miercuri, 17 iulie 2024

JD Vance sau resuscitarea politicii lui Kissinger


Sunt mulți care încă își mai pun speranțe în Trump. E treaba lor, dar cel care-a dezamăgit o dată, va dezamăgi cu siguranță și a doua oară. Imaginați-vă ce înseamnă Trump pentru actuala situație din Israel. Omul, fiind complet pe dinafară, nu doar că-și va continua politica aberantă, dar va face și pași hotărâtori pentru aripa radicală a Templului. Și-atunci să te ții!

Există însă și o parte surprinzătoare, anume vicepreședintele. După cum ați putut constata nu și l-a ales Trump, ci i-a fost împins. Motivul aparent ar fi dat de calculele hârtie care spun că astfel echipa republicană va reuși să penetreze profund zonele electorale dominate de democrați. Ceea ce e o vrajă ieftină. Când vreodată au contat asemenea strategii? Mai ales acum, în condițiile în care Trump nu are mai nimic de făcut pentru a câștiga. Doar nu vă imaginați că vreo confruntare cu Biden ar putea aduce în plus, față de ceea ce știm, altceva decât un nou delir de-al actualului președinte.

Astfel, justificarea alegerii lui Vance cu eventualul capital electoral este absolut falsă. Știu că voi avea tot felul de opinii contrare, dar părerea mea este că Vance nu-i nimic altceva decât un papițoi al statului subteran american. Opiniile sale, cu toate că par corecte, ascund un plan mai larg al statului subteran american. Pentru început o să dau un citat dintr-un interviu recent acordat Fox News:

„Administrația Trump va negocia cu Kievul și cu Moscova pentru a se rezolva rapid conflictul din Ucraina, astfel încât SUA să se poată concentra asupra adevăratei sale probleme care este China. Aceasta este cea mai mare amenințare pentru SUA, iar noi acum suntem complet distrași de la ea.”

Ce avem noi aici? Nici mai mult nici mai puțin decât o mostră de doctrină Kissinger pusă rapid pe tapet. Pentru uituci voi da un citat din Kissinger: „Prin atragerea Chinei de partea noastră am pus capăt dezvoltării influenței URSS. Așa cum acum China ne-a ajutat să înfrângem Rusia, la fel, în viitor, Rusia ne va ajuta să înfrângem China.” 

Așadar, opiniile radicale ale lui Vance nu sunt nici mai mult nici mai puțin decât punerea pe tapet a acestui plan. Nu e exclus nici ca întreg conflictul din Ucraina să fi fost doar momeala întinsă Rusiei pentru a-i demonstra ce se poate întâmpla dacă se supără „stăpânii”. Se pune însă întrebarea simplă: oare va asculta Rusia cântecul de sirenă al SUA? Aici e marea întrebare.

Răspunsul nu e atât de simplu precum pare. Cu toate că a susținut Rusia, China nu a făcut acei pași hotărâtori și vizibili pentru a susține cauza rusă în conflictul din Ucraina. În mod evident, opinia mea e puțin hazardată întrucât nu cunoaștem discuțiile care au avut loc între cele două părți. Mai mult, apariția militarilor chinezi în Belarus poate sugera un semnal clar al Chinei.

Să rămânem însă în sfera planurilor americane. Părerea mea este că JD Vance a fost scos din mânecă special pentru a direcționa noua politică a SUA. Cel mai probabil, după ce ucrainenii au luptat ca fraierii, vor fi lăsați cu fundu-n baltă. Mulți spun că e imposibil de semnat un acord de pace în condițiile de față. De ce? E simplu: orice acord care se va face va presupune cedări teritoriale ireversibile acordate Rusiei. Iar treaba nu se va limita la zonele aflate acum sub control rusesc. Vor fi cedări mult mai masive, astfel încât rusul să fie mulțumit. Ce va obține Ucraina? Cel mai probabil „garanții de securitate” și un acord de neutralitate absolută, dar și cu limitarea dimensiunii forțelor armate proprii. 

