marți, 25 ianuarie 2022

Mama tuturor bulelor


Un bug în OpenSea a dat posibilitatea cumpărării la prețuri subcotate a unor NTF-uri populare, fapt care a condus la pierderi de milioane de dolari. Dacă vă aflați în larga categorie a celor care n-au înțeles din fraza anterioară decât ceea ce se află după ultima virgulă, aveți o mare probabilitate să vă aflați în clubul din ce în ce mai rarefiat al oamenilor sănătoși la cap. 

Aveți habar care-i treaba cu ERC-721? Dar cu Shinji-Inu? Polkadot vă spune ceva? Dar Dogecoin? Ce-aveți, oameni buni, voi pe ce lume trăiți? Nu aveți cel puțin un wallet? Nu dețineți un NFT? Nu jucați și voi Macao pe crypto? Rudimentarilor, medievalilor care sunteți!

Iată că am reușit să încropesc două paragrafe din care oamenii nevirusați să nu înțeleagă nimic. Stați liniștiți, e material să scrii o enciclopedie mai mare decât vestita Britannica, din care „neinstruiții” să nu înțeleagă nimic. Dar faza mișto e alta: chiar și ăia care se laudă că-s instruiți, într-o proporție de peste 95% habar n-au despre ce e vorba, cu toate că mestecă non stop acronime precum ETM, REV, MF1 etc. Totuși, care-i treaba? Păi hai s-o luăm de la capăt ca să înțelegem!

NFT e acronimul de la Non-fungible Token sau, tradus, jeton nefungibil. Știu că tot n-ați înțeles ce e, dar în realitate e simplu: un NFT e o serie unică de date aflată într-un registru electronic. Un NFT are asociată o „operă de arătă” electronică. Spre exemplu, imaginea articolului de față are douăsprezece așa-numite „opere de artă” din seria „Bored Apes Yacht Club”(prescurtat BAYC). Spre deosebire de fișierele care le sunt asociate(imagini, filme, înregistrări audio etc.), NFT-ul nu poate fi copiat. Deci ce e NFT-ul? În principal o convenție conform căreia, de exemplu, maimuța cu dinții rânjiți are asociat NFT-ul 0xbA80978767656509998w. Sirul de numere e adresa și doar cel care are cealaltă pereche(cheia privată) poate dovedi că este proprietarul NFT-ului. 

Mă rog, nu știu dacă ați înțeles sau nu, dar cert este că o imagine cu o maimuță dintre cele din imagine a ajuns să coste câțiva zeci de mii de dolari. Ce poți face cu ea? Nimic, doar stima pe care o ai când te gândești că ești singurul deținător al ei. În plus, cică dacă o cumperi devii membru al unui club în care ți se dă voie să scrii ce vrei pe peretele unui WC virtual. Tare nu? 

Ceea ce vreau să vă spun este că, în perioada nebuniei bulbilor, prețul unui bulb de lalea ajunsese la 12 000$(conform unor calcule care-au actualizat prețul de atunci în banii de azi). Bulbul ăla, cel puțin îl băgai în pământ și scotea o floare frumoasă din el. Din NFT-urile prezentului nu poți băga în pământ decât propriul tău buget. 

Dincolo de retorica sterilă, tot ce înseamnă piața crypto e pur și simplu o iluzie. Nu, respectivele paradigme nu prea au niciun „fenomen economic în spate”. Nu, nu reprezintă niciun refugiu și nicio salvare de inflație! Nu, nu au nicio garanție, ci doar imaginația unor fraieri care au impresia că piața va crește la infinit. Există totuși o utilitate palpabilă a fenomenului crypto. Este o excelentă unitate de măsură a nebuniei. Credeți-mă, bulbii la prețul lor maxim reprezintă un simbol de stabilitate mentală pe lângă ceea ce văd în jurul așa-ziselor piețe crypto. Ceea ce însă se constată cu ochiul liber este că, exact ca peste tot în economia reală, și pe piața crypto sunt două categorii de investitori: o masă imensă de proști care bagă banii în monede și o mică elită de oameni inteligenți care scot bani reali din prostia celor mulți.

