joi, 17 noiembrie 2022

Miza alegerilor americane


Iată că nici nu s-au terminat de numărat voturile alegerilor intermediare, că a şi început să se vadă transparent miza acestora, anume eliminarea lui Trump. Fără doar şi poate, asistăm la o monstruoasă alianţă între statul subteran american şi o parte importantă a Partidului Republican.

Începutul atacului l-a dat Rupert Murdoch, chiar înainte de terminarea alegerilor. De altfel, imperiul media al lui Murdoch nu i-a susţinut pe candidaţii lui Trump, arătându-şi susţinerea pe faţă doar pentru Ron DeSantis, guvernatorul republican care s-a remarcat în timpul pandemiei. Mai menţionez aici că Rupert Murdoch este cel mai mare finanţator la Partidului Republican, iar faultul tehnic de dinainte de finalizarea alegerilor ar trebui să ne dea de gândit.

Însă Murdoch nu e singurul. Imediat după alegeri a ieşit la mezat şi cel de-al doilea finanţator al Partidului Republican, Ken Griffin, care, într-o ieşire publică, l-a numit pe Trump „three-time looser”. Iar după ieşirea lui Griffin a ieşit la mezat şi CEO-ul Blackstone, Stephen Schwarzman care a afirmat că nu-l va finanţa pe Trump. 

Acum vine partea cu adevărat frumoasă. Exceptându-l pe Murdoch, care l-a sprijinit mediatic pe Trump, ceilalţi doi donatori nu i-au dat bani fostului preşedinte(Schwarzman a început donaţiile după ce Trump a fost ales, se înţelege de ce!). Chiar şi Murdoch l-a sprijinit mai mult marginal deoarece imperiul său media nu prea avea ce face deoarece şi-ar fi pierdut audienţa. Este însă ciudat cum ies la atac acum, după ce au complotat cu statul subteran astfel încât rezultatele de la actualele alegeri să nu reflecte realitatea din teren. Înainte de a trece mai departe, vă voi mai spune că grupul celor trei este cunoscut ca „ramura israeliană” a Partidului Republican. Iar comportamentul e de-a dreptul ciudat în condiţiile în care nu cred că a existat vreun preşedinte american care să fi forţat mai mult în favoarea statului Israel.

Mulţi văd în actualul atac sfârşitul politic al lui Trump. Însă, pe moment, am îndoieli serioase. Chestia care-i încurcă - şi care i-a încurcat şi în trecut - e dată de faptul că Trump reuşeşte să adune sume serioase de bani de la donatori mărunţi, adică de la baza partidului, dintre alegătorii tradiţionali. Cu alte cuvinte, Trump nu are doar banii necesari, ci şi votanţii! Ceea ce speră hienele finanţatoare este să obţină un abandon tehnic al lui Trump, astfel încât să poată defila cu Ron DeSantis, dar să aibă şi susţinerea votanţilor tradiţionali.

Aşa cum am mai spus, Trump este primul candidat din istorie care are forţa de a candida de unul singur, ca independent. Într-adevăr, e o muncă infernală, iar posibilitatea de a ieşi preşedinte e extrem de redusă. Însă, fără doar şi poate, Trump are nebunia necesară demarării unei asemenea aventuri. Iar alegătorii săi, cu siguranţă că-i vor sta aproape. Şi, chiar dacă Trump nu va ieşi preşedinte, mişcarea MAGA cu siguranţă că are capacitatea de a fonda o nouă forţă politică la nivel naţional, ceea ce ar fi o lovitură teribilă pentru mult prea corupta societate americană.  

Desigur, eu vorbesc despre o desfăşurare normală a evenimentelor. Ceea ce ar trebui să înţelegeţi este că, la momentul actual, frustrarea printre votanţăă republicani - arippa Trump - este extremă. Sunt conştienţi că alegerile au fost din nou furate, iar asta poate exploda oricând. Probabil de aceea sunt atât de disperaţi democraţii să confişte cât mai repede armele oamenilor. Însă toată lumea e conştientă că nu au cum să facă asta, în timp ce setupul de acolo rămâne la fel de exploziv.

