miercuri, 18 iulie 2018

Rădăcina ticăloşiilor

Aşa cum v-am spus, chiar şi în forma actuală, „legea offshore” este una care dezavantajează România din cel puţin două motive:
1. Nu este interesul nostru să începem exploatarea gazelor acum deoarece scopul real al extragerii lor este concurarea gazului rusesc în interesul exclusiv al ţărilor vestice;
2. Banii pe care-i primim sunt extrem de puţini dacă ne raportăm la schemele de taxare din ţările cu resurse(doar Brazilia e sub noi!).

Cu toate acestea, scandalul e în toi. Cei care cred că Plăvanul a chemat-o pe Dăncilă la Cotroceni pentru vreo ordonanţă legată de amnistie se înşală amarnic. În realitate scopul discuţiei este tot legea buclucaşă, pe care Plăvanul vrea s-o întoarcă pentru reducerea substanţială(eventual chiar eliminarea) grilei progresive de impozitare. De altfel, azi soseşte în România şefa diplomaţiei austriece, Karin Kneissl. Scopul oficial al vizitei, este eterna şi fascinanta „preocupare” pentru statul de drept şi progresele în combaterea corupţiei care, muică!, sunt atacate de noile legi ale justiţiei.
Cei care gândesc ştiu bine care-s de fapt adevăratele probleme: BANII! Înlăturarea cozii de topor Koveşi de la DNA îi lasă pe agenţii de influenţă de prin ambasade fără persoana de contact(a se citi cârpa) ideală prin intermediul căreia îşi realizau problemuţele lor murdare. Avem de-a face într-adevăr cu o preocupare majoră, în condiţiile în care se vede limpede că trebuşoarele lor murdare nu mai funcţionează aşa cum ar fi dorit. Dacă ne gândim că, în urmă cu ceva timp, refuzul lui Vâlcov de a prelungi înţelegerea cu FMI s-a transformat în bulău preventiv pentru eretic, vedem bine că, pentru ei, lucrurile nu stau deloc în regulă. Ce-avem noi acum? O gaşcă de păcătoşi încalcă sfânta lege a blatului extern care desenase culoarul clar către exploatarea gratuită a hidrocarburilor din Marea Neagră şi, până la ora actuală, nu s-a întâmplat nimic! Nu un penibil dosar SF cu tablouri luate în cimitir, nici măcar vreo telepatie, telechinezie sau vreun abuz în serviciu cu strigoi şi fantome. Nimic. Singura treabă care-ar ameninţa-o pe Dăncilă e penibilitatea cu trădarea naţională iniţiată in extremis de Plăvan prin intermediul cozii alcoolice de topor Sică Balalaică.

Lucrurile într-adevăr capătă greutate şi, cum bine ştim din ciclul „bate şaua ca să priceapă iapa”, Karin Kneissl, cu tot cu păru-i slinos şi plin de mătreaţă, e trimisă la Bucureşti cu misiune clară: nu se mai poate, fraţilor cu statul de drepţi. Rapandula austriacă a şi aruncat bumerangul la înaintare printr-un interviu luat de Agerpres, transmiţându-ne codat că e groasă: ori dăm gazele şi ne iartă dacă o repunem pe Koveşi în fruntea vreunui parchet , ori dacă nu, declanşează nebunia. Proştii au şi început să se teamă, fără să înţeleagă că învârtoşarea tovarăşei de la Viena ar fi fix o furtună într-un pahar cu apă fără securiştii de pe-aici care induc un sentiment de sfârşit de lume.

Hai să înţelegem ce-i cu Austria asta. În primul şi-n primul rând, ca ţară, nu face altceva decât un balet între Rusia şi Occident. În perioada comunistă aici se respecta cu stricteţe regula influenţei 50%-50% între SUA şi Rusia. Agenţii sovietici erau paraşutaţi liniştiţi în Occident via Austria, unde aveau garanţia că nu păţesc nimic. Poate acum înţelegeţi ce-i şi cu Iniţiativa de Cooperare în Sud-Estul Europei de la Viena, ce-i cu asasinatul lui Marin Ceauşescu, sinucis „de bunăvoie şi doar silit de Secu” şi cu atâtea alte episoade neclare ale istoriei noastre recente având ca epicentru Viena.

