miercuri, 10 octombrie 2018

Trădarea e în toate

Nici nu s-a uscat bine cerneala pe buletinele de vot, că PSD a şi introdus pe repede înainte legea parteneriatului civil. Ca să înţelegeţi bine cam cât de legaţi de familia tradiţională au fost blatiştii noştri , aflaţi că legea introdusă este lucrată de organizaţiile LGBT, fiind practic primul pas către înlocuirea codului civil.



Ce prevede legea parteneriatului în forma propusă de PSD? Simplu: căsătoria. Mai precis, legea dublează în mod ticălos absolut toate prevederile din legislaţia actuală referitoare la familie, aplicându-le parteneriatului civil. Iar pentru cei care care vor pica iar ca proştii în capcana propagandei, le spun de pe acum că legea care va fi adoptată pe repede înainte formează şi cadrul necesar adopţiilor.

Desigur, comunicatorii partidelor şi cei ai comunităţii LGBT vă vor arunca iniţial în faţă paragraful în care se precizează că „partenerii civili de același sex nu au dreptul la adopție”. E o păcăleală, chiar mai mare decât aia cu „referendumul pentru scăparea lui Dragnea”. Părerea mea este că paragraful a fost indrodus acolo fix pentru a cădea în cazul unei contestări la Curtea Constituţională. Lucrurile sunt de-a dreptul banale: odată ce „parteneriatul” se încheie în faţa ofiţerului stării civile, adicătelea admiţi că se face o căsătorie cu tot ştaiful, este cât se poate de clar că acolo se formează o „celulă de bază a societăţii” şi Curtea Constituţională, bazându-se pe prevederile Constituţiei - ălea cu familia formată din două persoane, pe care bravii şi creştinii românaşi n-au vrut să le schimbe - va trânti paragraful.

Şi chiar dacă, printr-o minune, nu-l va trânti, tot nu înseamnă că nu vei vedea cupluri homosexuale cu copii. Simplul fapt că unul vine într-un parteneriat homosexual având un copil(adoptat, făcut de către o mamă purtătoare, etc.), înseamnă că şi celălalt partener devine părinte, chiar dacă legea nu oficializează adopţia.

Mulţi dintre cei care au „corectitudinea politică” în sânge vor argumenta că n-ai ce să-i faci. Doar e o realitate şi trebuie să le asiguri şi ălora o protecţie în caz de despărţire, moartea unui partener, etc. E o minciună cât casa. Pentru aşa ceva nu e nevoie de o structură legală care să dubleze căsătoria. Te interesează drepturile civile, atunci faci altceva, lăsând parteneriatul sfera civilă, fără a mai amesteca sexualitatea în treaba asta. Pe scurt, asta ar presupune ca beneficiarii parteneriatului civil să aibă un cadru legal care să pună la punct posibilitatea punerii şi exploatării în comun a bunurilor şi reglementarea drepturilor şi obligaţiilor care rezultă din această formă de asociere. Astfel, un parteneriat civil ar putea reglementa, într-un cadru mult mai larg, diverse forme de asociere, care n-au de-a face cu noţiunea de familie. Spre exemplu, mai multe familii ar putea decide să încheie un parteneriat civil astfel încât să-şi pună toate bunurile la bătaie în vederea exploatării optime a lor. E un exemplu ipotetic, probabil nu se va întâmpla aşa ceva niciodată. Ideea e că, dacă ar fi fost cinstiţi, politicienii ar fi lăsat parteneriatul la nivelul punerii în comun a bunurilor şi al mecanismelor rezultate din această asociere.

N-au făcut-o aşa din ticăloşie. Agenda lor a fost de la bun început aceea de a profita de pe urma referendumului strict electoral. Iar când ăia de la Bruxelles i-au chemat la raport - îngrijoraţi de faptul că li se strică apele - au argumentat cu legea parteneriatului în dinţi. Oricum, ideea care se desprinde de-aici e simplă: n-avem politicieni, ci trădători. De la cel mai insignifiant şi până la preşedinte, toţi sunt trădători. Ştiu bine ce fac, dar maschează totul cu ticăloşie. Şi asta pentru că ceea ce fac acum devine un rău ireversibil.

