marți, 19 martie 2019

Torționarii de ieri și de azi

În 17 decembrie 1954, călăul obsedantei închisori de la Pitești, torționarul Eugen Țurcanu, a fost lichidat de plutonul de execuție. Monstrul de la Pitești a fost omorât de chiar cei care-i dăduseră mână liberă și care ajunseseră să fie îngroziți de atrocitățile comise în numele ideologiei pe care-o serveau. Imaginați-vă totuși că, un sistem profund inuman, implementat cu forța în România, s-a îngrozit într-atât de rău încât a decis condamnarea la moarte a celui care a efectuat cele mai crâncene spălări pe creier din istoria României și, probabil, a lumii.


Vă rog să nu credeți că exagerez, dar, inundat fiind de mărturiile celor care-au suferit în obsedanta perioada ai cărei martori suntem, consider că, imediat după monstrul Țurcanu și camarila nemernicilor care-au torturat în închisorile staliniste, în cartea neagră a torționarilor neamului trebuie scris numele lui Koveși. Nu există om în istoria României care să fi condamnat pe nedrept atâția oameni, care să fi beneficiat de o asemenea propagandă și care, în numele unui deziderat discutabil, să fi comis atâtea abuzuri precum această unealtă.

Sub conducerea lui Koveși abuzul a devenit literă de lege, iar cei care picau în mașina de tocat a DNA-ului nu aveau nicio speranță. Mă uit halucinat la cum au fost lichidați la pachet, politicieni, oameni de afaceri, funcționari ai statului și chiar oameni simpli. Nu pot să uit cum acea bătrână, Maria Cociorvan, în vârstă de 72 de ani, a fost luată de mascați și dusă la București pentru declarații, apoi fiind aruncată în stradă, fără niciun ban în buzunar, la poarta DNA-ului și lăsată să se descurce. Doar era o coruptă care dăduse niște ouă și-o găină unui judecător! Vă imaginați totuși cum DNA-ul se ocupa de imensele fapte de corupție reprezentate de „cumpărarea de influență prin intermediul unei găini și-a câtorva ouă”? Mai țineți minte sforăitorul dosar al nașilor de tren unde un imens aparat de provocatori a reușit să strângă dovezi despre șpăgi de trei, cinci sau zece lei și-n care au fost condamnați doar nevinovații întrucât cei care au recunoscut că au încasat șpăgi au luat doar condamnări cu suspendare? Tatiana Baumann, din dosarul nașilor de tren, a fost acuzată de DNA de șpagă pentru că a încasat de la trei agente provocatoare suma de 60 de lei, sumă pentru care a tăiat chitanță și care a fost depusă la casieria CFR. Pentru această „imensă” faptă de corupție a primit trei ani de închisoare în regim închis, asemeni celor care comit infracțiuni cu violență. Mariana Rarinca, vinovată de deranjarea șefei ICCJ de atunci - actuala judecătoare CCR Livia Stanciu - a făcut aiurea pușcărie șase luni și, după achitare, sistemul a forțat un scandalos recurs în anulare în urma căruia a condamnat-o pe Rarinca la trei ani de închisoare cu suspendare.

Aceștia sunt oameni simpli care-au nimerit întâmplător în fața mașinii infernale de demolat a DNA-ului. Cazurile lor te cutremură însă deoarece constați cum niște cetățeni simpli au ajuns să fie hăituiți și realmente lichidați de o instituție monstruoasă, de un mecanism obsedant pus la cale în laboratoare străine și având ca intenție condamnarea definitivă a României la subdezvoltare.

