joi, 26 noiembrie 2020

Prigonirea Bisericii

Să intri cu potera în Biserică pentru a-i răspândi pe niște oameni care se roagă este o intruziune de neacceptat, un abuz menit a ne pregăti pentru vremurile care stau să vină. Poate ar trebui să înțelegem că ceea ce se petrece în Biserică nu ține de stat, ci de credința omului. E o chestiune pe care statul laicizat nu are cum s-o înțeleagă, dar e obligat s-o respecte. De aceea este cât se poate de necesară o măsură de protecție legală a instituțiilor de cult prin care să se interzică accesul instituțiilor de forță acolo. Este aberant să intri cu pulanul și să întrerupi o slujbă.

Ceea ce vedem de când s-a forțat venirea neomarxiștilor la putere este o prigoană pe față a Bisericii, campanie susținută cu cele mai abjecte unelte ale propagandei. Credincioșii sunt prigoniți din biserici de poliție, dar sunt împinși cu mărinimie de autorități către supermarket, mall și păcănele. Câți oameni sunt prezenți la o slujbă și câți sunt prezenți într-un mall? Sunt de mii de ori mai mulți oameni în mall și toți aceștia sunt „targetați” de sistemele de ventilare cu recirculare. Practic, un om infectat care strănută în mall nu face altceva decât să „ventileze” virușii pe o rază de sute de ori mai mare.

Mă rog, nu-i cazul să facem apel la logică în condițiile în care măsurile se iau nu pe criterii logice, ci pe criterii de intimidare a celor care cred. Sunt atâte elemente care, iată, se leagă. S-a interzis sărbătorirea Paștilor, s-a interzis Înălțarea, s-a interzis Sfânta Parascheva, s-a interzis Sfântul Dumitru. Acum, la fel de „întâmplător” se interzice Sfântul Andrei, fiind previzibilă interzicerea Crăciunului, a Sfântului Ioan s.a.m.d. S-a interzis până și accesul în cimitire, un abuz greu de înghițit de către cei care-și plângeau morții. Nu-s elemente întâmplătoare. Sunt agresiuni ale statului împotriva credincioșilor. Faptul că așa-zisul „curent creștin” din PNL este reprezentat de sectanți împotriva cărora Biserica Ortodoxă majoritară duce o luptă istorică, vine să aducă o înțelegere asupra motivelor pentru care așa-zișii creștini își unesc forțele cu neomarxiștii atei întru abuzarea credincioșilor ortodocși. Știați că în urmă cu ceva vreme se spunea că PNL vine de la „Pentecostal National League”?

Suntem într-o prigonire fără precedent a Bisericii Ortodoxe. Ați văzut poliția în Biserica Evanghelică a Plăvanului din carantinatul Sibiu? Nici naiba nu-i deranjează. Și la fel se întâmplă cu toate sectele aflate „sub protecție” deoarece își au reprezentanții în Guvern. E o chestie pe care nu v-o spune nimeni pentru că nu e „corectă politic”. Dar asta e realitatea. Nu poți să nu constați cum oastea sectară de strânsură e aliata neomarxiștilor întrucât au avantaje din prigonirea Bisericii Ortodoxe.

Însă degeaba se bucură tartorii care îngenunchează Biserica. Mâine le va veni și lor rândul. Asta pentru că niciodată în istorie credința omului n-a fost atât de călcată în picioare. Chiar și-n vremea comuniștilor oamenii erau lăsați să-și trăiască viața după tradiție. Acum este un atac programatic, un plan pus în aplicare „pas cu pas” pentru distrugerea credinței oamenilor.

Ca să-mi înțelegeți pe deplin opinia, vă voi spune că nu fac parte dintre credincioșii practicanți. Probabil nu reușesc să mă calific nici în categoria „căldiceilor”, adică acea categorie criticată de Biserică pentru lipsa de participare la viața creștină, pentru neimplicare și alte păcate care sunt cât se poate de logice. Din păcate educația mea deficitară este cea care-mi joacă feste în ceea ce privește credința. Așadar sunt situat undeva în afara fenomenului. Însă nu pot să nu constat agresiunea extremă îndreptată asupra acestei axe fundamentale a neamului românesc. Indiferent cum ai fi în raport cu Biserica, dacă ai minime cunoștințe de istorie, înțelegi că avem de-a face cu o instituție care, indiferent de vremuri, a fost sprijinul și refugiul ultim al poporului.

