vineri, 23 septembrie 2022

Cum funcţionează revoluţia colorată?


Ne vom opri azi asupra tehnicii „revoluţiei colorate” deoarece e o modalitate extrem de simplă, aproape banală, de distrugere a unei ţări. Culmea, se dezvoltă ca efect al neatenţiei autorităţilor care, de cele mai multe ori, tratează ceea ce se întâmplă cu zâmbete. Asta deoarece tacticile iniţiale sunt atât de prosteşti încât ai impresia că duşmanul este extrem de slab şi-ţi vezi de treburile tale. Aşa devii superficial, nu te mai uiţi unde trebuie, iar când te trezeşti e prea târziu. La fel s-a întâmpat peste tot!

Iniţial se înfiinţează un număr imens de ONG-uri cu scopuri extrem de diverse: de la protecţia copilului la digitalizarea societăţii. Aşa te trezeşti cu  organizaţii pentru drepturile minorităţilor sexuale, pentru drepturile animalelor, anticorupţie, ecologie, monitorizarea justiţiei s.a.m.d. Ele, de cele mai multe ori, au 1-2 membri care, culmea, mai şi activează în mai multe ONG-uri în acelaşi timp. Este deci, o mică mână de oameni care îşi croiesc nişte instrumente pentru agitaţie. Sunt însă nişte instrumente atât de ineficiente încât eşti tentat să le treci cu vederea. Doar că acestea se constituie în fundaţia revoluţiei colorate.

Treptat, încep să apară o mulţime de ziare şi reviste „sensibile” la doleanţele acestor ONG-uri. Nu ONG-urile sunt acţionarii instituţiilor respective. Noua media e „independentă”, dar e sensibilă la „problemele” acestor ONG-uri, cărora le oferă o platformă prin care se produce conţinut, iar personalul ONG-istic devine astfel „baza de expertiză” a „noii prese”. Iată cum, de la o mână de smintiţi, ONG-iştii devin experţii noilor instituţii media.

Exploziv, „noua presă” creşte în complexitate datorită surselor de finanţare: începe să deţină posturi de radio şi TV „independente”, se dezvoltă la nivel naţional. De unde au bani? Aici e şmecheria: ele nu sunt finanţate direct de la „sursa de lumină”, ci primesc tot felul de contracte „de pe piaţa liberă”. Toate firmele multinaţionale care vând în ţara ţintă încep să facă tot soiul de campanii publicitare la instituţiile respecive de presă, chiar dacă acele campanii nu sunt justificate din punct de vedere al eficienţei economice. Astfel se pompează continuu şi insistent publicitate pe canalele nou create, ajungându-se la o prosperitate a acestor instituţii, diametral opusă atmosferei cenuşii a presei tradiţionale. Iată cum, brusc, apar „farurile succesului” care nu ţine de vreo performanţă deosebită ci strict de  finanţarea generoasă. 

Pasul doi al revoluţiei colorate constă în acapararea pieţei. Cu o asemenea finanţare, noua presă începe să cumpere organe de informare în masă pe care le „modernizează”. De fapt modernizarea constă în conectarea la „sursa unică de ştiri” - de cele mai multe ori o agenţie de presă controlată de „noua media” - şi în eliminarea „incomozilor”. Astfel, organul de presă acaparat arată „mai lucios”, dar cu o relevanţă a informaţiilor din ce în ce mai mică. Se merge pe instinctualizarea cititorilor, ascultătorilor, telespectatorilor etc., pe o pondere mai mare a divertismentului vulgar, pe frivolitate şi superficialitate. Asta în timp ce, pe la tot felul de emisiuni sunt strecurate „remarci nevinovate” care mai scapă câte unui invitat. Vreţi un exemplu? Să presupunem că într-un show de divertisment, o divă promovată promite să-şi arate sânii la ora de maximă audienţă. Publicul e incitat cu titluri stroboscopice: „mai sunt trei minute până când diva ne arată tot!” s.a.m.d. La momentul ales, diva se răzgândeşte într-un picaj emoţional în care-şi aminteşte că are un soţ sau un iubit căruia „nu-i poate face aşa ceva”. Ei bine, în acel moment, apare în prim plan cineva care, cu năduf, îi spune divei cava de genul: „Te-ai sucit ca nea X”, unde X e vreun factor de putere local, de tipul preşedintelui sau premierului. Respectiva remarcă e viralizată prin reţea şi ajunge ştire esenţială, iar „te-ai răzgândit ca nea X” devine şablon popular. Iată momentul în care deja dinozaurul a crescut şi e gata să muşte. 

