luni, 3 ianuarie 2022

Să schimbăm împreună lumea!


Absolut nimic din ceea ce vedeți în lumea de azi n-ar fi putut fi dus la îndeplinire fără o conspirație în care și noi să fim parte. Sună ciudat pentru mulți; în mod sigur sunt unii care nu vor accepta asta niciodată. „Cum adică, eu perfecțiunea întruchipată, eu, dușmanul de moarte al sistemului, eu adică să fiu acuzat de conspirație cu dușmanul de moarte?” Tocmai aici e tragedia, anume în faptul că fără o conspirație a noastră cu „dușmanul de moarte”, absolut nimic nu se poate mișca. Răul pe care-l vedem, e răul pe care-l împroșcăm. E răul nostru intern pe care-l aruncăm împotriva unui rău pe care-l bănuim la ceilalți.

Mecanismul e extrem de parșiv și-o să vi-l explic pe scurt în continuare. Mă voi întoarce la articolul meu despre perioada medievală. Unul dintre comentariile celor care se credeau „doxă” - dar care era, în fapt, o dovadă a superficialității lor - suna cam așa: „spui că era extraordinar în Evul Mediu, dar ai uitat ce nenorociri a făcut Inchiziția”. Este evident că un asemenea comentariu pute de la o poștă a slogan preluat în trecere de unii care-au trecut prin istorie ca gâsca prin apă. Ce nuanțe poate surprinde un asemenea om? Evident niciuna. 

Într-o oarecare măsură, între catedralele, operele medievale și Inchiziție există o legătură extrem de interesantă, anume exact caracteristica pe care am tratat-o în acel articol: disperarea. Oamenii aceia vedeau cu ochii lor cum lumea cade și erau disperați s-o salveze. Unii lăsau urme în piatră, alții pe hârtie, iar inchizitorii în suflete. Parcă-i văd pe mulți sărind și acuzându-mă că „acopăr” brutalitățile acelei perioade. Cum e posibil să negi tortura care se practica sau arderea pe rug? Hmm, am spus eu ceva despre aceste practici? Desigur nu, dar acesta este modul în care acționează „sloganagiii istorici(isterici?)”. Să tratăm totuși subiectul. 

Lumea de-atunci era mult mai dură. Dincolo de-o invazie care te putea „teleporta” în eternitate, pericolele erau la tot pasul. Puteai fi omorât de boli, de sălbăticiuni sau chiar de eroarea unui apropiat. Această duritate a vieții era reflectată de către societate în legi dure. Condamnarea la moarte era extrem de ușor de pronunțat. Tortura, de asemenea, era un instrument de obținere a adevărului. Într-adevăr, spunem că acum suntem „civilizați” și nu mai  omorâm oamenii prin acele „practici barbare”. Aiurea. Tortura fizică de atunci a fost înlocuită azi de tortura psihică, iar condamnarea la moarte ia azi forme mult mai barbare, în ciuda faptului că nu mai e pronunțată de un tribunal. Nu spun că-i bine cum se petreceau lucrurile! Spun însă că nu ne-am schimbat prea mult. Și, de asemenea, fiți convinși că peste mulți ani de-acum înainte(dacă vor mai exista acei „mulți ani”), cei de-atunci se vor îngrozi de barbaria vremurilor nostre. Dar să nu divagăm!

