ci doar nişte mafioţi ordinari suiţi în capul nostru cu voia aceloraşi păpuşari, până când nu le mai sunt de folos după care îî leapădă ca pe un muc de ţigară... Ştabii erau, pe vremuri, nişte şefi, dintre care unii (de acord, nu toţi!) chiar foarte bine mobilaţi la cap şi educaţi.

      Toate bune!

      Ștergere
    7. Bravo Maestre! Bun comentariu!

      Ștergere
    8. Ștabii lui ceașcă erau toți colhozarii frustrați care compensau ceea ce nu erau cu ceea doreau să... pară.
      Cocoș, Stelu și restul dreamteam-ului se încadrează perfect la categoria ștabi ceaușiști, niște tractoriști bolșevici cu afaceri în varii... domenii. :D Opulenții de atunci nu erau neapărat decidenții, ci... nimenii din jurul acestora.
      Democrația românească e construită pe piloni similari statului nord... coreean. Securiștii ăia dedicați despre care vorbești se potrivesc perfect în sistemul lui Kim-Jong+Un.
      După ce ai servit interesele unui cizmar și ale unui aparat care și-a asuprit populația, nu mai poți ieși din parametrii specifici retardoizilor. Aș putea spune că e valabil și pentru... securiștii băsiști, dar sunt aceiași. :))))))))

      Ștergere
  4. Proverbul corect si integral este: Capul ce se pleaca, sabia nu-l taie, dar nici soarele nu-l vede.

    RăspundețiȘtergere
  5. Contractul cu bechtel nu era o chestie de coruptie? aduceti-va aminte ce spunea berceanu exasperat de vizitele insistente ale ambasadorului sua la el pentru a pleda in favoarea bechtel: ”cand el dadea telefon si venea cu delegatia Bechtel… Dar nu o data. Cred ca a venit de trei ori la mine cu delegatia Bechtel. El era in fruntea delegatiei. Era, cum sa spun, era cu delegatia la discutiile despre autostrada. La discutii de bani, de economie, de cutare, de cutare. O data, de doua ori. Ca i-am si spus o data: "Domnule ambasador, eu inteleg ca dvs. sustineti interesele americane, dar totusi parca prea. Nu credeti ca…??". Mi-a raspuns: "Nu, dom’le, asa e la noi! Bechtel e o mare firma americana, e o lucrare. Noi vrem ca lucrarea asta sa fie un simbol al Americii…". Imi spunea si ce trebuie facut: "Domnule, sa cumparati terenuri in jurul nodurilor, ca acolo terenurile vor creste. si cutare, si cutare. Da, multumesc, domnule ambasador, dar nu vreti sa ne lasati sa…", spunea Radu Berceanu.Asa ca intr-o democratie se pune urmatoarea problema: cui dam dreptul sa fure, tuturor in functie de posibilitati, sau doar celor mari, cum face statele unite?

    RăspundețiȘtergere
  6. ce fac americanii este proactiv; au asseturi mari la noi - Deveselu - si nu vor da inapoi sa foloseasca toate parghiile pentru a le pastra si multiplica;

    gargara prin intermediul propagandei insa este nimic pe langa mituirea si "curatirea" serviciilor si armatei, unde este adevarata tragedie, Romania fiind incapacitata in a avea o politica externa independenta, reala;

    paradoxal, hotul strica "hotul", adica vectorul principal pe care pompeaza ei este "atentie la coruptie ca poate sa dea sanse Rusiei sa intervina ca in Ucraina la noi"

    idiotii nici macar nu au pulsul local, pentru noi suntem la pachet cu Ucraina, "analizele" lor "experte" cred ca romanii se tem de rusi si sunt nemultumiti de coruptie; de unde leaga cele doua hot-topicuri pentru a-si justifica interventionismul si manipularea lor ordinara;

    la fel au facut peste tot cu primavara araba, avem toate motivele sa ne temem de ce urmeaza

    RăspundețiȘtergere
  7. Industria e vanduta (ce a mai ramas din ea), utilitatile le-au vândut, subsolul l-au vândut, pădurile de asemenea, terenurile arabile se vând in prezent; Ce ne-a mai ramas? Aerul?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Păi să vedem: în Ungaria Orban a legiferat transformarea distribuţiilor în entităţi nonprofit, astfel încât „investitorii strategici” l-au rugat să-i naţionalizeze. Opţiuni sunt! Trebuie doar puţină creativitate. :)

      Ștergere
    2. http://m.mediafax.ro/externe/ungaria-a-blocat-transferul-direct-de-refugiati-din-turcia-in-ue-15099916

      Ștergere
  8. Prin noi insine?
    Da, suna bine, asa zice si puric!

    RăspundețiȘtergere
  9. Suna rasist ceea ce o sa spun,dar cati romani autentici mai sunt la conducerea Romaniei?In anii 50 a avut loc un genocid despre care nu se spun multe lucruri.Romanii din clasa de mijloc au fost distusi prin puscarie,degradare sociala,marginalizare.A ramas plebea care chiar daca s-a mai spalat nu si-a uitat sau a fost incurajata sa nu isi uite apucaturile.Un nume ca Zgonea spune totul.Si pe langa plebe ceva si mai groaznic:un amestec de natii "tot Fanarul,toti ilotii".Un nume:Orban.Si ca el sunt mii in fruntea statului numit roman.
    Daca nu o sa apara o miscare nationala care sa riste totul impotriva furtunii globaliste suntem condamnati la pieire prin amalgamarea si uitarea tuturor traditiilor.