De-aici se merge direct la incitare. Orice mizerie e transformată de noua media în păcat capital al regimului. A căzut o cărămidă de la un bloc în construcţie rănind un trecător? Clar guvernul e de vină pentru „haosul din construcţii”! S-a dărâmat un pod? E jihadul: „corupţia generalizată e de vină”. Şi uite-aşa, pe modelul descris, prostimea e incitată continuu. De altfel e şi simplu de făcut asta în condiţiile în care schema, cu toate că e pentru proşti, prinde de minune: „tot ceea ce ţi se întâmplă rău nu e din cauza ta, ci din cauza conducerii corupte a ţării”. Iată cum, din acel moment nu mai eşti sărac pentru că eşti leneş, ci din cauză de Iliescu, Năstase sau mai ştiu eu a cui. N-ai niciun ban în buzunar nu pentru că i-ai jucat a păcănele, ci pentru că „statul te fură”. Aşa se întreţine şi se creşte nervozitatea publică. Apar nemulţumiri la toate eşaloanele, oamenii sunt revoltaţi de „ceea ce fac autorităţile”. Peste toate acestea vin „rapoartele internaţionale” care, de fapt, sunt editate prin sediile ONG-urilor din reţea. Iar nemulţumirea populară creşte. Mai ţineţi minte cum în Interbelic ieşea un spion englez din politica noastră cu sintagma „Vuieşte Occidentul!”? Ei bine, cam la fel se petrece treaba cu schema de fraudare colorată. 

Din momentul acaparării discursului public lupta e pierdută pentru factorii de putere. Aceştia se simt prizonieri ai propriului aparat care e influenţat de „mass media” şi de nemulţumirile populare tot mai mari. În mentalul colectiv e indus „viermele” conform căruia tot ce e rău vine de la actuala conducere. Şi asfel, într-o tensiune din ce în ce mai mare, nu mai e nevoie decât de un element declanşator pentru generarea revoltei generalizate şi a dezastrului politic pentru ţara victimă. Dacă se vor trezi, oamenii se vor trezi mai târziu într-un setup atât de radical încât vor refuza să-şi asume responsabilitatea. 

Dacă vreţi exemple, uitaţi-vă către Ucraina, Libia, Liban, Siria,  Egipt s.a.m.d. Toate sunt „reuşite” ale revoluţiilor colorate. În Ucraina mafia americană extrage şi spală bani într-un mod de-a dreptul porcesc, în Libia au reuşit să pape averea strânsă de Gaddafi pentru ţară, au împărţit-o în două, iar acum prăduiesc petrolul mai ceva decât nişte bandiţi însetaţi de jaf. În Siria ţara e distrusă, în Liban, de asemenea. Peste tot numai haos, dezordine şi scandal. Colac peste pupăză, viermele cu „altcineva e de vină pentru nefericirea mea” rămâne întipărit în capul prostimii care astfel devine o masă imatură de manevră. Uitaţi-vă la noi! 

40 de comentarii:

  1. Nu uitati de Egipt! Si acolo a fost o colorata de a picat Mubarak.

    RăspundețiȘtergere
  2. Lasa revolutiile. La lockdown sau incorporare. Atata blabla..

    RăspundețiȘtergere
  3. Aceste realități sunt, indiscutabil, adevărate.
    Dar principala problemă e vulnerabilitatea maximă a statelor, născută din legitimitate scăzută încă din start a guvernelor, slaba performanță în acțiuni, corupția generalizată, plus ridicolul unora din factorii decidenți.
    Altfel spus, dacă guvernul e doar o caricatură, "picioare de lut", nici nu trebuie mai mult pentru răsturnare.
    Nici nu mai adaug că statul nu are mecanism eficient de comunicare, ce ar putea contracara subversiunea ONG. Nu-l are tocmai din suma motivelor anterior enumerate.
    Deci vina principală pentru care guvernele cad e propria lor prostie / corupție / ticăloșie. Valurile conjugate prin ONG doar grăbesc picajul, el oricum ar surveni din lipsa popularității / credibilității.
    Ansamblul de forțe evidențiat de tine, @DD, lucrează majoritar cu "materialul clientului".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Guvernele nu sunt ceea ce par...vorba Tui-n-pix-ului.
      O adunătură de cizme puse pe gâturile popoarelor, de o clică de drăcoși cu piele de om, cu pupile schimbătoare care le arată natura lor.Oengheurile sunt o altă unealtă a primilor amintiți, prin care s-a măcinat fundația societăților în care au pătruns ca niște carii în lemn.
      Statele -cândva naționale - nu mai sunt decât o gogoașa de vierme de mătase umflată și gata să crape, conform Planului Multianual(decenal, secular și cum dreaq s-o mai fi codoșind). Căci, nu-i așa, *prin haos, la ordine* sau *repede repede,repede,că mai am puțină vreme și vine Judecata*.
      Să ne ajute Sfântul să trecem și peste astea; să vedem cu ochi de carne nu doar T2 Judgement Day, ci Veșnicia în Lumina Veșnică.