Nimeni n-ar fi nebun să semneze așa ceva!” - așa veți spune! Doar că vă întreb: cine n-ar fi capabil să semneze asta? Zelenskyi, cel care abia așteaptă să se bucure de cât a sifonat de-acolo, sau restul membrilor cleptocrației ucrainene? La cel mai mic semn, instituțiile de aruncat cu rahat se coalizează și-i fac praf pe toți corupții din Ucraina dacă nu joacă așa cum li se cântă. Așadar, vor ieși spășiți și-și vor cere scuze dând vina pe istoria nedreaptă și făcându-i pe oameni să spere în purcoiul de bani din reconstrucție. Care purcoi, desigur, nu va veni, deoarece Ucraina s-a vândut deja pe armele pe care le-a recepționat pentru a se bate cu rușii până la ultimul ucrainean. 

În această cheie văd inclusiv tratatele semnate de idioții utili din vecinătatea Ucrainei: Polonia, România și păduchii baltici. Sensul lor e acela de a le semnaliza rușilor că încă există suficientă carne de tun care poate fi pusă la bătaie. Nu mai contează că ilegitimul Plăvan a semnat acel acord încălcând orice normă constituțională, că trebuie validat de Parlament s.a.m.d. Totul e doar o sperietoare care ar putea ajuta negocierile statului subteran american cu rușii. Ce ar trebui să dea rușii la schimb? O nimica toată: doar să-și reia comerțul cu UE și să mai reducă din relațiile cu China. Simplu, nu-i așa? În acest fel, China va ajunge similară URSS-ului din anii 80, numai bună să facă implozie. Dacă rușii ar abandona proiectul BRICS - sau l-ar deturna către zona globalistă americano-centrică - China ar avea o mare problemă. Totul s-ar reconfigura întrucât Rusia asigură echilibrul indiano-chinez, e prima vioară în relația cu Iranul și acum chiar și cu Coreea de Nord. Nu mai vorbesc de continentul african unde, în ciuda lipsei de resurse(altele decât cele alimentare și militare), rușii sunt vioara întâi. Așadar, calculele făcut de diavolul Kissinger pe hârtie încă sunt viabile pentru mediul politic american. Întrebarea e însă alta: oare va funcționa?

Complicat de dat un răspuns acum. Ceea ce însă se vede cu ochiul liber e faptul că SUA deja joacă jocul ciocolății și a bastonului sau, dacă vreți, al cuplului polițai rău - polițai bun materializat în aceeași persoană. După ce Biden a întins la extrem conflictul din Ucraina, pare că statul subteran american face eforturi disperate să înghețe situația pentru ca, după alegeri, să vină cu „oferta de nerefuzat” pentru ruși. Cum va ieși nu-mi dau seama, dar ceea ce văd e că spre asta se îndreaptă. 

Acum, desigur, e de gândit și la strategia rușilor: ce vor face, vor accepta pax americana reinegrându-se ca cetățeni de mâna a doua în Occidentul aflat deja în putrefacție, sau vor ținti la o bucată mare dintr-un tort generos rezultat din căderea definitivă a SUA? După cum v-am spus în articolul trecut, sunt mai multe semnale date inclusiv de către mega-mafioții internaționali că statul american poate fi lăsat pradă șacalilor prezentului întrucât gaura de-acolo e mult prea mare. De aceea e de așteptat să vedem ce ne va rezerva viitorul sau, mai bine spus, să vedem dacă nu cumva Trump este Gorbaciovul SUA.

45 de comentarii:

  1. După părerea mea, deşi Rusia răspunde la apelul aceluiași centru de comandă, va vrea o bucată mai mare din "tort". Problema este într-adevăr, acum, între imperiul muribund şi China. Şi cred că Rusia se va alătura Chinei orice ar face "farul democrației". Ruşii s-au lamuit deja din ce parte bate vântul. Va urma desigur să se "frigă" şi cu momeala întinsă de dragon. Dar asta probabil în vreo 20-30 de ani. Vom trăi şi vom vedea...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu se va intimpla în 20-30 de ani ci acum cit mai curând. China sta cu ochii ațintiți pe energo-resursele ieftine din Siberia de care are nevoie URGENTĂ ca DE AER pentru a nu colapsa economic.
      Rusia nu și poate permite ABSOLUT nici o aderare prietenoasă sau slăbiciune cu Dragonul.
      Orice ezitare și prostie din partea krmlinienilor oligarhi ii va costa siberica. Ei fiind miliardari ii va durea în basca și se vor roi în BORA Bora pe cind poporul pasiv va fi perdantul final.
      Rog publicare.
      CC