Ce făcea Inchiziția? Proștii vor sări să vă spună că omora vrăjitoarele, homosexualii, alchimiștii și alți mistici, că ajunsese să omoare până și pisicile negre sau alte animale care „păreau diavolești”. Au dreptate? Culmea, într-o oarecare măsură chiar așa e, însă ceea ce nu înțeleg ei e motivul pentru care se petreceau lucrurile astfel. În fapt e simplu să găsești un vinovat și să arunci toate zoaiele pe el. Iar dacă acel „vinovat” mai e și mort, ai rezolvat problema victorios. Doar că adevărul presupune nuanțe. Trebuie să fii nebun să crezi că acei câțiva oameni puteau pune în aplicare toată acea desfășurare de forțe. Cum putea avea loc o ardere pe rug în condițiile în care întreaga comunitate era prezentă acolo? Dacă s-ar fi opus comunitatea, cu siguranță execuția n-ar fi avut loc. Elementul pe care nu-l mai ia nimeni în considerație era acela că însăși comunitatea era disperată de cădere și apela la Inchiziție pentru un „ajutor specializat de urgență”. Oamenii erau îngroziți că diavolul îi atacă atât de fățiș și căutau să se salveze. Atât pe ei cât, mai ales, pe ceilalți. Iată așadar un element care ni se dezvăluie. Fără o „conspirație” a oamenilor, Inchiziția n-ar fi fost nimic. Iar oamenii erau îngroziți de teribila cădere care urma să se petreacă. 

Noi acum judecăm superficial, crezând că pe-atunci planeta era populată de imbecili. Aiurea, probabil că orice om din acea vreme era superior unuia de azi. Din punct de vedere fizic și psihic, comparația nici măcar nu are sens. Încercați să ridicați o spadă de-atunci și putem discuta după. Din punct de vedere al cunoștințelor, de asemenea, balanța înclină către ei. Un om fără școală de-atunci avea cunoștințe solide în domeniul său de activitate. Desigur, probabil nu știa teorema lui Pitagora, dar știa atâtea despre natură încât nu cred că un contemporan i-ar face față. Iar un învățat de atunci, vă spun cu mâna pe inimă, ar face ravagii în ceea ce numim „mediul intelectual de azi”.

Și-atunci cum de-a fost posibilă o oroare precum cea a Inchiziției? Răspunsul e simplu: teama. Ceea ce vedeau acei oameni, faptele care-i îngrozeau, azi se numesc „normalitate”. Fără doar și poate, vedeau cât de ușor se alunecă spre vrăjitorie și practici oculte dubioase. Vedeau dezastrul produs de desfrâu. Vedeau efectele devastatoare ale excitantelor precum alcoolul. Toate acestea se vedeau limpede și căutau să le combată. Însă tocmai aici lovea diavolul cel mai tare. Fix în zelul lor de a combate diavolul se afla adevăratul diavol. Care e cumva același cu cel care ne pune și pe noi „în mișcare”.

Trăim cu impresia falsă că păcatul e un fapt exterior, că e un ceva care ne vine din afară și care ne atacă. La fel și în ceea ce privește diavolul. Avem impresia că e undeva în afară și că trebuie să fim atenți pentru a-l combate. Vedeți capcana? În realitate păcatul e al nostru. Natura noastră e păcătoasă și înclinată spre păcat. Iar diavolul care ne atacă e de fapt în noi. 

Privind retrospectiv putem spune că diavolul a avut o excepțională victorie asupra medievalilor. Dorința lor de a scăpa de diavol, de fapt i-a împins în mâinile lui. Zelul cu care au construit acele imense catedrale, cerbicia de a explica în termeni raționali fiecare element al religiei și cruzimea cu care s-au îndreptat împotriva ereticilor, toate au avut aceeași cauză, anume omul păcălit. Omul căzut în capcană. 

Vedem acum ceea ce se întâmplă. Au omorât desfrânații și azi întreaga societate e una ultra-porno. Vă imaginați că-n anii 30-40 bărbații pândeau femeile pentru a profita de un moment de-al lor de neatenție pentru a le vedea ...  gleznele, iar doăzeci de ani mai târziu era greu să nu le observi chiloții de sub fustele minuscule? Degeaba Inchiziția a omorât vrăjitoarele! Acum le vedeți pretutindeni. Ba practicând horoscopul, tarotul sau mai știu eu ce alte divinații, ba aducând în prim plan tot felul de terapii dubioase.  Culmea, totul se petrece pe un fond zis „rațional”, în care știința a devenit autoritatea supremă. Acea știință care e indiferentă față de practicile spirituale dubioase, sare ca arsă atunci când simte vreun puseu de creștinism sincer. Nu-i ceva ciudat în toată răsturnarea de situație pe care-o trăim?