Desigur, scopul DNA nu a fost acela de lichidare a oamenilor simpli, ci de decapitare a întregii elite politico-economice a țării și instaurarea dictaturii bunului plac. Te cutremuri când constați cum au fost pur și simplu demolate afacerile unor oameni care se ridicaseră pe propriile picioare. Nela Secară, după ce a fost târâtă prin pușcării și tribunale timp de șase ani, a fost achitată întrucât „fapta nu există”. După tot acest calvar, femeia și-a pierdut afacerile alături de tot ce-a agonisit o viață și, în plus, s-a mai ales din cauza stresului intens și cu un cancer la colon. Dosarele instrumentate de unitatea de paraditori de la DNA Oradea s-au dovedit a fi simple instrumente de demolat, un mecanism infernal susținut de principalul serviciu secret și de ilegalele sale „culoare ale justiției”, devenită „câmp tactic”. Te revoltă stenogramele trucate de la DNA Brașov sau comportamentul abuziv de fabricare a probelor dezvăluit transparent de înregistrările de la DNA Ploiești. Rămâi mască atunci când observi viața de nababi pe care-o duc unii procurori și statutul de intangibilitate pe care și-l clamează pentru a-și ascunde abuzurile infecte.

Întreaga păduchelniță reprezintă o afacere absolut ilegală, pusă pe tapet de serviciile secrete americane - interesate de îngenuncherea țării pentru subordonarea sa de tip colonial - și sprijinită de „partenerii europeni” direct interesați de acapararea economică a teritoriului. Hienele s-au unit într-un plan macabru. Unealta Koveși, beneficiind de acest imens suport tactic și-a făcut pur și simplu de cap distrugând o țară. Țurcanu i-a șocat până și pe acoliții săi cu monstruozitatea strategiilor de tortură puse la cale. În ceea ce-o privește pe Koveși, ea n-a șocat pe nimeni întrucât strategiile de tortură făceau parte din arsenalul asasinilor țării. Nu-i de mirare că toată clica odaraslelor staliniștilor fac parte acum din marea gașcă a acoperitorilor mediatici ai abuzurilor infernale ale DNA.

Abuzurile lui Țurcanu au distrus câteva sute de deținuți, e drept într-unul dintre cele mai monstruoase experimente ale omenirii. Însă nu trebuie să uităm că abuzurile DNA-ului lui Koveși au distrus o țară. Vă puteți imagina că dosare hilare de paradire precum cel de evaziune fiscală deschis lui Ponta sau cel de abuz în serviciu deschis procurorului general de atunci, Tiberiu Nițu, au necesitat eforturi întinse pe câțiva ani pentru a fi demontate? Iar cei care fuseseră condamnați la decapare au avut noroc deoarece, în ultima vreme, sistemul a început să slăbească din cauza luptelor intestine.

Ceea ce e cutremurător la sistemul instaurat de Koveși e dimensiunea kafkiană a acestuia. Poți fi acuzat de orice, inclusiv că ai trecut regulamentar pe stradă. De altfel, tocmai din acest ilogic, din acest absurd al situațiilor izvorăște ticăloșia regimului de teroare. Cei acuzați de fapte uneori hilare ajung să nu mai înțeleagă realitatea în condițiile în care sunt asaltați de așa-zișii jurnaliști - în realitate spălați pe creier care pun isteroid întrebări de genul „de ce ați comis abuzuri?” sau „vă pare rău că v-au prins la furat?” - și-apoi sunt lichidați mediatic de „acoperiții” din presă. Dinspre sistem îți vin acuzațiile, media te transformă în monstru, cunoscuții te ocolesc - speriați fiind de destinul nefast pe care-l ai - și, colac peste pupăză, mai ești și supus unei stări continue de presiune a abuzului. Ce mai contează că acuzațiile sunt aberante? Ajungi să ai impresia că tu ești cel care nu judecă normal, nu ei, torționarii tăi.

În timp ce Țurcanu până la urmă a fost eliminat de ai săi, de blestemul Koveși pare că nu vom scăpa curând. Șefii săi visează cariere fulminante pentru cea care le-a fost slugă credincioasă - din acest punct de vedere i se potrivește de minune numele „Slujirea”, dat de unul dintre acerbii săi propagandiști. Nu doar că vor s-o salveze, ci, mai mult, în continuarea scenariului kafkian, vor s-o impună ca model demn de urmat. Iar pentru asta nu se dau în lături de la nimic: mint în rapoartele oficiale, transformă instituții continentale în cârpe de periat cicloapa, dau declarații sforăitoare și se rup voit de la realitate, refuzând orice argument, orice recurs la bunul simț.

