vineri, 1 octombrie 2021

Îngrijorătorul semnal de alarmă


Am o veste șocantă, în special pentru cei care se tot obosesc să mă facă „pro-rus”. Se pare că întreg NATO a devenit pro-rus sau, cine știe?, poate că Rusia urmează să intre în NATO și noi n-am aflat. Sunteți șocați, nu? Stați liniștiți, n-am luat-o razna, dar ar fi bine să vă așezați pe un scaun pentru a nu fi luați cu leșinul de ceea ce urmează să aflați.

Așadar, tocmai ce s-a terminat întâlnirea de la Sochi dintre Putin și Erdogan. În cele trei ore în care au discutat cei doi probabil s-au făcut multe planuri despre care vom afla extrem de târziu. Însă e suficient ceea ce s-a dat „la liber” pentru a înțelege că treburile se schimbă radical. Sunteți gata? Începem! 

Putin a agreat să producă împreună cu Turcia submarine, motoare de avion, vase de război și submarine. V-ați revenit? După ce turcii au luat sistemele antirachetă de la ruși, acum fac platformă militară comună? Când m-am dus la culcare turcii erau în NATO, iar Rusia era considerat principalul dușman în zonă. Mă face cineva să înțeleg ce s-a întâmplat? A aderat Rusia la NATO? Ori Putin era strâmb de beat când a semnat acordurile? Nu s-ar putea spune. În plus, a mai semnat și un contract pentru vreo trei grupuri energetice nucleare.

Pentru actuala configurație a lumii, ceea ce s-a întâmplat la Sochi nu poate avea decât o singură cauză: o remodelare geopolitică a lumii. Dacă ați fi ascultat ceea ce a spus domnul Adrian Severin în urmă cu ceva timp, evenimentul de la Sochi nu v-ar fi luat prin surprindere. Ca să înțelegeți mai bine situația în care ne aflăm, vă reproduc aici întreaga postare din 4 septembrie a.c. a domnului Adrian Severin:

La Summitul superputerilor fostei ordini mondiale bipolare de la Geneva (2021), în procesul retragerii către Marea Chinei și redispunerii în regiunea indo-pacifică, cu intenția de a-și asigura astfel spatele, SUA a cedat Polonia Germaniei, Ungaria Rusiei, Ucraina Rusiei și Germaniei, Marea Neagră Rusiei și Turciei, iar România a rămas, cum se spunea în dreptul roman, un res derelictae (adică o proprietate abandonată voluntar de titularul ei) având statutul de res nullius (bunul nimănui), pe care oricine și-l poate însuși și cu care oricine poate face ce vrea.

Ceea ce se întâmplă acum în România este rezultatul acestei situații: se distruge tot ce a mai rămas din sistemul constituțional pluripartit, pentru ca, devenit un simplu bun, cvasi statul România (un stat eșuat) să fie pus sub “administrarea directă” a unui regim de mână forte acționând din mandat internațional. Agitația politică irațională (fără nici o legătură cu conceptul de “acțiune politică”) de la București, din aceste zile, reprezintă doar unul din multele scenarii menite a face posibilă ajungerea la un asemenea rezultat; unicul interesant pentru marii jucători de la masa politicii globale.

Nu contează cine a amorsat criza (care, de fapt, nu este politică, ci națională - o criză de destin istoric), Cîțu, Barna sau Cioloș; nu contează cum vor vota AUR sau PSD; nu contează ce spun Ciolacu sau Orban, pe ce picior dansează Dâncu și Rareș Bogdan ori la ce oră revine din adormire Iohannis. Cel din urmă are misiunea ca, după ce a lucrat cu succes la suspendarea Constituției, să creeze condițiile pentru ca românii să salute, de nevoie dacă nu de gust, schimbarea regimului politic și trecerea de la democrația autohtonă coruptă și impredictibilă, la autoritarism și subordonare externă integrală.

Asta se execută acum.Singura șansă a României în atari condiții, ca și în 1944, este să se înțeleagă direct (nu prin Washington) cu Rusia (cu care mai poate găsi interese strategice congruente), căci SUA a ieșit din joc, respectiv a lăsat-o în afara jocului, iar Germania nu are intersul să vadă un bloc româno-rus la Gurile Dunării, între obiectivele strategice germane și nevoințele strategice românești neexistând nici o convergență. Mai este, oare, cineva, la București și la Moscova gata sau / și capabil să o facă? Se pare că nu.

Concluziile le puteți trage singuri!

26 de comentarii:

  1. In sfarsit dupa 30 de ani am ramas de capul nostru.
    Acum ar fi momentul sa iesim din UE si sa ne deliminatm si de rusia. Sa incercam sa ne facem o cale a noastra de care sa beneficiem noi ca romani.
    Din pacate la cat sunt de prosti astia de la guvernare nu prea ii vad capabili.