      Ștergere
    2. De vina sunt agenturile, nu ca sistemul nostru e praf. Clasic

      Ștergere
  4. Iran, acum??Dar decacolo nu an auzit de ONG uri

    RăspundețiȘtergere
  5. Da, din nou, logica celor scrise este impecabila ! Ati exprimat cu o capacitate de sinteza remarcabila, exact ce s-a intamplat, ce se intampla... si, oare ce se va mai intampla ?

    RăspundețiȘtergere
  6. In dictaturile din Libia si Siria nu prea au existat ONG-uri ... acolo s-au folosit alte mecanisme cum ar fi exploatarea tensiunilor interetnice , a dusmaniei dintre triburi etc.

    RăspundețiȘtergere
  7. Acest model a fost aplicat si pe vremea lui trump in state.
    Chiar si la noi la lovilutie ?
    https://rumble.com/vastq7-color-revolusion.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Parerea mea.Nu la lovilutie.La anti USL Ponta Tradiceanu si, ulterior, la anti PSD Dragnea.La Lovilutie au fost Radio Europa Liberala, Borcea Emaricii ,Scrisoarea celor 666, si pt ca toate acestea trebuiau sa poarte un nume, un singur nume, li s a spus SIA.

      Ștergere
  8. Si mai ziceti ca ai nostrii "securisti" sunt prosti...

    RăspundețiȘtergere
  9. Nenea Gene Sharp. Nenea Norm Eisen:
    https://www.revolver.news/2020/09/meet-norm-eisen-legal-hatchet-man-and-central-operative-in-the-color-revolution-against-president-trump/

    RăspundețiȘtergere
  10. Da banii din conturile lui Ceaușescu care erau puși sa salveze țara peste 36 de ani de invazia capitalismului când se activează?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. https://www.facebook.com/TomescuMihaiCristian/posts/pfbid02WRxvdnFcpkCg4McRRP9E6W6t9hx4e7vpkEbbn91o6BJ1caBcyfhE2naZW6XyKNxFl

      Ștergere
  11. Eu daca ma uit la Rusia, am impresia ca se poate si mai prost.
    La noi e chiar bine. Multi sunt acum fericiti cu alegerea de a emigra. Estul Europei era oricum la vale, iar Putin l-a impins si mai tare, fara nicio revolutie...

    RăspundețiȘtergere
  12. Este adevarat ce relatati, orice om cu inima si minte stie aceste lucruri, insa nu se poate ignora total coruptia si raul facut de respectiva conducere, iar iliescu, nastase etc nu sunt exemple de inocenta. Daca cei pusi in fruntea tarii ar lucra pentru tara si popor, cred ca majoritatea i-ar apara cu pretul vietii si nici un miliard de ong-uri cu oricate fonduri ar avea nu ar reusi sa destabilizeze tara. Se spune ca comunismul este rau, si adevarat este rau o doctrina satanica, insa putini se intreaba cum de a reusit sa se instaleze si sa prosteasca pe multi. Oare regii, țarii, "nobilii" erau imaculati si total nevinovati, iar poporul nercunoscator i-a tradat sau instalarea comunismului a fost o consecinta a modului in care au tratat poporul?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca ai dreptate. Model valabil de la 1789, patu z opt, etc.Ceea ce se spune in clar in documentul acela fals, Protocoalele Unora.

      Ștergere
    2. ,,Dacă cei puși în fruntea țării ar lucra pentru țară și popor...". Unde se întâmplă asta? Îmi puteți da un exemplu?

      Ștergere
  13. blogul stres de googler BUREBISTA2012 a revenit

    https://luminaadevarului.com/2022/09/22/raport-ben-fulford-20-sept-2022-china-il-respinge-pe-falsul-papa-in-timp-ce-rusia-cere-abolirea-consiliului-rezervei-federale/

    ,,Rusia știe că duce la o ieșire din Matrix. Lasă în urmă un sistem financiar corupt, mass-media și internetul. Ele expun Noua Ordine Mondială, UE, SUA, NATO, ONU, CERN, OMS, CIA și MOSSAD. Totul este o groapă grozavă de șerpi, plină de întuneric, unindu-se în piramida elitei malefice. În curând va fi complet distruși.”