Însă, fenomenul crypto nu e un indicator doar pentru cei din piețele respective, ci pentru întreaga comunitate umană. Nebunia la care a condus actualul mod de organizare a lumii pare fără limite. Totul, dar absolut totul e supraevaluat. Dacă vreți o unitate de măsură, vă voi spune că la ora actuală prețurile tuturor bunurilor sunt infinit mai umflate decât erau ele în perioada de dinainte de căderea Romei. Pentru un metru pătrat de pământ pe dealul Capitoliului dădeai un ochi din cap, iar apoi, timp de două mii de ani, ceea ce înainte era o avere să nu mai reprezinte decât un loc bun eventual pentru păscutul oilor și caprelor. Fiți conștienți că acum e mai tragic!

Din câte observ, FED-ul își flexează mușchii încercând să „aplatizeze” amplitudinea viitoarei căderi. Va reuși asta? Nu știu. Ceea ce știu este că oo mega-bancă se află aproape de colaps și acel colaps încearcă FED-ul să-l controleze pe moment. Care e banca, vă voi spune într-un articol viitor întrucât încă strâng material!

65 de comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Banca este JPMorgan Chase & Co.

      Ștergere
    2. Cand vrei sa tragi in jos ceva, iti e mult mai usor sa tragi in jos ce-i a atau nu ce- a altuia, si eu ma gandeam la Deutsche, iar o banca elvetiana n-o sa cada decat daca se vrea distrugerea credibilitatii Elvetiei, care nu mai e ce era dar catusi de putin acolosa....:)

      Ștergere
    3. Elvetienii n-o sa lase sa caza o banca de-a lor cu bang,bum, trosc, kabum.
      Deci nu o sa fie o elvetiana.

      Ștergere
    4. Bancile au profitat de credibilitatea Elvetiei si nu invers. In momentul de fata bancile astea mamut sunt un risc pentru o tara mica.

      In ce priveste credit suisse, are probleme ca si multe alte banci. Nu cred sa dea faliment. Mai degraba va fi inghitita de alta banca mamut.

      Ștergere
    5. elvetienii n-au facut nici ceasul cu cuc, ca sa citez dintr-un film celebru, si nici o banca elevetiana holding nu mai este elvetiana, cu exceptia a catorva mici banci de familie, dar facand parte din clubul elvetian se vor sprijini una pe alta, daca nu e ceva sistemic declansat , atunci scapa cine mai poate.

      Ștergere
    6. Mai mult ca sigur dacii au inventat ceasul cu cuc. Poate chiar Daniel Roxin?
      Din inventiile dacilor: masina de tăiat frunze la câini,,mașina de vânturat vantul pentru a face din vânt făină, stiloul care iti scrie singur temele, ca sa nu-ti mai obosești muschii creierasului sa gândească. Si multe altele...

      Ștergere
  2. Până la urmă, cryptomonedele sunt o altă modalitate de a spăla bani negri. Odată cu apariția internetului cuantic vor dispărea toate și toate bursele vor cădea. Diavolul nu doarme. Vrea să ne cadorisească pe toți cu câte un telefon cuantic. Vom vedea ce va cere la schimb. Când a mai dat el ceva gratis?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu asta sunt cryptomonedele, spalarea de bani e propaganda.

      Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Supraevaluat in raport cu ce? Tot timpul trebui sa ai o referinta. Care in cazul de fata ar fi automat subevaluata. Cum referinta implicita este USD, rezulta din ce zici tu ca USD este subevaluat. Am traiat sa o aud si pe asta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai vazut cat de mult a cazut dolarul. Oricat de jos ar fi, apleaca-te si ridica-L.
      Dolarul o sa se deprecieze ,major, doar cand Amerika va fi in razboi cu o mare putere, cum ar fi China sau cu factori aproape de puternici cum ar fi cei care conduc o parte mare din glob, si care ar vrea sa lichideze pravalia.pana atunci pare ok. Ma cam ingrijoreaza disruptiile de marfuri de pe piata americana , si ca pe vreme lui ceausescu cand banii platiti la populatie erau funny money, fara nimic raportat la lumea reala, s-a intmplat un lucru simplu. A disparut marfa. Sa fie si la americani acelasi lucru? Sunt unii care lichideaza , trecand pe alte valori?