La fel ca și atunci, devine absolut penibil să credem că e posibil ca o minoritate formată din câțiva „moși mistici” să conducă o lume întreagă spre dezastru. Și totuși chiar așa se petrec lucrurile. De ce? Nu există altă explicație în afara co-conspirației. Conspirăm împreună sau, mai bine spus, suntem împinși să conspirăm. 

Probabil vă voi explica mai multe tehnici într-un articol viitor însă, pe moment, mă voi limita la a vă arăta cum suntem trași spre capcană. Să presupunem că suntem împotriva consumului de alcool. Pentru asta ne apucăm să ne strângem în organizații ale celor care se împotrivesc alcoolului. Poate obținem chiar și o victorie, spre exemplu să nu mai fie cârciumi lângă școli. O victorie importantă pe care-o sărbătorim cu șampanie. Doar suntem maturi și știm ce facem. Ați remarcat diavolul? Să nu ne abatem însă. Ceilalți - în special cei mai tineri - se simt afectați. „Cum adică, s-au strâns babalâcii să interzică alcoolul? Păi ei în tinerețe nu înfundau cârciumile? Unde mai e libertatea?” Și-aici vine statul și spune că nu-i OK să-i îngrădești dreptul unui tânăr - care-i și major - la porția de euforie. 

Ce iese dintr-o astfel de confruntare în afara unui război fără sens și, pe alocuri, hilar? Absolut nimic, doar o inutilă pierdere de energie. De fapt de unde pornește „războiul”? De la un fapt cât se poate de banal, anume de la tendința noastră de exteriorizare a păcatului. Simți că alcoolul e un păcat? Foarte bine, nu mai bea! Găsește și pe altcineva sătul de patima alcoolului și nu mai beți împreună! Astfel se schimbă lumea, schimbându-ne pe noi, nu încercând în zadar războaie împotriva celorlalți. Trebuie conștientizat cumva că diavolul care ne atacă e cel din interior, cel care ne pune să vânăm aiurea păcatele altora. Lumea nu se poate schimba dacă nu ne schimbăm noi. De fapt, schimbându-te pe tine schimbi lumea. E o constatare banală pentru mulți, dar atât de greu de pus în aplicare.

Dacă e să mă gândesc la ce am de făcut în anul care urmează, de fiecare dată îmi propun să schimb lumea. Însă lumea nu poate fi schimbată altfel decât așa, prin schimbarea conștientă a fiecăruia dintre noi. Vreți o lume mai bună? Treceți și vânați-vă propriile păcate. Nu doar voi vă veți schimba, ci și lumea pe care-o vedeți.

38 de comentarii:

  1. Mda, sunt fascinata, ai prins esenta perfect. Felicitari! Sunt curioasa cati iti vor da dreptate dar mai ales, cati te vor combate. Oricum, articolele tale sunt o metoda inteligenta de a lua pulsul societatii, desi sunt aproape sigura ca cei care te citesc sunt destul de "scuturati"

    RăspundețiȘtergere
  2. suntem împinși să conspirăm Felicitari!

    Cel mai bun exemplu cu care nu au reusit pe deplin nici in ziua de astazi dar au reusit este CANEPA.