    Pe coasta de est a Taiwanului:
    Armata SUA nu poate rezista, fiind atât de lipsită de fonduri încât soldații în serviciul activ au nevoie de bonuri de mâncare pentru a se hrăni pe ei înșiși și pe familiile lor:
    https://www.foxnews.com/us/army-suggests-food-stamps-soldiers-battling-inflation

    China și Rusia și-au arătat puterea alianței săptămâna trecută la summitul Organizației de Cooperare de la Shanghai din Uzbekistan. Acolo, Xi a emis o declarație de război împotriva MK spunând: „Ar trebui să împiedicăm forțele externe să instige o revoluție colorată”.

    https://apnews.com/article/russia-ukraine-putin-health-covid-6da5f93a0427f4410ec12b0388c47019


    Țările aliate sau care semnează alianța cu SCO includ acum India, China, Rusia, Pakistan, Tadjikistan, Uzbekistan, Kazahstan, Kârgâzstan, Iran, Belarus, Egipt, Arabia Saudită, Qatar, Bahrain, Maldive, Emiratele Arabe Unite, Kuweit , Myanmar, Afganistan, Mongolia, Cambodgia, Nepal, Sri Lanka, Turcia, Armenia, Azerbaidjan și Mongolia:

    https://english.news.cn/20220916/f1430844d3f44d918e5d0cdc7e91684b/c.html

    Chinezii au mai semnalat lumii că știau că sunt sub atac electromagnetic 5G și că răspund prin distrugerea infrastructurii implicate, așa cum se poate vedea în acest videoclip cu incendierea unei instalații masive de telefonie mobilă:

    https://vk.com/video/@id629036819?z=video629036819_456240024%2Fpl_629036819_-2

    „fundația Soros și familia Rothschild finanțează activități în Armenia, Azerbaidjan și Kazahstan pentru a repeta scenariul din Ucraina”.

    RăspundețiȘtergere
  14. De asta ar trebui cel puțin ca aceste tipuri de organizații să fie sub o jurisdicție clara , cu control real de către instituțiile statului și totodată transparență totală asupra veniturilor, investiții și a personalului asociat. Ori dacă nu interzise prin lege. Mi se pare aberant să existe așa ceva când statul are toate instituțiile pentru a conduce țara sa ai așa păduchernițe care nu fac decât rău.

    RăspundețiȘtergere
  15. Oare in Iranul acestor zile e vorba tot de o revolutie colorata sau s-a activat aparatul de propaganda in incercarea de a destabiliza tara inainte de a se concretiza relatia acesteia cu noua coalitie asiatica ?

    RăspundețiȘtergere
  16. Excelent articol, felicitari inca odata! Ai descris, printre altele, pasii ferestrei Overton. De fapt nu ferestrei, ci ferestrelor, pentru ca ultimii pasi ai unei ferestre sunt deja primii pasi ai urmatoarei ferestre.
    Printre altele, ni se fac acum pregatirile de intrare in razboi. Am spus "ni se fac", nu ca ne pregatesc; din contra, a fost si inca este o tacere totala asupra problemei. Dar pana si oameni din servicii care mai stiu cate ceva se tradeaza singuri pentru ca nu stiu sa minta convingator. Pot analiza vocea umana (si nu numai) aproape ca un soft de calculator-de la pauze de zecimi de secunda intre cuvinte, silabe, pana la variatiile tonului vocii. Astfel mi-am dat seama de multe. Simularea disimularii si disimularea simularii disimulate sunt pentru incepatori.
    Aproape tot ce spun aia la Davos am anticipat de foarte multi ani-de la nivel de actiuni organizate pana la replicile pe care le scapa presei. N-am nevoie sa aflu ce discuta aia pe acolo.
    E exagerat de simplu! Sa ne imaginam ca vrem o crestere demografica a Romaniei. Spor demografic inseamna nuptialitate in crestere, corelata cu natalitate in crestere, cu divortialitate redusa, cu cresterea nivelului de trai, cu reducerea morbiditatii si multe multe altele. Politici sociale pentru fiecare fenomen in parte; ca la noi s-au prefacut ca vor sa rezolve ceva, e alta poveste.
    Acum sa ne imaginam ca vrem scadere demografica globala-proiectul va fi exact opusul celui de crestere demografica. Cu ceva imaginatie, intuitie, gandire logica, procesand corect zeci de mii de informatii disparate, pe care le organizam ierarhic corect...deducem planul lor pana la cele mai mici detalii. Culmea, planul lor lasa loc la optimizari. Vor veni pe parcurs. Deci ii pot "rula" virtual, in imaginatie, si periodic compar cu realitatea pana unde au ajuns cu planul, si cat de corect am estimat.
    Deoarece lumea nu stie istorie nealterata, crede, spera in noile revolutii controlate, desi asa au fost de secole. Urmeaza carnagii, bai de sange.
    De la "stati in case" se ajunge la "iesiti in strada"-dictoane lansate de aceeasi oameni. Cand vor forta protestele, pretext pentru a trage in mase, nu vor mai promova munca la domiciliu, si nici distantarea fizica, devenita sociala.
    Cu referire la articol, intreb, retoric sau nu: ONG-urile astea, ciupercile aparute dupa ploaie, gasca de agenti etc sunt si ei datori vanduti, per cap de vaca furajata, sau nu intra pe liste? Statul garanteaza imprumuturi doar cu CNP-uri romanesti de fraieri si atat?
    Intrebarile, problematizarile, chestionarea temporizarii, etapelor celor de la Davos vor disparea in scurt timp, intr-un fel sau altul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Felicitări pentru comentariu. Ma uns pe suflet efectiv, de cate ori deschid subiectul cu oricine in jurul meu antiaeriana îmi ciuruiește aripile. Sa spui cuvantul "genocid" si "trebuie sa muriți pe capete" nu se acceptă in actuala societate nici macar la nivel al discursului. Desigur oricâtă documentare si argumentare serioasa ai avea în spate marea majoritate a "goimului" o va respinge instinctual de parcă ai aruncat cu uleiul încins din tigaie pe ei. Realitatea asta este din pacate indiferent cat de optimiști sunt majoritatea. Cu bune intenții nu vei scapa de plutonul de executie si nici cu rugăciunea.