      Ștergere
    2. Depinde de ce spate ai. De la o anumita varsta nu mai renteaza sa te apleci.

      Ștergere
  5. Intrebare intrebatoare: de ce ar vrea FED ul sa aplatizeze aceasta cadere? Credeam ca scopul lor este ca, la un moment dat, sa prabuseasca totul pt a face marea lor resetare?! Nu a sosit inca momentul?!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta or sa si faca, one for the money two for the show.

      Ștergere
    2. Tu intrebi de ce sa pui parasuta la o bomba. Simplu.

      Ștergere
  6. Pt că tot s-a amintit de oi (în articol), dacă mă tot freacă la cap ăștia cu vaccinarea, certificatul de vaccinare, facturile exorbitante la energie, gaze, motorină, etc, oare or să mă lase să mă retrag din societate și sa ma ocup cu creșterea câtorva animale (nu pentru afaceri, pentru subzistență)? Sunt sigur că nu voi muri de foame, haine uzate am - câțiva saci - pentru încălțăminte și medicamente fac troc cu produse alimentare...
    😊

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca ar fost ceva de capul tau nu ai fi pus intrebari pe un blog de conspiratii. Pari un somer caruia nu ii place munca, nimic mai mult. Daca erai un om harnic si muncitor aveai o mie de oi acum si faceeai cate trocuri voiai. Insa tu esti cam lenes din fire, recunoaste. Iti place sa o arzi pe internet, nu sa muncesti. :))

      Ștergere
    2. Toti marii profeti au fost pastori:)

      Ștergere
    3. Nu confunda munca cu prostitutia. Replica de film ,, I'm a hooker to,, se aplica multora dintre cei care muncesc in corporatii si nu mai zic, la stat, pe functii cumparate.
      Joburile mentinute artificial vor ajunge la sfarsit intr-o buna zi, si dupa cum vedeti in pandemie se lichideaza deja.
      MAi bine pastor de un miliard de ori.

      Ștergere
  7. 😄 @Anonim 15:05
    Dacă ar fi fost ceva în capul tău, ai fi înțeles mesajul scris printre rânduri, dar pt că nu-i nik, ai ales atacul la persoană.
    Nu ai merita activarea nici măcar a unei sinapse, dar sunt milos de fel, așa că îți spun tot eu: noi ăștia, pt care poveștirile din domeniul banilor crypto și fiat sunt tot la fel de pline de înțelesuri precum păsăreasca, putem foarte simplu să rezistăm stresului impus prin pandemie și, imediat, prin inteligența artificială, pentru că am plecat de la țară, de la coada vacii. Numai să ne lăsați în legea noastră, voi urbanii amatori de hitech și carne artificială.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Au trecut deja doi ani de cand urlati ca niste capre raioase ca faceti si dregeti, cresteti animale, faceti trocuri :)) tot in fotoliu stati si spargeti semninte pe net

      Esti un lache care comenteaza pe bloguri de conspiratii, nu crescator de animale.

      Ștergere
    2. Și tu ce ești? Tot așa...

      Ștergere
    3. Anonimule tu est mai rau, ca esti impotriva, esti dandoaselea.

      Ștergere
    4. Laurentiu asteapta sa fie Chemat la muncă...Nu raspunde la orice chemare măruntă.
      Toti romanii se cred
      " cineva" in ultimul timp. Si asteapta sa fie Chemati in cer. Răpiți, chiar. După moda ET si daci nobili si atoatestiutori, mari civilizatori, ortodocsi tinuti sub unbrelă de însăși Maica Domnului,secte de tot felul care se bat pe adepți cu BOR, a venit moda salturilor cuantice. Fructele din pomii romanesti raman de atatea ori neculese...Cred ca zilierii din agricultura nu au invatat despre salturile cuantice,altfel nu-mi explic de ce se mai folosesc rudimentarele scări.
      De aici vine si trufia de a emite cuvinte. Din preaplinul mintii doldora de cuvinte ce trebuie neaparat emise,ciripite,behaite, deversate. Ca sa nu explodeze creierasul. Si copiii stiu ca in tăcere vin ideile. Nicidecum in pălăvrăgeală.
      Laurentiu, nu ai si tu o mamă sau o sotie care sa te cheme acasă de pe internetul Vale a uitării?