Simpla acceptare a parteneriatului în forma actuală va deschide larg calea adoptării programatice a ideologiei gender. N-o să mai ai voie să spui el şi ea, n-o să mai ai voie să-ţi exprimi opiniile deoarece încalci noua ideologie. Să vă dau un exemplu banal. Dacă vezi pe stradă un cuplu normal, dar în care el şi ea sunt cam slinoşi, poţi să spui fără nicio problemă că ţi-e scârbă de ei. Dacă însă în viitorul apropiat vei spune aşa ceva despre un cuplu slinos de homosexuali - strict pe aceleaşi considerente - se va interpreta că-i discriminezi şi furiile legale se vor abate asupra ta. Îţi vei pierde job-ul, ăia te vor urmări precum remuşcarea, iar procesele şi amenzile împotriva ta vor curge gârlă. Aşa cum am spus, răul e făcut şi e iremediabil!

Repet: toate acestea ni se întâmplă din cauza unei clase politice trădătoare în cvasi totalitatea sa. Este o constatare tristă. Suntem mâncaţi de vii de către cei trimişi să ne apere. Asta nu mai e ţară!

Tristă constatare în anul centenarului.

18 comentarii:

  1. Nu mai este de multișor timp o țară. Este o colonie. Și nici măcar o colonie clasică ci una în care se experimentează multicolonialismul. În firma în care figurez ca administrator unic la Registrul Comerțului și în care dețin toate activele sunt îndreptățit să iau și deciziile. Niciun salariat nu-mi contestă acest drept. Și cum în România au ajuns să dețină mai mult de jumătate dintre active străinii, extrapolând, aceștia sunt îndreptățiți să ia deciziile în țărișoară. Sigur că nu ne place, dar aceasta este realitatea și este tardiv să despicăm firul în patru și să concluzionăm cum s-a ajuns până aici. Corect ar fi fost ca străinii să fie la butoane, dar mult mai avantajați sunt să desemneze vătafi (clasa politică românească) cărora le ordonă să administreze colonia în folosul lor, lăsându-i și pe aceștia să culeagă firimiturile rămase. Dacă străinii ar fi la butoane, cum de altfel ar fi normal, n-ar mai putea să arunce anatema pe vătafii români (care mimează magistral că ar fi la conducere) iar populația majoritară, chiar și așa puțintică la materie cenușie, ar identifica adevăratul responsabil al încremenirii acestei țărișoare în subdezvoltare, și ar înflori extrem de repede xenofobia și odată cu aceasta s-ar declanșa lupta de eliberare de sub jugul colonial (știu, sună propagandistic dar n-am găsit altă rimă mai potrivită!). N-ar mai fi posibil să se inventeze țapul ispășitor sau vinovatul universal în persoana lui Dragnea sau după ce acesta va merge la pușcărie a urmașului acestuia la conducerea PSD! Chiar ieri a ieșit Tăriceanu să ne explice care-i treaba cu recuperarea prejudiciilor provenite din evaziunea fiscală. Unde s-a mai pomenit ca sclavul să-și bage stăpânul la pușcărie! Să fie limpede! Există două tipuri de evaziuni, evaziune de îmbogățire și evaziune de supraviețuire. Evaziunea de îmbogățire o fac străinii din multinaționale și este evaziunea predominantă iar evaziunea de supraviețuire o fac afaceriștii români care oricum pun pingele în economie, că doar n-o fi tâmpită vreo firmă străină să vină pe aici și să se chinuie să supraviețuiască! Astfel, vătaful suprem s-a conformat și a adus lucrurile pe făgașul lor firesc, niciun străin care fură din România să nu care cumva să ajungă la pușcărie odată cu dispariția slujirii pure de la DNA, cea care-i proteja pe străinii cinstiți!
    Istoria cunoaște doar două modalități de ieșire din starea de colonie. Una este un context mondial favorabil acestui deziderat iar a doua cu arma-n mână. Despre prima nici nu se pune problema, contextul actual este exact pe dos iar a doua este aproape de domeniul fantasticului. Nu văd românul care să tragă primul glonț și nici scăfârlia în care s-ar opri, n-o prea văd!
    După mascarada de la Bruxelles din 3 octombrie, Remus Borza – un personaj controversat, a tras totuși o concluzie corectă: „…în perioada pre-aderării, în 2000-2007, cât și ulterior, am plătit un tribut greu ca să intrăm în acest club exclusivist, numit UE. Puterilor occidentale le-am cedat toate resursele. Le-am dat Sidex, cel mai mare combinat de oțeluri din România, le-am dat Petrom, le-am dat industria auto, industria metalurgică, industria prelucrătoare, industria bancară, industria de asigurări, industria comerțului modern, pământul țării. Și acum o să le dăm și gazele din Marea Neagră. Le-am dat tot. Doar sufletul ne-a mai rămas."
    Și adaug eu, doar sufletul ne mai rămăsese, dar odată cu referendumul l-am dat și p-ăsta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "recuperarea prejudiciilor provenite din evaziunea fiscală"