12 comentarii:

  1. Asa da, nu stiti de cand asteptam un astfel de articol.
    Sunt de aceeasi parere cu dumneavoastra. Dar as vrea sa fac unele referiri la salvatorul DeSantis.
    Ni se tot spune pe diferite cai (media conservatoare) ca a avut o victorie rasunatoare in Florida si se insista cu asta. Nimic de comentat, omul chiar a castigat la o diferenta majora intr-un stat care oscileaza de fiecare data. Dar, a fost singurul care a inregistrat o astfel de victorie? Din punctul meu de vedere, nu. Si Greg Abott, guvernarorul statului Texas, a castigat la fel de detasat. Iar Texasul este la fel de important ca Florida, asta daca nu e chiar mai important.
    In al doilea rand, ni se tot spune ca DeSantis s-a comportat exceptional in timpul pandemiei. Nimic gresit, chiar a facut asta, dar, din nou, a fost singurul? Si, deloc intamplator, revin tot la Greg Abott, care s-a comportat la fel de bine in timpul pandemiei, sau la senatorul Rand Paul (singurul care intervenea in Congres impotriva lui Fauci si pro vaccinistilor; si singurul politician din America care a fost impotriva tuturor razboaielor recente pornite de americani!!!).
    Si, avand in vedere aceste detalii, stau si ma intreb, de ce este promovat asa mult DeSantis? Cred ca stim deja raspunsul.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si Trump si De Santis au cam aceeasi alegatori deci si i-au impartit,si unul si celalalt sunt si au fost clar opozitie controlata.....nu va mai amagiti...90% din republicani sunt RINO....americanul de rand cauta "eroi" de urmat prin toate colturile,dar eroii s-au terminat,banuiesc ca in 2024 vor pricepe definitiv chestia asta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate, cam aveti dreptate.

      Ștergere
    2. O superba analiza succinta care acopera toate bazele, cum se zice :)

      Ștergere
  3. Da, cu facțiunea "israeliană" cred că ai dreptate. Adaugă-l și pe miliardarul Ronald Lauder (liderul World Jewish Council), fost mare donator Trump și care acum se distanțează de "marele blond".
    Dar aici nu e vorba de mult invocatul "deep-state", cat de încercarea republicanilor vechi de a-și recupera partidul. Lupta se dă între nucleul Freedom Caucus (emanat din linia Tea Party) și republicanii moderați, axați doar pe politici fiscale și protejarea propriilor interese.
    Trump și-a tot impus "pupilii" peste tot, iar cu cât rămâne, cu atât influența celorlalți vechi "patroni" scade.
    Bătălia s-a văzut limpede la Camera Reprezentanților, unde Jim Jordan (fondator Caucus și promotor alt-right) nu a reușit să obțină nominalizarea de speaker.
    Lupta se va mai duce până la primăvară, dar în ritmul în care banii se depărtează de Trump, nu-l văd compensând prin cotizațiile mărunte.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trump nu controleaza partidul, cred ca nici cand a fost presedinte nu a reusit asta, dar Trump a aratat-o si in 2016. Sa spunem ca in 2016 a foat sustinut de vreo aripa e o iluzie. Singur si-a croit drum si atunci…

      Ștergere
  4. Daca nu castiga Trump e dezastru pentru omenire. Si putine sanse sa aiba real posibilitatea de a se lupta corect. Deep state a ingenucheat si America si Europa, si categoric si Romania. Daca ies democratii o sa fie cataclism. In serviciile romanesti aripa democratilor globalisti conduce jocurile, acum. Vom vedea pentru cat timp. Razboiul in structuri e in derulare. Ingenuncherea Ro s-a facut de tradatorii vanduti deep state aripa soros. Trump presedinte repune lucrurile pe o speranta, altfel...

    RăspundețiȘtergere
  5. Preferabil chiar si pentru americani un Razboi Civil in America, decat un Razboi Mondial/Global!
    America va redeveni mare si puternica, doar atunci cand isi va reintari Clasa de Mijloc - adica pe "Burgheji" - nu "Mosierii", si nici "Latifundiarii"!
    In caz contrar, nu va mai emigra absolut niciun prost in America, devenita:

    "Tara Im_Posibilitatilor"
    "Tara care nu se tine de nicio Pro_Misiune!"

    America a ajuns Mare, pe Visul Cadavrelor - Eroilor - care s-au sacrificat nu doar ca sa ajunga in America - revezi filmul Titanic - ci ca odata ajunsi acolo:

    indivizi precum cei care obisnuiesc ca sa se salveze pe spinarea altora, sa crape dupa cum merita si nu sa prospere!

    Chiar de asemenea indivizi, au si fugit conationalii lor din Europa!

    America sa dea dovada faptului ca:

    odata emigrat acolo:

    chiar scapi de Dreaq`, si nu mai dai de Tac`su!

    RăspundețiȘtergere
  6. Președintele Trump a câștigat în 2016 având șanse infime. Poate face asta și în 2024.

    RăspundețiȘtergere
  7. Mai mult ca sigur Trump nu va candida pina la capat. Ceva mai incolo se va retrage. Este o simpla manevra. A facut acum un pic de valuri pentru consolidarea unei imagini in structuri, acum de moment, nimic mai mult. Teatru..."za aprentis"

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)