      Uite un exemplu de entuziasm:

      https://youtube.com/shorts/5hY5IoJ4Y58?feature=share

      Ștergere
  8. https://solidnews.ro/politica/2022/01/25/nici-eu-n-as-fi-invitat-la-discutii-presedintele-unei-tari-esuate

    Iohannis a acceptat umil și tâmp ca soarta Moldovei să se discute strict între Rusia, Germania și SUA, fără participarea “fraierilor”, recte a “sponsorilor” români ai neajunsurilor curente ale fraților moldoveni

    RăspundețiȘtergere
  9. Pai e bine ca Iohanis lucreaza norma intreaga pentru Germania, si partial pentru USA.

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu v-ati saturat sa va puna securistii astia imputiti aceeasi placa cu strainii??

    Aceeasi placa pe care v-a pus-o si Iliescu. Nu ne vindem tara, huaaa strainii!! Nici cu estul nici cu vestul!! Ce va minte dd este exact ce va mintea si Iliescu.

    30 de ani mai tarziu, fiindca nu poate sa investeasca nimeni aici, ne ocolesc toate marile companii. In afara de coruptie si caini maidanezi nu gasesti nimic, canci ifrastructura, canci autostrada, canci cale ferata si tot asa :)) Ati ramas la fel de cretini :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu spui nimic nou ca romanii sunt cretini, partea proasta este ca nici nu se trateaza.
      Coruptie cacalau, arata-mi unu care ar refuza.
      Maidanezi nu prea mai gasesti, au inceput sa se gaseasca sobolanii.
      Nici nu stiti, pardon, nu va imaginati, ce va asteapta si ce vi se pregateste.
      Este nu un sandvis ci un mare munte de cacat din care va trebui sa mancati cu pofta si sa multumiti la final pentru servire.

      Ștergere
    2. Voi, alogenilor, chiar nu mai aveți alte bloguri de bântuit? S-a terminat internet-ul? Oricum cuvintele voastre sunt vanare de vânt. Rămâneți la metodele de exterminare cu vxnurile, nu mai pierdeți vremea pe aici...

      Ștergere
    3. crescatorul de oi. din canapea :)) du-te ba trantorule de aici :))

      Ștergere
    4. Nu e crescător de oi. E măgar.

      https://youtube.com/shorts/5hY5IoJ4Y58?feature=share


      Laurentiu se crede mare protector al Romaniei de alogenii care ii spurca ADN-ul de fecioară neprihănită.
      La cât fura românii de cand se stiu ei pe aceste meleaguri, nu-i deranjează strainii decat ca fura mai organizat. Sunt invidiosi.
      Nu este vb despre patriotism la Laurentiu. Textul cu alogenii este deja prea fumat si nu mai pune nimeni botul. Fiecare avem vecini romani ce fura de peste tot la fel ca tiganii. Evrei nu am in vecinatate ca sa le studiez comportamentul.
      Nu ne mai amagim ca romanii sunt usa de biserică si alogenii sunt toti de rahat. Decat un lenes ca Laurentiu vataf, mai bine un alogen harnic si cinstit. Numai ca mustele trag la rahat si când rahatul romanesc s-a imputit prea tare, nu avem cum, spiritual vorbind, sa atragem spre noi ca popor decat o muscă Iohannis care se da cu skiurile in timp ce tara arde iar romanii se piaptana pe net