După evenimentele din 1989, Austria şi-a păstrat rolul de bornă între Rusia şi Vest, acesta fiind motivul pentru care intrările Vestului în Estul Europei s-au făcut via Austria. După şocul „ocupaţiei cu binecuvântarea tuturor” doar două ţări şi-au revenit; Ungaria şi Polonia. Ungaria deoarece s-a hotărât(a cerut?) să facă acelaşi balet ca şi Austria, probabil în virtutea „moştenirii comune” şi al rolului de coadă de topor jucat în 1989, iar Polonia pe propriile-i picioare datorită profundului dispreţ naţional atât faţă de Germania cât şi faţă de Rusia. În rest, toate celelalte ţări estice au fost bombardate de „investiţii” austriece(a se citi preluări forţate de hălci ale economiilor via bănci). România, desigur, nu e excepţia de la regulă. Ce-avem aici? Austria controlează peste 30% din piaţa bancară autohtonă, peste 80% din piaţa asigurărilor, petrolul în proporţie de 100%, gazele în proporţie de 50%, tăierea pădurilor şi prelucrarea lemnului în proporţie de 80% s.a.m.d. Poate vă întrebaţi de ce a fost preferată Austria. Răspunsul e simplu: făcând balet între Rusia şi SUA, aşa-zisele „investiţii” austriece pot face switch-ul între Vest şi Rusia atunci când lucrurile se vor pune în discuţie în termeni diferiţi. Exemplul cel mai relevant este OMV-ul. Colaborarea companiei cu Rusia cred că nu mai ridică nimănui semne de întrebare, iar posibilitatea ca, atunci când i se va cere, să facă „schimb de active” sau să le vândă ruşilor „investiţiile” din Est este înscrisă în ADN-ul companiei. La fel merg lucrurile peste tot. Poate vă amintiţi de „extinderea” Sberbank pe scheletul păduchios al Volksbank.

Partea de câştig a Austriei din toată această suveică geopolitică este profitul pe care-l extrage cu nesaţ din aşa-zisele ei investiţii. Aici e o schemă a disperării deoarece austriecii ştiu că nu sunt împroprietăriţi pe veci şi de-aceea extrag cât mai mult din ceea ce au acum. De-aia benzina e mai ieftină la Viena decât la Bucureşti, de-aia aici au închis Arpechimul şi prelucrează petrolul la rafinăria din Viena. Nu e vorba de eficienţă, ci de foame. Austria e o căpuşă şi-atât.

Şmecheria e că, în actualul context, România poate să le taie austriecilor macaroana printr-o impozitare riguroasă. Asta nu e prevăzută în nicio înţelegere, deci nu încălcăm nimic. Austria - conform înţelegerilor oculte - trebuie doar să deţină proprietatea acelor „investiţii” pentru a le putea canaliza, la nevoie, în direcţia cerută de vremuri. În actualul context, România are pârghiile necesare pentru a opri jaful întrucât tovarăşii din Vest nu prea se pot opune bunului simţ. O fac de câte ori e nevoie prin mijloace abuzive, gen circul din Justiţie, dar nici aici nu pot încălca prea rău regulile deoarece îşi afectează propria stabilitate.

Aşadar, situaţia e un pic schimbată deoarece, în realitate, Austria ar cam fi la cheremul României, cel puţin prin prisma banilor care sunt lăsaţi să părăsească ţara. Chestia ticăloasă e că, până acum, austriecii şi-au tot format o reţea solidă de influenţă şi au contribuit din plin la cealaltă reţea pusă la punct de către Marele Licurici, astfel încât au o putere fantastică prin intermediul cozilor de topor de-aici care ocupă funcţii cheie. Nu trebuie decât să-l observaţi pe Plăvan, poate cea mai mare coadă de topor ruso-austriacă pusă într-o funcţie cheie(după băsescu, desigur).