      Ștergere
    2. pt Anonim 12.42 > @Angela, maica, iar aparusi ?? Domnu DD, ia dom/le masuri ca iar incepe isteria apocalipsei pe blogul matale !
      Anonim 13.41 > ori nu stii cu cine ai de a face :)) ori esti din aceeasi categorie ! stai sa vezi in scurt timp cum sare ca arsa la fiecare din interlocutori, cum facea si in perioada Disqus < acum se da anonima, sa i se piarda urma :)))

      Ștergere
    3. @Esquire23 septembrie 2022, 19:37
      Ai chef de glume.
      Cineva voia sa stie daca merita sa se mute de la tara, sa scape. L-am incurajat optimistic ca de obicei:
      "In primul rand, in perioade arhaice, in asa-zisele comunitati "primitive" pe care credem ca le cunoastem gratie extrapolarilor antropologilor, exista diviziunea muncii. Nu poti cultiva pamantul, sa fii lemnar, fierar, olar si toate la un loc, din multe motive. Au disparut sculele alea durabile, facute cu cap, si am ramas inecati in consumabile. Nu mai avem simtul necesitatii cooperarii; in trecut cooperarea era fireasca, mutuala, acum va fi fortata si improbabila, dupa un secol de ultraindividualism. Nu va fi o diviziune a muncii echitabila. Specula, exploatarea vor depasi cotele actuale de sute de ori. Nu vor exista forme de schimb echitabile, ci milogeli, amenintari, santaje, actiuni in grup. Jecmaneala de provizii e putin spus. Oamenii au ajuns fiare, si cu cat instinctele primare sunt forjate, animalitatea isi va spune cuvantul. Ultimul cuvant.
      La munte (altitudine ridicata) ar fi mai bine decat in suburbii, comune din jurul oraselor. Ar rezolva doar una din probleme-cresterea nivelului apelor cu zeci de metri. Cred ca e nevoie de o locuinta la minim 300m peste nivelul marii. Oricum, e mai bine sa murim pe munti decat in cocinele astea citadine, in cotetzuri in care viermuim agresati unii de altii. Ar fi un sfarsit mai relaxant, poate.
      Traim conditiile unui razboi total, pe toate planurile si prin toate mijloacele. Cu ceva milenii in urma se facea agricultura, ploaia venea de la Dumnezeu. De un secol, ploaia e controlata de elite. Clima la fel. Razboi total, hibrid, inseamna sa ni se ia toate, in ultima instanta pana si aerul respirabil. Chemtrails sunt pulverizate si in zonele montane, si tovarasii de serviciu sar din prima sa spuna ca e vorba de avioane "cu reactie". Ce limbaj primitiv, de parca am fi cu totii retarzi.
      Supravietuirea necesita sute de lucruri de foarte buna calitate, gandite combinatoric pentru mii de situatii posibile, avand zeci de mii de factori care ataca suportul vietii. Nu ma joc cu vorbele cand diferentiez intre mii si zeci de mii. Daca ati fi vizionat sute, mii de videoclipuri "survival" ati fi constatat ca mereu sunt reclame, ca supravietuirea aia ideala presupune comasarea tuturor factorilor optimi necesari. E suficient sa lipseasca 1-2 factori, si viata piere. E o mitologie intreaga, anticrestina (salvarea fizica, cu orice pret), adica un izvor de bani storsi de la disperati care spera continuu. Pot da cateva exemple aleatorii, pentru ca sunt mii si nu e spatiu aici si nici rabdarea cititorului. Se fac reclame la igniters, aprinzatoare de tot felul. De la amnar si cremene s-a trecut la bara de magneziu, care face scantei. Aprinde paie uscate, deci pe timp de vara. Reclame care spala creierul. Atat bara de magneziu cat si lentila care focalizeaza razele solare sunt bune pe timp de vara, cand teoretic umiditatea e scazuta. Avem acum ploi, ni le-au dat pentru ca a trecut sezonul granelor, asa ca spalati-va pe cap cu ploaia, ca noi controlam clima pe glob. In conditii de umiditate in toamna-iarna, cum mai aprinzi focul? Bara de magneziu face doar scantei, nu usuca lemnul. Deci ar trebui acumulatori si rezistente de nichelina, ceva similar tigarilor electronice. As putea s-o dau in electronica, dar ar fi o posibila dezbatere lunga si greu de urmarit sau inteles. Si am vorbit doar de aprinderea focului, in zona montana. Exista si brichete tip Zippo care au acumulator LiPol si o sursa high voltage care face arc electric. In cazul asta, acumulatorul prismatic LiPol e beleaua-moare la un moment dat si nu-l poti schimba, ca pe elementii 18650 sau de alt format.