      Bai mai terminati bai cu idioteniile astea!

      Evaziunea fiscala = nerespectarea legilor = FURT / CONTRABANDA / ILEGALITATE
      Optimizarea fiscala = respectarea 100% legilor = 100% LEGAL

      Ce sa "recuperezi" bai baiete de la Costica care si-a deschis o fima 100% LEGALA in Cipru, Luxemburg, Panama, Singapore, etc? Ai incercat tu sa-ti deschizi o firma oriunde in strainatate si nu ai putut, te-a oprit sau ti-a interzis cineva sa-ti faci? Tot ce ai de facut este sa te urci in avion si sa-i dai drumul unde vrei tu, dupa care apelezi la o casa de avocatura specializata in servicii financiare sa-ti deschida firma respectiva. Asta in cazul in care nu gasesti aceste servicii disponibile la frimele locale (din Bucuresti nu din Cuca Nehoiului).

      Pana si un natarau din asta sinistru ca Tariceanu face instructie cu voi. Dar dupa ce puneti botul la ineptiile lui cu "evaziunea si recuperarea" aplaudati ca focile la circ.

      Ia vezi poti pricepe ceva de aici:
      https://logec.ro/scandalul-panama-papers-5-intrebari-fatale-pentru-revoltatii-justitiari/

      https://logec.ro/paradisurile-fiscale-nu-servesc-nici-un-scop-economic/

      http://riscograma.ro/9358/jumuliti-in-panama/

      Dar de aici:
      https://www.hotnews.ro/stiri-esential-7517046-video-cum-muta-afacerile-bulgaria-cum-scapi-tva-24-investigatie-incognito-despre-riscurile-avantajele-unei-firme-deschise-ruse.htm

      https://bit.ly/2yb2ROn
      https://bit.ly/2QJgag5

      si mai nou:
      https://www.capital.ro/romanii-isi-muta-firmele-in-tara-fara-birocratie-si-ghisee.html

      Acum spune-mi si mie cum e treaba cu "evaziunea" si ce "recupereaza" mai exact nataraul ala Tariceanu.

      Ștergere
    2. De unde oi fi dedus că-l aplaud pe Tăriceanu? Era un exemplu recent de trădare națională dar dacă citeai mai lent, nu mai era nevoie să te strofoci cu atâtea linkuri

      Ștergere
  2. Sa inteleg ca problema ta e ca nu vei mai putea spune despre homosexuali ca sunt slinosi sau ca iti fac greata? Daca luam exemplul persoanelor de culoare, care cu siguranta sunt mult mai multi decat LGBT, ce probleme au aparut dupa ce s-a renuntat la discriminarea lor? Mai nimic. Asa ca nu imi fac eu griji ca LGBT v-a schimba omenirea. Poate ca pentru copiii aia care vor fi adoptati de cupluri gay ar fi mai bine decat sa creasca fara parinti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eram sigur că o să vii cu exemple tâmpite. Cu negrii a fost altceva. Dar dacă vrei să înţelegi ce înseamnă discriminare pozitivă şi vrei exemple cu negri, vezi situaţia din Africa de Sud. În scurt timp vor reuşi să rezolve definitiv ţara aia.

      Ștergere
    2. Adica tu sustii ca din cauza ca negrii nu au mai fost discriminati in Africa de Sud, a aparut fenomenul de "reverse racism"? Si in Africa de Sud ca si in Romania sunt organizatii (politice sau nu) care inflameaza populatia si instiga la ura. Intoleranta devine un fenomen global se pare, dar nu imi dau seama de ce.

