duminică, 14 aprilie 2019

Torționarii bunului simț

Am privit cu perplexitate nesimțirea cu care plăvanul din capul statului a tratat și tratează problema torționarului Loazăr. Chiar și în prezența celor doi bătrâni care-au trecut prin infernul pușcăriilor comuniste și cărora Lazăr - cu exces de zel - le-a prelungit coșmarul, imbecilul Iohannis a ținut-o tot pe-a lui. De altfel, n-ar trebui să ne mire. Cum naiba să-l miște pe un individ total străin de țara asta suferințele unor oameni care, la un moment dat, au avut curajul și tăria să înfrunte tembelismele unui regim în care micile rotițe erau cele mai atroce instrumente ale sistemului.

Porcurorul Lazăr, acest cromoplatin al regimului comunist, era la început de carieră. Călca în picioare amărâții de la Aiud și făcea bișniță cu bricege mecanice. Pe bază de „briceag donat”, dacă erai deținut de drept comun, primeai reducerea pedepsei. Că totul stătea în pixul lui de proaspăt jupân de pușcărie. Așa se face că o mulțime de violatori, șmenari, hoți de buzunare s.a.m.d. au scăpat de pușcărie grație pixului „generos” al porcurorului de pușcărie, dar, în același timp, condamnații politici au rămas să înfunde carcerele.

Pentru aceste nemernicii, Loazăr ne spune că doar și-a făcut datoria. La fel ca el și-au făcut „doar” datoria și securiștii care te înhățau de pe stradă doar pentru că te lăsaseși provocat de vreun banc cu „tovarășu'” și judecătorul care-i condamna la moarte pe amărâții care de foame furau de la „ceapeu” și probabil și propagandistul - acel mâncător de căcat profesionist - care organiza infernale ședințe de informare politică în care trebuia să pupi în cur întreg aparatul de partid și de stat. 

Și dacă toată lumea și-a făcut datoria, de ce mama naibii a mai trebuit să-l mai judecăm pe Vișinescu? Și el tot datoria și-o făcuse, doar i-a babardit cât a putut pe „dujmanii regimului”. De ce-a trebuit să ne prefacem că-l căutăm pe Nikolski și, mai mult, de ce-a trebuit să ne prefacem că desființăm Securitatea?
Dacă, până la urmă, toată lumea și-a făcut datoria, la ce am mai făcut flexarea asta, de ce-am mai făcut Revoluția și de ce o mai ardem cu democrația? N-ar fi mai bine să revenim la modelul tătucului, să-l instaurăm pe boul suprem dictator, pe Loazărică „șăf pă viață” peste justiție și - ca să meargă treaba unsă - pe Pârvulescu șăf la propagandă? Gândiți-vă bine la asta. Dar nu prea mult deoarece acești torționari ai bunului simț sunt pe cale să o facă.

9 comentarii:

  1. Da, am privit cu perplexitate si mai mult scarba cum intaiul dulap al tarii " si a facut timp" sa primeasca doi oameni . Si nu l a interesat ce erau ei, cine.. i a intrebat cine i a pus sa faca asta. Privim asa ingretosati cum din ce in ce mai mult adevarul NU CONTEAZA. Ne prefacem ca negrul este alb si viceversa. Oamenii de bun simt au ajuns si ei un fel de rezistenti ai zilelor noastre. Sa rezistam zic!

    RăspundețiȘtergere
  2. https://www.youtube.com/watch?v=KgArDZ8WxPY - Lucifer pe Netflix
    Ce te mai miri.....deja ne pregatesc cu antihristul...deja sunt pe fata, nu se mai feresc.
    E lumea lor...sau asa cred ei!

    RăspundețiȘtergere
  3. Păi, comunismu' n-o muritu', numa' o țâr' s-o hodinitu'!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Agricultorul fericit14 aprilie 2019 la 13:46