      Ștergere
  11. cryptojacking - singura modalitate ieftina de a face bani cati ai vreme si timp din crypto
    Ce se poate fura?
    Pai se pot fura doar serverele din China, ca nu reclama nimeni.
    Toti copii si tinerii care fac bani o fac pe servere din China
    Mai sunt cativa smecheri care se avanta pe serverele din Ro sau EU sau US, si sunt cateva cazui in care un coleg roman a intrat la puscarie ca a intrat pe server european
    1.Se scaneaza serverele cu scaner de retele.
    2.Se ghiceste parola, se intra pe server si se pune minerul.
    3.Cand te gaseste proprietarul de server te da afara si inchide porturile.
    Daca faci exact asta in Ro te cauta politia.
    A fost unul care a facut miner chiar pe serverul Bitdefender si au zis ca l-au prins in vara lui 2021. Bitdefender a scris ceva articole atunci, nu mai gasesc si explica cum au procedat, dupa care si-au dat seama ca au dat reteta de facut bani si au sters. Deci daca citeai articolul intelegeai perfect cum sa faci exact cryptojack. Se lauda prin comunitate ca a stat si 1 an pe la ei. Cei de la Bitdefender au incropit un articol smecher ca ei i-au prins pe hackeri
    https://attacksimulator.ro/blog/o-banda-de-cryptojacking-urmarita-in-romania/
    dar de fapt au fost ei fraieriti dar nu recunosc si nu o sa recunoasca veci ca le scade prestigiul. Acum nu tin mortis sa le zic celor de la Bitdefenderi ce slabi sunt, dar ei stiu mai bine. Plus ca altii au facut bani pe serverele lor nu le pica bine la afacere ca poate sa ii ingroape de tot. De aceea au si sunat la politie.
    https://news.softpedia.com/news/romanian-linux-cryptojacking-cybercriminals-spotted-533536.shtml
    Dar altfel nu faci bani cu crypto. Imagineaza-ti ca China are niste servere gigant pe care cand minezi te imbogatesti de un salar intr-o noapte.
    Cei care se risca pe servere US+UE sunt bazati pe sctiinta, ei merg la provocare, nicidecum sa faca bani, dar nu pot fi acuzati de faptul ca sunt mai buni decat compania respectiva si de fapt ii acuza tot de furt.

    RăspundețiȘtergere
  12. Eu in locul rusilor as duce in jurul coastelor mericanesti cateva sute de nave, zeci d e submarine, multe sute de avioane sa se plimbe asa pe acolo, confiate desigur

    RăspundețiȘtergere
  13. Se scufunda vechiturile alea pana ajung pe coastele americane. Rusii nici Ucraina nu pot sa infrunte, dar America :)) Tampiti mai sunteti, aia nu au ce manca in Rusia si voi visati la razboi cu America. Cu ajutor de la americani, il bate actorul zelensky la cur pe putin. Somerilor, lasati dracu' strategiile de razbel, voi nu sunteti in stare sa averi o strategie pentru viata voastra amarata, dar faceti strategii de razbel :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. iulia , pai sa le luam pe rand :
      _ Inapoia mea ala rau ,ca l-ai pomenit
      _Tehnologiile militare ruse si americane provin de la savantii nemti umflati de ambii la sfarsitul celui de al doilea r.mondial ( crezi ca au luat americanii mai multi? eu nu cred)
      _ Americanii din spatiu din ultimii amari de ani au fost dusi....tam tam .... cu nave rusesti,vechituri intr-adevarius nu ca mericancili betoane de picara toate :(
      _ Viteza de fuga- vezi cel mai rusinos bir cu fugitii din toate timpurile ( batura pe otomanu barbos de fugea pan mlastini)- a fost uriasa ca si nr. de homosexuali din armata America si restul soldatilor Nato lgsb - o bruxelo ieuropeni
      _kraiienii nu maraie in Moldova
      micuta tarisoara care ii tine in sah de zeci de ani
      _Somer nu sant chiar daca lucrez 10-15 zile pe luna pe banii tai din 2 luni
      _ Cat despre razbel daca tu ai putea fi fro maioreasa colo-n dealu virtuos atunci eu as fi
      dupa cunostiintele voastre nici mai mult nici mai putin decat Ares, daca as vrea sa fiu !
      ( Tot zicea batranu vost ca 1000 de ani de m-ati cerceta tot n-ati intelege cu cine vaconfruntati, va jucati, o incercati)

      Ștergere
    2. Daca savantii nemti ar trai azi ar avea cel putin 101 ani :)

      Ștergere
    3. Logica Userista pura, aici vaz !
      Adecatelea, maestrii aia de stapaneau palma vibratoare daca nu mai sant n-au avut si ei studenti, nepoti ? Astea se transmit, e logic, normal si adevarat.
      Dar stai linistit, ca felul asta de a latra problema, ai cerceta forma, culoarea nicidecum continutul este parte a celor care vor disparea pe pustii, de unde au venit.