Dacă torționarul Țurcanu va rămâne în istorie ca monstru al stalinismului, cu siguranță Koveși va rămâne ca imagine a distrugerii iremediabile a unei țări și-a unui popor. Victimele sale nu-s doar cele lovite direct, ci și cei condamnați indirect: zecile sau sutele de mii de șomeri rezultați din falimentele companiilor paradite, familiile rămase pe drumuri, oamenii care n-au ce mânca s.a.m.d. Printre victime se numără chiar și tefeliștii care au salariile strict limitate din cauza lipsei de concurență de pe piața locală condamnată să muncească „pe doi lei”.

Așa cum comunismul l-a avut pe Țurcanu, fake-capitalismul o are pe Koveși. Tragedia e însă aceea că, în timp ce stalinismul pare-a fi avut anticorpii necesari eliminării acelei tumori monstruoase, sistemul actual nu mai are niciun control în ceea ce privește perpetuarea monștrilor pe care-i produce. Unii ar spune că acesta e un semn al perenității sale, al căderii iremediabile care se va produce în curând. Însă acestea sunt evenimente interesante care țin de istorie și care, din păcate, nouă, martorilor nevinovați, nu fac altceva decât să ne toace din timpul vieții.

7 comentarii:

  1. Victoria e totala, nu mai conteaza daca sclavetii folositi au fost desconspirati. Chiar si asa sunt multi inca care vor in continuare regimul de teroare ca asa au impresia ca se face justitie.

    A fost o operatiune complexa sincronizata si de amploare. Sarcinile au fost distribuite inteligent de organizatori astfel ca putini din cei implicati au inteles dimensiunea operatiunii. Au participat justitia, bancile, functionari din aparatul guvernamental, serviciile noastre, serviciile lor, ambasadele lor, mass media(prin lipsa de informare sau manipulare), companiile lor.

    Piata e ocupata deja de invingatori iar noi inca cautam coruptia cu lumanarea anticoruptiei.
    https://www.youtube.com/watch?v=D22xtv4yAkY

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tacticile si strategia sunt vechi si se aplica inclusiv la nivel mai mic.
      https://www.youtube.com/watch?v=vEBOoTUC-e4

      Ștergere
  2. Un film foarte bun si in care se recunosc lucruri, ,,pour le connaisseur''- TROTSKY
    https://www.dailymotion.com/video/x71mosm

    RăspundețiȘtergere
  3. Romanii plecau oricum, pentru ca asa au auzit ei ca este mai bine oriunde in alta parte!

    https://www.amosnews.ro/tarile-de-pe-glob-unde-locuiesc-milioane-de-romani-2015-12-30

    Uitati-va in lista tarilor unde au ajuns! Chiar este mai bine peste tot?! Tari ca Italia, Spania, Portugalia sau Grecia sint zero barat! Din Grecia au fugit foarte multi greci, dar romanii au ramas! O fi mai bine in Etiopia?! Nu se intorc din mindrie, ca sa nu se spuna c-au luat plasa si nu s-au descurcat. Pentru asta sint in stare sa indure orice, iar ziarele sint pline de relatari despre romani care o duc rau. La Amazon sint cei mai multi lucratori si s-a scris despre conditiile de lucru precare oferite de acea firma.

    https://m.stiridiaspora.ro/incredibil-tirea-falsa-care-face-mii-de-romani-sa-plece-din-ara_413271.html

    https://adevarul.ro/locale/timisoara/roman-alungat-anglia-groaza-vietii-londra-multi-romanii-traiesc-traume-e-rusine-spuna-1_57750dd65ab6550cb86e263a/index.html

    https://stirileprotv.ro/stiri/international/sclavi-romani-in-anglia-tinuti-in-mizerie-si-cu-bani-putini-seful-lor-tot-roman-condamnat.html

    http://www.foxnews.com/story/2010/01/23/romania-beats-russia-as-main-exporter-europe-prostitutes.html

    https://www.newsweek.com/amazon-drivers-warehouse-conditions-workers-complains-jeff-bezos-bernie-1118849

    "Suntem prigoniți în scopul depopulării!?"
    Au plecat pentru c-au vrut!

