sâmbătă, 16 iunie 2018

Destructurarea țării pas cu pas

Dacă în urmă cu câțiva ani cineva m-ar fi întrebat ce calități ar trebui să aibă omul care-și propune să destructureze țara, m-aș fi apucat să creionez un portret machiavelic. Un personaj inteligent, capabil să de planuri tenebroase și veșnic înconjurat de crema ticăloșilor pe care o țară ca a noastră o poate da. M-aș fi gândit la un om cu o gândire sprintenă, mereu stând în șah și răspunzând categoric oricărei acțiuni, un individ rațional-instinctiv, capabil să-și împuște adversarul aflat chiar și după colț, un geniu al răului. De asemenea, aș fi văzut personajul în cauză ca unul charismatic, un manipulator de clasă, capabil să-i fascineze pe mulți, să-și radicalizeze un nucleu dur și, utilizând masa de manevră, să ajungă la rezultatul scontat.


Văzând ce se întâmplă acum, pot spune că ceea ce gândeam - și probabil ceea ce-ar fi gândit orice om pus în fața unui asemenea scenariu - este mai mult decât o eroare. E o dovadă a modului în care idealizăm probleme care, de multe ori, se rezolvă mult mai simplu decât ne imaginăm noi.

Să luăm situația de față. Nu un geniu al răului, nu un personaj charismatic, nu o culme a inteligenței stă la baza dezintegrării României. Nu! Avem de-a face cu un oligofren, dotat cu o mare doză de nesimțire, cu un individ greoi atât la trup cât mai ales la minte, o ființă incapabilă să se exprime coerent. Ce charismă? Individul se află diametral opus acestei noțiuni. Prin comparație cu el, chiar și un sac de cartofi ar putea deveni charismatic.

Din păcate asta e realitatea pe care-o trăim. Un dulap cu capul gol, o moluscă reacționând strict instinctual, a reușit să dinamiteze o țară. Și nu prin strategii subtile, ci prin chestiuni atât de prostești și rudimentare, la care un om dotat cu o minimă inteligență pur și simplu nu se poate gândi. Oricărui om normal, atunci când îi spui că „Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei ” înțelege că, prin acest rol președintele este primul obligat să respecte Constituția. Plăvanul nostru însă, din aburii puținilor neuroni precari cu care este dotat, deduce că, din contră, el fiind cel care veghează este cumva deasupra Constituției, prevederile acesteia nefiindu-i opozabile. Așadar, dintr-un text clar, limpede ca lacrima, atât de  banal încât sensul îi este înțeles chiar și de către un copil, prostul național își clădește un statut atât de special încât depășește chiar și privilegiile  monarhilor absoluți, bătând la ușa statutului divin. V-ați întrebat dacă în secolul XXI un politician ar putea gândi că „statul este el”? Vă înșelați negând, v-o arată plăvanul care n-are niciun stres în a afirma că „statul paralel nu există. Statul sunt eu.”. Și-o spune pe un ton atât de natural încât rămâi perplex. Pur și simplu nu mai poți reacționa! Dar stați liniștiți deoarece încă n-am ajuns la apogeu.  Cine s-ar fi gândit că un om dotat cu o brumă de rațiune ar putea aduce propria-i prostie în arsenalul armelor politice. Cum e posibil ca, atunci când ești presat de o decizie pe care trebuie să o pui în aplicare, să spui că încă citești și o să citești până când o să înțelegi motivarea deciziei? Ai crede că nimeni nu e capabil de o asemenea înjosire încât să-și exhibe prostia într-un asemenea hal.  El o face însă atât de natural încât mulți nici nu mai bagă de seamă tenebrosul situației.