      Ștergere
    4. 2.
      La bloc ai o usa metalica, majoritatea au si degeaba o au. La casa usa metalica e inutila; ti se intra pe geamul de la bucatarie etc. Daca la bloc iti poti suprablinda usa metalica si sa mori ca un sobolan in cusca, la casa poti muri mai repede si scapi de stress suplimentar.
      Americanii au ajuns sa traiasca in corturi, multe improvizate, in dube, in masini si in cel mai "bun" caz in rulote. Legea deja nu se mai aplica in zonele respective, populatia e pe cont propriu. Auto-securizarea e minima. Care e diferenta dintre o duba veche si jegoasa si o rulota? 1. Rulota atrage prima atentia, are geamuri, pot fi sparte, se poate presupune ca ai ceva confort, chestii bune de luat cu japca. 2. Duba sau conainerul/remorca TIR pot fi blindate pe interior, fara a atrage atentia prea mult. Creste tonajul, si la noi prea multe nu se pot, exista sumedenie de legi. Dar cu duba te poti muta cand zona se impute. La americani inca nu trebuie zeci de autorizatii pentru orice, mai ales in zonele rurale. Fara agricultura, care e sabotata sistematic, nu se poate trai mai mult de cateva luni. Deschiderea primei conserve da drumul la cronometru.
      Daca deja suntem otraviti pe toate caile, incepand cu mancarea, apa si apoi aerul, si avem sumedenie de boli cronice, unele greu diagnosticabile, imaginati-va ce va fi intr-un cadru posibil mult mai nociv, daca nu avem toate informatiile de rigoare. Nu ne putem obisnui cu totii cu alimentatia celor care traiau cu mii de ani in urma. In plus, tot solul e otravit, de unde rezulta culturi, animale pline de toxine. Dar asta e valabil pe o perioada mai lunga, nu maxim 6 luni, cat am prognozat. Nu apucam sa murim de cancere, ci poate de ceva dizinterii, infectii, dar riscul merita.
      Despre panouri solare si fotovoltaice n-as dezvolta, exista forum-uri dedicate. 10% din puterea panoului, pe timp de iarna, e prea putin, si pentru a compensa, ar trebui un mini-parc solar, bancuri de acumulatori cu preturi pe masura. Oricum am da-o, se schimba radical modul de viata. In cazul panourilor fotovoltaice, fie in varianta on-grid, fie off-grid apar probleme adiacente. Cine vrea sa se mute la munte probabil nu are zeci de mii de lei pentru un sistem fotovoltaic minimal. Avem consumabile, destule, ultima problema fiind curatarea prafului de pe panouri, care se poate automatiza usor.

