Așa cum am spus încă de săptămâna trecută, băsescu a scăpat din nou la mustață. De altfel, jocul la mustață e caracteristic personajului și organizației oculte din care provine. Adevărata lovitură de stat a reușit și pasul doi e reprezentat de restaurație.
Ce înseamnă restaurația? Veți vedea în cel mai scurt timp și, pentru a marca pe blog, o să vă dau în continuare principalele direcții ale nebuniei. Cei care sunt atât de proști încât să creadă basmele cu coabitarea și reconcilierea au picat din nou în plasă. Dar nu vom vorbi acum despre proști deoarece, nu-i așa, ei abia au scăpat țara de lovitura de stat aruncându-ne în ghearele disoluției. Este o ironie a sorții faptul că sărbătoarea imnului coincide cu începutul sfârșitului pentru România. Hai să vedem motivele pentru care ce spun asta.
Cu prima ocazie, Guvernul Ponta va pica. Majoritatea parlamentară a USL deja nu mai există din cauză că negocierile lui băsescu au fost finalizate încă de ieri. Schimbarea apelor înseamnă reinstaurarea unui guvern marionetă(probabil Ungureanu pentru a fi tranșate niște răfuieli mai vechi) susținut de PDL, UDMR și preacinstiții de la UNPR. Pentru consolidarea puterii va fi dat un atac rapid asupra instituțiilor de presă ostile. Antena 3 și Romania TV par a fi principalele candidate, mai ales că deja au fost amenințate. Cel mai probabil se va merge pe o procedură accelerată de retragere a licențelor de emisie(amendă record, suspendarea emisiei 30 minute s.a.m.d.). Pentru a-și salva pielea, Felix va ceda. Sebi deja a mirosit mișcarea și și-a făcut câteva exit-uri strategice pentru a-și asigura mălaiul în caz de necesitate a fugii. Derapajele democratice n-o să deranjeze pe nimeni din afara țării pentru că e tain destul. Iar în interior, instituțiile de presă aservite își vor face treaba exact așa cum știu ele mai bine reinterpretând suprarealist realitatea.
Paralel cu punerea democratică la punct a presei se va desfășura operațiunea numită „plată restanțelor”. Autorizarea în regim de urgență a exploatărilor toxice, suspendarea moratoriului pentru exploatarea gazelor de șist și apoi demararea privatizărilor cu schepsis. Sunt chestiuni stringente și rezolvarea lor este cerută insistent, mai ales că în unele cazuri se joacă pe bani serioși, iar oamenii sunt nervoși. E posibil să vedem revenirea discretă în scenă a băieților deștepți, dar nu la Hidroelectrica ci la ciupercuța atomică.
Cheia întregii restaurații stă în comportamentul maghiarimii. Probabil mulți au fost uimiți să constate cum, pe tăcute, populația de-acolo a boicotat referendumul. De fapt, aici e întreaga nebunie care urmează deoarece, în schimbul acestui comportament, probabil a fost negociată autonomia extinsă a așa-zisului Ardeal de Nord. E vorba de regiunea care a fost integrată în Ungaria ca urmare a Dictatului de la Viena. Pentru recuperarea UDMR în viitorul guvern marionetă al lui băsescu s-au dat garanții solide. Astfel, chiar dacă negocierile au implicat în prima fază doar polul separatist Orban-Tokes(influențarea populației s-a făcut prin intermediul bisericii), UDMR-ului i s-a transmis indirect că poate participa la beneficiile acestui subiect numai și numai dacă se înregimentează la construcția politică post-referendum. De altfel, băsescu are nevoie de UDMR, nu de construcția politică a lui Tokes care nu are niciun parlamentar. Cadoul pe care-l vor primi ungurii va fi noua împărțire teritorială a țării în macro-regiuni, între care se va distinge Macroregiunea V, practic identică cu zona afectată de termenii demenți ai Dictatului de la Viena. Până în alegeri, pentru a nu fi tulburate apele, se va da doar o lege a macroregiunilor de dezvoltare, probabil similară celei care obținuse în urmă cu un an acordul tacit al Senatului. De asemenea, în draftul noii Constituții se va lăsa spațiu de manevră pentru înființarea parlamentelor regionale, astfel încât, pentru alegeri, UDMR va avea argumente extrem de serioase.
