miercuri, 28 iunie 2017

Marea luptă


Un băiat de la „Project Veritas” intră în maţele giganţilor media din SUA pentru a investiga care-i treaba cu infruenţa rusă asupra lui Trump. Ceea ce a iesit, filmat cu camera ascunsă, este de râsul curcilor. Viermii care mişună prin instituţiile media americane sunt cu toţii conştienţi că întreaga „afacere Rusia” e doar o făcătură şi că singura realitate în toată povestea asta este forţa repetiţiei.

E demonstrat în psihologie că atunci când îi repeţi cuiva, pe mai multe canale, aceeaşi aberaţie, indiferent cât de gogonată ar fi, aceasta capătă la un moment-dat o valoare de adevăr. Un alt experiment(oarecum legat de cel anterior prezentat) este cel lui Serge Moscovici, în care se demonstrează cum o minoritate gălăgioasă şi unită reuşeşte să influenţeze majoritatea chiar şi atunci când susţine opinii clar aberante.


Iată două tehnici folosite din plin pentru controlul masei de vite cretinizate. Prin repetiţie şi falsă gălăgie a unei minorităţi compacte a fost deturnat referendumul pentru demiterea lui băsescu, prin falsă gălăgie şi repetiţie a fost impus preşedinte Iohannis(scandalul votului în străinătate), prin falsă gălăgie şi repetiţie au fost scose vitele-n stradă în cazul Ordonanţei 13. Îţi dai seama ce forţă au aceste tehnici doar văzând cretinii tefelişti care-şi afişează cu mândrie pozele de pe la protestele de-atunci, fără să se ruşineze c-au fost doar o masă de manevră, un cârd de gâşte sau o gloată de oi. Argumentele raţionale precum constituţionalitatea Ordonanţei constatată de către CCR, dezincriminarea totală a abuzului în serviciu ca urmare a abrogării Ordonanţei, etc., pier în faţa adeziunii voluntare la marea masă a oilor vizibile.

Acelaşi lucru se face în SUA(şi cam peste tot în Occident) unde stânga radicală impune o logică tembelă, bazată strict pe minciuni. S-a ajuns într-un asemenea hal încât instituţiile care practică deşănţat manipularea, care ridică la rang de deontologie profesională fabricarea ştirilor false să „lupte” împotriva a ceea ce ele denumesc „fake news”, adică al adevărului. Nu-mi dau seama dacă inversarea realităţii este doar un experiment la scară planetară sau doctrina politică a „noii lumi”. Ceea ce însă se vede limpede este că a te păstra întreg la cap devine din ce în ce mai greu.

Dacă în SUA lucrurile s-au schimbat oarecum în urma alegerii lui Trump, în Uniunea Europeană „realitatea inversată” este în continuare politica oficială, ghidată fiind de către Germania - făcută peste noapte anti-americană - şi Franţa, unde tocmai a fost impus candidatul teleghidat al noii lumi şi partidul său făcut din nimic.

Lupta care se dă acum în lume este una tragică între adevăr minciună, între normal şi anormal. Tabăra ticăloşită a stângii radicale are coerenţă şi un exerciţiu doctrinar exersat cu străşicie în ultima sută de ani. N-o să vă las să vă iluzionaţi: de partea cealaltă a eşicherului e haos, liderii care ies în faţă sunt, de cele multe ori, nerelevanţi sau „exotici”. Avantajul ultimei tabere ţine de majoritatea sa absolută. Însă, aşa cum a dezvăluit Moscovici, majoritatea poate fi lesne detonată de către o minoritate coerentă. Ceea ce mă face să nu fiu atât de optimist în ceea ce priveşte rezultatul final al confruntării.

P.S. Întregul reportaj de care aminteam la începutul postării îl puteţi vedea aici: https://www.youtube.com/watch?v=jdP8TiKY8dE

16 comentarii:

  1. Orice efort gen Project Veritas are nevoie de curaj, perseverenta, foarte mult timp care sa fie dedicat realizarii proiectului (a reportajelor) si nu in ultimul rand de un grup de oameni dedicati.
    Un om care merge la servici, dupa cele 8 ore de lucru nu prea mai are mult timp liber de dedicat altor activitati. Daca este si insurat si are copii atunci timpul liber este mult mai scurt. Este nevoie de cineva care sa finanteze astfel de proiecte. Lupta este inegala pana la momentul in care cineva cu bani si interes vede o oportunitate in a finanta astfel de proiecte.

    De ceva vreme am o intrebare pe care doresc sa o adresez celor de aici. Imi cer scuze pentru ca deturnez de la scopul articolului.
    Inteleg ca articolul vorbeste despre o lupta la nivel macro, dar intreb la nivel micro, si punctual legat de viata, pe cei cu multi bani care citesc acest blog: Voi ce faceti pentru sanatatea vostra si a familiilor voastre?
    In caz ca este nevoie de operatie, sau in caz de boala, mergeti la un spital din Romania sau unul din strainatate?
    Ma refer punctual la situatia infectiilor din spitalele romanesti.

    Intreb pentru ca din ce am auzit cu medicii care constata decesul in spital sunt dintre cei mai bogati. Poate ar ajuta o statistica sa vedem cate persoane internate cu un anume diagnostic mor la spital intodeauna din cauza bolii specificate la internare. Am auzit ca cifra din statistica natioanala referitoare la infectii intraspitalicesti este mai mica decat cea raportata de cel mai bun spital din UK. Nu am eu date sa confirm, dar poate cineva e interesat sa fle mai mult, sa confirme sau sau infirme.

