sâmbătă, 12 mai 2018

Justiția terorii

Gabriela Bârsan, fost președinte al secției de contencios administrativ și fiscal din cadrul ICCJ, acuzată de DNA de luare de mită a fost achitată de către ICCJ. Soțul său, la data începerii așa-zisei anchete judecător la CEDO, a fost interceptat ilegal pe un mandat de siguranță națională. Ceva atât de bizar nu s-a mai auzit: un demnitar de rang foarte înalt, reprezentant al României într-un for internațional, să fie interceptat pe mandat de siguranță! Dacă ar fi fost tovarăș cu vreun membru ISIS și și-ar fi propus să se detoneze la CEDO, poate ar fi fost justificat, dar altfel e un abuz atât de grosier încât efectiv nu există termen pentru a-l descrie. După o groază de ani de terfelire publică, judecătoarea Bârsan a fost achitată! Dosarul, pritocit de DNA cu sprijinul nemijlocit al SRI, a picat precum puiul de curcă sub roata tractorului. Nu-i foarte clar care-o fi fost scopul lor, al acestor deținători de creiere micrometrice, atunci când au pus la cale făcătura. Probabil o acțiune de intimidare a judecătorilor, un fel de avertisment de genul „dacă p-asta am făcut-o, atunci putem pe oricine”. Halucinant este că în dosar, printre altele, se aflau denunțuri ale deputatului Mihai Boldea, aflat în arest la acea dată. Dosarul lui Boldea a fost întocmit de DIICOT și s-a închis și el cu puțin timp în urmă cu achitarea pe motiv că „fapta nu există”!

Victor Ponta - dosar penal pentru abuz în serviciu, trafic de influență și spălare de bani pe vremea când era prim-ministru. Puteau să mai adauge terorism și crime împotriva umanității ca să fie „rotund”! Responsabili pentru dosarul său au fost Coldea, care căuta să se răzbune, Iohannis, care dorea „guvernul meu” și Koveși „mâna însângerată” a celor doi. La trei ani de la „decapare” Ponta e declarat nevinovat pentru că „fapta nu există”! Dan Șova, victimă colaterală în dosarul lui Ponta, a fost agățat pentru a se putea ajunge la Ponta. După ce-a făcut arest preventiv, după înfierarea publică, la fel ca și Ponta este achitat.

Toni Greblă, interceptat pe „siguranță națională” a fost agățat de DNA din cauză că judecătorii CCR se opuneau legilor „Big Brother” a căror legiferare a fost forțată de SRI prin acoperiții din Parlament. Legile dădeau capacități sporite de abuz SRI. Prin intermediul DNA, Toni Greblă este agățat și acuzat, între altele, că soția sa ar fi primit de la finul lor mită ... o rochie. Sau că ar fi făcut ilegal comerț din cauză că deținea - împreună cu alte persoane - o mini-fermă la țară din care se aprovizionau pentru necesitățile proprii. Hilarele acuzații au fost amplificate de vuvuzelele media dând impresia că blajinul domn Greblă este unul dintre marii corupți ai României. Iată că, la trei ani de la începerea abuzivului dosar, Toni Greblă este achitat de ICCJ. O nouă reușită a tandemului SRI-DNA!

Tiberiu Nițu, fost procuror general și unul dintre semnatarii protocoalelor cu SRI - deci chiar o slugă a sistemului, dar, se pare, nu atât de insider pe cât cerea poziția pe care o ocupa - a fost înhățat de DNA pe motivul absolut aberant că folosea o coloană oficială. Motivația reală a gestului a fost aceea de a-i face loc nulității Loăzărică, cel care i-a acoperit dosarele penale ale plăvanului, deci un obedient și o nulitate numai bună de manevrat așa cum își dorește sistemul. La câțiva ani diferență, Nițu este achitat pe motiv că fapta nu există. Alt atentat, altă gherlă juridică!

Ce-avem în acest succint tablou? Un judecător de la ICCJ, unul de la CCR, un fost prim ministru, un ministru și un procuror general. Toți eliminați de o conspirație ocultă formată din factori aparținând serviciilor secrete. Sunt patru agresiuni brutale care au ca armă a asasinării exasperantul parchet zis anticorupție. Și sunt doar câteva dintr-un ocean care deja e obsedant pentru opinia publică.