Și, pentru că am ajuns la subiectul alegeri, acestea nu se vor mai desfășura la termen. Cel mai probabil scrutinul va fi împins în primăvara lui 2013 pentru a permite regruparea de forțe, expunerea mediatică și impunerea lui Ungureanu. băsescu își dorește un scenariu similar schimbului de putere Elțîn-Putin care să-i garanteze o imunitate extinsă după ce va părăsi frâiele puterii. Pentru aceasta, la alegeri, slujbașii lui băsescu vor participa sub forma unei alianțe de dreapta, grupate în jurul noilor/vechi vedete Ungureanu-Neamțu-Macovei. Scopul este acapararea a cel puțin 30% din voturi. Cum ei vor fi cei care organizează alegerile, vor obține lejer acest scor. Adăugând cele 8% ale polului maghiar și cel puțin 15% ale PPDD se obține o majoritate confortabilă în Parlament. Nu mai trebuie decât extrasă „masa de manevră” dintre parlamentarii opoziției pentru a obține până la 75% și trecerea noii constituții. Cu referendumul de aprobare se rezolvă ușor.
Aceștia sunt pașii care urmează să se petreacă. Un plan diabolic a cărui confirmare o veți avea în cel mai scurt timp. Cu toate că ar mai exista o șansă infimă ca acest plan să nu fie pus în aplicare, prefer să fiu lucid. Adevărul e că nu mai există absolut nicio șansă de îndepărtare pașnică a regimului dictatorial al lui băsescu. Nu vă bazați pe exterior deoarece acolo treburile se tranșează cu ascultare și bani. În interior, comportamentul momâilor din USL e de-a dreptul dezamăgitor. E incredibil cum poți pierde prostește atunci când ai peste opt milioane de voturi. Cât de dezamăgiți pot fi cei care ți-au dat votul văzându-te cât de ezitant ești?
Din nefericire, în scurt timp, România va înceta să mai fie o entitate distinctă. Atomizarea țării slujește multor interese atât din interiorul UE cât și din exteriorul său. La urma urmei, trebuie cumva efectuată plata pentru faptul că România și Bulgaria au fost admise fără voia Rusiei. Ce-ați zice de Moldova Mare? O să discutăm în alt articol acest subiect. Până atunci gândiți-vă serios la ceea ce am scris în titlu deoarece România iese din realitate și se îndreaptă implacabil către istorie și tăcere.
Foarte bun articolul, insa cu o precizare: Romania a incetat deja sa fie o entitate distincta din momentul in care noi mergem la un referendum realizat dupa regulile(aberante) impuse de reprezentatii UE(asta lovitura de stat :))). Eu inca mai sper ca cei 7 mil de oamane care au votat Da si de ce nu si cei care au votat nu(dar au votat) nu vor permite asa ceva, dar din pacate istoria ne cam contrazice. Desteapta-te romane e doar un imn.
RăspundețiȘtergereEste un scenariu interesant.
RăspundețiȘtergereTe bazezi pe ceva concret (o intelegere semnata, o inregistrare telefonica etc) pentru a scrie aceasta varianta a viitorului?
Sau este bazata pe modul in care deduci tu ca vor evolua lucrurile pornind de la ce s-a intamplat recent?
@Razvan Luca, tu chiar te astepti sa gasesti stenograme semnate de baselu? :)) Manevra cu maghiarimea si interventia premierului ungar arata clar ca buna ziua ca ungurii au primit niste promisiuni ferme. De 22 de ani ungurii locali nu trag nici o bas-escu democratica daca nu le lese ceva din asta.
ȘtergereInteresele faramitarii si vanzarii Romaniei la bucata sunt evidente, de 22 de ani o tot fac, doar ca in ultima vreme UE a fost fortata sa intervina brutal pentru a-si proteja planurile. A fost o iesire de sub radar care trebuia sa traga un semnal de alarma, asta daca mai exista cineva de buna credinta in tara asta. Vise, ultimele fosile patrotice din tara asta au fost pensionate sau ingropate.
Vazand cum s-au rostogolit la comanda uselistii, am senzatia ca au calcat pe coada din greseala monstrul international (n-au cerut acordul pentru detronarea chiorului?) si apoi erau disperati sa-l mangaie sub coada pentru a-l calma. In orice situatie, trimit un "SA VA FIE RUSINE!" tuturor imbecililor care nu au votat si care au facut 8 milioane de romani sa se plimbe degeaba duminica pe la urne. Referendumul actual demonstreaza inca odata ca romanii sunt prosti (nu toti, mare parte, ca totusi base a fost ales de 2 ori) si ca isi merita soarta.