    Ştiaţi că planta denumită cânepă are peste 25.000 de utilizări? De la alimente, vopsele şi combustibili, şi până la îmbrăcăminte şi materialele de construcţii, cânepa e folosită peste tot. Urme de cânepă se găsesc chiar şi în pliculeţele de ceai Lipton. Şi chiar şi la o parte din maşinile fabricate azi, se găseşte tot cânepă.
    Iată câteva din întrebuinţările pe care cânepa le-ar putea aduce omenirii:
    1) Toate materialele din plastic ar trebui realizate din ulei de sămânţă de cânepă.Materialele plastice din cânepă sunt biodegradabile. De-a lungul vieţii lor, ele se descompun şi nu fac rău mediului înconjurător. În schimb, materialele plastice făcute din petrol ruinează natura; ele nu sunt biodegradabile şi fac mare rău planetei. Materialele plastice făcute din cânepă nu vor distruge ape curgătoare aşa cum au făcut DuPont sau alte corporaţii.
    2) Din cânepă se pot face medicamente. Să nu uităm că în trecut, Asociaţia Medicală Americană sprijinea tratamentele pe bază de canabis, care sunt mult mai naturale şi mai puţin nocive pentru organismul uman, decât medicamentele care se bazează pe compuşi petrochimici.
    Cânepa ajută la lărgirea arterelor, astfel încât sângele să poată circula mai bine. De asemenea, cânepa conţine THC, un agent activ, care ajută în bolile de astm şi glaucom.
    3) Cânepa poate ajuta la combaterea foametei în lume. O mulţime de produse alimentare pot fi realizate din cânepă. Seminţele de cânepă conţin proteine naturale în cantităţi mari. De asemenea, ele conţin doi acizi graşi esenţiali care ajută curăţarea trupului de colesterol. Aceşti acizi graşi nu pot fi găsiţi în altă parte în natură.
    4) Din cânepă se pot face haine durabile. Hainele realizate din cânepă sunt extrem de durabile de-a lungul timpului. Dar în anumite state din SUA ca de exemplu în Kentucky, s-a ajuns la măsuri extreme, ca de exemplu, purtarea hainelor făcute din cânepă fiind considerată o infracţiune. Vă imaginaţi să fiţi arestat pe stradă pentru că purtaţi blugi din cânepă?
    În concluzie, motivul pentru care cultivarea cânepei este considerată a fi ilegală şi dăunătoare, este faptul că MILIARDARII PLANETEI DORESC SĂ RĂMÂNĂ ÎN CONTINUARE MILIARDARI, în detrimentul beneficiilor evidente care s-ar putea obţine din cânepă!

    P.S. Moromete fuma canepa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. The Union: The Business Behind Getting High 2007
      What If Cannabis Cured Cancer 2010

      Ștergere
  3. Narativul propagandei antiumane: "Oare cât de credibile sunt aceste surse video?" Despre imaginile absolut șocante de azi, de la Amsterdam.
    Răspunsul meu:
    Incredibil! Ai ajuns la un asemenea nivel de degradare încât te poți uita la filmări reale, întrebându-te dacă sunt trucate? De ce nu cauți imaginile care există din mai multe surse? Faptul că te "ajută" guvernul tău să nu ai acces la știrile zilei, prin cenzură, te determină să consideri că filmările care circulă pe internet sunt "fake news"? În halul ăsta te-au spălat pe creier? Bloomberg o fi relatat ceva despre o petrecere de revelion de pe 2 ianuarie, la Amsterdam? N-ai citit nici măcar articolul din Bloomberg, pus de mine în comentarii? Dar propagi ideea că imaginile filmate azi sunt trucate? Oare de ce propagi asta? Am văzut și situații în care Facebook a cenzurat imagini live de la proteste, apoi s-a spus că era "fake news". Să știi că poți să raportezi comentariul ăsta și să-mi închizi contul de facebook. Mi se rupe! Eu nu trăiesc pe Facebook. Dacă am chef să scriu, în afară de ziar pot să scriu și pe VK. Pe mine chiar nu mă interesează demența și cenzura voastră, dar vă analizez propaganda. E sinistru să propagi ideea că filmările de o violență extremă sunt "fake news", ca să susții cea mai odioasă propagandă care s-a făcut vreodată împotriva oamenilor. Poate doar Inchiziția a fost mai odioasă decât ce se întâmplă acum. Dar văd că unora dintre voi vă place. Vă regăsiți în mizeria asta care vă omoară și pe voi. Suferiți de o combinație autodistructivă între sindromul Stockholm și Efectul Lucifer, cu topping de sindrom Zeus. Dar vă omoară și pe voi. Mai ales efectul Nocebo vă va ucide! Nocebo nu ține cont de nivelul conștient. Suptcesuri!