Se pune întrebarea cine plătește pentru aceste deranjuri? Sunt oameni care au pierdut funcții și ani din viață pentru a se lupta cu abuzurile DNA. Sunt oameni care au făcut absolut aiurea pușcărie. Mai țineți minte cazul Rarinca? Mai țineți minte modul abuziv în care DNA a repus pe tapet acuzațiile reluând procesul pentru că nu picase „pe culoar”? Vi-i mai amintiți pe Eva, Papici, Portocală, Man, etc? Foste vedete ale parchetului lui Koveși, toți cu probleme penale.

Cine va răspunde pentru aceste achitări, cine va plăti despăgubirile pe care victimele abuzurilor sunt îndreptățite să le solicite? Cine va cerceta dedesubturile acestor dosare cu schepsis pentru a se afla care au fost cauzele lor? În ceea ce privește dosarul lui Ponta, cei care l-au instrumentat, alături de cei care au comandat acțiunea, ar trebui să fie cercetați pentru lovitură de stat. De fapt, dacă privim retrospectiv tot ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani, parchetul lui Koveși ar trebui cercetat pentru terorism. Nu este totuși posibil ca într-o țară care consideră că are un minim de civilizație ca atâtea abuzuri să rămână nepedepsite.

Cei care se gândesc că Koveși ar trebui destituită, se înșală. E mult prea puțin! Cum adică, după toată tevatura să se pună batista pe țambal doar cu demiterea lui Koveși? Are cineva impresia că astfel se pot șterge cu buretele înfiorătoarele abuzuri comise? Ceea ce s-a petrecut cu România în ultimii ani a fost un act de terorism juridic, executat pentru beneficiul strict al unor interese externe. Avem de-a face cu infracțiuni extrem de grave: înaltă trădare, subminarea economiei, terorism. Cineva trebuie să răspundă, lucrurile nu pot fi lăsate așa. E o crimă împotriva poporului român, similară celor ale cominterniștilor.

Procesul terorismului juridic trebuie să fie o operațiune amplă în care să se dea pedepse exemplare și în urma căruia să fie condamnați nu doar cei care-au instrumentat direct abuzurile, ci și cei din spate, sprijinitorii aparatului de teroare, alături, desigur, de vuvuzelele media care trebuie căutate obligatoriu și la sursele de finanțare. E un buboi purulent care trebuie cumva vindecat. Iar o vindecare eficientă nu se poate face decât chirurgical, prin extirpare.

10 comentarii:

  1. Serios? Dezincriminarea faptelor facuta de PSD nu înseamnă că ele nu au existat

    RăspundețiȘtergere
  2. Niciodata nimeni nu e vinovat si nu plateste pentru intocmirea unui dosar gresit! E obligatia victimei sa se lupte sa isi dovedeasca nevinovatia. Curat democratie, mon cher!

    RăspundețiȘtergere
  3. E o problema de sistem. Daca n-am fi fost sclavi s-ar fi desfiintat de mult DNA-ul, in schimb se tot fac sectii speciale, dar nici una pentru corporatii nu se va face vreodata.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu vreau sa te dezamgesc dar majoritatea nu isi vor schimba in mod rational opiniile. Sunt prea multe rani adanci acumulate in subconstientul colectiv. Toti apara sau ataca persoane si nu principii si nimeni nu are dubii asupra favoritilor. Pe de alta parte orice tabara ar castiga decisiv va iesi prost. Fara justitia abuziva baronii locali ne-ar rade in nas si mai rau. Vezi Giovani Becali care deja o dadea pe fata ca e mafiot. Pe partea ailalta capitalul romanesc real va continua sa fie decimat (dar asta nu deranjeaza pe prea multi), facand loc noilor veniti sa exploateze la sange resursele umane si materiale.