      Ștergere
  14. lasati nft-urile si bicoinii, uite astea sunt informatiile de care aveti voi nevoie :))


    https://www.anofm.ro/upload2/ANOFM/18754/Prognoza_cursuri_-_ianuarie_2022.pdf

    RăspundețiȘtergere
  15. 1.000.000.000.000.000.000 asa arata cvintilionul?

    RăspundețiȘtergere
  16. Profetiile sunt periculoase. Gh Piperea profetea inainte de criza covid ca Deutsche Bank va da faliment si Elisabeth Warren va fi urmatorul presedinte al SUA. Nimic nu s a adeverit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Piperea nu e nici diagnostician
      nici metafizician, nici dialectician nici logistician sau balistician
      e doar un bun neînceput politician...
      rezervist, stă pe bancă
      și din glezne joacă fleancă
      Dacă o și tălmăcea,
      profețel se făcea.

      Ștergere
  17. In privinta NFT si a eciptomonedelor sunt de acord cu tine. La fel si cu faptul ca bursele sunt supraevaluate. Va urma o corectie pentru piata in ansamblu, mai mare pentru unele companii 10-20%, mai mare pentru altele 50-90%. Daca o banca va da faliment, va fi din cauza unei probleme de tipul Archeos, nu cred ca poti tu sa prevezi asa ceva.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. „archeos” - foarte vechi, cel mai vechi;{greacă}

      Ștergere
  18. Acum, sperand sa gresesc va spun informatia pe care o am de la conducerea ucrainiana,direct !
    Razboiul Ruso-Ucrainian ( cel putzin) este IMINENT !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Razboi spui cand sant 2 parti similare, ti se pare ca exista ceva la nivel de valoare comparabila?
      Normal ca incepe cat de curand, bine mah'.
      Rusii vor incerca sa schimbe conducerea, ca prostimea tot borst o sa manance.
      Intrebarea e cand sii ora exacta?

      Ștergere
    2. Ar insemna ca sant Putin daca as sti :)
      Atat stiu, este iminenta.
      Ce ma sperie un chicut sa nu fie mai multe atacuri simultane
      Rusia Serbia Ungaria (pt. inceput, dupa si Bulgaria pe noi, apoi China pe aia si Iranutu pe prietenul lor.
      Daca as fi Romania m-as retrage prima din Nato pe considerente morale _ Mai exact as opri America sa intervina-sau as iesi, apoi imediat si din Ue ca sa o iau inaintea Germaniei care comploteaza de multi ani sa o faca si care e posibil saastelte la cotitura- America-
      O mica subliniere vreau sa fac:
      2 familii se dusmanesc ; unadintre ele inconjoara strangand usor, clestisor, castelul celorlalti
      CINE E AGRESOR ? fam. al carei castel este inconjurat sau cea care-l inconjoara :( ?
      Si cand te gandesti ca Rusii sant crestini-ortodocsi, la fel ca noi...
      Si apoi, ti-au atacat rusii vreodata Romania primii ? aici nu prea stiu dar parca nu; cat despre americani, stii, Ploiestiul nu-mi suna bine.
      Dupa aiauniune militara cu cine?
      _Italia, care ne a distrus.
      _Turcia care si antrenau soldatii pe noi si ascutimea sabiilor pe gaturile marilor nostri Romani ?
      Ungaria,Austria care ne au terorizat zeci poate sute de ani ?
      Gr
      Fanarilor care singurei tari ce nu i iau dat teritoriu national pt.manastire pe Athos este Romania.
      Toti astia au apucat sa plateasca consistent pana i-am iertat, ca sa pot opri virusul ce venise sa ne extermine !
      Rusii ne au tras lovitura de stat si la fix 2 ani si o zi au primit Ordin sa-si destrame Uniunea Sovietica !
      Acum, daca a trebuit sa-i iert pe toti, normal ca le vine sa refaca aceasta uniune, e dreptul lor.
      Separat, Putin are dezlegare la carne( de tun) chiar de romanas, la ce prinde pe acolo in Uniunea Sovietica, dar daca se infiltreaza pe aici, direct sau prin interpusi o sa simta pe pielea lor de ce ne au lins in cur americanii sa ne traga langa ei.