    Amsterdam azi! Înregistrat în direct .Legitima Aparare
    www.fb.com/2992574597671355

    RăspundețiȘtergere
  4. Schimbarea nu poate fi decat individuala. Bine subliniat. Fiecare in patratica lui. Schimbarea la nivel de societate este o suma a schimbarilor individuale.

    La fel este si cu vaxx. Cu cat mai vaxx la nivel individual cu atat se schimba si societatea in ansamblu.

    Sa nu uitam ca politia gandirii organizata sub forma inchizitiei s-a desfasurat numai intr-un mediu papistas/protestant unde oamenii se indepartasera deja de adevarata credinta. Totalitarismul se poate manifesta numai prin opozitia fata de Adevar. De aceea, indiferent de forma de exprimare a lui, s-a caracterizat prin lupta impotriva credintei, in special a celei ortodoxe care ofera oamenilor singurul referential corect de vietuire in perspectiva transcedentala.

    RăspundețiȘtergere
  5. Este infinit mai usor sa schimbi lumea decat sa te schimbi singur. Orice film are la un moment dat un cadru cu "The end". Noi sa fim sanatosi ca paine si circ este din belsug.

    RăspundețiȘtergere
  6. Am trăit în comunism3 ianuarie 2022 la 10:57

    Ce relaxată eram eu acum vreo 5 ani, când spuneam că războiul psihologic e floare la ureche pentru mine... E mult mai cumplit decât credeam. Am mai spus-o, dar o repet: am făcut aceeași eroare pe care o fac foarte mulți, raportându-mă doar la mine. Mă gândeam că eu pot să suport un fel de război psihologic al altora, ca și cum n-aș fi parte din el. Sau că ceilalți oameni vor vedea lucrurile la fel ca mine, fiind toți în tabăra victimelor. M-a indus în eroare experiența anterioară. Am trăit în comunism, am trăit "revoluția", am citit prea multe cărți în care victimele știu că sunt victime și măcar încearcă să se apere de inamicul despre care știu că le este inamic. Doar că acum s-au schimbat perspectivele în cele două tabere aflate în conflict. E un fel de labirint de oglinzi în care victimele văd realitatea pe dos. Cineva s-a jucat cu imaginile, cu percepția, cu sindromul Stockholm, cu sentimentul de vinovăție, cu psihologia mulțimilor, cu Efectul Lucifer și a mizat pe prostia omului contemporan care a devenit nu doar ființă desacralizată, ci și idiot infatuat și egocentrist, dependent de zona de confort și de o autoritate despre care crede că îi vrea binele. Dacă ar fi știut naziștii că nebunia asta se poate duce atât de departe, ar fi murit mult mai multe milioane de oameni în al doilea război mondial. Dar naziștii sunt pistol cu apă, pe lângă antiumanii ăștia de azi. La fel sunt și bolșevicii. Nu s-au gândit la o asemenea monstruozitate în care războiul împotriva oamenilor să se ducă și cu armate profesioniste, dar și cu victimele însele, care se autoelimină din convingere, ajutându-și călăii să le execute.
    Nu s-a mai întâmplat niciodată în istorie o asemenea monstruozitate în care armatele să elimine umanitatea cu tot ce înseamnă ea: spiritualitate, cultură, agricultură, industrie, identitate individuală și națională, etc. Dar se merge mai departe și se promovează binefacerile renunțării de bună-voie la confort, la încălzire pe timp de iarnă, la hrană sănătoasă, se promovează "hrana sustebabilă" ca fiind insecte procesate, dar mai ales lăcuste care urmează să distrugă tot ce e verde și să provoace foamete. E demență totală!
    Poate că seamănă cu ce au făcut naziștii în URSS, în al doilea război mondial. Doar că acum e la nivel planetar. Totuși, apropo de Rusia... când naziștii făceau asta în URSS, măcar exista armata rusă care să lupta cu ei. Acum armatele se luptă cu populația civilă și nu avem nicio armată care să ne apere. E mult mai grav, e mult mai trist, e mult mai odioasă lupta asta care se duce dintr-o singură direcție împotriva noastră ca ființe umane, noi fiind dezarmați și condamnați la moarte, fără drept la apărare. Măcar atunci era război declarat, în timp ce azi ni se spune că suntem noi idioți dacă vedem că armatele duc acest război împotriva noastră. Nici măcar naziștii nu s-au gândit la asta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Cineva s-a jucat cu imaginile, cu percepția, cu sindromul Stockholm, cu sentimentul de vinovăție, cu psihologia mulțimilor, cu Efectul Lucifer și a mizat pe prostia omului contemporan care a devenit nu doar ființă desacralizată, ci și idiot infatuat și egocentrist, dependent de zona de confort și de o autoritate despre care crede că îi vrea binele"