Habar n-am daca asta e scenariul. Eu unul nu exclud nici alianta psd+pdl. oricum ar fi, leprele astea (toate acronimele intra aici) ne-au vandut, era vizibil demult, acum e de-a dreptul pe fata.
RăspundețiȘtergereRamane o intrebare: Daca viitorul va fi asa de negru atunci de ce Patriarhul a mai iesit din rand? Nu pare un gest de sinucidere?
RăspundețiȘtergereAsta-i o intrebare pertinenta. Raspunsul insa il vei avea ceva mai tarziu.
ȘtergereChiar asteptam cu nerabdare un post pe tema asta cat mai curand.
ȘtergereCel putin o personalitate recenta a Bisericii Ortodoxe Romane vorbeste despre o scindare a Romaniei in trei parti dupa un conflict mai larg, care ar implica multe state. In paralel, alte personalitati din Grecia vorbesc tot despre un conflict mai larg in anii ce vor veni. Cu referinta la tara lor, desigur, insa zona geografica e destul de restransa ca sa nu ne afecteze. Desigur, unii vor spune ca nu cred in astfel de profetii, insa biografia exceptionala a celor care au vorbit despre aceste lucruri poate fi considerata de unii (ca mine, de exemplu), drept o garantie ca lucrurile au sanse mari sa ia aceasta turnura.
Ce e drept, pana nu vezi cu ochii tai faptul implinit, e greu sa nu fii circumspect. Si asta fara sa fii Toma necredinciosul. Mie unul mi-e greu sa accept cele amintite mai sus. Dar iata ca unele stiri din actualitate ar putea lua si fagasul asta.
Asa ca astept cat mai curand un post pe tema sugerata.
@anonim: urmareste posturile mai vechi. Nu era vb de ofiterul acoperit care conduce temporar BOR.
ȘtergereNu mor caii cand vor cainii. Ne va salva marele reset...
RăspundețiȘtergereapocaliptic e putin spus.
RăspundețiȘtergereor fi multe lepre si interese oculte internationale dar romanii nu sunt o natie care sa dispara usor....citeste putina istorie.
Occidentul ...nu il invidiez deloc, e cangrenat complet
România este condusă de la Budapesta
RăspundețiȘtergereReferendumul de duminică are două rezultate. Primul, cel evident, se referă la Traian Băsescu şi este incert. Al doilea, cel mai puţin evident, se referă faptul că România nu mai este condusă de la Bucureşti. Premierul ungar, Viktor Orban a devenit persoana-cheie în politica românească şi pare a deţine controlul asupra votului unui număr impresionant de cetăţeni români.
Evit în mod special să folosesc sintagma „cetăţeni români de etnie maghiară” pentru că absenteismul din Ardeal nu poate fi explicat doar prin neparticiparea la vot a maghiarilor etnici. Realitatea nu poate fi negată: un număr impresionant de români a decis să urmeze recomandările politice ale premierului maghiar. Viktor Orban a reuşit performanţa de a controla viitorul politic al întregii Românii, nu doar a unei enclave etnice din interiorul ţării. În mod normal, pe românii de rând şi pe anumite structuri ale statului român ar trebui să-i preocupe preţul cu care Traian Băsescu a cumpărat sprijinul liderului maghiar. Cei care consideră că Viktor Orban i-a oferit sprijinul fără a obţine nimic în schimb sunt extrem de naivi.
Liderul de la Budapesta nu poate fi considerat unicul „responsabil” pentru situaţia în care referendumul are dificultăţi în procesul de validare. Liderii USL au făcut câteva erori serioase, dar principala eroare a fost şi rămâne spiritul de non-combat de care dau dovadă reprezentanţii opoziţiei. Dacă referendumul s-ar fi petrecut cu liste electorale actualizate, s-ar fi desfăşurat pe parcursul a două zile sau ar fi rezistat presiunilor externe în privinţa cvorumului, atunci Traian Băsescu ar fi fost demis.