În mod normal, într-o societate de bun simț, cele enumerate anterior ar ține de domeniul umorului, al comediei. Pur și simplu, asemenea elemente grotești prin prostia lor n-ar putea evada de pe scena vreunei reprezentații umoristice. La noi însă - și-aici avem un simptom grav al nebuniei în care ne scufundăm - cele enumerate nu doar că nu stârnesc râsul și sunt luate în serios, ci, mai mult, reușesc să coalizeze mulțimi de monosilabici, să radicalizeze mase de spălați pe creier care urlă irațional. Dând un ochi prin presă găsești o mulțime de articole ale unor gradați semianalfabeți în care „se demonstrează” justețea acțiunilor plăvanului național. Ca într-o piesă de teatru absurd, realitatea e inversată până la epuizare, totul e deformat și reinterpretat în cel mai aberant mod, astfel încât te trezești proiectat într-o realitate atât de irațională încât, pur și simplu, nu mai există cale de ieșire.

Iată imaginea României de azi. Prin exemplul dat de nulitatea din capul țării, practic absolut tot ceea ce însemna România e suspendat. Nu mai avem lege, hotărârile justiției și-au pierdut caracterul obligatoriu, iar coeziunea națiunii e la un nivel atât de jos încât se ia la întrecere doar cu marja de eroare.

N-aș fi crezut niciodată că un prost ne poate face atât de mult rău. Iată însă că lucrurile arată mai rău decât într-un scenariu. Venit după un ticălos în lege, plăvanul nu face altceva decât să meargă pe calea care i-a fost deschisă de către predecesorul său. Neavând însă nici pic de rațiune, el merge ca boul, fără teama de a cădea în penibil, de a încălca anumite norme ale bunului simț. Și face toate acestea pentru că, din unghiul său limitat, nici penibilul și nici bunul simț nu există. Oricât de ticălos ar fi fost băsescu nu s-ar fi gândit nicio clipă să nu pună în aplicare o hotărâre imperativă a Curții Constituționale. Dacă nu-i convenea, ar fi gândit o strategie golănească de ocolire, dar ar fi păstrat aparențele respectării deciziei acestei instanțe supreme. Luați însă exemplul plăvanului: el, nu doar că nu respectă, dar, mai mult, iese în stradă și, de față cu toată lumea, spune că n-o consideră corectă și, bazându-se pe această judecată de valoare, își arogă și un drept semi divin în stat. Mai mult, nemulțumit fiind, caută răzbunare șantajând un membru al Curții Constituționale. Vă imaginați gravitatea acestor elemente?

E o imagine de coșmar în care suntem târâți de un prostovan notoriu. În anul Centenarului națiunea e atât de destabilizată și intoxicată de prostia venită din straturile superioare ale puterii încât e la limita dezintegrării. O dezintegrare pusă la cale „pas cu pas” printr-o strategie atât de aberantă încât nimeni nu i-ar fi dat vreodată  vreo șansă. Și iată că, din nefericire pentru noi, lucrurile merg dinspre prost spre și mai prost. Nu-mi mai rămâne decât o singură întrebare pe care v-o adresez apăsat: mai e capabilă oare națiunea noastră ca, din starea de cvasi capitulare în care ne aflăm, din dezintegrarea pusă cu stoicism în aplicare, să ajungă la momentul zero în care să ne regăsim Mărășeștiul, Mărăștiul și Oituzul zilei de azi, momentul acela în care să ne ridicăm deasupra timpului nostru banal și să strigăm hotărât și eroic „Pe-aici nu se trece!”?

18 comentarii:

  1. Mah, atata timp cat o mare parte dintre iobagii care populeaza aceasta minunata fosta tara sunt in stare sa iasa in strada pentru maimutoiul de la Cotroceni, totul e pierdut. Zilele acestui popor sunt numarate, din pacate!