Atacul concertat asupra Bisericii este un atac îndreptat împotriva poporului. Din păcate, tinerele generații ieșite imbecilizate de pe băncile școlii, n-au cum să înțeleagă crima care se petrece și, mai mult, sunt părtași în această ticăloșie. Într-un fel stă în firea lucrurilor. Pe de altă parte însă e nevoie de trezirea celor care încă mai înțeleg care e lupta. Încetați să mai stați în genunchi în fața ticăloșilor insinuați ilegal în fruntea țării! Nu de alta, dar mâine conformismul vostru vă va face să vă pierdeți capetele. Sunt vremuri radicale. E timpul să ne ridicăm la nivelul provocărilor de care avem parte.

11 comentarii:

  1. Atacul impotriva Bisericii e impotriva OMULUI impotriva Firii .....poporul e cvasietnic si cutural dezvoltat! Chintesenta hristica nu se leaga de motivarea unora care merg si aprind o lumanare si mai apoi se simt luminati , impartasiti si cunoscatori a randuililor lumesti ! Fiti simpli in gandire si in suflet !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tot ritualul a devenit formal. Mult pentru câștig. De aceea si este atat de usor de atacat Biserica. Are " scutul" de protectie ciuruit. Ce este valabil pentru un singur om este valabil si pentru o comunitate. Enoriasii trebuiau implicati activ in tot ceea ce tine de sansa de a aplica daruirea, milostenia...etc
      Facute cu cap, nu de mantuiala, doar de Craciun si Pasti. In fiecare parohie sunt oameni care au nevoie de ajutor. Tot timpul anului. Atunci, Biserica era Vie, in mișcare, in transformare, asa cum intregul Univers este.
      Dar tot e mai bine o biserica ce tine atenta mintea enoriasilor catre Dumnezeu, decat nebunia marxismului!

      Ștergere
    2. Problema nu este ritualul, ci omul! Nu ritualul e formal, ci oamenii sunt formali, iar aici discuția este lungă!

      Ștergere
    3. "Problema nu este ritualul, ci omul! "
      De acord cu dvs.
      Numai că pe marxisti si atei , ritualul ii arde si urmaresc schimbarea lui motivand ca e nevoie de innoirea lui.

      Nu mai vorbim de faptul ca cei mai multi confunda Biserica cu biserica .
      Nu mai vorbim ca se imputa Bisericii , comportamentul (uneori gresit , intr-adevar) preotilor (dar doar sau preponderent ai BO, ceilalti parca-ar fi mirese neprihanite). Uitam ca si preotii sunt tot oameni , ba unii asupra carora diavolul insista cu mai mari ispite. Si ajung multi , ca din cauze din-astea subiective , puerile , sa se indeparteze de biserica , neconstientizand ca , in fapt indepartarea aceasta duce si la indepartarea de Biserica , lipsind comuniunea...

      Asta se intampla cand ne place foarte mult sa ne auzim/citim propriele si multele vorbe-n vant!

      Ștergere
    4. Nu am înțeles cui îi sunt adresate cuvintele de încheiere ale postarii: Așa se întâmplă...

      Ștergere
  2. Nu cred ca este corect modul in care biserica explica acest cuvânt,
    " căldicel". Sunt o mulțime de
    " răcituri" care merg regulat la Biserica. Merg infumurati, se intorc acasa si mai infumurati, convinsi ca prin dogma se Mantuie. Nu-si arde nimeni karma perorand cuvinte si imitand gesturi.
    Căldicel exprima mai curand căldura inimii, bunatatea, empatia...
    Calea crestinismului este Calea Inimii.
    Dincolo de zidurile inchisorii mentale a rumegătorilor de dogme incepe cu adevarat crestinismul. Acolo unde trufia cunostintelor teoretice dispare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu vă mai luptați absurd împotriva dogmelor pe care nu le înțelegeți! Nu mai confundați dogma cu ideologia! Dogma Sfintei Treimi nu are nimic în comun cu zisa ideologică că tovarășul Nicolae Ceausescu este cel mai iubit fiu al poporului!