      Ștergere
    3. Rusii au masat trupe la granita ca aveau informatii ca U vor sa ia cele 2 republici, si ei are alte ganduri.
      Isterie anglosax ca ataca rusii...
      Rusii nu ataca ...decat daca sunt atacate rau cele 2 rep. Dupa ce le inglobeaza in CIS vor fi nevoiti U sa atace.
      Intre timp se gandesc la scheme mai eftine si mai simple.
      Dar daca ataca ucrainenii si stii ora ezacta, da-o in vileag, zi-io si lui ,,prostanacul,, ca oricum n-are ce face cu informatia, dar se faleste si el.

      Ștergere
    4. Nu ne intelegem, crainii sant pisati, ce sa atace?!
      p.s.
      nu mai face dezacorduri la misto, sa pari ce nu esti, ca ma simpt pacalit si sa-ti arat ca nu pot fi iti spun etajul la care esti, si taria(tariili) :)
      Radem noi, da nu e rasul nostru

      Ștergere
    5. Heehehe ,,asa vorbeste romanii cand e obositi,, . da savoare limbii.
      U sunt pisati la varf, care au informatii, ca restu au conserve.
      Nu conteaza ce vor ei, nu exista ei, conteaza ce se planifica.

      Ștergere
    6. @2.37 omisesem sa-ti raspund...
      Asa e, ai ,, cules'' bine mirosi a ostire, nu a ,sobolan''
      Oricand, cu placere, ca la tenis.

      Ștergere
  19. Ceausescu a fost patriot, nimic de zis aici.
    Epoca de aur a fost odata si sunt foarte multi nostalgici desi nu recunosc.Exista un program pan-generational.
    Falsificand istoria, generatiile se alieneaza.
    In cateva generatii omenirea s-ar putea intoarce la singularitatea de dinainte de turnul lui Bavel.
    Cum se spunea atunci ,,Tot inainte ..., ca inainte era mai bine!

    RăspundețiȘtergere
  20. Mi am adus aminte ce bataie le-am dat la 3 buc. ucrainieni intr-un bar din Praga -clinici toti trei, Dumnezeu iarta-ma ca n a fost bine A avut unul tupeul sa se scoale de fata cu noi de la masa la care stateam impreuna, cunostiinte fiind, sa se duca la toilet dupa prietena fratelui meu cu care eram,aproape s o violeze ( ea fiind cehoaica)
    Rusii pe de alta parte, umblau cate 50, inarmati, cu fosti combatanti intre ei, disparea politia cand treceau ..Ei, In destule posibile situatii nu ne-au deranjat niciodata si eu eram obraznic tare, credeti-ma pe cuvant !
    Morala- cu rusii traiesti, ucrainienii musca din noi ne discrediteaza ne ar lua si apa din pahare cu toate ca f. multi stiu romaneste !
    Si eu,roman fiind sa i apar pe astia ?! Poate sa mi se faca prea mila de ei !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-am avut de-a face decat cu U de la noi.
      Sf.Ghe. din delta este o loc de U.
      Oameni muncitori, simplii, credinciosi.
      Astia nu erau lipoveni, lipovenii sunt rusi.
      N-am cunoscut, cred ca sunt de treaba , si Ivan Patzaichin era lipovean adica rus.
      Oameni si oameni