    RăspundețiȘtergere
  2. 1. Articol lucid si realist. Romania este in pragul disparitiei si nu este sasul atit de vinovat pe cit populatia tarii. A fost votat de 6 milioane si sint milioane de decrepiti care-l sustin! Elita globalista, cind a vrut sa distruga ceva, a gasit mereu un german pentru indeplinirea misiunii! Nu uit prostiile cu “neamtul civilizat”, care nu stiu ce-o sa faca si cum vor apare pe strazi riurile de miere, pe care urma sa le aduca alti nemtii originali. Unii spuneau ca am avut regi nemti si ne-a mers bine, ceea ce era o mare prostie, si d-aia l-au ales. Ce altceva se putea astepta de la cei proveniti din familiile de flotanti ai Bucurestiului si, in general, de la taranimea parvenita si scoasa din sate, dupa 45?! Nu se vede ca tara e condusa de minoritari proveniti din Transilvania si ca tot ce fac este sa caute haosul si dezintegrarea tarii?! Problema principala este facuta inca din perioada 50-70. Taranimea scoasa in fata si distrugerea totala e elitei nationale nu avea cum sa nu aiba consecinte. Ele se vad astazi f bine, cind nu se stie daca tara va mai exista pina la sfirsitul acestui an. Romanii noi traiesc intr-o lume paralela, care nu are nici o lagatura cu cea reala, din care nu inteleg absolut nimic! Adunaturile terfeliste sint inebunite sa aiba stapini din vest, desi acestia ne vor disparuti total si definitiv. Ne-o vrea Rusia desfintati, insa, la fel ca si in trecut, Germania, iubita taranimii antiromanesti, o face. L-a intrebat cineva pe sas motivul pentru care a reactivat grupul german si cum a fost posibil sa-i treaca in propietate valori de 15 miliarde, confiscate de regele Mihai? L-a intrebat cineva de ce a renuntat la datoria istorica a Germaniei de 19 miliarde? Nu! De ce reactioneaza dupa cum se vede? Pentru ca se considera superior romanilor, pe care ii trateaza dupa cum se vede si se aude. Un popor slugarnic si in genunchi in fata strainilor nu are de ce sa se mire ca este calcat in picioare si nerespectat! Romanii au disparut de mult! Cei f putini de astazi, efectiv nu au cum sa schimbe situatia actuala lipsiti fiind de orice fel de influenta in societate. Distrugerea lor s-a incheiat in anii 70! Taranimea retrograda si revansarda are intreaga putere si decide totul inca de atunci. Ceausescu a fost eliminat doar pentru ca l-au vazut ca o stavila in calea imbogatirii lor. Taranimea parvenita nu are demnitate, onoare si constiinta nationala, ci doar o mindrie aberanta care se manifesta cu violenta doar in fara propiilor concetateni. Prostia si mindria, dupa cum ne arata din plin acesti nemernici, fac din catastrofele naturale niste pliciuri, dupa care te poti reface mult mai repede si incomparabil mai ieftin!

    RăspundețiȘtergere
  3. 2. Mihai Eminescu : „Dar sub o monarhie occidentală, de la care așteptam îndreptarea, sanificarea moravurilor politice, introducerea unei discuții limpenzi, obiective și lipsite de patimă a chestiunilor de interes public, sub o domnie occidentală să le vedem toate acestea petrecându-se cu un cinism fără asemănare pe pământ, fără asemănare în republicile Americii de Sud chiar, o spunem drept, nu ne-am fi așteptat.”
    „Îngăduitorul? Îngăduitor, da, de câte ori voim să ne sfâșiem noi între noi, îngăduitor de câte ori devenim oameni fără caracter și fără conștiință, îngăduitor cu mișelia și felonia, neîngăduitor însă cu orice caracter de om adevărat, neîngăduitor cu orice talent adevărat, cu orice superioritate. Neîngăduitor când ar fi vorba de măsuri contra evreilor sau altor străini. Condamnând la ocnă pe un nebun ca Pietraru, dar iertând pe evreii care cu sânge rece sfâșie o biată muiere bătrână care privea la înmormântarea unui rabin, îngăduitor cu Arion, cu Boteanu, cu hoții de bani publici, neîngăduitor cu proletariatul agricol, care ar comite crime de mizerie. Un păienjeniş întreg de grații domneşti s-au făcut față cu orice faliment fraudulos, cu orice escrocherie ar comite un străin, dar dacă un român va comite o crimă, îi putrezesc oasele în temniță.”


    https://m.stiridiaspora.ro/germania-marturii-cutremuratoare-din-lagarul-cu-romani-cine-nu-prindea-loc-nu-manca-partea-a-ii-a_2253.html

    https://m.stiridiaspora.ro/ne-am-saturat-de-italia-e-ca-in-romania-plecam-se-confirma-noua-destina-ie_2277.html


    http://evz.ro/tudorel-toader-viitorul-presedinte.html?v=347635&page=1

    Despre tratarea noastră ca babuini de către Occident am scris de sute de ori. Și de sute de ori am semnalat că nu Occidentul e de vină pentru această umilire, ci noi, care ne lăsăm umiliți, fără să răspundem la rîndul nostru, ba chiar arătîndu-ne fericiți că Stăpînii ne ard bocanci peste buze de pe scara trăsurii.
    Unii ambasadori acreditați la București și-au permis să se urineze în capul nostru știind că nu li se va întîmpla nimic, ba mai mult, că vor fi admirați pentru asta.