      Ștergere

    3. Ce noroc că mai sunt toleranţi d-ăştia ca tine care menţin echilibrul. Nu de alta, dar băieţii ăia care prin anii 50 se gândeau să vă spele creierii s-ar fi ars. Acum îşi freacă mâinile satisfăcuţi: experimentul a reuşit, iar creierul vostru e mai ceva ca coala(sic!)

      Ștergere
    4. unu:
      Toti imecilii mor de grija negrilor. Negrii sunt rasa umana cu cea mai mica dimensiune a creierului, de aia Africa este o groapa de gunoi, nu din cauza colonialismului. Daca vrei sa vezi cat de performanti sunt negrii adusi prin Vest sau prin SUA, Canada, etc fa o vizita in ghetouri si ai sa vezi care este populatia majoritara. Numai daca te uiti la demografia orasului Detroit iti dai seama despre cum evolueaza lucrurile cand negrii devin majoritari:
      https://en.wikipedia.org/wiki/Detroit#Demographics

      Pana una alta...
      https://www.youtube.com/watch?v=70HCmiv7BAE

      https://bit.ly/2etaKSL
      https://bit.ly/21mcW01
      https://en.metapedia.org/wiki/Race_and_crime

      Uite ca tocmai acum afla unii ceea ce altii aflasera mai de mult, dar astia noi nu sunt "exploataori" si mai ales "rasisti":
      https://www.youtube.com/watch?v=1a-QpyF7rNc

      doi:
      https://www.zerohedge.com/news/2018-02-21/south-africas-brand-new-president-wants-confiscate-land-white-farmers

      https://www.zerohedge.com/news/2018-06-15/hitler-south-africa-tells-white-people-he-wont-kill-themyet

      https://www.youtube.com/watch?v=a_bDc7FfItk

      trei:
      Toti imbecilii pretind ca albii(caucazienii) sunt urmasii negrilor care au migrat din Africa si s-au adaptat noilor conditii. NIMIC MAI FALS!
      negrii(africanii) = homo sapiens
      albii(caucazienii) = homo neanderthal

      PS. Daca vreti sa aveti copii prosti corciti-va cu negrii sau cu tot felul de tigani de prin Nordul Africii, Orient, Pakistan, India, etc. Inclusiv cu tigani autohtoni. Veti ramane uimiti de rezultatele pe care le veti obtine.

      Ștergere
    5. Iubirea nu se judeca, sa fim toleranti...
      https://m.digi24.ro/stiri/externe/mapamond/prima-tara-din-lume-care-legalizeaza-casatoria-dintre-3-barbati-753971

      Ștergere
  3. Eu am o ,,stare de soc" datorata discutiilor ante si post referendum, cu prieteni sau cunostinte. Sau din ce aud vorbindu-se in jurul meu, respectiv comentarii la diverse postari pe retelele de socializare. In decursul anilor, imbatranind :) am realizat si am afirmat de cate ori am avut ocazia, ca romanii nu sunt credinciosi. Am colegi tineri, care s-au cununat in biserici crestine, si-au botezat copii in aceleasi biserici, dar rad de numele Domnului si fac misto daca iti afirmi credinta. Stiu, cararile Domnului sunt nenumarate si fiecare cu problemele/frustrarile/lupta lui, dar totusi .....
    Nu spun ca ar trebui sa mergem Duminica de Duminica la biserica, sa fim in simtiri ca bunicii sau parintii nostrii, dar o minima decenta trebuie sa avem. Nu pot intelege oameni vorbind urat de crestinism si nespunand nimic cand discuta despre mahomedanism, budism etc. Si sunt oameni care se comporta bine social, respecta ,,regulile jocului", educati, cu bun simt, dar se ,,transforma" cand aud cuvantul Isus...

    RăspundețiȘtergere
  4. Dacă ar fi să fim sinceri cu noi le am dat de prosti. Alți n au dat si tot au ajuns. A se vedea similar si cu vecinii din zonă. Dar la noi fiind prea multi trădători au dat ca doar nu dădeau de la ei. Rămâne celebra remarca lui Adrian Nastase(unul din cei ce a tot dat) când nu a mai fost prim ministru si americanii i au retras viză diplomatica) ca nu mai aveau nevoie de el. Altii au stiut sa puna in lege frana(inclusiv la partea cu referendumul).