    Pana la urma interesant episodul Lazar.
    Așa știm cum stam un pic înainte de a aniversa( sau comemora) Revoluția.
    Sa il omitem pe Plavan. GDS, liberalii, alți intelectuali. Coposu, Doina Cornea probabil se răsucesc in mormânt.
    Numai Tari eanu mai tine steagul.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce-a mai atroce si sadica crima impotriva natiunii romane nu au facut-o comunistii oameni buni,ei fiind ,culmea,una din partile bune ale sistemului,ci inspaimantatorul monstru bicefal securitatea interna- procuratura ,care au infometat o tara intreaga,planificat,premeditat,printr-un control exclusiv si absolut al desfacerii alimentare in toata Romanie. Fiecare aprozar,fiecare alimentara,fiecare restaurant ,autoservire sau depozit alimentar era controlat exclusiv de ei. Numai acestta specie ciudata,lipsita complet de orice emotie umana decidea cand,cum,cat si ce mananca romanii. Nu scapa de sub controlul lor nici ultimul pitar ambulant care vindea trei cartofi la o taraba.Daca cineva incalca cumva,fie si cu intentia acest monopol al securitatii,aparea instantaneu fratele sau geaman : procuratura....Frafia securitate-procuratura a reprezentat demonul lumii socialiste oameni buni si tot aceasta lighioana a infometat intreaga natiune si a fezandat-o cognitiv prin permiterea posturilor de radio subversive sistemului sa fie difuzate pe intreg teritoriul tarii aproape nebruiate....Si comunistii se temeau de acest monstru,multi din comunistii cei mai devotati cauzei si cei mai corecti cu tara lor cazandu-le victima. Insusi Ceausescu si familia sa au fost maziliti sau macelariti de acestia. Tot partidul comunist a fost infectat cu acesti virusi monstruosi.Atentie marita la "comunistii" de astazi(de la butoane,sau din statul paralel, care conteaza cu adevarat) : NU EXISTA NICI MACAR UNUL care sa aiba un trecut exclusiv politic socialist. Toti "comunistii" de astazi de la puterea reala a Romaniei,dar absolut toti sunt puii bicefalului mostru securitate-procuratura oameni buni !

    RăspundețiȘtergere
  6. Am uitat din pacate de tehnicile securiste , ne am scufundat in capitalism si ni s au sters din memorie. Ne am imbatat cu ideea ca asa ceva nu se va mai intampla dar uite ca vine un vopsit si la propriu si la figurat si ne arata ca de fapt nimic nu a disparut, totul s a rebranduit. Si ce rebranding au facut baietii!
    Ne uitam putin ..la modul simplu, fara prea multa cercetare...turnatori- denuntatori , autosesizari- autosesizari, fapte penale inventate- ohooo idem, drepturile omului- ce sunt astea.. nu exista la corupti, inainte erau numiti tradatori de tara acum sunt numiti corupti, torturi psihice si fizice in detentie vs torturi fizice si psihice ( putin mai spalate ce i drept astazi), sistem infiltrat de securisti vs sistem full de securisti. Ne intrebam care este diferenta? Singura diferenta este ca atunci erau pe fata, la vedere, erau intipariti in mentalul colectiv,stiai ca sunt si ca fac! Astazi sunt acoperiti , poleiti de democracy , inveliti intr un ambalaj ieftin de lupta anti coruptie si pentru pastrarea statului de drept.
    Ne uitam la Europa care a imbratisat sistemul pentru ca FUNCTIONEAZA, este bun! Le trebuie cozi de topor, functionari securisti pentru ca ei stiu foarte bine sa execute! Pe oricine, oricum la comanda!

    RăspundețiȘtergere
  7. Nicolicea a fost nesimtit sa faca jocuri politice folosind doi 2 detinuti.
    Johanis a fost intr-o expectativa penibila ca intotdeauna.
    Propaganda e penala cu scuza ca executau ordinele
    Dar Bot e tata lor, detinutii care vin la A3 colaborau cu securitatea inainte si erau tortionari :))
    https://www.youtube.com/watch?v=bmZk7N9aguc

    Partea proasta e ca is multi prosti care jubileaza la aberatiile debitate.

    RăspundețiȘtergere
  8. Plavanu Securistu, trebuie sa plece, dar nu la Sibiu ci la Jilava ori la Aiud ( poate il elibereaza conditionat taica lazar ).Oricum, este un schizofrenic, iar sasii totdeauna au urat romanii si au fost alturi de unguri impotriva valahilor, in toata istoria noastra ,
    de cand au fost colonizati!

    RăspundețiȘtergere
  9. Din păcate simt că mi-a ramas doar indignarea la nesimțirea crasă afișată de întâiul dulap al țării & gașca de ordinari; am impresia că frizează absolutul.

    Citeam acu un an și ceva o știre despre un ultim supraviețuitor al unei batalii din al Doilea Război Mondial, dintr-o localitate pe care prea puțini stiu sa o pună pe hartă; știrea era ceva de genul: "A murit ultimul supraviețuitor al Bătăliei de la Oarba de Mureș. Avea 103 ani și o pensie de 252 de lei. Aureliu Surulescu: Moșu Șomlea a plecat lăsând România pustiită de eroi, pustiită de oameni. A fost îngropat FĂRĂ onoruri militare"....
    Deși au distrus o țară pentru care alții au murit nici acu 80 de ani, mă consolează doar gândul că își vor primi după fapte adevarata răsplată;

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)