vineri, 8 martie 2019

Dincolo de dosarele celebre

Cică Portocală și Lucică au dat-o-n gât pe intangibilă. E un deranj maxim deoarece, pentru a scăpa mai ieftin, aceeași strategie va fi folosită de toți torționarii DNA. Cel de-al doilea dosar care i-a fost deschis lui Koveși este unul dintre multele care-și așteaptă rândul.

În fapt, riscul pe care-l întrevăd în ceea ce privește Secția pentru Investigarea Magistraților este blocarea acesteia în dosare având-o în centru pe zeița anticorupție. Într-adevăr, abuzurile comise de aceasta sunt atât de multe încât e posibil să vedem sute de dosare instrumentate pe numele ei. Însă nu trebuie uitat că Koveși e doar vârful aisbergului.


Întreg sistemul ticălos care-a susținut-o până acum va fi, în scurt timp, extrem de interesat să o sacrifice și să arunce pe ea întreaga zoaie. E cea mai facilă strategie întrucât „odioasa” pare a fi lucrat absolut descoperită. Astfel inculparea și condamnarea sa sunt chestiuni extrem de facile.

Însă nu trebuie să se cadă în „schema Ceaușescu”, prin aceasta înțelegându-se modul în care a fost sacrificat fostul dictator la Revoluție. A fost găsit vinovat pentru absolut tot ce mișca aiurea în România, iar prostimea s-a liniștit după execuția din ziua de Crăciun. Acea execuție a fost în fapt un „sacrificiu de pion” întrucât un întreg sistem ticălos, având regele în altă parte, își asigura astfel supraviețuirea.

La fel se întâmplă și-acum. Într-adevăr, Koveși e vinovată până-n măduva oaselor și trebuie să plătească. Dar să nu uităm sistemul din spatele ei! Sub nicio formă nu trebuie uitați judecătorii care au condamnat oameni fără să citească dosarele sau care, într-un mod chiar mai ticălos, au pronunțat condamnări pentru că „inculpatul nu și-a demonstrat nevinovăția”. Și ei trebuie să plătească deoarece ticăloșiile DNA n-ar fi fost posibile fără implicarea unor judecători.

De-aceea spun că misiunea Secției trebuie să fie nu gloria ieftină care va rezulta din condamnarea unei figuri, ci acea misiune nobilă care presupune curățarea justiției de uscături. Cu siguranță Koveși trebuie să răspundă și asta cât mai repede! Intrarea ei în pușcărie însă nu trebuie să fie considerat ca un apogeu al Secției, ci doar ca un început de normalizare. Pentru ca justiția să funcționeze corect trebuie să fie curățată fără milă întreaga tumoare care în prezent o paralizează. Sper ca membrii secției să înțeleagă acest lucru. Asta, desigur, în condițiile în care vor fi lăsați să-și facă treaba.

3 comentarii:

  1. început de normalitate vom avea după ce se vor fi arestați coldea, dumbravă, helvig etc..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Romanii's prea prosti sa-i dea pe astia la o parte. Iar daca prin "minune" se va intampla, vor fi in locul lor altii de aceeasi teapa.
      jigodia de iliescu va muri la el in pat, asta ca sa intelegi cum merge treaba.

      Ștergere
  2. Cine e in stare sa curete grajdurile lui Augeas? Avem un Hercule ronan?

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)