    RăspundețiȘtergere
  2. Putin bravo, un dziudoist adevarat. Mi se pare ca este unicul lider de talie mondiala care stie ce face si cum face, va spun de ce deoarece inca in anii 90 un grup de militari rusi au elaborat asa numita Conceptia Sigurnatei Comune sau in rusa i se spune КОНЦЕПЦИЯ ОБШЕСТВЕННОЙ БЕЗОПАСНОСТИ (КОБ) in care este inclusa Teoria Generala si Suficienta de Conducere sau in rusa Достаточно Обшая Теория Управления (ДОТУ) si Putin credeti-ma le stie.
    Gasiti literatura despre КОБ si ДОТУ pe internet, traduceti si cititi, deoarece Putin se foloseste de cunostintele acestei Conceptii care va rasturna lumea in timpul apropiat cu ajutorul lui Dumnezeu evident. ;)

    RăspundețiȘtergere

  3. LUCRURILE SUNT DEMULT TRANSATE :am realizat acest lucru in momentul cand EXON s-a retras din Marea Neagra.Romania am impresia ca a fost vanduta demult ,asa cum s-a intamplat cu Pactul Molotov Ribentrop in anii 40...In momentul acesta tarii noastre ii trebuie oameni lucizi,realisti si cu viziune nu imbecili ca orban,catu,ciolacu,ciolos,barna,rares...si iohanus !( zis plavanul)

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu a plecat nici un american de aici inca...ce vorbesti

    RăspundețiȘtergere
  5. Răspunsuri
    1. Astea sunt povești... NATO pro rus? Dacă vedeați lucrurile corect ați fi știut că Turcia devine pro rusă... si atât. Încet, încet se va îndepărta de NATO. Aici sunt mai multe: Ambițiile imperiale ale lui Erdogan, vechiul conflict cu Gtecia, problema kurdă, refuzul UE de-i primi în sânul ei, etc... Până la urmä e strict problema lor. Doar cä știți vorba aia cu doi stăpâni...

      Ștergere
    2. Care istorie se repeta? Rusia in veci nu a fost aliata cu Turcia. La ce anume faci referire?

      Cu totul altceva si fara precedent se intimpla...dar asta-i poveste lunga

      Ștergere
    3. Ce se intampla citavule? Mihaitza Saakasvili a fost arestat in tara de bastina, asta oare ce inseamna?

      Ștergere
  6. dl severin e pe aratura...nu se lasa fara stapan o tara asa bogata precum romania...dupa cum vad eu lucrurile ne imping spre un nou '89, vad pe margine incalzindu-se un "salvator" in persoana lui calin georgescu, intr-adevar cu mandat masonic internatiomal, dar nu fara stapan...numai ca dl severin nu are voie sa pronunte numele stapanului...eu am voie si cred ca e israelul, care e bine si cu rusia si cu sua si e bine infipt si in romania

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Isi grăbesc sfarsitul...Se grabesc ca sa se adune.
      Fiecare dintre noi avem polii ce ne atrag. Masonii sunt legați karmic intre ei si nu cred ca vor face efortul de a-si rupe legaturile de fratie cu masoneria internationala. Ar trebui un efort urias si o vointa supraomeneasca sa iasa din sistemul in care au fost clociți. Polul superior ce ar trebui sa ne atraga pe toti este Dumnezeu, dar si aici apar discutii interminabile. Pentru unii, Dumnezeu este Hristos. Altii fragmenteaza in treime. Altii se inchina pe la toti sfintii, fragmentand Unu si mai mult. Oameni-oi in deriva unor timpuri cel putin tulburi.
      Va dati seama in cat timp illuminati au falsificat sistemul primordial? Nu este chiar atat de ușor de devirusat un sistem contaminat cu foarte multa minciună. Minciuna
      " poporul roman ales" a facut atat de multe victime in Romania, încât chiar ma mir ca mai existam. Sa stai degeaba asteptand sa te ridice cineva la cer, cu toate problemele nerezolvate,este prostie crasa!!

      Ștergere
    2. Se imparte. Ne-au cumparat ca nu avem demnitate. E posibil sa scapam doar daca nu se inteleg. Oricum nu mai conteaza, Dumnezeu cu mila!

      Ștergere
    3. Eu cred că nu v-om fi lăsați de capul nostru.Un ciine cu toate căpușele și puricii de pe el nu pleacă de la măcelărie!O statistică spunea că România, după Rusia și SUA,este țara cea mai bogată în resurse naturale. Pină în 1989,se extrăgeau din România 85 de metale și nemetale,incluzind gazul și petrolul,acum au fost descoperite pina la 125 de metale și nemetale rare!!!!Despre ce vorbim?Avem de toate și ăștia sunt toți la furat!!!