      Ștergere
  2. Globalistii au nevoie ca rusii sa nu se impuna semnificativ in Ukraina, pentru a putea castiga alegerile. Dupa asta s-ar putea ca sa initieze o politica de inabusire a conflictului.Pana acum, rusii au temporizat, multumindu-se sa-i tina pe ukraineni cu capul in apa. Daca insa in lunile care vor urma, Trump se va dovedi realmente apt de a castiga, s-ar putea sa avem parte de lucruri fierbinti de tot in Ukraina, atat din partea globalistilor, cat si din partea rusilor, care se pare ca n-au nici o intelegere cu Trump si, pentru a avea una trebuie sa se pozitioneze corespunzator pe front. Chestiunea e ca rusii au cu ce plusa, pe cand ukranii nu. Atunci ? Cum si cu cine vor escalada globalistii ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Locul lui Trump va fi luat ( pe bune sau nu...) de JD Vance...la fel cum s-a intamplat si in Mexic si in Argentina...si cum se va intampla si la noi...

      Ștergere
    2. Foarte corecta precizarea. Vance pare s fi var primar cu mexicanca sau chiar frati. Ai mare dreptate Doni.
      Totul se consolidează beton pentru ei. Nimic nu le sta în cale.
      Bravo lor ca dupa mii de ani au ajuns în punctul în care numai " The sky is THE LIMIT"

      Ștergere
  3. Yankeii nu mai au nici solutii si nici timp pentru rezolvarea propriilor probleme, daramite sa i mai poata ajuta pe altii ca sa si rezolve problemele.
    Bineinteles ca in America, sunt deja create conditiile unui Nou Razboi Civil. Mai trebuie doar Sirena/Clopotul care sa i dea Startul Oficial!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vai cât de puțin îi cunoști pe americanii de azi. Pffff...
      Nu se va scula absolut nimeni de pe canapele de la fotbal și baseball, filme și jocuri video.
      Trebuie sa fi cu adevărat cretinoid sa lași totul și sa te duci pe strazi sa aperi ciolanul pe care se bat miliardarii și actorii superbogati.

      Ștergere
    2. Da-le Doamne,ca merita!Au dus flacăra războiului în lumea întreaga, drept ești ca le-o dai acum și lor !

      Ștergere
  4. Cand spui SUA deja "confuzionezi" cititorii...Sua inseamna in big picture exact ce inseamna Biden(sau Trump) ca presedinte in ecuatia puterii...Daca ne gandim ca Trump si Putin au exact aceeasi sefi ,stii matale, e clar ca Putin se va plia pe palos imediat,chiar trimite semne disperate sefilor de ceva vreme,iar cu China are mii de km de granita,China are industria dar Rusia are resursele de care China are nevoie.S-ar zice ca asta ii face echipa perfecta....dar si dusmani puternici (...mai ales China pt Rusia).
    Rusia nu poate deturna BRICS catre zona globalista americano centrica deoarece BRICS este un proiect globalist iar globalismul nu este un proiect americano centric !...decat pentru pulime.Eu vad un "rebranding"al globalismului sub forma BRICS cu tot show-ul de rigoare,capete importante cazute,poate chiar ideologii actualmente impinse la maxim care vor fi dezavuate,etc....ma rog,tot tacamul pentru ca pulimea sa strige "victorie"....care "victorie nu vine fara sacrificii insa,se stie! Ma rog,nu-mi fac griji ca o sa stie "ei" cum sa ne-o impinga sub bot sa o halim....asta facem,si noi si "ei" de sute de ani. I tot cazul mai las-o-n mama ei de SUA ca nu mai inseamna nimic,ca si Rusia de altfel....Cu China poate fi mai greu dar ,by the way,n-ai auzit nimic cum ca Xi ar fi facut buba mare?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Corect...de acord cu ce ai spus !

