joi, 14 martie 2019

Millennials și ceea ce vine

Millennials reprezintă generația-experiment, piatra definitivă de hotar între trecutul oarecum normal și viitorul deviant. Întreaga generație a avut rolul de testare a teoriilor subjugării. Scopul acestora a fost acela de a construi „omul nou”, perfect înrobit, reactiv atunci când trebuie și uniformizat social. Este cumva comunismul construit din interior, modelat strict psihologic.


Milenialul e docil, muncește fără să pună întrebări, acceptă orice umilire ca pe un dat. Nu are idealuri în viață sau, mai bine spus, idealurile sale sunt cele care i se transmit de către societate. Atunci când nu-i convine ceva se autocenzurează, iar surplusul de furie este eliberat în mod organizat atunci când li se transmite că trebuie. Ceva similar „orei de furie” din 1984 a lui Orwell.

Dacă vi se pare că exagerez, aveți dreptate: vi se pare! Pentru a-i înțelege trebuie să-i vezi de aproape, să le asculți discuțiile sterile și să încerci să înțelegi stereotipurile cărora ei le spun idealuri. Totul este un amalgam de plastic livrat de propagandă. Și, ca să nu credeți că vorbesc vorbe vă voi spune că am fost șocat să constat că ceea ce spun e susținut de cifre. Conform unui studiu al FED, milenialii americani au reușit să acumuleze credite în valoare de peste 1 trilion de dolari, cu o creștere de peste 20% în cinci ani. Este cea mai îndatorată generație a istoriei.

Față de generația anterioară(Generația X) structura creditului este radical diferită. Creditele ipotecare sunt mai mici, în timp ce creditele de studii și cardurile de credit au explodat. În plus, veniturile totale ale milenialilor sunt mai mici decât cele ale membrilor Generației X.

Poate vă mai amintiți spusele duduii din partidul lui Cioloș, cea despre care tiripliciul național ne vorbea cu respect. Spunea, asemeni lui Ilici, că proprietatea e un moft, că mai degrabă închiriezi și partajezi decât să deții. Idealurile marxiste frumos ambalate într-un discurs tembel. V-ați întrebat cum se diferențiază milenialii între ei? Vă spun eu: cel care câștigă mai mult, își permite să-și închirieze o proprietate mai mare. Rețineți: să-și închirieze! Nici nu-i trece prin cap să-și cumpere o casă și asta deoarece e incapabil să gândească în perspectivă. Dacă mâine i se înjumătățește salariul, caută fără mofturi o locuință pe care să o închirieze și care să i se potrivească noului buget. Dacă nu mai are bani de chirie, fără mofturi, devine boschetar. Și dacă, printr-o minune, devine milionar, nu-și amintește viața de boschetar ci-și închiriază o proprietate corespunzătoare noului buget. Nu-i o virtute, ci o prostie.

Iată cum a evoluat omul sub imperiul propagandei. Înainte oamenii își construiau singuri casele. În Ungaria tradiția încă dictează ca tinerii înainte să-și construiască o casă împreună și abia apoi să se căsătorească. Cam la fel era peste tot în lume: tânărul își construia casa și asta prin eforturile proprii. El își punea la bătaie forța fizică, iar familia îl ajuta financiar.

Apoi situația a evoluat: sub imperiul comodității a venit cumpărarea casei gata făcute prin intermediul unui credit. Dacă la început creditul îl puteai acoperi în 5-10 ani, comoditatea a împins prețurile proprietății peste limitele imaginabile cu câteva generații înainte. Astfel, creditul pe 5-10 ani a devenit „mortgage” sau credit până la moarte. Pentru casa cumpărată plăteai rate până la moarte, iar în prezent chiar și după aceasta, urmașii trebuind să preia ratele părinților dacă vor proprietatea. De-aici s-a făcut trecerea la idealul „partajării”. Dacă tot plătești până la moarte ce sens mai are să mai deții? Mai bine doar închiriezi.

Așa s-a ajuns la milenialii care, în loc să-și vadă securizarea interesului se lasă pradă jocului consumerist: preferă să se burdușească de carduri de credit pentru a-și satisface instinctul consumerist sădit din fragedă copilărie. De-aceea un milenial va suferi mai mult din cauza faptului că nu-și poate achiziționa ultimul iPhone decât dacă e nevoit să doarmă pe stradă. Exemplul extrem e cel al chinezului care, în urmă cu vreo cinci ani, și-a vândut un rinichi pentru un iPhone și un iPad.