Echipa de la USL mai are şanse reale să-l demită pe Traian Băsescu, dar pentru a reuşi trebuie să acţioneze în forţă şi să renunţe la comportamentul defetist. Alternativ, nu au decât să se delecteze cu „coabitarea” cu un preşedinte care i-a declarat „puşcăriabili” şi să irosească imensul capital de susţinere populară pe care l-au acumulat în această perioadă. Imixtiunea externă ar putea fi invocată pentru a justifica validarea referendumului de CCR chiar şi în lipsă de cvorum. Parlamentul poate decide repetarea referendumului pentru atingerea cvorumului. Până la urmă, există şi opţiunea organizării unor proteste de stradă. Dacă politicienii USL nu vor face nimic şi se vor complace cu ideea „coabitării”, suportul popular de care beneficiază astăzi, va dispărea foarte rapid. Sprijinul electoral pe care îl au se datorează aproape în exclusivitate resentimentelor pe care alegătorii îl au faţă de Traian Băsescu. Dacă USL refuză să demonstreze electoratului că este dispus să lupte până la capăt, atunci toate simpatiile negative ale electoratului se vor canaliza spre o altă forţă politică dispusă să-ţi asume rolul de „inamic implacabil” al regimului Băsescu. Trebuie luat în calcul posibilitatea ca acest electorat frustrat şi trădat de „pacifiştii” de la USL poate ajunge la concluzia că trebuie susţinută o forţă politică mult mai radicală, iar istoria demonstrează că asemenea forţe pot apărea pe scena politică la momentele cele mai nepotrivite.
Restul articolului: România este condusă de la Budapesta. Cum spuneam si intr-o postare mai veche, sunt sanse mai mari sa citim sfaturi obiective de la rusi decat de la curva germana sau evreul american. Prin articolul anterior se confirma.
intr-un articol mai vechi lasai o urma de "speranta' prin explozia mamaligii aka un fel de revolta populara. a iesit din calcul posibilitatea asta?
RăspundețiȘtergereFelicitări sunteți singurul care a avut curajul să afirme că Băsescu va pune piciorul pe grumazul românilor după refrendum!
RăspundețiȘtergereAm fost și am votat, alături de alți români din Londra și nici acum nu-mi revin din socul produs de siguranța cu care Videanu anunța (după un scenariu extraordinar de exact precum cel din decembrie 2009) procentele de particpare la vot.Deși PSD (știu sigur căci am particpat reprezentant în secțiile de votare din partea USL la alegerile locale)are un sistem excepțional de performant de monitorizare DIN ORĂ ÎN ORĂ a participării la vot și a transmiterii instantanee a rezultatului final din fiecare din cele 18 mii de secții de votare din România, a știut că procentul de prezență la vot a sărit de cei 50% plus unu, totuși ca prin farmec s-a liniștit instantaneu.
Poate ne spuneți ci e patriarhul! E Voiculescu?
PSD-ul n-are niciun sistem. Doar vorba e de ei, in realitate sunt varza din punct de vedere tehnologic, iar asta ii costa enorm.
ȘtergereIn ceea ce-l priveste pe Patriarh n-are nicio legatura cu Voiculescu. Nu-mi dau seama cum de ai ajuns la concluzia asta.
Pai patriarhul e Frunzaverde, cred ca a fost destul de clar.
ȘtergereTiriac?
RăspundețiȘtergerepatriarhul nu e politician!
RăspundețiȘtergere18 mii de reprezentanți ai PSD din secțiile de votare trimit prin SMS, la un server care procesează datele în timp real din oră în oră, prezența la vot iar după întocmirea proceselor verbale trimit sms cu rezultatul final!
Este exact același sistem ca la PDL!Exact exact la fel!
Problema e că BEcul are un sistem la care e conectat și un anume Harry Giknavorian!De o anume pregătire dintr-o țară care exportă democrația cu tancul!
Ha-ha-ha. Cine a zis ca frunzaverde e politician?
ȘtergereFr Dan, atata cenzura da rau la televizor, in fond nu spun nimic neadevarat. Daca in continuare crezi ca e mai bine sa nu postezi comentariul de mai jos (nu vad de ce) explica-mi te rog de ce. Te imbratisez.