      Ștergere
    2. Bvo,o imagine de ansamblu corecta. In articol este si confuzie privind doctrina lui Kissinger, recte a mega bogaților lumii, rezervata SUA.

      Ștergere
  5. Ha ha ha, nea Dane, se vede ca nu-i cunosti deloc pe ruși. Pari mai cunoscator pe zona Asia Mica unde cred ca ai și locuit ceva vreme. Ii confunzi pe ruși cu arabii, dar faci o mare greșeală. Ti-o spune unul care a locuit in Rusia, și îi cunosc pe rusi asa, la firul ierbii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dezvoltă ideea, n-o lăsa în coadă de pește. Spune până la sfârșit ce ai de spus.

      Ștergere
    2. "și îi cunosc pe rusi asa, la firul ierbii."

      Pai tocmai asta I problema, ca nu pe cei de jos trebuie sa I cunoști, in mare parte " bâdla" cu "vintovka" in mâna ci pe cei din vârf care trag sforile si-și țin banii in vest și fac orice ca vestului sa-i fie bine.

      Ștergere
    3. Aferim nea Dane, m-ai publicat! Mi-ai tot lăsat impresia ca nu-ti plac comentariile mele.
      Despre ideea ca Rusia va face acum ceea ce a făcut China in a doua jumătate a secolului 20 (ca urmare a doctrinei Kissinger), eu as spune ca este o idee total gresita. Rusii au in ADN-ul lor o viclenie specific asiatica, dar crede-ma, niciodată nu vor trada. Rusia profunda nu tradeaza. Poți sa găsești mulți ruși tradatori, dar Rusia profunda nu va trada nici pentru toate avantajele din lume. Nu se vor alia niciodată nici cu UE, nici cu NATO, nici cu SUA, împotriva Chinei.
      Nu-i confunda cu arabii. Arabii se invart după cum bate vântul, rușii nu.
      Dacă vrei, mai vorbim, dar știu ca nu-ti place sa fii contrazis.
      Și in alta ordine de idei, e al dreaq de greu sa editezi ceva pe blogul tău:))

      Ștergere
    4. Subscriu !👏👏

      Ștergere
  6. Correct, but... parerea mea e ca, asa cum deja ati clarificat in articolele anterioare, vor fi destui bani pentru reconstructia Ucrainei - care se vor intoarce mult umflati in aceleasi buzunare care nu mai beneficiaza suficient de pe urma pietei de consum occidentale. Deci cine vrea sa mai aiba ceva firmituri de la masa stapanilor, poate sa se pregateasca sa toarne beton in Ucraina.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Reconstrucția NovoRussia și-o va asuma Rusia, cu siguranță. Nu vor lăsa zonele cu Litiu sau alte minereuri pe mâna Vestului. uKraina a fost rusească aproape 3oo de ani. Acolo e inima civilizației Rus, Rusia Kieviana. Populații surori, amestecate generații după generații. Să nu uităm cei poate 1oo de mii de Ruși ( Putin afirma raportul de pierderi 1:5 ) soldați morți, răniți sau dispăruți în acești 2 ani și jumătate!
      Iar dacă ue se va atinge de banii rușilor, aproape 3oo mrd, va ieși urât rău!
      Totul până la bani.

      Ștergere
  7. DacaTrump va fi asasinat Vance devine presedinte.
    E perfect pentru toata lumea.
    Si chiar seamana cu Green Arrow.
    Ne baga astia in desene animate ca in Bart Simpson.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. VanceNu poate deveni nimic pina nu este ales Președintele. Și mai e mult până acolo...
      Simpsonii proorocesc altceva mult mai sinistru.

      Ștergere
    2. 🤣🤣🤣✌️✌️✌️✌️Buna remarca!!!

      Ștergere
    3. Într-un episod din „The Simpsons,” Bart Simpson îl joacă pe Green Arrow. Episodul 2 este „Springfield Splendor” din sezonul 29.

      Ștergere
    4. De ce ales?
      Nu e suficient să devină președinte prin conjunctura?

      Ștergere
  8. Video:

    https://x.com/I_Am_JohnCullen/status/1813361288967246235?t=zQUUO1tK2So0n8P_bG730A&s=19

    Se confirmă că există un al doilea shooter. În tentativa de asasinare a lui Trump.