    RăspundețiȘtergere
  10. Cred ca gresesti flagrant.
    Ambasadorul nu " începe să se amestece în subiecte de politică internă ale ţării în care activează" ci continua sa faca asta cu voiosie de ani buni :). Si nu doar el. Din pacate! Vorba unui cunoscut, nu suntem nici macar o colonie, acolo se construiau drumuri macar - pentru cuceritori e drept, nici macar nu stiu cum sa definesc ce a ajuns tara asta. Dar un lucru e cert, o parte e virusata si crede ca e ok ce se intampla,o parte din tara asta se complace in situatia existenta si o mica parte isi face griji si mai incearca sa schimbe ceva din ce va urma. Vom vedea ce o iesi insa situatia nu arata deloc bine.

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu zic sa va calmati. Lucrurile se aseaza incet-incet in matca normala. Base este privit azi la A3 precum un arhanghel coborat din ceruri. Gadea ii ridica ode. Demonul a devenit inger. O asemenea iubire nu poate fi sfaramata de nimeni. Tara e pe maini bune cand politicieni de marca si jurnalisti-luminatori ai neamului inteleg sa colaboreze atat de bine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E nevoie și de puțin caracter în viață.
      Țara nu se află pe mâinile jurnaliștilor, iar Băsescu benefciază de tratamentul obișnuit la Antena 3. Cel mult s-au distrat pe seama securistului prost, bețiv și chel.
      Sau poate neuronul tău stingher te-a... orbit. :D

      Ștergere
  12. In mod normal as fi tacut.....
    Dar totusi parca nu prea mai e de tacut.
    Fara a fi fost investit in aceasta calitate de nimeni voi alege sa reprezint vocea tinerilor de azi.
    Am 32 de ani (aproape), am terminat unul dintre cele mai prestigioase colegii din Bucuresti (cam printre ultimii, dar...na), o facultate de stat in domeniul economic...aia, un master in domeniul managementului la o alta prestigioasa de stat, sunt in prezent doctorand in economie la o institutie destul de prestigioasa, pe langa asta am fost 5 ani manager avand in subordine (si formand) intre 4 si 17 oameni.
    Am facut aceasta trecere in revista nu fiindca as considera ca dreptul de a vorbi mi se trage din asta ci pentru a potoli, sper eu, criticii care au singurul argument cat de needucati sunt tinerii de azi.
    Suntem cativa (si nu cred ca putini) care ne-am cam saturat de refrenele basiste care urmaresc sa dezbine aceasta tara. tineri vs batrani, oras vs rural.
    am avut de cel putin 3 ori ocazia de a discuta cu diversi oameni de afara. nici-unul dintre ei nu ne-a tratat cu mai mult dispret decat ne tratam noi.
    a vorbii despre tinerii de azi (ca sa revin la oile noastre) ca fiind o masa de dobitoci si needucati e o jignire impardonabila, nu stiu despre restul dar eu m-am cam saturat de asta.
    daca vrem sa relansam tara asta (si cei tineri care au ramas aici sau care s-ar intoarce intr-o clipita daca ar crede ca se vrea asta) atunci ar trebui, cred eu, sa cautam a construi poduri de legatura, nu sa identificam diferente.
    Parerea mea,
    Cosmin

    PS: e scris din prima deci greselile gramaticale/ortografice sunt asumate
    altceva avem de zis?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ca in orice padure exista si uscaturi... degeaba sunteti sau suntem cativa care sunt mai greu de manipulat sau deloc manipulabil ( ca,suntem cu totii ingropati in kkt). Fie acei "tineri frumosi"sau noi restul mai "inapoiati" inghitim aceleasi kkt-uri zilnic cu portie.


      Ce are nevoie Romania sau poporul ( nu de oameni care au stat cu cartea pe burta ,ca de altfel cartile sunt scrise de autori ai sistemului...putine gasesti care intra in contradictie ) ci are nevoie de oameni cu curaj si demnitate . De aia,in caz ca ii cauti sa-l cumperi sau sa-i prostesti iti rup capul...de astia avem nevoie si de asta are nevoie poporul roman!

      Ștergere
    2. Sa dea Dumnezeu sa ii gasim!
      Eu sunt convins ca ii vom gasi! (si mi-am pariat viata pe treaba asta)
      Toate bune!
      Cosmin

      Ștergere
    3. Sunt câteva grupări de tineri (în București mai ales) care se declară gata să preia șandramaua. Dar nu am înțeles ce țară vor. Și când am înțeles nu mi-a plăcut. Dacă ne lăsăm duși de valurile altora studiați Argentina. Ei sunt cu cel puțin 10 ani mai îmaimte.

      Ștergere
  13. A cui e România? Vă invit să studiați Oltenia din 1718-1739 ocupată de imperiul austriac. Cu cât mai multe detalii cu atât mai clar este stilul tipic românesc de a-și alunga ocupanții. Doamne, ne trebuie doi Caragiale ca să povestească tragicomediile de atunci. Eu cred că le-o tragem iar, de data asta americanilor.
    E drept că ne va fi greu, dar nu uitați ce zicea un bulibașă din pușcărie în plin scandal Roșia Montană : ''Lăsați-i bă să ia ce vor ei de aci! În două sute de ani îl aducem înapoi cu dobândă cu tot.''
    Istoria ne-a învățat câteva skill-uri pe care le avem în ADN: Disprețul și fuga îm fața legii, traiul în sărăcie și atacul implacabil de mârșav pe la spate. Un naționalist autentic știe că astea sunt valorile naționale!

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)