    RăspundețiȘtergere
  5. "Repet: toate acestea ni se întâmplă din cauza unei clase politice trădătoare în cvasi totalitatea sa. Este o constatare tristă. Suntem mâncaţi de vii de către cei trimişi să ne apere. Asta nu mai e ţară!"

    Serios?
    Dar pe politicienii astia oare cine ii tot voteaza si sustine?
    Oare afirmatia asta nu este 100% corecta: "politicienii sunt oglinda poporului"?

    Aaa... Si inca ceva. Daca vrei sa vezi cum arata 70-80% din poporul asta arunca un ochi pe youtube pe canalul "Vax Populi". AIA SI COPII LOR SUNT POPORUL. Nu degeaba romanii sunt pe ultimele locuri in UE la consumul de apa si sapun, de pasta de dinti, de detergent, de cheltuit pe carti, teatru, arta si cultura, dar pe primele locuri la prostitutie (inclusiv videochat), coruptie, sclavie moderna si tot ce tine de "muncile de jos", persoane ocupate in agricultura de subzistenta, analfabetism functional (si nu numai), consum de alcol, etc. Pai tu din astia astepti sa se ridice valori de vreun fel care sa devina reprezentative? Din contra, daca reusete sa se ridice cineva in vreun fel va fi marginalizat si ostracizat rapid.

    Nu in ultimul rand, poporul asta plin de "genii" si-o trage de unul singur intr-o veselie. Si nu de ieri de azi. Daca tot vorbim de "centenar" sa ne uitam cum si-a tras-o singur la gioale din orice pozitie atat in perioada interbelica cat si in perioada comunista, perioada care a fost a dracului de crunta si de violenta fata de resut popoarelor din fostul "bloc estic". Cat despre perioada post comunista... ce sa mai zic? A inceput al dracului de bine, fix in dulcele stil mioritic:
    https://www.youtube.com/watch?v=IPIqYbvR6yQ

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. „Nu degeaba romanii sunt pe ultimele locuri in UE la consumul de apa si sapun, de pasta de dinti, de detergent, de cheltuit pe carti, teatru, arta si cultura”
      Păi, spune și că românii au printre cele mai mici venituri din UE, nu mai face pe istețul! Și asta din cauza politicienilor (din tot spectrul, fără excepție) care au cedat toate resursele cu care puteam să ne dezvoltăm în schimbul aderării la o himeră, cedând în același timp și suveranitatea!
      Nu te mai zburli atât la țăranul român, că el a dus greul întotdeauna, el a murit în războaie, el s-a prăjit la soare ca să aibă ce mânca cei care se spală pe dinți regulat. Politicienii sunt oglinda poporului, este doar o lozincă valabilă prin țări cu ștaif. Citește 1907 de Caragiale (http://www.criticatac.ro/1907-din-primvar-pan-toamn-cateva-note/) și lasă filmulețele de pe youtube!

      Ștergere
    2. Ala care se zburleste esti tu. Eu doar spun niste adevaruri care tie nu-ti convin si sari imediat de c*r in sus. Daca ai invata ceva istorie reala ai pricepe ca intaiul taran al tarii a fost si intaiul criminal al tarii in toata perioada lui de "domnie". Si nu a fost singurul "roman verde get beget" pe care l-a dat neamul asta si a ajuns "mare om de vaza".
      adev.ro/pbcil4
      adev.ro/pbepda

      Adica exact ceea ce am spus mai sus: "...cat si in perioada comunista, perioada care a fost a dracului de crunta si de violenta fata de resut popoarelor din fostul "bloc estic". " Cu oameni aroganti si atoatestiutori ca tine nu se poate discuta. Tu esti destept iar restul sunt prosti. Nu inteleg de ce te cobori la mintea noastra pana la urma.