    Tortionarii sint aceeasi. Si ieri si astazi! Cine vrea vede, iar cine nu, nu.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu as zice ca cicloapa e Ana Pauker , Țurcanu n-a fost decat un tortionar diabolic care totusi n'a influentat un intreg popor...pacat ca la ora actuala putini inteleg ce face Tudorel Toader, f tare omu' asta!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Va citesc cu placere si interes textele, considerindu-ma in aceeasi tabara contestatara.
    Cu acesta insa nu pot fi de acord- si e grav. Ati facut aici o comparatie acut nelegitima si nefericita. V-o spune cineva care a inteles dosarul Pitesti si chiar dosarul Pitesti generalizat (vezi www.procesulcomunismului.com)
    Turcanu eliminat pentru ca s-au speriat/saturat/scirbit cei care l-au folosit? Nu, nu a fost de loc asa. E suficient sa studiati dosarul, pe care presupun ca nu il cunoasteti prea bine. Turcanu a fost scos din priza dupa ce si-a facut functia. In acest sens ar fi comparatia admisibila: Kovesi acum- scoate din joc o parte din Turcanii tranzitiei..
    Nu pot crede si ca nu stiti nici CINE sint victimele marionetei Kovesi, carora le plingeti pe umar, cine sint imbogatitii tranzitiei, dati acum la o parte de coplicii lor externi, carora le-au livrat tara, dupa ce au pradat-o?
    Comparati martirii de la Pitesti cu monstrii care au operat distrugerea Romaniei dupa 1989, imbogatindu-se fabulos in timpul tranzitiei criminale, prin acapararea avutiei nationale, smulsa prizonierilor lagarului comunist? De ce? Tocmai dv. nu puteti evita capcana alegerii raului mai mic, plingeti holera usor lovita de ciuma?
    Sigur ca mafia exterioara a folosit-o pe Kovesi (si intregul aparat de sub ea) ca sa puna la colt burghezia locala, formata prin jaf, care acum ii sta in cale. Sigur ca procurorii , judecatorii si ceilalti securisti pusi acum la treaba sint cei care au protejat jaful 20 de ani si ca ei nu sint minati de nici un strop de justitiarism si frinati de nici un scrupul. Sigur ca procedeaza selectiv, menajindu-i pe hotii care slujesc mafia externa.
    Asta insa nu inseamna, nici un pic, ca trebuie sa uitam despre ce fel de imbogatiti, maturati din drum daca supara, este vorba.Cu rare si nesemnificative exceptii, e vorba de niste canalii, care au secatuit tara si care au vindut-o strainilor ("terti de buna credinta") ca sa stearga urmele (ingreuneze confiscarile)
    Un om lucid stie ca securistii imbogatiti din gastile locale sint la fel de detestabili cu cei ce s-au pus in slujba vulturilor externi.
    Ori dv, sinteti un om lucid. Si atunci?
    Ioan Rosca.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred că sunteți infectat de propaganda DNA. Eu am dat câteva exemple despre oameni absolut nevinovați agățați cu brutalitate de DNA. Sunt infinit mai mulți.
      În ceea ce privește îmbogățiții de după Revoluție, mi-e teamă că nu vă uitați unde trebuie. Adevărații îmbogățiți sunt ăia incapabili care n-su fost în stare decât să preia întreprinderi și să le vândă la fier vechi, ăia care acum stau pe margine și încasează șpăgi pentru fiecare vânzare de țară. V-ați întrebat cum de-a făcut Koveși dosarul Microsoft fără Microsoft, cum de-a ascuns dosarul EADS și cum de-a acoperit cele mai scandaloase afaceri de corupție. Nu mă apuc să-i fac rechizitoriul că nu-mi ajunge spațiul.

      Ștergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)