      Ștergere
  7. Numai asa pot lua rusii bataie fara sa isi foloseasca armele! Asta nu e altceva decit o strategie. Nu uitati ca atunci cind sahul a fugit din Iran ,au ramas fara aviatie.Exista un buton de disable la indemina trainerilor americani.
    Daca pe noi nu ne mai vrea nimeni e clar : vom fi cimp de lupta;la asa popor asa elita.

    RăspundețiȘtergere
  8. Sferele de influență sunt clar delimitate ! Doar parrot-ii din vest nu înțeleg și vor să-i păcălească mereu pe ruși ! O lume multipolară ne apropie de sfârșitul democrației și liniștii mondiale !

    RăspundețiȘtergere
  9. Cea mai tare treabă este anunțul SUA că ar putea folosi și facilități militare ruse, baze, din fostele republici sovietice pentru a supraveghea Afganistanul!

    RăspundețiȘtergere
  10. "Îngrijorătorul semnal de alarmă" - din contra chiar. Este mai degraba de bucurie decat de alarma.

    Un vechi proverb spune ca sa-ti tii prietenii aproape iar dusmanii si mai aproape. Cam asa procedeaza si tarul care il tot prinde pe sultan cu diverse afaceri.

    Avand in vedere visele de marire turcesti interesele rusiei si turciei sunt divergente. Insa modul abil prin care putin il agata pe erdogan in combinatii economice si chiar militare il fac pe cel din urma sa se gandeasca de fiecare data la ce are de pierdut daca face pe smecherul.

    Este de admirat aceasta politica inteligenta prin care rusia incearca mai degraba sa castige printr-o relatie de colaborare cu potentialii inamici in loc sa si-i antagonizeze.

    Iar noi nu suntem ai nimanui. La campia turzii se construieste o baza care poate gazdui pana la 100.000 (da, ati citit bine, o suta de mii) de soldati. Kogalniceanu se dezvolta de zor si sunt si alte planuri de trupe terestre. Americanii inghit din ce in ce mai mult. Fondul Proprietatea face de fapt jocurile in energie. Despre ce vorbim asadar?

    RăspundețiȘtergere
  11. Dar de armata Mue ce zici ?

    RăspundețiȘtergere
  12. asa este. toti aia vor fi militari ue.

    vaxxinare in masa a cobailor umani cu oxid de grafen care transforma oamenii in superconductori si determina apoptoza celulara'= moarte programata a celulei umane.
    instalare de antene 5G peste tot care vor produce ultraradiatii elecromagnetice.
    conectarea acestor ultraradiatii electromagnetice la superconductorii umani gata vaxxinati care detin si telefoane mobile ca sa dovedeasca prin apps ca sunt vaxxinati, deci sunt detectati de aplicatie si prin propriul telefon mobil ORIUNDE S-AR AFLA.
    conectarea directa in momentul in care se afla in aria antenei 5G si apasarea pe butonul rosu....
    PAC.......moarte programata de la distanta = CRIMA PERFECTA.
    76 % dintre europeni gata vaxx sunt subiectii pasivi ai crimei perfecte.
    76 % dintre europeni asasinati = GENOCID..
    CONSPIRATIONISTII au intotdeauna dreptate.
    Cine nu detine un conspirationist, sa si-l cumpere ca sa isi asigure viitorul.

    RăspundețiȘtergere
  13. Eu cred ca odata facute investitiile militare din Romania ,Sua nu e lasa la mana rusilor .Ganditi va ca aproape tot ce are mai bun ca tehnologie de preventie timpurie a rachetelor inamice si apoi vectorii de la Deveselu plus dronele high tech de la Campia Turzii sunt o avere .Nu mai vorbim de miliardele bagate in Kogalniceanu .Va inselati .Nu suntem de capul nostru .Sua ne vor folosi ca rampa de lansare impotriva Rusiei .Va faceti iluzii ,noi suntem carne de tun pt ei .Vae victis!

    RăspundețiȘtergere
  14. Dar Anonime de ka 23h11, de unde le a venit ideea asta, de control al mintii prin electromagneti,o fi de la rusoaica aia de cerca sa uciza gaina cu privirea,adecatelea sa deoache porcul mai pe romanes te ;()

    RăspundețiȘtergere
  15. Nu, anonime 03.10/13.01, nu e control al mintii, ci o bomba cu ceas pe care VOLUNTAR fraierii si-au introdus-o in corp. Bine zicea anonimul 01.10/23.11...

    RăspundețiȘtergere
  16. Nu cred in ce spune Adruian Severin .

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)