Şi-am ajuns acum la miezul conflictului: care-i problema cu „statul paralel”? E vorba de ei şi de noi. Ei, exploatatorii, căpuşele, colonialiştii, gauleiterii sau cum vreţi să le spuneţi. Cei care şi-au pus oamenii cam peste tot pentru a controla cu stricteţe scurgerea de fonduri de-aici spre acolo. De-aia la un moment-dat am avut un ministru al sănătăţii care transferase tot ce-nseamnă transplant la Viena, de-aia Ciorduţa a trecut prin „cremenal” cam tot ce-nseamnă cremă a medicinii româneşti s.a.m.d. Dezarticularea acestei construcţii ticăloase şi ilegale deranjează teribil deoarece pentru ei înseamnă pierderi teribile de fonduri. Cum să faci transplanturi aici la preţuri de zece ori mai mici decât la Viena? De ce să nu dai gratis organele recoltate aici pentru transplanturi bănoase acolo(vezi suveica Eurotransplant)? Cum să iei impozit pe exploatările de hidrocarburi? Cum să nu-i laşi să-ţi chelească pădurile? Cum? Orice asemenea acţiune înseamnă bani mai puţini la bugetul Austriei. Blasfemie! Asta ar înseamna că austriacul ar trebui să se-apuce de muncă şi să trăiască din ce produce! Vă daţi seama ce ticăloşenie?

Personal cred că, prin revocarea lui Koveşi, nu ne aflăm nici măcar la începuturile demantelării statului subteran. Lucrurile, dacă vrem să ne câştigăm independenţa, trebuie continuate la modul radical cu suspendarea lui Iohannis, demiterea lui Pahonţu, a lui Hellvig, a lui Lazăr s.a.m.d. Şi, desigur, cu accelerarea ordinii în sistemul juridic. Nu se mai poate aşa, suntem sufocaţi! Iar, în ceea ce-i priveşte pe nespălaţii care vin de pe poziţiile lor sforăitoare să ne vorbească cum e cu justiţia ar trebui lucrat diplomatic, prin întoarcerea spatelui. Altă cale nu mai e! Am ajuns mai rău decât în 1877, iar lupta, cu siguranţă, va fi mai dură decât la Mărăşeşti. Dar oare nu merită ca, printr-un gest eroic, să-ţi recâştigi ţara? Gândiţi-vă bine la asta!

18 comentarii:

  1. Aveti perfecta dreptate. Sa speram ca mai avem romani eroi in functiile care conteaza.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu mai putem gandi asa18 iulie 2018 la 22:13

      Orice functie conteaza. Toti trebuie sa fim eroi, nu sa lasam greul doar pe altii!

      Ștergere
    2. Nu e chiar asa, ca nu suntem egali ca putere politica. Noua romanilor ne-au lipsit eroii sus, la varful puterii, acolo unde se iau deciziile si unde avem si in prezent oameni doar instinctuali, inculti si fara onoare. Ganditi-va numai la ce s-a intamplat in 89 si de atunci pana in prezent. Calitatea umana a celor din varf conteaza in primul rand si apoi a celor de la baza.

      Ștergere
    3. La începutul lunii martie am vizitat Polonia pentru câteva zile. Ceea ce frapează este solidaritatea. Doar este brand național! Am vizitat și palatul regal din Varșovia. Întreg centrul vechi al Varșoviei, care a fost moloz, a fost refăcut după 1945 cu bani din donații și muncă voluntară. Ghidul pe care l-am avut mi-a explicat de ce-i detestă polonezii pe nemți mai tare decât pe ruși. Primul lucru pe care l-au făcut naziștii după ce au invadat Varșovia a fost să demonteze și să relocheze în Germania nazistă toate fabricile și făbricuțele existente în Varșovia. Asta i-a înfuriat cel mai tare pe polonezi. Puteau trece peste furtul clasic al bunurilor de valoare, al obiectelor de artă, dar să le furi și uneltele, a fost mult prea mult! Tocmai de aceea Polonia n-a luat țeapă când a intrat în UE! Se fripseseră de atâtea ori cu nemții încât n-au mai pus botul la harneala acestora.
      Dacă cugetăm un picuț ne putem explica de ce Germania postbelică a devenit locomotiva Europei! Cu mijloacele de producție furate de prin toată Europa și cu infuzia de capital american este de la sine înțeles poziția actuală a Germaniei producătoare.