      Data viitoare cand vrei sa mai deschizi gura despre dezvoltare, vezi ca in perioada comunsista, statul si taranii tai AU AVUT MONOPOL PE ASBSOLUT TOTUL: resurse, finante, viata umana, etc si cu toate acestea nu au reusit sa faca doua autostrazi care sa strabata tara, una de la nord la sud si alta de la sud la est, dar au investit masiv in idiotenii de genul Casa Poporului, Transfagarasan, sau de genul Casa Radio, iar pentru pulime investeau masiv in "Circurile Foamei". Romania aia a ta NU REUSESTE INTR-UN SECOL sa construiasca atatea autostrazi CAT CONSTRUIESTE CHINA INTR-UN AN.
      https://www.youtube.com/watch?v=KVHt2m-5GcE

      Nu mai bate campii cu UE, strainii care te fura si politicienii actuali, pentru ca IN ULTIMUL SECOL CEL PUTIN 50 DE ANI ROMANII AU AVUT MOMOPOL PE TOT iar "intiul fiu al tarii" A AVUT PUTERE DE FARAON: misca un deget si cadeau capete la propriu. Asta a fost performanta reala a romanilor:
      (asculta cu atentie ce spue Stroe)
      https://www.youtube.com/watch?v=kqbQi_HzyWI
      https://www.youtube.com/watch?v=1mtx-dRNGac

      Mai uita-te si cum e pe la altii inainte sa deschizi gura si compara-i cu roamanii. Pana si bulgarii ne dau clasa.
      https://www.youtube.com/watch?v=bdiBo9AgXHw

      Si inca ceva. Vezi ca aia din videoclipul de pe youtube ti-au decis tie si copiilor tati viitorul. Stii tu... sunt exact aia care au dus greul intotdeauna, au murit in razboaie si s-au prajit la soare cu sapa in mana si cu calul de darlogi ca sa produca ceva ce nu le ajungea nici lor dar din care in mod evident mi-au dat si mie. Uite-i aici in toata "splendoarea" lor:
      http://inpremiera.antena3.ro/reportaje/viata-ca-vacanta-308.html
      http://inpremiera.antena3.ro/reportaje/vacanta-pe-viata-429.html

      Salutari de la martirii si eroii tai super-sacrificati care iti accepta elucubratiile:
      http://fermapolitica.ro/wp-content/uploads/2014/06/betivi-la-inundatii.jpg

      Ștergere
    3. Bre sunteti in problema:
      Cine a fost primul: oul sau gaina? Cine e de vina clasa politica sau poporul care a produs-o? E o problema care se propaga recurent... O populatie mediocra produce o clasa politica proasta iar clasa politica proasta mentine poporul in mediocritate.
      Vax Populi e o mizerie... prezentarea unei probleme poate ajuta, dar expunerea ei la nivel de masa in mod continuu o transforma in norma culturala(similar: Stirile de la ora 5), pe principiul nu e nici o rusine sa fii demential de prost.

      Pe timpul lui Ceasca a existat totusi o idee politica net superioara celei de azi: suveranitatea ca motor al prosperitatii colective. Datorita educatiei precare si a caracterului slab am deviat masiv de la scopul propus(am belit-o la implementare) asa ca dupa 89 am aruncat si motorul... Noua viziune: prosperitate individuala indiferent de consecinte. Coruptia sistemica, cedarea de suveranitate, subordonarea institutiilor statului catre extern sunt efectele majore ale acestei noi viziuni.

      "Tradarea e in toate", Mai corect ar fi.... "Subordonarea e in toate".

      Rechinii au mirosit ca suntem slabi, divizati, fara caracter, fara valori comune si se napustesc asupra noastra cu ferocitate maxima si ne iau tot ce avem.