    RăspundețiȘtergere
  9. Vance este un absolvent Yale,iar asta spune tot. Cu mici excepții, frăția care există în această universitate a furnizat toți președinții americani din 1900 și până azi. Frăția se numește Skull &bones, și este creată pentru a sigura păpușile care vor conduce SUA.
    Pe de altă parte, dacă SUA nu vor ajunge la negocieri cu China (iar nu cu Russia) vom asista la un sfârșit rapid și zgomotos al unui imperiu care a ajuns la capătul puterilor. "Greșelile nu se iartă ,ele se repară", spunea cineva...În virtutea acestei maxime SUA nu numai că nu încearcă să repare ,ba își continuă drumul pierzaniei . Aceasta este o părere personală.
    Deci eu nu mă aștept ca Vance să fie altceva decât o piatră de moară pentru cei care vor ca America să fie măreață din nou.

    RăspundețiȘtergere
  10. China a ajuns mult prea puternica, ca sa mai poata fi vreodata infranta, chiar si daca Rusia ar trada China si s ar infrati cu o America idioata congenital.
    Teoria asta o exclud din start. Nici macar prostii n ar mai sta s o asculte.
    America n are ce sa mai joace pe glob, nici macar in mileniul urmator.
    Daca chiar vrea ca sa scape cat mai ieftin, America trebuie doar ca sa se supuna, si sa si accepte fara cracnire pedeapsa: mai ales cea islamica si musulmana.
    Daca ramane aroganta atat national cat si international, nu face decat sa si taie singura gatul.
    America Multietnica n are cum sa fie vreodata Stat National, si ar ajunge peste noapte o dictatura mai crunta decat Iran si Coreea de Nord, daca si inchide granitele pentru emigratie.

    RăspundețiȘtergere
  11. dar părerea mea este că Vance (dandiaconu) nu-i nimic altceva decât un papițoi al statului subteran american(sereist/sorosist). Opiniile sale, cu toate că par corecte, ascund un plan mai larg al statului subteran american(sereist/sorosist)

    RăspundețiȘtergere
  12. D-le Dan Diaconu, va citesc si va apreciez postările si tocmai de aceea îmi permit ca de data asta sa nu fiu de acord cu Dvs! Trump este înainte de toate om de afaceri si un antiglobalist convins! Deasemenea cel mai mare dușman al lui Trump este Deep State cu care se lupta de 10 ani pe viața si pe moarte! Trump ii urăște pe Soros, Gates Schwab si pe toți globalistii de la WEF si cei din SUA si UE. Trump a schimbat deja Partidul Republican pe care-l controlează acum in proporție de 80-90%. Chiar ieri la Conventia Naționala a Partidului Republican, Niky Halley, ultima reprezentanta a Deep State și a complexului militar industrial, a pupat poala lui Trump. Cât despre JD Vance, tipul nu este omul statului profund american si ca dovada este faptul ca Lindsey GRAHAM -adevăratul diavol care reprezintă Deep State in partid- s-a opus pana in ultimul moment nominalizării lui Vance ca vicepreședinte al lui Trump. Dacă nu ma credeți, urmăriți cele spuse de Carlson Tucker in ultimele lui declarații. Adevarul este ca Donald J Trump Jr, fiul cel mare al lui Trump, care este si va fi principalul adviser politic al viitorului Președinte, l-a susținut si l-a impus pe JD Vance.

    RăspundețiȘtergere
  13. Trump nu a dezamagit deloc in primul mandat, ci din contra, a fost mult peste asteptari. Asta daca nu esti marxist, belemist, elgebetist, satanist, ai parul violet si belciuge in nas. In cazul asta te va dezamagi si a doua oara, probabil chiar mai tare.
    Eu nu am constatat ca Vance i-a fost impus lui Trump. Pe ce te bazezi cand spui asta? Democratii sunt mai speriati de Vance chiar decat de Trump, asa ca dupa parerea mea (si nu numai) Vance e asigurarea lui Trump anti asasinat.
    Spui ca Trump nu mai trebuie sa faca nimic, ca are victoria in buzunar? Nu e chiar asa, avantajul lui nu e foarte mare si democratii sunt cei mai mari hoti. Trump trebuie sa lupte pana in ultimul minut si exact asta va si face. Trump e un mare luptator, un exemplu de vointa de fier pentru oricine intelege cat a putut sa incaseze acest om in ultimii 8 ani. America, dar si intreaga lume, are nevoie acum de Trump. Asta e singura sansa sa demolam constructia globalista, care ne vrea sclavi sau morti pe toti. Nu exista neutralitate si nici loc de ezitare in momentul asta, cine nu e Trumpist e cu globalistii/neomarxistii, pedofilii si satanistii!