    Aleksandr Solzhenitsyn's Commencement Address at Harvard University—8 June 1978
    https://www.youtube.com/watch?v=WuVG8SnxxCM

    RăspundețiȘtergere
  4. alegerea era intre iohannis si ponta, asta era oferta.
    sustii ca ponta era o alegere buna ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Incomparabil mai buna decat sacul de cartofi care este acum la Cotroceni. iohannis duce epoca domnitorilor fanarioti la rag de epoca a patriotilor.

      Ștergere
    2. Voi i-ati urcat pe acesti indivizi! Nu cumva au fost mai multi inscrisi pe lista de participare? Deocamdata astia sint ceea ce poate da populatia. De unde sa vina altii?! Explica cum s-ar putea sa se faca asta?! Dupa 45 s-a impus taranimea, care a devenit majoritara peste tot, inclusiv in conducerea tarii. Si-au impus "cultura", iar de atunci aceasta ne livreaza "produsele". Concluzia este una f simpla: aceeasi "cultura" va produce la infinit acelasi tip de om, care va genera aceleasi greseli, tot la infinit si pt care nu se vor gasi vreodata corecturi. La asta va uitati de zeci de ani!
      Sasul este inapoiat mintal si o dovedeste prin faptul ca nu este constient de ceea ce spune, atit timp cit s-a descris singur ca analfabet functional, iar a doua zi atragea atentia asupra acestei grupe de oameni care ar fi in crestere numerica. Ponta are defectele clasice ale romanilor noi, mai ales ca si el este provenit tot din mediul rural, din satul Pecica. Faptul ca s-a nascut intr-un spital din Bucuresti nu schimba deloc problema. Aceeasi situatie este la Maior, nascut intr-un spital din Cluj, el fiind din satul Beclean pe Somes. Toti astia sint identici si nu pot fi separati decit de nume si vedem ce nume groaznice, porecle devenite nume, au unii!
      La total Ponta este net peste sas! Vorbeste mai bine si mai are ceva logica in el. In plus n-ar fi facut atit rau tarii ca asta! Asa cred, desi nu pot fi sigur deoarece provenienta lui nu poate fi o garatie pt nimic bun, asa dupa cum f usor putem vedea din istoria ultimilor 73 de ani.

      Ștergere
    3. Pai daca atata poti , atata exprimi ! Oferta e a sistemului , indiferent ce alege poporul face parte din oferta sistemului ! Nu ai cum sa alegi altceva din ce iti ofera SISTEMUL ! Decat votul de blam practicat pana la colapsarea acestui sistem tenebros cu cvasi implicatii externe !

      Ștergere
    4. Sistemul ofera, dar nu poate impune decit in fata unui popor destructurat si fara demnitate. Oricare altul se poate opune si obtine macar concesii, iar odata aparute se poate incepe directionarea puterii spre orice alta cale decit cea distructiva din toate punctele de vedere. Pe lista celor care puteau fi alesi era si Tariceanu, un rau mult mai mic, dar n-a interesat pe nimeni. Poate erau si altii, dar ce mai conteaza cind populatia era axata pe neamt, pt ca la noi se traieste din legende si prostii.

      Ștergere
  5. Ce apare, dispare. Renuntare la credinta si ancorarea in contingent a dus la situatia actuala. Iluzia bunastarii occidentale a dus, pentru multi din pacate, la renuntarea de a mai fi roman. Poti pierde numai ceea ce ai, niciodata nu pierzi ceea ce esti, iar multi dintre noi nu erau si nu sunt romani decat cu cetatenia.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "multi dintre noi nu erau si nu sunt romani decat cu cetatenia."

