joi, 25 octombrie 2018

Grupul infracţional şi adevărata corupţie

Imediat ce Plăvanul cel inutil a câştigat alegerile, „pă sistem”, Livia Stanciu l-a achitat în procesul care, ce să vezi?, ajunsese la ICCJ. După ce Livia Stanciu a şters-o de la ICCJ, acelaşi Plăvan inutil a teleportat-o la Curtea Constituţională. Iată un rahat în faţa căruia poţi exclama: „Curat murdar, monşer!”. 

Dacă ar fi fost vorba doar de-atât, n-ar fi fost nimic. Numai că, în mandatul moluştei naţionale s-au mai întâmplat câteva tărăşenii. Cum ar fi, spre exemplu, debarcarea Procurorului General Niţu, prin intermediul uneltei Kovesi, şi ea, întâmplător, tot din Sibiu. Şi, tot întâmplător, ea deschidea dosare penale in draci în campania electorală împotriva „corupţilor”, adică a ălora care-l concurau pe pllăvan. La Niţu a fost un dosar cu cântec, în urmă căruia „inculpatul” şi-a dat demisia şi la care acum, după atâta amar de vreme, se dă achitare pe motivul că „fapta nu există”. În locul lui Niţu, securista Prună l-a numit pe repede-înainte, pe fosila Loazărică, un fel de Moş Tăgârţă adus de la Alba Iulia. Nu s-a ştiut mult timp ce anume l-a făcut pe „odiosul sistem” să-l scoată pe acest întunericit la lumină. Unii spuneau că relaţia cu Iohannis, alţii că aia cu Sfânta Securitate. Cu ochii ăia limpezi prin care - asemeni blondelor din bancuri - se poate zări „Space: the final frontier”, Loazărică a negat că l-ar cunoaşte pe Plăvan sau că s-ar fi amestecat în mizeria cu protocoalele. Mulţi l-au crezut, doar era un bătrânel cu părul alb. Chiar dacă avea el faţa aia mai de prostovan, cum să nu-l crezi când te priveşte cu ochii ăia goi şi-ţi declara fără nicio grimasă toate aceste năstruşnicii?

Dar iată că mizeriile au ieşit la lumină. Prima dată s-a văzut limpede că nulitatea Loazăr nu era nici pe departe „imaculata concepţie” care se dădea. A rezultat din ticăloşia cu protocoalele. De unde imaculat când el se tăvălea cu securiştii precum ultima boarfă de pe centură? Şi ce te faci când constaţi că ăla de-i ziceai prost e ticălos cât cuprinde. Ce ne spune nouă Tudorel Toader? Că Loazărică nici măcar n-a avut toate hârţoagele în ordine când a fost numit şi, mai mult, că a dosarul pe care l-a trimis la preşedinţie pentru avizare conţinea NUP-ul dat Plăvanului într-un dosar penal.

Şi iată-ne într-un ciudat cerc amoros al cărui miez e Plăvanul cu sulfuroasele sale probleme juridice. Ce-avem noi de fapt? O cavalcadă în care un individ cu probleme îi promovează p-ăia care i-au păzit curul atuncicând simţea că flacăra „cremenalului” îl cam prăjea la buci. Oare toată tevatura asta nu se numeşte grup infracţional? N-ar trebui cercetat de cineva? 

Asta este doar mica realitate care se vede acum. În spate, în mod sigur, mai sunt o groază de scheleţi. Doar de-aia prin Sibiul ăla, micuţa gaşcă a dulapului face regulile. Doar de-aia amicul amicului taie pădurile ţării fără să-i mai ceară nimeni socoteală. Doar de-aia în scandalul Diesel Gate, România a tăcut chitic, în condiţiile în care făraşele VW poluează la fel ca-n SUA, doar că aici n-are nimeni curaj să ridice fruntea. Doar de-aia  nu există niciun dosar EADS. Doar şi doar şi doar şi doar de-aia de-aia şi de-aia. 