Rezumând, milenialul înseamnă robul absolut: e ținut în lanțurile îndatorării, nu deține nimic în afara junk-urilor consumeriste, nu are niciun ideal în afara consumului irațional și e docil. Este exemplul perfect al ingineriei sociale. Ceea ce urmează însă după el e pustiul absolut. Dacă nu credeți aflați că există un model de rob chiar mai perfect decât milenialul, anume cel care urmează după el. Prin aceste exemplare marxismul învinge iremediabil și nu dă nicio șansă alternativei. Superficialitatea a luat definitiv rolul profunzimii. Urmează teroarea prostiei.

16 comentarii:

  1. In ceea ce priveste docilitatea millenials-ilor,cred ca nu ii cunosti:am lucrat si lucrez cu ei si sunt reticenti majoritatii formelor de autoritate(docilitate?!,nu prea cred);in privinta superficialitatii,asa este,dar nu cred ca este specifica doar generatiei lor...

    RăspundețiȘtergere
  2. Cretina de la partidul lui cioloș nu spunea doar să renunțăm la familie, proprietate, țară, dar chiar și la agricultură și creșterea animalelor domestice
    ,deci să devenim total dependenți de oligarhii care conduc lumea - iată prototipul omului nou!

    RăspundețiȘtergere
  3. In vreo 30 de ani vor fi case pentru toti. Bani de intretinerea lor sa se gaseasca.
    Gata cu cresterea populatiei. Adio consumerism. Intram in alta paradigma.
    Nu stiu de ce unii imbatranesc asa urat. Se intampla des sa vad asta in Romania.

    RăspundețiȘtergere
  4. Li s-a anihilat demnitatea si vor accepta absolut orice li se va spune de media. Sunt morti sufleteste, au devenit mancurti.

    RăspundețiȘtergere
  5. As adauga cateva lucruri:

    Milenialii au fost educati pe principiul meriti orice pentru ca esti fiul lu mama si a lu tata. Meriti nu pentru ca ai fost inteligent sau pentru ca ai muncit din greu sau ca ai studiat cu sarg ca sa obtii acel lucru. Ori in ecuatia asta nu au fost doar ei au fost si parintii implicati. Vezi cazurile cand parintii se cearta sau mituiesc profesorii pentru nota copilului chiar daca nota e corecta.

    Milenialii sunt supra indatorati. E normal generatiile anterioare le-au pregatit adevarate capcane financiare vezi invatamantul si imobiliarele. Exista universitati care au profit si daca ar avea taxele la 30% din cat au dar nu-i asa suntem de top avem conditii deci merita banul.

    Dupa ce ii incarca cu datorii multi dintre ei ajung pe o piata a muncii care are alte nevoi decat ce i-au invatat facultatile alea scumpe. Asa ca unu care a profesat 4-5 ani si nu a facut facultate e posibil sa fie mult mai skilled in acea companie si fara datorii.

    Traiesc intre super cool si depresie. Milenialii nu au cultura ca lucrurile se obtin in timp si cu truda. Tot ce au obtinut in viata lor s-a intamplat la cateva clickuri distanta. Show TV, jocuri, shop online toate astea creeaza instant gratification rapid fara truda. Creierul lor e dependent de dopamina iar in lipsa unor boost-uri de genul celor de mai sus pica in depresie.

    Marea problema a milenialilor e ca sunt cel putin la fel de naivi ca si generatiile anterioare dar environmentul le ofera optiuni otravite, frumos ambalate cu promisiuni ireale, care vin mult prea devreme intr-o lume falimentara care nu are solutii pe termen lung nici pentru ea.

    RăspundețiȘtergere
  6. https://www.youtube.com/watch?v=wDYNVH0U3cs

    RăspundețiȘtergere
  7. Toate bune (și frumoase). Dar de ce "Prin aceste exemplare marxismul învinge iremediabil"?! Ce are milenial cu Marx-marxism?! Unde este, măcar, lupta de clasă?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este vorba despre marxismul cultural, unde nu mai este vorba despre lupta de clasa! O schimbare de strategie si inseamna ca trebuie sa te informezi, daca n-ai inteles despre ce este vorba.