      Asta am spus si eu de mult timp! Dar daca nimeni nu vrea sa vorbeasca nimic desprea asta.....

      Ștergere
  6. 1. "In revista Forbes din aprilie 2010 este un articol de fond: Romania își scrie biletul de adio. De la cei din guvern, pina la cei din mediul de afaceri, si de acolo la oamenii obisnuiti, romanii gindesc pe termen scurt. Cit de sinucigasa este lipsa lor de strategie? Un german scrie despre romani: “Un popor naiv care se crede foarte destept si smecher”.

    “Voi umblați în patru labe și-i pupați în fund pe toți! Nu vă e rușine?" (...) Și cel mai nasol lucru este c-au reușit să arunce un fel un virus al zâzaniei: fiecare pentru el. (...) Pe vremuri, se spunea "Să moară capra vecinului". Acum nu, să moară vecinul, să-i iau capra”.

    “Găsiți-vă șira spinării și învățați să spuneți și „NU!”. Toată lumea behăie. Pe Miorița aia aș mânca-o friptă. Eu, de 20 de ani, spun: „Vine lupul! Lupul, mă!”. Iar ceea ce aud este: „Beheee!”.

    Nicu Covaci, fondatorul Phoenix

    Ca sa stiti de unde va vine:

    http://www.cotidianul.ro/istoria-recenta-a-mexicului-295269/

    http://www.jpost.com/Opinion/Our-World-Soross-campaign-of-global-chaos-464770

    Dintr-un obicei f prost, romanii se uita doar la ceea ce au de spus strainii si ambasadele lor. Incredibil de multi, n-au aflat ca acestea reprezinta interesele unor state. Presa vestului, reprezinta interesele celor care-si permit s-o detina, asa ca vor scrie ce trebuie si nu ce-si inchipuiesc naivii Europei. Romania este singura tara din Europa care mai are resurse. Romanii mai detin doar Parlamentul, pt ca-n rest s-a pierdut aproape totul. Vestul, nu face ceea ce credeau naivii in 1990 si mult dupa, adica, nu baga bani, ci doar scoate! Scrie in toata istoria, dar romanii n-au avut timp de ea, ci doar de visele lor mioritice. Daca Parlamentul va cadea, urmind sa vina altul, al strainilor, vor dispare si ultimile valori ale tarii, iar mai apoi urmeaza eliberarea tarii de romani, pt ca devin inutili, iar statul lipsit de resurse va cade oricum, din simpolul motiv ca nu va avea din ce sa se sustina. Guvernul reprezinta exact tipul de gindire mioritic, care nu are legatura cu realitatea. Se vorbeste in continuare de U.E. si NATO, desi se vede ca sint organizatii cu termen redus de garantie. Englezii n-au spus degeaba ca numai romanii mai vor in U.E., iar ei n-au iesit degeaba.