Te doare capul de câtă ticăloşie se găseşte aici. Aşadar, acest teleleu se pune el pe baricada luptei anticorupţie şi cere - Dumnezeule, mare! Tocmai el cere! - să nu se întrerupă lupta împotriva corupţiei. Şi probabil acum va face precum titirezul în scandalul momentului cu loaza naţională. Iar o s-o bage p-aiai cu corupţia, cu statul de drepţi, cu mă-sa, cu tac-su. Nu pentru c-ar avea el vreun fetiş cu corupţia, ci pentru că trebuie să acopere cea mai mare corupţie din istoria României, anume cedarea rezervelor de gaz ale Româniai din Marea Neagră pe absolut nimic. Iar pentru asta, chiar şi-o jigodie ca Loazărică merită sacrificată. Aţi înţeles, sau iar aţi fugit după fentă? 

Dacă aţi crezut-o p-aia cu anticorupţia, mă scuzaţi că spun aşa, dar sunteţi proşti. Dac-aţi crezut-o p-aia cu statul de drept, la fel. Iar dacă tot mai credeţi în baliverna cu democraţia, poate c-ar fi cazul să vă vadă un doctor. Sau, de fapt, de ce să vă vadă? Oricum n-are ce vă face!

3 comentarii:

  1. Exista 2 segmente majore pe analiza ta.
    Blazatii: segmentul celor saraci care simt zilnic diferenta intre "cresterea economica" si nivelul lor de trai. Astia simt ca totul e gargara dar nu ii mai intereseaza nimic pentru ca pentru ei nu exista nici o sansa.

    AntiCiumaRosie: sunt cei care au reusit in afara sistemului pile cunostinte si relatii si ii blameaza pe cei din interior. Astia sunt sustinatorii statului de drept cei cu meserii bine platite(it, doctori, corporatisti), si aia care fac bani din combinatii mai mult sau mai putin legale si care nu le mai merge la fel cand ciuma rosie e la guvernare.

    Segmentul asta e coalizat mult mai mult pe ura fata de ciuma rosie decat pe un stat de drept autentic. Ei vor o tara ca afara iar singurul obstacol e ciuma rosie.

    Din perspectiva asta, problemele lui Johanis, sau abuzurile din justitie nu conteaza... tot ce conteaza e ca anticoruptia sa bage la puscarie tot PSD-ul. Astfel vor avea o tara ca afara, cu ce bani / resurse nu stiu...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vezi ca ai niste carente zdravene de logica.
      Nu de altceva, dar...
      - "cei care au reusit in afara sistemului pile cunostinte si relatii"
      NU pot fi parte a aceluiasi grup cu...
      - "aia care fac bani din combinatii mai mult sau mai putin legale si care nu le mai merge la fel cand ciuma rosie e la guvernare"

      Mai pe intelesul tau...
      1. ori esti bun si faci bani in afara sistemului pcr
      2. ori esti un ratat si un hot INCAPABIL sa faci bani in afara sistemului pcr.

      Si inca ceva...
      Sistemul asta pcr exista in Romania cam de multisor asa, nu este o caracteristica a PSD-ului actual si nici a "Ciumei Rosii". Ia pune tu mana si cauta cu Google dupa "afacerea Skoda" sau "procesul lui Max Auschnitt". S-ar putea sa ai o sezatie de deja vu. Astea sunt doar doua mici exemple din perioada in care "Ciuma Rosie" nici macar nu exista in Romania, fara sa mai vorbim despre faptul ca nulti oameni ar cauta si alte exemple mult, muuuuult mai vechi si ar gasi cu duiumul.

      Ștergere
  2. Aia care fac "afaceri" cu statul avand legaturi cu politicul is tot in sistemul PCR aripa privata.

    Eu vb de oamenii care se regasesc sub drapelul AntiCiumaRosie / vreau o tara ca afara.
    Pe langa categoria 1 asupra careia suntem de acord mai exista si o alta categorie cea a ipocritilor.
    Ea e formata de ex din cei care au o pensiune facuta din fonduri UE dar nu dau factura, platesc salariatii la negru. Consultantii cu studii de fezabilitate, expertize abstracte inutile dar extrem de scumpe. Managementul din multinationale care stiu ca sifoneaza profitul si nu platesc taxe, unii mai si birjaresc angajatii pana cad aia pe jos ca sa mearga productia si sa isi asigure bonusul.

    E distractiv si gretos in acelasi timp sa vezi grupul asta ca vrea stat de drept si justitie.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)