RăspundețiȘtergereMi se par interesante scenariile pe care le propuneti, insa ma intreb in ce masura lucrurile trebuie neaparat sa fie atat de complicate. S-a adus de nenumarate ori aspectul "organizatiilor oculte", din care ar face parte tot felul de piese ale jocului, in frunte cu TB. Ca membru al unui astfel de ordin, si cu o mica dar rezonabila experienta si cumul de functii (la nivel de organizatie de baza, sa zicem) lucrurile mi se par mult mai simple.
Cand avem un ordin al carui membri se considera mai in gluma (mai in serios!) etilisti; cand avem un ordin al carui membri nu se sfiesc sa se ia parte in parte si sa-si dea "lovituri de stat" in mod constant (vezi ultima scoatere pe linie moarta a lui CV de la BZ - un traseist de vaza, atat politic cat si cu buletinul); cand avem un ordin la care IQ-ul mediu (incluzand meveii') bate spre doua cifre si nu e compensat decat de gustul de putere (care o fi ca nu stiu, ca nu-i mare diferenta intre ei si un presedinte de asociatie de bloc) si de frustrarile de familisti ratati pe care le au, de la etajul trei in sus, cam toti (ca altfel nu-si permiteau sa aloce atata timp); si in fine, cand apartenenta la ordin, insigna de la rever, paramentele si balurile si cuvantarile sforaitoare nu sunt decat niste triste surogate pt deficienta in anumite organe. Nu e mai simplu atunci sa presupunem ca varianta scurta - o mana de oameni pt care puterea e scopul, se bat pe burta pt scop "no matter the costs", strict intru atingerea intereselor meschine care din pacate nu sar de derivate si multiplicate de - casa, masina, dusmanii, functia - e cea corecta, decat sa ne imaginam scenarii care mai de care mai apocaliptice? Nu de alta dar nici prin ograzile altora nu-i mai roz, ce-i drept acolo se joaca biliard in loc de tras la masea, dar asta probabil tine de cultura locala.
Din pacate, am zis, si in mod evident acesta este un punct de vedere personal si nu implica in niciun fel angajatorul :)
Nu am postat acest comentariu pt. ca e aberant. Si daca vrei sa-mi sugerezi apartenenta ta la vreo conspiratie oculta n-ai reusit. Prea evident, deci, mai incearca. :-)
ȘtergereP.S. Inca o chestie: tu chiar te iei în serios?
. cu . : (sau .: cu :. ;)
Ștergere- comentariu aberant: argument ad hominem - nu ai combatut niciuna din afirmatiile mele, sunt curios ce anume ti se pare aberant (adevarul? obtenebreala e numai la televizor)
- apartenenta (la ordin, ca la conspiratie fac altii coada): hiram abiff pana prin iarna; sau vrei o poza din sala de MC din Matei Elina?
- sa se ridice in picioare cel care a semnat o serie de post-uri (primul prin 2007 toamna) cu "am zis"..
- pai mai iau in serios, fratii mei ma recunosc ca atare :))
il publici si p'asta sau tre sa-l trimit tot de patru ori?
TAF.
Nici n-o sa ma chinuiesc sa combat vreo afirmatie de-a ta. Felix, cui potuit rerum cognoscere causas!
ȘtergereDin pacate nu e cazul tau deoarece ar fi implicat tacerea.
Corect. Dar e in natura umana sa complice lucrurile confundand meschinaria si IQ-ul redus cu diabolicul.
ȘtergereAcum putem spune că scenariul ăsta e cel puţin amânat. După 12 septembrie vom şti dacă e complet deraiat sau nu. Dar nu mă îndoiesc că Băsescu şi ai lui chiar au asemenea intenţii.
RăspundețiȘtergereSe pare ca a inceput sa se adeveresca...securistul asta controleaza totul in romania, este posibil sa incerce sa stabileasca o noua majoritate in parlament, sa il detroneze pe pontolici foarte curind...vai de romania...
ȘtergereOrice s-ar intampla, bine va invinge intotdeanua!
RăspundețiȘtergereRaul a fost permis in aceasta lume tot cu permisiunea divinitatii, pentru a invata si pentru a discerne calea cea dreapta de tentatiile de toate felurile!
Romania este si va fi mereu o tara credincioasa, cei ce se joaca in domeniul arhitectural se amagesc, deoarece fundatia pe care voi construiti nu va tine la nesfarsit, o sa va duceti la propriu in directia in care cade tot ce ati construit pana acum!