    Fara crize care sa ne zguduie... nu se schimba nimic.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E amuzanta rau chestia cu taranii fara minte care ajung sa se creada mafioti! Asta a fost condamnat pt niste smecherii din fotbal. Te-ai uitat sa vezi cum le-a facut? Au gasit un olandez sa-i descurce pe toti,(el, rudele lui, borcea si retul turmei) pt ca nu le-a ajuns mintea s-o faca singuri! Olanda este o suveica folosita pt evaziunea fiscala organizata de catre concernele vestului, prin care scot anual 1000 de miliarde. Chestia este perfect legala, iar ca dovada sta faptul ca olandezul este bine merci. Cine a hotarit ca asa ceva ar fi ilegal in Romania, cind este legal in tot vestul si care ar fi motivul? Astea sint singurele probleme interesante. Te-ai uitat sa vezi care era situatia tarii in perioada interbelica? Exact asta! Altfel vestul iubit ne duce fix in punctul la care ne-am aflat in 1945, inclusiv numeric. Problema este mindria aberanta si frustrarile taranimii retrograde si revansarde, care are ca obiectiv doar parvenirea cu orice pret. Vezi coldea, udrea, ponta, dragnea, basescu etc, ca sint tare multi! Asa au fost de cind au calcat in orase, iar acum, astia noi, care vad ca nu fac fata la nimic, au fost, prin asta si mai rau inraiti, pt ca stapinii ii cunosc f bine si stiu cum trebuiesc condusi ca sa scoata din ei rezultate maxime. 6100 de miliarde in 27 de ani este o super suma!
      Asta cu baronii locali este deasemenea o chestie la fel de amuzanta. Mai bine spus astia sint prostii care profita, la ordinele si indicatiile stapinilor, de aia si mai prosti. Este o iluzie ca ei se pot feri prin acumulari de ceea ce vine! Banii pe care-i au, nu sint ai lor si vei vedea ce vor face cu acesti vatafi pe care nu-i respecta deloc. Profita de lipsa lor de minte si de faptul ca nu au de unde sa stie pe ce lume traiesc, ce se intimpla si care ar fi motivele. Nu uita ca noi sintem un popor decapitat din anii 50!
      Faptul ca romanii vor sa renunte la leu, in favoarea euro, este o dovada ca nu stiu si nici nu pot retine ceva din absolut nimic. Asta este si motivul pt care nu sint niciodata pregatiti pt nimic din tot ceea ce vine si se plateaste, cu regularitate, pretul maxim, deoarece nu sint in stare sa inteleaga ca tot ceea ce fac are consecinte, pe care desigur ca nu le pot intui niciodata, deoarece le lipsete totul.

      Ștergere
  5. Ceea ce este ciudat dar si ingrijorator, multi oameni, aparent inteligenti si educati, aproba entuziast ilegalitatile descrise de Dl.Diaconu.
    Iulian Vlad poate sa doarma linistit, romanii ii iubesc pe securisti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca apare din cand in cand in presa numarul securistilor din Romania -cel mai mare din Europa! - nu am vazut ca nimeni sa emita o parere despre numarul colaboratorilor, numarul informatorilor. Cate, oare, zeci de mii sau chiar sute de mii or fi acestia? Cei mai multi dintre ei au fost sprijiniti, chiar impinsi sa ocupe posturi bune, la care cei cu pregatire similara sau chiar superioara nu au avut acces, In plus, banuiesc ca sunt platiti pentru colaborarea, vigilenta, turnatoria lor lunara cu o suma probabil undeva pe la 1000 de lei -mult? putin? -cata ceapa sau ardei tre' sa vinzi mata sa faci suma asta? cat asuzi pentru ea? Ei bine, pentru suma asta care le rotunjeste salariul luna de luna, ei sunt in stare sa aprobe orice magarie, nici nu-i intereseaza ce, orice face Statul paralel pe care-l sprijina la locul de munca, pe net sau in pietele publice.

      Ștergere
  6. Nu plăteşte nimeni pentru că (obiectiv vorbind) nu există niciun procuror militar cu un grad mai mare sau cel puţin egal cu cel de general-locotenent. În plus, probabil că am avea o graţiere după tipicul întrebării cu "furculiţa".

    RăspundețiȘtergere
  7. Cazul "Barsan"? Ce nu e clar de ce u-au lucrat??? Ca sa aiba acces la CEDO sa se asigure ca "totul e bine" pe condamnarile politice de la intern..."Culoar" maxim.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)