      Ștergere
    5. 3.
      Atat casele, cat si proviziile de orice fel vor fi confiscate. Aviz nu cunoscatorilor ci supravietuitorilor. In Polonia deja se discuta la nivel de guvern de anularea oricaror drepturi, inclusiv cel de proprietate asupra locuintei. Cu pretextul nuclearelor mari, se confisca drepturile ramase. Din nefericire, nu vom "pupa" cate o nucleara de multe megatone in fiecare mare oras, ca sa scapam repede. Fericiti si fara a detine nimic, cum zice svabu. Va fi un razboi de durata, kinetic, ca in Ucraina, sub umbrela caruia se vor petrece toate nenorocirile la un loc. Salvarea ar fi posibila daca ne-am misca precum agentul Smith din Matrix, evitand gloantele. In cadrul actual, gloantele sunt informatiile eronate, care duc la decizii gresite. Intr-un razboi kinetic de lunga durata, poti castiga ceva timp in plus intr-o cocioaba pe munte. In orase eliminarea populatiei se face mult mai simplu, nu trebuie toate mijloacele simultan. O explozie sparge termopanele la cateva blocuri, si oamenii mor de frig, daca nu de foame.
      https://www.youtube.com/c/PatrickLancasterNewsToday/videos
      In clipuri se vede ce ne asteapta. Exterminare cel putin dubla: prin razboi propriu-zis, si prin legea martiala care te face sa uiti intr-o fractiune de secunda tot ce credeai o viata despre drepturi, libertati. Nu vom avea aceleasi "privilegii" dupa ce se inchid granitele. Insa in maniera similara, "refugiatii" vor fi in primul rand politicieni, mafioti, excroci la nivel mare, infractori cu multi bani pentru spaguit la "vami". Prima vama invizibila va fi parasirea orasului, apoi urmeaza granita de stat, restul "vamilor" fiind in tara de destinatie, ipotetic sigura. Deci multe mii de euro doar pentru spagi, presupunand ca nu te praduieste nimeni pe parcurs sau nu ti se confisca. Se va muri oriunde, doar timpii difera.
      "Fericiti" cei care au cazut victime ale "mortilor subite". Au scapat de chinuri suplimentare."
      Dupa cum vezi, nu-s Angela...

      Ștergere
  17. ONG sponsorizate de Soros, alea e dracul gol. E mana in mana cu CIA.

    RăspundețiȘtergere
  18. "He who controls the media controls the minds of the public." - Noam Chomsky

    RăspundețiȘtergere
  19. Cand totul va fi controlat de A.I. atunci nu vom mai avea coruptie .....dar ghiciti ce vom avea ?

    RăspundețiȘtergere
  20. Puteti sa va dati cu capul de toate labirinturile mentale construite sarguincios de catre ganditorii postaci si comentaci si nu veti gasi iesirea din Matrix. Pentru ca ONG-urile sunt introduse in " golurile" existente intr-o societate. In tarile in care religia e doar formală, ONG-urile arunca pe piata momeli pentru idealisti atragandu-i in sistemul capcană. Suntem multi care am dori sa fie protejati copiii de agresiuni. Nu toti am intrat in ONG-uri si nici nu suntem de cumparat. Nefiind finantati nu putem face mare lucru. Cate un cadou de Craciun pentru un copilas caruia parintii nu-i pot cumpara nimic. Sau o suma modesta data pentru un copil ce are nevoie de o operatie scumpa.
    Suntem multi si care suferim cand vedem cum romanii needucati isi abandoneaza iar puii catelei nesterilizate. Catei care cresc si pot deveni agresivi atacand omul
    " prieten".
    Suntem multi si cei care suferim pentru ca padurile sunt rase fara mila sau fara masura. Pentru ca stim ca se dezechilibreaza ecosistemul.
    Ganditi-va ca multi tineri atrasi in ONG-uri dubioase au fost doar niste idealisti care isi iubesc tara la propriu, nu doar din varful buzelor sau in discurs. Si atunci nu o sa-i mai vedeti ca pe niste dusmani cu care ar trebui sa va bateti. Pentru ca ONG-urile se strecoara cand societatea sforăie si oamenii nu fac ceea ce este firesc sa faca: datoria lor fata de tara in care s-au nascut. Cum se intampla in toate cazurile, cei naivi nu sunt finantati de nimeni. Banii intra in conturile celor infiltrati ca sa atraga tineri.
    Discursul iohanist despre anticoruptie a prins pentru ca multi tineri au rezonat la discurs. Ca au preluat conducerea tinerilor cozile de topor scolite si finantate, asta confirma din nou regula. Tot timpul idealistii sunt inlaturati si inlocuiti cu robotii scoliti si finantati ca sa execute dupa o schema data un plan scris pentru o tara din spatele cortinei.
    Sa se supere religiosii pe mine oricat, ca tot o s-o spun: unde erau religiosii când o multime de copii erau vulnerabili? De ce nu ieseau in strada când un pedofil era eliberat pentru
    " buna purtare"? Sforaiau si dadeau cu tămaie peste realitate.
    Dracu' nu poate patrunde intr-o societate decat daca-i lasi usa indiferentei deschisa.
    Iranul si toate tarile musulmane au deschise aceleasi usi ale indiferentei. Tarile musulmane sunt putred de bogate si aveau datoria religioasa de a-si tine copiii protejați. In case normale, nu in corturile din taberele de refugiati de la granita cu agresorul Israel. Si nici in barcile ce-i duc la moarte aproape sigura ,la Mecca " binefacatoarei" Merkel.
    Romania avea si asa o problema uriașă de neimplicare, asta tinand-o intr-un Ev Mediu religios al posmagilor muieti de Maica Domnului. Va dati seama? Grupuri pretins spirituale de tip NLP ii mai existau, ca sa reprogrameze un indiferent, transformandu-l in sloi de gheață lipsit de empatia fara de care nu evoluăm.
    Nu iubim, stagnam in evolutie si vine baubau Soros si-si executa dansul sinistru prin tara ta. Sau alt baubau, ca sunt multi dornici sa se hraneasca din suferinta oamenilor tinuti in colivii.