    RăspundețiȘtergere
  7. 2. George Friedman a fost la Bucuresti si a spus anumite lucruri care, ar fi trebuit sa fie memorate, insa, romanii, par preocupati doar de visele lor, care duc la faliment total.
    Olanda s-a opus admiterii Romaniei in zona Schengen, pt ca, in acest fel, Constanta ar fi inlocuit total, ca importanta, Amsterdamul. Aici intra si sabotarea construirii autostrazilor. Acesta este motivul si pt care tara n-a primit niciodata finatarile U.E. Vinovati sint tradatorii, care sint intr-un numar extrem de mare, in toate institutiile statului si populatia care refuza sa gindeasca, acceptind mereu numai propaganda strainilor, crezind ca roulul acestora este sa le poarte lor de grija. Romanii nu sint capabili sa-si promoveze interele lor, ci doar pe ale altora, lasindu-se condusi prin slogane si scheme de manipulare, despre care nu au habar si ale caror victime sint de zeci de ani. Cauzele sint vechi si tin de distrugerile demografice si ingineriile sociale pe care romanii le-au acceptat din nestiinta si inconstienta, inca din perioada interbelica. Ce se vede acum este consecinta directa a “intimplarilor” din perioada 1950-1970, cind romanii si-au eliminat, in primul rind, mica elita nationala, construita cu mari sacrificii de-a lungul timpului, iar mai apoi, cu banii oferiti de vest, pt o numita industrializare, structura sociala a oraselor si satelor. M-am uitat le televiziunile romanesti, iar discursul tuturor este naiv, care atesta caracterul mioritic prin care ne autodistrugem. Se vorbeste despre desfintarea tarii, dar dintr-un punct de vedere care are doar partiale legaturi cu realitatea. La noi se insista pe un numit europenism, cind asa ceva nu exista, fiind inlocuit de interese financiare de f mult timp. Desi se vede, de 14 ani, nimeni nu a aflat ca U.E. este Germania, iar aceasta tara a distrus pt a 3-a oara Europa. Nu are importanta daca Merkel ramine sau nu! Caderea este sigura si deasemenea vizibila, iar batalia dintre tarile mari, pt halcile ramase in joc, reprezinta confirmarea acestei stari de fapt. Perioada critica incepe intre 6-18 luni.
    Cel tirziu din 2020, in ceea ce priveste Romania, vom avea numai comemorari. Nu vad pe nimeni care sa spuna ceea ce trebuie! Ceausescu, daca ar fi vorbit, ar fi facut imposibila asa numita revolutie. Tacerea nu i-a folosit si nu foloseste nimanui, niciodata! Marea poroblema de astazi este ca taranimea parvenita crede mai departe in pastrarea pozitiilor cucerite, indiferent de ceea ce se intimpla cu tara si ceilalti locuitori, ceea ce este o prostie, dar, dupa cum se stie, nimeni nu este suficient de destept pentru a putea convinge un prost ca este prost, Marea poroblema de astazi este ca taranimea parvenita crede mai departe in pastrarea pozitiilor cucerite, indiferent de ceea ce se intimpla cu tara si ceilalti locuitori, ceea ce este o prostie, dar, dupa cum se stie, nimeni nu este suficient de destept pentru a putea convinge un prost ca este prost, asa ca nu avem nimic bun de asteptat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. We do not love copy paste ! We need a man able to think by oneself without uninvolved stupids !

      Ștergere
  8. http://www.foxnews.com/politics/2017/02/17/lawmakers-probe-us-funding-for-soros-groups-left-wing-causes-in-europe.html

    Activitatile lui Soros intra in atentia Congresului SUA. Nu este prea mult, dar conteaza!

    https://www.youtube.com/watch?v=RexRxbO20l8

    Intre minutele 8-16, apare un clujean, care ne arata masura "civilizatiei evoluate" de care dispun ei, spre deosebire de toti ceilalti romani. In imagine, apare si o pagina in care se vede un citat al "renumitului" primar al orasului, Boc, unde acesta face referire la o "sfidare la adresa Transilvaniei", ceea ce reprezinta o afirmatie perversa, menita sa incite la dezbinare intre romani. Clujul, nu inseamna Transilvania, ci un oras din Romania.