      Ștergere
    2. Doamna ,
      Sunteti in mari confuzii , vhiar avand pretentia unei vederi foarte clare!
      Caldicel este tocmai cei de care spuneti , adica cei care frecventeaza biserica dar credinta lor e de suprafata. Altfel , s-ar numi atei.

      Nu va amagiti singura crezand ca fara apartenenta la biserica , fara comuniune , fara participarea la slujbe si la Sf Taine , veti reusi ceva. Au mai incercat si altii , precum dvs si pana la urma tot acolo au ajuns , adica la comuniune. Oare credeti ca in van cer toti pitifelnicii covidului , respectarea DISTANTARII SOCIALE? Nu , doamna , distantarea inseamna ruperea comuniunii putin cate putin-obiectiv clar de indeplinit pentru distrugerea bisericii.
      Intr-adevar , credinta adevarata in Hristos , e cea care se intipareste in inima omului dar pana sa ajunga acolo sau ca sa ramana acolo , are nevoie de "logistica" adica de biserica si dogmele ei. Pentru ce anume credeti ca au fost construite troitele , crucile ? Care este scopul principal si primar al icoanelor ? Acela de a ni-l aminti pe Hristos cat mai des si astfel mintea noastra sa cugete mai mult si mai mult la El.

      Postarea aceasta a d-lui Diaconu (caruia ii multumesc pentru tot ce face) avea tocmai rolul de a evidentia lupta care se duce pentru "demolarea" Bisericii . Iar dvs , prin comentariile acestea extrem de "inspirate" n-ati facut altceva decat sa intariti spusele dumnealui. Intentionat sau neintentionat , conteaza mai putin dar nu cred ca era cazul sa dati cu bata-n balta...

      Ștergere
  3. Sunt câţiva morţi în oraş, iubito,
    Chiar pentru asta am venit să-ţi spun;
    Pe catafalc, de căldura-n oraş,
    Încet, cadavrele se descompun.

    Cei vii se mişcă şi ei descompuşi,
    Cu lutul de căldura asudat;
    E miros de cadavre, iubito,
    Şi azi, chiar sânul tău e mai lăsat.

    Toarnă pe covoare parfume tari,
    Adu roze pe tine să le pun;
    Sunt câţiva morţi în oraş, iubito,
    Şi-ncet, cadavrele se descompun...

    poezie de George Bacovia

    RăspundețiȘtergere
  4. De-atitea nopti aud plouind,
    Aud materia plingind...
    Sint singur, si mă duce un gând
    Spre locuintele lacustre.

    Si parca dorm pe scinduri ude,
    In spate mă izbeste-un val --
    Tresar prin somn si mi se pare
    Ca n-am tras podul de la mal.

    Un gol istoric se intinde,
    Pe-acelasi vremuri mă gasesc...
    Si simt cum de atita ploaie
    Pilotii grei se prabusesc.

    De-atitea nopti aud plouind,
    Tot tresarind, tot asteptind...
    Sint singur, si mă duce-un gând
    Spre locuintele lacustre.

    Lacustră
    tot Bacovia
    Cam așa e si in Sibiu

    RăspundețiȘtergere
  5. Biserica se traduce ca adunarea oamenilor sau corabie .Moșii noștri mergeau în fiecare duminică și sarbatori stiind ca in Casa Domnului ii aștepta Hristos pe sf masa in altar.Se împărtășeau cu trupul lui și credeau cu tărie că Biserica nu va putea fi învinsă nici de porțile iadului
    Și nu se temeau. Iar despre cei ce nu veneau la biserica știau ce spusese Hristos "cel ce nu mănâncă trupul meu și nu bea sângele meu acela nu este vrednic de minele cale de consecință informativă privirile înapoi spre înaintași voștri.Doar asa ve ti scapa de frici si ve ti fi liberi

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)