      Ștergere
    2. asa e, exact invers ca ungurii, adica astia de la noi sant zdrente, nu toti dar majoritatea, aia de dincolo sant exact ca premierul lor - drepti, cu sange-n ei.
      cu dl. Patzaichin am vorbit odata, frumos elegant corect-dupa parerea mea de departe cel mai puternic roman din istoria moderna, Stanca a fost, Dumnezeu sa-l ierte !- Am mai cunoscut vreo doi, tot asa forta si blajini... Forta si pe bautura, nu gluma:)
      Acum imi bate prima oara gandul, posibil aia sa fi fost serviciu ceva, oricum am ramas cu mare greata dupa ei si crede-ma am cunoscut albanezi, rai tare unuii chiar m-au semi talharit, am fost ,, umflat'' prin vreo doua trei unitati militare austro si ungare, intr-una am si fost schingiuit otara da nu mi au facut scarba ca crainienii aia.
      Ca veni vorba stii care natie de barbati e cea mai periculoasa si care femei erau cele mai frumoase pana acum 10-15 ani ?
      Sarbii
      Romancele
      Si sa nu uit, dupa mama sant un pic magyar, dupa tata te las sa ghicesti :)

      Ștergere
    3. Gute nacht und traum schon!

      Ștergere
    4. Je soha( huna ) traum, aber xiexie anyway

      Ștergere
    5. Despre sarbi se spune ca daca te omoara se pisa pe mormantul tau , iar despre rusi se spune ca daca te omoara plang pe mormantul tau.
      Eu personal nu stiu pentru ca cunosc cele 2 natii infim de putin.

      Ștergere
  21. Si cu prostanacul iar nu-mi place pt. ca Mie imi place sa-mi mai spun Prostul Satului :)

    RăspundețiȘtergere
  22. Mie ,,situatia'' imi pare simpla:
    Rusia vrea Uniunea Sovietica iar americanii, aici ma abtin sa-i contest sau aprob, nu vor sa-i lase pt. ca ar fi mult mai greu de arbitrat.
    Repet, nu pot sa-i blamez pe americani in chestia asta, au dreptatea lor...Plus, din pacate sant aliatii nostri Plus Putin nu ne a ajutat cum credcaarfi putut sa o faca, daca vroia...A zus doar din gura,cand era Basescu ca daca Romania vrea, Toate gazele spre Europa le exporta prin Romania,sub contractoare la juma de pret; si a mai zis ca Romania va fi sprijinita si de ei saseuneasca cu Moldova cu conditia ca 51% din populatia moldava sa fie de acord...
    Reiau, asteale-au zis din gura , DAR ce iese pe gura conteaza, inima nu se vede...
    Pe de alta parte si au cerut brutanico-mericana scuze vreodata pt. pt. Ploiesti ? Eu n-am auzit.
    Dar la noi ca au zis Aur ca nu materie Obligatorie in scoli( nu cum mintira ei ca ar fi zis nu materie uitand de Obligatorie)
    ce se mai inflamara toti, pe o semi minciuna crasa. E adevarat ca e mare dif. intre situatii dar daca tu vrei pepenele tau, da- mi si mie pruna mea, adica cere in pl. mea scuze pop.roman, din care
    ce sa vezi, fac si Eu fac parte, chestie f.f.f. importanta, zic si eu asa. Sau poate 'tacasera romanii vreo perlarbore ceva, In fine, sa trecem peste.

    RăspundețiȘtergere
  23. Dacă ești nou în cripto, atunci Quantum Dollars este cel mai sigur (și potențial cel mai valoros) pariu al tău.

    Quantum Dollar își măsoară valoarea în raport cu activele tangibile precum aurul, argintul și petrolul - făcându-l o investiție fenomenală. Și este încă devreme.

    Așa că intrarea acum ar putea aduce profituri inimaginabile!

    Dacă sunteți în căutarea unei investiții care să combine stabilitatea aurului și rentabilitatea uimitoare a cripto, atunci Quantum Dollar este investiția pentru dvs.

    CUMPĂRAȚI DOLLARI QUANTUM Link-uri:
    �� Cumpărați QUANTUMD pe Scopuly
    �� Cumpărați QUANTUMD pe Lobstr

    Urmărește @QuantumDollar pentru mai multe știri

    ▪️ Website = QuantumDollar ▪️Telegram = @QuantumDollar

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)