    https://www.youtube.com/watch?v=NGTvsqlz6y4

    Aici, aflam ca minunatul tineret vrea sa arate ca este diferit de societatea traditionala - parinti, bunici, mediu rural si psd - si ca vor sa faca parte dintr-o "societate europeana manierata".(?!)
    Cu alte cuvinte isi urasc obirsia, nu au identitate, dar isi doresc una straina de tara, cultura si traditiile romanilor, care exista numai in imaginatia lor, asta ca sa vedem, daca cineva mai avea vreo indoiala, ca nu au nici cel mai mic simt al realitatii. In starea in care se afla, acestia sint exact oamenii de care are nevoie elita pt introducerea noii ordini mondiale. Ei pot fi tortionarii de miine, demni urmasi ai lui Turcanu. Mediile sociale au permis reluarea si reintroducerea revolutiei culturale maoiste la un nou nivel. Intoleranta, refuzul dialogului, amenintarile la adresa celor care nu sint de acord cu ei si cererile de arestari si condamnari la gramada, sint dovezi suficiente in acest caz.
    Umberto Eco descrie deasemenea impactul acestor “retele de reeducare”: "Reţelele de socializare dau drept de cuvânt unor legiuni de imbecili care înainte vorbeau numai la bar după un pahar de vin, fără a dăuna colectivităţii. Erau imediat puşi sub tăcere, în timp ce acum au acelaşi drept la cuvânt ca şi un premiat cu Nobel. Este invazia imbecililor. Televiziunea a promovat idiotul satului faţă de care spectatorul se simţea superior. Drama internetului este că l-a promovat pe idiotul satului ca purtător de adevăr"
    De vazut sint primele 9 minute si ultimile 8, cind un om mai in virsta spune despre ce este vorba. Discutiile dintre moderatoare si invitatii ei sint irelevante.
    Nicolae Iorga a spus ca „Boala de care suferă societatea românească e lipsa de caractere”. Nu poate fi infirmat nici astazi!
    In privinta unui nou razboi mondial, numit al 3-lea, se poate spune ca pregatirea lui a inceput in 1963, odata cu asasinarea lui Kennedy. Crizele economice succesive, incepind cu 1965, schimbarea legilor privind emigratia in SUA, revoltele tineretului din anii 60, conflictele locale din diferitele zone ala planetei, desfintarea estului in 90, alcatuirea U.E. si implicit actiunile pt distrugerea statelor nationale, inclusiv prin diluarea demografica a acestora, sint etape pregatitoare care au fost deja parcurse. Acum, motivele sint vizibile, ca si pregatirile partilor care pot intra in conflict. In caz ca trebuie, mai exista o arma, iar aceasta este data de defectele sistemului economic, care permit folosirea acestuia ca arma de distrugere efectiva a statelor, inclusiv printr-un razboi civil sau de impingere a acestora intr-un conflict armat. La aceasta ora exista absolut toate optiunile si orice este posibil. U.E. atit de draga romanilor este condamnata la desfintare, distrusa de mult iubita Germanie si mult prea capabilul popor german, iar partea tragi-comica este ca, desi toate statele se pregatesc pt o astfel de alternativa si nu tin secret acest lucru, la noi, nu intereseaza pe nimeni acest aspect, pt ca se judeca in eternitati.
    They've got you by the balls - George Carlin
    - https://www.youtube.com/watch?v=P_Zqbg6QThg

    RăspundețiȘtergere
  9. Bre am studiat ideea matale cu taranimea vs elite dar scartaie. Sunt de acord ca multimea inutililor catarati in tot aparatul de stat paralizeaza tara. Pe partea aialalta Vestul ne-a cam tras pe dreapta sa nu picam pe stanga si cam atat. Astfel ca lipsa de perspectiva si orizont la nivel national nu necesita decidenti politici ci executanti birocrati. Singurele idei despre strategia economica sunt : sa tinem salariile mici ca sa fim competitivi pe piata globala a fortei de munca, sa dam resursele ieftin ca sa se faca locuri de munca si sa stimulam consumul pe datorie.

    Problema nu cred ca are legatura cu perioada comunista si nici cu taranimea adusa la oras. Aceeasi situatie o regasim si in perioada interbelica si la 1907 vezi poeziile lui G Cosbuc si in perioada lui Eminescu. E adevarat ca decimarea elitelor in puscarii a fost devastatoare dar cred ca problema e mult mai adanca.

    Problema e ca subconstientul colectiv istoric vorbind este profund divizat nu exista mentalitatea de a reusi impreuna ci doar individual. Vesticii s-au coalizat si s-au dus peste altii si i-au jefuit noi nu am reusit asa ceva niciodata. De aia ne punem in miscare doar cand avem domni luminati(lideri puternici si charismatici) si nu institutii. Chiar si cand ne iese ceva nu avem experienta sa administram succesul. Vezi generatia de aur dupa mari victorii pierdea in fata unor echipe slabe. Energia si agresivitatea au fost folosite preponderent distructiv si foarte putin constructiv iar asta s-a intiparit.