    Cred ca ar merita si acest subiect cateva randuri intr-o postare. A fost deja o postare despre faptul ca la un moment la toti ne vine randul sa plecam din viata. Pana atunci noi ce facem cu sanatatea noastra?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. tampenii. Daca e sa facem bine nu e nevoie sa finanteze nimeni nimic. O facem pentru ca consideram ca asa trebuie facut si nu altminteri. Sau dupa cum spunea dl. Martin Luter: asta cred eu si nu pot altfel.
      Sunt bine infipt în sistem si sunt sigur de cateva chestiuni:
      1 medicii in porportie de 90% sunt niste gunoaie corupte
      2 sistemul medical a fost una din principalele pompe prin care s-au scos banii din Romania. De departe mai proftabil decat autostrazile etc.
      3 bugetele sanatatii trebuiesc reduse undeva la 10-20% din cat sunt acum.
      4 medicamentele sunt foarte ieftine CNAS si MS sunt doar instrument de control politic al populatiei. oricine își permite indapamidă cu 1.27 lei cutia la cat o cumpar eu. Desigur, o vand la stat cu 7.15. mirific si la mai mare. Pur si simplu nu vad rostul compensarii medicamentelor, altul în afara de a pune funduri care merită sa se plimbe în logan în BMW sau Mercedes.

      Ștergere
  2. "în SUA lucrurile s-au schimbat oarecum în urma alegerii lui Trump"

    Ma intriga afirmatia asta. In ce fel s-au schimbat?

    RăspundețiȘtergere
  3. "Stanga radicala" ...impune in SUA si occident...serios?

    RăspundețiȘtergere
  4. Observ ca in mod constant ii jigniti pe cei care in ianuarie si februarie 2017 au protestat impotriva transformarii Romaniei in republica teleorman.
    Daca va place asa de mult modelul de republica bananiera, de nu emigrati in Kazahstan, Turkmenistan sau poate chiar in Rusia?
    Exista 2 ipoteze pentru atitudinea pe care o aveti fata de cei care isi exprima in mod pasnic indignarea fata de Dragnea&co :ori sunteti platit pentru asta , ori chiar nu intelegeti ce se intampla la nivel politic si economic in Romania.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai există o ipoteză, care este şi cea corectă: eşti prost ca noaptea! Dacă după absolut tot ce s-a întâmplat în perioada asta tu n-ai înţeles c-ai fost prost, înseamnă că eşti fără şanse!

      Ștergere
    2. Spune-ne tu ce se întâmplă la nivel politic și economic în România. :)
      Integrul statului l-a desemnat pe Tudose în prima clipă. Cu teză copiată și cu legende cu tot. Păi ce, suntem în Kazahstan, Turkmenistan sau Rusia ca un astfel de om să fie desemnat? :D

      Ștergere
    3. Observ de asemenea ca atitudinea si limbajul dumneavostra este cu mult sub nivelul decentei.La un monent dat,credeam ca sunteti capabil de dialog civilizat, dar se pare ca va place sa coborati in mocirla suburbana.
      Va inteleg si va respect optiunea.

      Ștergere
    4. AristotelCostel, aici nu sunt de acord cu tine. Tudose e securist şi ăştia nu plagiază! Sau plagiază maxim 4%, iar sub 4% nu se pune! :)))))

      Ștergere
    5. Tot ce fac ei la "Mihai Gheorghiu", în drept, în securism, în strategeme de gospodărire, e o simplă scurt-circuitare a sistemului de educației, o gaură neagră care leagă cele 4 clase de afilierea la Academie.
      Tudose e conștient că teza lui depășește 4-40% de asta a vrut s-o desusțină. Nici nu-și bate capul dacă a predat(teoretic) la Cantemir sau la Viteazu', a luat bani (practic) de la Mitică și a menționat în CV că a predat la Mihăiță.
      Pârlitul securist prostovan care i-a scris teza pe genunchi, reciclându-și propria teză în cea a clientului, a declarat că avea nevoie de bani și i-a vândut lui Tudose drepturile de autor cu 5000 $. La final, amândoi au ajuns doctori cam cu aceeași teză. :D

      Repet, cum să nu-l desemneze premier integrul Iohannis pe la fel de integrul Tudose?

      Ștergere
  5. Pe mine m-ai pierdut la "vitele-n strada"

    RăspundețiȘtergere
  6. Dan, un penny pentru gandurile tale pe programul de guvernare al cabinetului Grindeanu si apoi Tudose?

    RăspundețiȘtergere
  7. Totul urca,sau coboara,in ontologic.
    Ma intreb insa,doar retoric,daca nu cumva perspectiva unei victorii triumfale a normalitatii,impuse mai mult sau mai putin prin parghii autoritariste,singurele functionale si fara de care fiinta umana esueaza cu magarul prin grajdul din spate(fata-spate/femeie-barbat/minciuna-adevar,tot aia),nu este de fapt ultima si cea mai mare iluzie a Binelui facut de Om,crede el,dar in absenta Sursei Reale,prezenta doar la nivel declarativ,fara nici o evidenta a unei transformari interioare REALE. Este EXACT ceea ce se prefigureaza.
    Mai simplu si mai neaos spus,treaba e,la vedere,doar intre dracu si Dracu.Al mic e doar teatral scos din joc,ca sa inghitim Gogoasa cea Mare ,cum ca Omul e ceva - si ESTE ! - dar fara Origine.
    E Cale lunga - ori scurta cat o clipa,fratilor - pana cand Omul va urca pe Crucea propriei Fiinte prin Alegere Libera,ca sa poata intelege Cine Este.

    RăspundețiȘtergere
  8. felicitari pt articol!!.. putin sunt cei ce inteleg cele spuse de autor ..

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)