      Ștergere
  6. EMINESCU UN PROFET AL ACTUALITATII ROMANESTI

    Au trecut 168 de ani de când pronia cerească l-a adus printre pământeni pe Mihai Eminescu, poetul naţional al românilor.
    Dar pe cât de mare i-a fost harul poetic, la fel de mare i-a fost înzestrarea de jurnalist şi de vizionar al viitorului. Actualitatea operei publicistice a poetului nostru naţional este absolut incredibilă, datorită vizionarismului lui profetic, de mare cunoscător al… “eternităţii locale”. A scris în 1880, dar pare a descrie actualitatea politică de azi. Reluăm câteva exemple pentru a marca şi pe această cale luminoasa aniversare de la 15 ianuarie.
    – Despre lumea românească de azi: “Plebea de sus face politică, poporul de jos sărăceşte şi se stinge din zi în zi de mulţimea greutăţilor ce are de purtat pe umerii lui… Clasele productive au dat îndărăt; ţăranii au sărăcit; industria de casă şi meşteşugurile s-au stins cu desăvârşire, iar clasele improductive, oamenii ce încurcă două buchi pe hârtie şi aspiră a deveni deputaţi şi miniştri, advocaţii, s-au înmulţit cu asupră de măsură, dau tonul, conduc opinia publică”.
    – Despre politică şi economie: “De când lumea nu s-a văzut ca un popor să stea politiceşte sus şi economiceşte jos; amândouă ordinele de lucruri stau într-o legătură strânsă; civilizaţia economică e muma celei politice. Nu există alt izvor de avuţie decât sau munca, fie actuală, fie capitalizată, sau sustragerea, furtul. Când vedem milionari făcând avere fără muncă şi fără capital nu mai e îndoială că ceea ce au ei a pierdut cineva”.
    – Despre mită şi alegeri: “Mita e-n stare să pătrunză orişiunde în ţara aceasta; pentru mită capetele cele mai de sus ale administraţiei vând sângele şi averea unei generaţii. Oameni care au comis crime grave se plimbă pe strade, ocupă funcţiuni înalte, în loc de a-şi petrece viaţa la puşcărie. Funcţiunile publice sunt, adesea, în mâinile unor oameni stricaţi, loviţi de sentinţe judecătoreşti… Elemente economice nesănătoase, jucători la bursă şi întreprinzători şarlatani se urcă, cu repejune, în clasele superioare ale societăţii omeneşti”.
    – Despre partidele politice: “Partidele, la noi, nu sunt partide de principii, ci de interese personale care calcă făgăduielile făcute naţiei în ajunul alegerilor şi trec, totuşi, drept reprezentanţi ai voinţei legale şi sincere a ţării. Cauza acestei organizări stricte e interesul bănesc, nu comunitatea de idei, organizare egală cu aceea a partidei ilustre Mafia şi Camorra, care miroase de departe a puşcărie”.
    – Despre administraţie şi emigraţie: “Oare nu e caracteristic pentru tratamentul de care se bucură populaţiile noastre din partea administraţiei şi a fiscului când constatăm că, în acelaşi timp în care zeci de mii de străini imigrează în fiece an, românii, din contră, părăsesc ţara lor, ca şoarecii o corabie care arde, şi că emigrează?”.
    – Despre clasa politică: “Uzurpatori, demagogi, capete deşarte, leneşi care trăiesc din sudoarea poporului, fără a o compensa prin nimic, ciocoi boieroşi şi fudui, mult mai înfumuraţi decât coborâtorii din neamurile cele mai vechi ale ţării”.
    – Despre guvernanţii de azi: “Părerea mea individuală e că politica ce se face azi în România şi dintr-o parte şi dintr-alta e o politică necoaptă”…
    – Despre viitorul neamului românesc: “Vom avea de-acum înainte dominaţia banului internaţional, impusă de străini; libertatea de muncă şi tranzacţiuni. Peste tot credinţele vechi mor, un materialism brutal le ia locul, cultura secolului, mână-n mână cu sărăcia claselor lucrătoare, ameninţă toată clădirea măreaţă a civilizaţiei creştine. Shakespeare cedează în faţa bufoneriilor şi dramelor de incest şi adulteriu, cancanul alungă pe Beethoven, ideile mari asfinţesc, zeii mor”.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca romanii l-ar citi doar pe Mihai Eminescu, articolele de presa in primul rand, s-ar lamuri si ar intelege ce se intampla. E o minune ca se mai gasesc la liber articolele dumnealui. Romanii insa in marea lor majoritate nu mai citesc si nici nu mai vor sa fie oameni liberi, le place sa fie slugi si atat.

      Ștergere
  7. Deal ul dragnelui cu fiara briuxeleza a fost asta: referendum ratat și deschiderea cutiei Pandorei Peste Romania contra Oug
    mult dorita.Asigurarea flanculuiAtlantic a fost prin gaze contra Oug.Efectele târgurilor se văd deja.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)