    RăspundețiȘtergere
  14. Unii vorbesc de o înțelegere, cum că Trump va merge pe ce ai în mână nu-i minciună, adică Rusia să rămână cu ce au cucerit deja. Restul, probabil cu protecția absolută a terenurilor Monsanto, Vanguard și BlackRock, 17 mil ha= 17o mii km2, adică 2/3 din suprafața României, să devină un stat supus Vestului, evident, după despăgubirea teritorială Poloniei și României... Probabil, vreo uniune cu Polonia, Lituania, cum se tot auzea...
    Dar sunt doar vorbe.
    Cred că Trumpalau are ordine clare și nu poate risca un conflict cu RPC, oricât ar "mulțumi" Rusia.
    El este cu evreimea. Poate și ălora le este rezervata vreo parcelă prin uKraina.
    Nu cred că se va schimba mare lucru în politica sua. În bine, evident.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chinezii ii vor bate mar pe americani, iar americanii nu vor riposta, ci:
      le vor oferi ambii obraji chinezilor .... si le vor pupa si mainile, si le vor spala si picioarele.
      Din "prietenie"!
      A se citi:
      din obedienta/supunere neconditionata!

      Ștergere
    2. Mda, cred ca Rusia va invita Polonia și România la praznic!!
      "Hai baieti sa va luați teritoriile inapoi!" :))))

      Ștergere
  15. Mortul/ SUA - de la groapă -nu se mai întoarce ; în ceea ce privește o eventuală întoarcere a Rusiei -cu fața catre vest ….vise tata, vise ! Prin conflictul proxi Ucraina -Rusia , SUA și a bătut cuie în talpă, iar imperiului american, curând i se va face parastasul ;ABSOLUT TOATE ENTITĂȚILE CARE - DE A LUNGUL ISTORIEI , AU ÎNCĂLCAT LEGILE UNIVERSULUI / PÂNĂ LA URMĂ AU AJUNS -. SĂ PLĂTEASCĂ !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Una dintre cele mai corecte afirmatii pe care le-am citit si care coincide cu ceea ce gindesc si eu .
      Cine incalca legile firii e distrus !!!

      Ștergere
    2. Adevarat!
      Uneori lent, dar oricum sigur/cu certitudine!

      Ștergere
  16. Domnule Diaconu
    Cu toata stima pe care o am pentru dvs. si pentru analizele pertinente pe care le faceti, vreau sa va atrag cu respect atentia ca de aceasta data nu v-ati informat corect. In cazul JD Wance chiar gresiti mult. Eu am informatii din mai multe surse si va pot garanta ca Vance nu este persoana pe care dvs. o descrieti in acest articol. In plus de asta, dau dreptate si altor comentatori la acest articol. Nu exista si nici nu va exista o intelegere USA - Federatia Rusa. BRICS + deja s-a consolidat, alianta Rusia - China este o realitate si nu va fi nici o tradare indiferent ce li se va oferi. Este prea tarziu ca USA sa mai poata schimba ceva. Rusia va merge pana la capat. Stiti care vor fi conditiile Rusiei? Nato (USA) sa se intoarca pe granitele din 1990, o lume multipolara cu reguli recunoscute la nivel global. Le va obtine. Deocamdata rusii isi antreneaza armata si isi perfectioneaza armele, sunt pregatiti si in asteptare. Pe ukraineni ii toaca doar cu arteleria, cu masini de spalat si cu lopetile. Ucraina va fi distrusa metodic si va ajunge o ruina. Napoleon i-a adus pe rusi la Paris, Hitler i-a adus la Berlin si americanii ii vor aduce pe malurile Potomacului. Unde si cand a castigat SUA un razboi? Ne spune istoria. Putem spune in curand ca "Occidentul colectiv" va dispare in propria mocirla in care s-au balacit. Va recomand tuturor o analiza realizata in Italia: https://www.youtube.com/watch?v=ds1RHpQfUMc (Elena)
    PS: Nei film gli Usa salvano il mondo. Nella realtà é il mondo che deve salvarsi da loro.