    Si da cred ca ne indreptam spre un Marasesti in razboiul psiho informational. Intr-un fel e o lectie ca ori ne aparam impreuna sau vom disparea individual.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sint multe lucruri pe care nu le intelegi cum trebuie sau nu le cunosti, de aici si concluziile eronate. Ce spun sta in picioare si va primiti suturile de rigoare cu regularitate. Daca nici asta nu ajunge ca dovada....Mai sint romani si ei trebuiesc ridicati si sprijiniti impotriva taranimii retrograde, pt ca sleahta asta nu are contiinta romanesca. Sint si romani printre taranii ajunsi la orase, dar f putini. Aici vorbim de 3-5%. Perioada interbelica n-o cunosti cum trebuie. Individualismul exacerbat este tot "calitatea" taranimii parvenite. Daca ar fi avut cine sa-ti spuna ce se petrecea in satele din respectiva perioada, nu ti-ai mira deloc de ceea ce vezi astazi. Faptul ca absolut toti tortionarii anilor 50 au fost tarani, ca si securistii, militienii si membrii partidului, iti arata radacina problemelor actuale. Ce crezi ca globalistii n-au stitu ce fac si cum ne pot distruge?! In perioada interbelica ajungeau la oras si studiau doar 0,2% dintre tarani.
      Basescu, Coldea, Maior, Ponta, Dragnea si cine vrei tu sint tarani fara minte si nu vor stii niciodata ce se intimpla. Se vede? De pe Luna! M-am uitat sa vad cine sint Tarcea si Stanciu. Tranci parvenite, de ultima speta. Cum crezi ca semna Tarcea? "Presedinte ICCJ - Seful Structurii de securitate". O facea din fudulie, pt ca astia sint inebuniti dupa titluri! De ce securitatea si-a facut universitate? Acelasi motiv. Tarancile parvenite sint nenorocire! Un uragan pe linga una d-asta e un plici. Astea rad totul, iar in urma lor ramine doar destert. Nu ma mir de procurori si judecatori. Astia s-au format ca o casta separata de societate, alcatuita din taranimea fudula cu mari traume psihice, rezultate din frustrarile trecutului si a provenientei umile care-i apasa. De aici vin razbunerile si ura specifica lor, fara de care ziua traita nu poate avea o structura. Trebuie sa le spuneti taranilor parveniti cine sint si ca nu se pot ascunde in spatele stapinilor, diplomelor si functiilor. Trebuie sa afle ca nu stiu ce fac, iar stapinii lor nu-i vor apara sau proteja niciodata, in nici o situatie, deoarece interesele lor sint altele, despre care ei nu au habar, pt ca d-aia i-au scos din sate si urcat acolo unde n-ar fi trebuit sa ajunga niciodata. In clipa in care "uneltele" devin inutile sint golite de valori si aruncate. Tanimea parvenita nu are nici o sansa decit rominizarea. Si ca sa intelegi bine cine si motivul pt care i-au ridicat: industrializarea n-a fost facuta de nici un Ceausescu! A facut-o Milton Friedman, cu consilieri americani, care au hotarit totul. Unde scrie? Intr-una din cartile lui Charles Levinson, scrisa in anii 70. Acel capitol dedicat Romaniei era scris la modul laudativ. Desigur ca sansele noastre sint f mici si include necesitatea unor minuni ca sa mai putem exista. In mod normal sintem deja disparuti, dar n-am aflat, ca sa-l parafrazez pe Negulescu, un taran tipic. Diferenta dintre procurorii vechi si cei noi este doar una f mica: astia sint cu haules, iar aia vechi cu bahaus. As putea sa mai scriu intrind in amanunte, dar cred ca nu mai are rost. Condamnarea lui Dragnea este o prostie! Un popor care accepta ce este acum in tara se descalifica. Existenta tefelistilor este normala. Au existat tot timpul! Sa nu-si inchipuie cineva ca n-au fost apreciate si sustinute procesele si condamnarile din anii 50! S-a facut si inca la modul masiv! Am vazut c-au aruncat pozele sau nu le urca nimeni online, ca sa se vada ce-au facut la moartea lui Dej. Credeai ca le-au murit parintii! Acum mint si se dau c-au fost altii, din tata-n fiu, ceea ce este o mare minciuna, dar normala in cazul lor.

      Ștergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)