    RăspundețiȘtergere
  21. Credeam ca eu sint singurul care vede ce se intimpla. :)
    Excelent text. Felicitari!
    Daca as fi dictatorul Romaniei, articolul de mai sus ar fi prima lectie din absolut toate manualele scolare, toate clasele, incepind din clasa a V-a.

    Si as mai adauga inca unul, care inca nu a fost scris, despre toxicitatea televizorului si a retelelor sociale.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. https://solidnews.ro/parteneri/2022/09/25/entuziasm-nebun-pentru-razboi/
      Daca ai sub 65 ani, ghinion! La fel va fi in toate tarile europene. Cu sau fara armata, cu sau fara boli cronice, invalid sau nu, luati cu japca. Nu va putea sta nimeni ascuns in casa.
      Detectoarele cu termoviziune par dedicate masurarii temperaturii in locuinta-si amenda daca ai depasit 21 grade. In fapt, ii vor gasi in gaura de sarpe pe toti cei care nu prefera nici razboi, nici 10 ani de puscarie, care tot moarte sigura e. Pe langa turnatorii de profesie din fiecare scara de bloc (minim 3 per scara) mai avem si turnatori in apartamente-internetul, telefonul mobil, smart tv si altele.
      Ca si in Ucraina, vor scapa fix aia care nu trebuie-hoti, smecheri, smenari, mafioti, politicieni. Unii vor sta in buncare, altii vor parasi tara fara probleme.

      Ștergere
    2. Pentru cei care trec pe-aici: link-ul spre solidnews (oferit smechereste de Anonim 25 septembrie 2022, 14:52) are ca sursa (autor neprecizat, vai-vai!) site-ul corectnews, unde aflam, daca sintem curiosi si dispusi sa pierdem vremea cautind, ca genialul compozitor se numeste Sorin Rosca Stanescu, inchipuitul mare specialist in manipulare-dezinformare. Nu pierdeti vremea cu SRS!

      Iar comentariul Anonimului, vai-vai!, e o mica contributie (cit o picatura chinezeasca) la activitatea subversiva de demoralizare prin defetism si fearmongering/scaremongering a serviciilor. Nu mai e cu pandemia, nu mai e cu climate change (astea au fost doar teste, repetitii cu public), e cu MOARTEA iminenta si inevitabila, orice ai face. Moartea in razboi, moartea de frig, moartea de foame, moartea in puscarie. Poporul, odata fezandat k lumea, infricosat, panicat, paralizat de spaime, il va accepta cu entuziasm pe orice salvator providential care va fi scos dintr-o palarie la momentul potrivit, promitind pace, liniste, joburi, caldura in case si haleala.

      Si fericire tuturor. Chiar daca nu vor detine nimic.

      Ștergere
  22. https://60m.ro/2022/09/16/alin-budulan-despre-propaganda-intunericului-regimul-are-proiect-de-tara-schimbatul-becurilor/

    RăspundețiȘtergere
  23. Dar serviciile inteligente ce fac ? Sau nu sînt chiar atît de inteligente.

    RăspundețiȘtergere
  24. Sunteti cumva nebuni, frumosi, dar ne buni. Lumea este intr-o continua fierbere, intr-o continua lupta din care doar cei care renunta (cum e asta?) vor avea parte de liniste. Multe comentarii sunt premonitorii si negative. La ce bun sa te lupti daca oricum esti pierdut? Nu mai bine traiesti ce mai ai de trait si te bucuri? De familie, de vecini, de aer, apa sau verdeata? Oricum vei muri, nu mai bine traiesti pana atunci???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pertintent comentariu, dar...urmeaza un mare "dar". Cand unu posteaza apocaliptic, sar toti in cap. Ca daca tot murim mai bine sa ne traim viata, bla bla.
      Insa, n-am intalnit pe nici un blog aceeasi idee, cu sa ne traim viata, dedicata tuturor celor care discuta numai geopolitica de dimineata pana seara in zeci de mii de posturi, despre China, SUA, Rusia, UE si restul! How come?

      Ștergere
  25. Prima revolutie "colorata" a fost revolutia franceza.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)