      Ștergere
    2. Daca asta nu e lupta de clasa, atunci ce e?
      https://bit.ly/2TR6ViR
      https://bit.ly/2HAfJmV
      https://stanford.io/2FgLcJc
      https://bit.ly/2TXXVJb
      https://bit.ly/2T9JM71
      https://bit.ly/2Hpu9a2
      https://bit.ly/2Td23Ag

      Trei mici bonusuri pentru cei mai putin inzestrati pe plan intelectual, asa ca tine:
      https://bit.ly/2F54lN4
      https://bit.ly/2VXCmWe
      https://bit.ly/2HEEQ83

      Ștergere
    3. Nu e vorba de lupta de clasa si nici de liderul El Maximo.

      Milenials sunt prima generatie care accepta lipsa proprietatii si vad valoare in a imparti cu altii pentru a fi suficient pentru toti.
      Astea se potrivesc bine pe cu propaganda marxista.

      Hard times create strong men, Strong men create good times, Good times create weak men, Weak men create hard times.

      Ștergere
    4. The history cycle 2 : Democracy ends up in corruption; corruption to be eliminated requires dictatorship; dictatorship to be killed asks for bloody uprising and the bloody uprising restores the democracy. By Platon, approx. 400 b.C.

      Ștergere
    5. Je
      Ma, cap sec, marxismul cultural al lui Adorno, Horkheimer si Marcuse nu are de-a face cu lupta de clasa, ci cu inventarea a unui milion de minoritati si grupuri pe fel de fel de interese, pe orice tema si lupta lor pt drepturi, libertati etc. Tinta este rasturnarea valorilor conservatoare: familia, morala, democrația, legea, libertatea de exprimare și altele. Nu mai exista un proletariat, in sensul clasic, ca sa mai ai lupta de clasa, ca acum 100 de ani!
      Marcuse va fi cel care va răspunde întrebării lui Horkheimer din 1930: Cine vor fi noii lideri ai revoluției marxiste, în locul clasei muncitoare? Și tot el a dat răspunsul: o coaliție cu rol de victimă, formată din minorități – negri, femei și homosexuali.
      Poate te concentrezi putin data vitoare, daca esti in stare!
      Cauta singur si citeste despre marxism cultural si vorbeste dupa aia!
      Raspunde celor de teapa ta!

      Ștergere
  8. "pentru cei mai putin inzestrati pe plan intelectual, asa ca tine:"

    LOL! M-ai bine-dispus. Благодарю!

    --------------------------------------------------

    Mulțumesc. Nu știam despre aceste aspecte pe care mi le-ai indicat (socialistworker.org și Saul Alinsky).

    Am doar impresia că milenialii sunt tot atât de marxiști pe cât sunt protestanții de creștini.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Putin inzestratii la minte, cind afla ca nu stiu despre ce vorbesc se apara cu poze, pt ca pe alea le pricep.
      Alinsky vezi la tv cind iti arata rezistentii pe strazi. Lor le-au impartit gratis Rulles for Radicals.

      https://www.capitalismmagazine.com/2018/12/miseducated-or-stupid-american-millennials-for-communism-and-socialism/

      https://torontosun.com/opinion/columnists/williams-young-people-and-their-troubling-views-on-socialism-and-communism

      https://www.dailysignal.com/2017/11/03/millennials-clueless-communism-heres-thats-problem/

      https://dailycaller.com/2017/11/02/nearly-1-in-5-millennials-consider-joseph-stalin-and-kim-jong-un-heroes/?utm_campaign=atdailycaller&utm_source=Twitter&utm_medium=Social

      Da, protestantii se cred crestini, putinteii destepti ai milenialii marxisti.

      Ștergere
    2. "Da, protestantii se cred crestini, putinteii destepti ai milenialii marxisti."

      Acest lucru este evident. Și absolut normal.

      Întrebarea este de ce noi, ceilalți, nu îi vedem drept ceea ce sunt în mod obiectiv? Adică ne-creștini, ne-deștepți, ne-marxiști. Sau, mai degrabă decât ne-, anti-.

      Ștergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)