    RăspundețiȘtergere
  17. Nu au vrut sa-l omoare pe Trump, doar sa-l avertizeze ca se poate intampla oricand, chiar si dupa ce va deveni presedinte.
    Trump s-a linistit si s-a predat, este alt om, un om resemnat.
    JD Vance este omul sistemului, care il va tine de mana pe Trump sa nu "faca greseli". JD Vance i-a fost impus lui Trump.
    Probabil a fost ales si pentru faptul ca "albul" are o nevasta indianca.
    Oare au gandit pe termen lung sa sparga BRICS prin India?
    Razboiul in Ucraina si in lume nu va inceta, daca Trump va deveni presedinte, din contra va fi mai aprig. Nu fara motive a spus Putin ca il prefera pe Biden.
    Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  18. Cel mai amuzant aspect la acest popor minunat care își asumă bărbătește conturi anonime și e cel mai mare devorator de talk-show din lume (5 ore pe zi /bucată televizor este media de uitat la tv) este părerea lui despre el însuși că merită totul și că toata lumea are ceva cu el.
    În conditiile în care a semnat în ultimii ani 3 tratate că nu are pretentii teritoriale și lăudându-se permanent că "singurul vecin prieten este Marea Neagră), el așteaptă să vină cineva și să îi dea pe gratis și fără luptă niste teritorii (acum) ale altor țări.
    Domnule Diaconu, poate veți scrie despre acest aspect și să lămuriti lumea că nici un stat din lume nu își cedeaza teritorii pe gratis și fără luptă, pe timp de pace (Upss ... România 1940 ??) și mai ales fără a fi revendicate.
    În continuarea ideii despre teritoriile din Ucraina, Rusia face acum și va face cărțile în Ucraina și numai ea va stabili ce și cui va fi dat. E o concluzie de bun simț că în nici un caz nu va da ceva la inamici.
    În ce privește US, acesta joacă la disperare la miză maximă, infrangerea absolută și tranșarea Rusiei pentru că e singura variantă care poate salva US.
    Iar disperarea duce la masuri și vremuri extreme.
    Dar despre asta dvs tot ați vorbit începand cu mult timp în urmă.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga BMW,

      Sosoaca a revendicat in numele poporului roman, teritoriile de care a fost deposedat prin rapt, si ea poarta deja negocieri cu Rusia in acest sens.

      Ștergere
  19. Oamenii obisnuiti si-au format parerea ca ascensiunea Chinei si transformarea ei in fabrica lumii, s-a facut ca urmare a fugii capitalului spre acea zona, ca totul e din cauze naturale. Statele sunt precum morile de vant si aurul e vantul care le pune in miscare.
    Rationamentul pare sa fie gresit pentru ca adevaratul capital sunt oamenii iar statele au un control deplin asupra lor. Transferul de tehnologie spre China a fost aprobat de statul profund din SUA si aliatii lor pentru ca au avut de castigat din asta. Conspiratia globalista pare sa fie doar o diversiune intretinuta de cei care detin cu adevarat puterea, statele nationale. Pare incredibil ca un mare centru de putere ca SUA sa se lase cumparat si dezmembrat. SUA de azi nu sunt Romania dinainte de 1989 in care factorii de decizie sa asculte de KGB si GRU si nu aveam voie nici sa-l schimbam pe Ceausescu fara permisiunea Moscovei.
    Ascensiunea Chinei era inevitabila, diversiunea despre globalisti, criza sanitara si razboi sunt pentru a rezolva probleme economice reale si pentru a da bine in viitor cand vor fi scrise cartile de istorie.
    Spunea cineva ca " Istoria se repeta, prima oara e o tragedie iar a doua oara e o farsa".

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)