      Ștergere
    4. Ce nu stie romanul, pt ca nu vrea, este sa se uite in sec XIX sa vada ascensiunea Germaniei. Cine i-a dat bani lui Bismark sa faca Germania Mare si care a fost motivul? Motivul se vede clar in sec XX, dar si astazi. Cit despre "cine" este f simplu! Ascensiunea economica s-a facut prin furtul consecvent al patentelor englezesti.
      Cum de-au fost in stare sa faca al II-lea RM? Spune aici:
      -https://www.youtube.com/watch?v=RqgZoStjfRY
      Este un documentar fffff important, care s-a transmis doar o singura data la tv, in februarie 2004, pe WDR.
      Ce nu vrea sa vada romanul este ca Germania nu este stat, ci o escrocherie. Nu are tratate de pace cu nimneni, asa ca si astazi este doar Zona economica germana, asa cum scrie in armistitiul semnat in 45, valabil pe 99 de ani. In pasapoartele lor scrie, la nationalitate, deutsch nu Deutschland. Sediul guvernului este in Berlin, dar legile se semneaza cu Bonn am si urmeaza data.
      Noi nu putem sa fim polonezi si nici macar unguri! Am devenit o natie de boi, datorita taranimii retrograde.

      Ștergere
  2. Mata Hala ar trebui sa infunde puscaria, sa serveasca de exemplu pentru cine vrea s-o apuce pe acelasi drum.

    RăspundețiȘtergere
  3. Asa zic si eu. Sa luam gaze de la rusi si sa nu dam nimic la nimeni. Sa avem grija de mediu, chiar ma surpinde placut ideea ta.
    Care e prognoza? Termina rusii gazul in 50 de ani?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu ştiu, dar atâta vreme cât e o marfă care se găseşte pe piaţă şi avem certitudinea că e ceva finit, nu văd de ce ne-am grăbi să exploatăm noi. Dacă aveam acum petrolul de la începutul secolului XX cum ar fi fost?

      Ștergere
    2. Logica este imbatabilă dar să ne amintim că după primul război mondial întreg petrolul de pe teritoriul României era exploatat pentru 99 ani de o firmă germană. Doar întâmplarea cu cel de-al doilea război mondial a stopat înțelegerea, din păcate doar pentru o perioadă scurtă.
      Cel ce a studiat în profunzime colonialismul, profesorul Ilie Șerbănescu, afirmă că din starea de colonie se poate ieși doar în două moduri. Dacă există un curent mondial favorabil în acest sens sau cu arma-n mână. Cale de mijloc nu există. Din păcate nu sunt semnale favorabile pentru niciuna dintre variante, curentul mondial favorabil, în contextul economic mondial actual, pare a fi cel mai îndepărtat. Rămâne doar arma-n mână. Cine să tragă primul glonț și în cine? Pare fantasmagorică și această a doua variantă.

      Ștergere
  4. Foarte bună obsevația „... România poate să le taie austriecilor macaroana printr-o impozitare riguroasă”. Ar fi interesant de analizat de ce nu există nici cea mai mică dorință a clasei politice ca acest lucru să se întâmple!

    RăspundețiȘtergere
  5. Kovesi este exemplul clasic de lider la vedere care nu scapa de uzura deciziilor care este nevoit sa le ia pentru a servi diverse interese. Cei din spatele ei au fost nevoiti astfel sa o reevalueze dintr-un asset critic intr-unul sacrificabil. Probabil fara postul mult hulit A3 timpul de viata al acestui asset ar fi fost mult mai lung.

    Nemtii au sperat la o demisie pentru a salva imaginea propriei marionete KIWI in ochii electoratului de dreapta care pare ca cedeaza in fata ciumei rosii si o sacrifica pe aceasta Jeanne D'Arc a justitiei pentru a-si salva propriul scaun.

    Americanii insa au preferat un schimb pragmatic gazele din MN contra bani de campanie pentru politicieni + Kovesi.

    Referitor la subiectul analizei pentru cititorii blogului asi spune problema invers decat ai pus-o tu.

    Dpdv al capitalului strain odata ce investitiile au fost facute... sau mai exact canale de colectare a banilor au fost instalate in Romania(extractie, distributie, retail, banci) e normal ca ele sa fie protejate de la diverse derapaje nationaliste. Protectia se face prin infiltrarea agentilor de influenta in toate sferele puterii: servicii, parlament, justitie, mass media.

    Privind lucrurile extrem de realist noi suntem o gloata de amatori iar oamenii ne invata ce inseamna valoare, proprietate, valorificarea a ceea ce ai, interes, bussiness, strategie. Pretul e urias dar el este dat exact de masura prostiei noastre: orgolii idioate, dorinta de parvenire, lacomie, lipsa de unitate, dusmanie si cel mai grav indiferenta si blazare.

    Singurul risc major pe care acesti domni il au este nationalismul. Daca gloata actuala se coalizeaza in jurul unor lideri si se transforma intr-o natiune constienta ca doar impreuna poate reusi atunci riscurile devin majore.

    Deocamdata insa medicamentele administrate: divizare sociala, emigrarea in masa, deformarea realitatii prin propaganda, realimentarea unor frici mai vechi existente in subconstientul colectiv (Rusia), tabloide, divertisment non stop; toate astea functioneaza suficient de bine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Singurul risc major pe care acesti domni il au este nationalismul. Daca gloata actuala se coalizeaza in jurul unor lideri si se transforma intr-o natiune constienta ca doar impreuna poate reusi atunci riscurile devin majore."

      S-au ingrijit de asta in perioada 50-70. Un asemenea pericol nu exista si vezi asta singur!! Am scris despre asta. Raderea elitei si ridicarea taranimii ne-au distrus definitiv. Sah si mat din 2 mutari! As vrea sa ma insel.....

      Ștergere
    2. Pericolul nationalismului pentru ocupant nu mai exista intrucat castratii sufleteste si intelectual ce au fost si sunt la putere nu au curajul sa o faca, iar impotenta lor se transmite pana jos, la asa zisul popor care in prezent a ajuns la stadiul animalelor inferioare care nu stiu decat sa-si urmareasca satisfacerea fara limita a instinctelor.

      Ștergere
  6. La Viena este unul dintre cele cinci centre initiale ale puterii Rotschild.Cine stie sa inteleaga despre ce "austrieci" vorbim.

    RăspundețiȘtergere
  7. Cind te uiti la asa numita tara, austria, trebuie sa privesti peste, mai in spate si vei vedea ca ajungi la altii. Ei sint doar intermediari. Nu cred ca ai nevoie de 10 sec ca sa-ti dai seama despre asta. Asa au fost si ca numit imperiu, niste intretinuti, ca sa rezolve ce trebuia. Momnentan nu avem romani, ci doar o adunatura de tarani cretini care cred ca la umbra stapinilor se poate trai f bine. Nu se intreaba ce se va intimpla cind stapinii nu vor mai avea nevoie de ei. Atunci vor vedea ca si-au construit singuri ghinionul, dar o sa fie prea tirziu.

    RăspundețiȘtergere
  8. Bre de curiozitate... totusi DNA de ce nu a rezolvat problema asta pana acum? Adica vorba daca 2 programatori au vazut atatea probleme penale... Portocala si cu Onea bagau la beci toata directia silvica si aia era!
    https://www.flux24.ro/dna-in-mafia-padurilor

    DNA de ce nu ancheteaza contractul RMGC. E hotie clara... i-ai pe toti bagi la beci si asta e. Se poate continua si cu OMV, Microsoft, EADS.

    Legea offshore la senat care nu ne dadea nimic nu a avut nici un vot impotriva :)) DNA ce parerea are despre asta? Tu ce parere ai?

    Strainii nu jefuiesc pentru ca e riscant si nu poti fura in volume mari... ei isi fac legi si cara toata bogatia nationala afara.

    Voi chiar nu vedeti ca nimeni nu rezolva problemele de fond toti se lupta doar intre ei?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Taranimea este de acord sa fie jefuita si batjocorita de vestici! Nu vezi ca le place si au ajuns sa creada ca asta este drumul sprea viata "buna"? Nu vesticii sint boii!

      Ștergere
    2. Miza e asa de mare incat nu se pune problema daca va exista furt ci cand si cine vor fi beneficiarii.

      Ștergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)