      Ștergere
  7. Descreierații ăștia încă se încăpățânează să numească asta "democrație" și ne spun nouă că suntem idioți dacă nu înțelegem că democrația și libertatea asta înseamnă. Vreau să se termine! Oricum! Dar să se termine demența asta!
    Hai să recunoaștem REGIMUL DE OCUPAȚIE! Și să acționăm în consecință! Chiar nu se mai poate așa ceva! Să fie WW3!

    RăspundețiȘtergere
  8. ȘTIINȚĂ ȘI CONȘTIINȚĂ ÎN 2022
    Cum intrăm în anul ăsta de grație sau de grațiere?
    • Știința cu Ș mare este noua religie monoteistă a Noului Normal. Este Crezul. (”Eu cred în Știință”). Încă n-au stabilit între ei care sunt Sf. Duh și Sf. Fecioară a Științei.
    • Știința este axiomatică iar preoții ei sunt ”specialiștii” și algoritmii AI care nu dau greș. Nu știm exact care e Înaltul Pontif al Științei dar poate fi folosit și Papa de la Roma. Vaticanul este ”too big to fail”. Că și comuniștii i-au folosit pe legionari la reeducare. Că și Lafayette era nobil și a participat la două revoluții de dărâmare a feudalismului din care se trăgea. Iluminist al găurii negre, bun băiat, Lafayette ăsta, slăvite-i fie galeriile!
    • Suntem în plin avânt al orânduirii sau societății digitale, ca urmare a Revoluției Industriale 3.0. Orânduirea digitală tinde către totalitarismul perfect. În afară de comuna primitivă, când relațiile social-economice abia formau ierarhiile, în nicio orânduire n-a existat democrație autentică: sclavagism, feudalism, capitalism, socialism. Toate au fost societăți oligarhice, unde majoritatea a muncit pentru o minoritate care a confiscat puterea și instrumentele ei, sub diverse pretexte - democrația fiind unul dintre ele.
    • Câtă vreme elitele au avut nevoie direct de inteligența și forța de muncă umană, majoritatea a supraviețuit controlat, ba chiar sub aparența progresului și prosperității. În orânduirea digitală minoritatea nu mai are nevoie de majoritatea muncitoare și creativă, din care să se desprindă noi candidați la elită. Elitele au devenit, de fapt erau, autosuficiente și autoreproductive, iar acum aspiră la nemurire.
    • Omul, trestia gânditoare a lui Pascal deranjează că nu se lasă deconectată printr-un simplu click. Inteligența artificială produce progres și prosperitate fără scandal și are buton de on/off. Omenirea n-are, așa cum e acum. Dar există câte-un ser arenemesager pentru orice.
    • Fiindcă n-a existat niciodată democrație, asistăm la sfârșitul libertății și dreptății, așa cum am fost învățați cu ele, acasă și la școală. În 4 din 5 orânduiri omul s-a dovedit nedemn sau incapabil să fie liber. De ce ar fi demn într-a 6-a? (ce cifră!) Pe cei mai mulți îi încurcă libertatea. Nu vor să fie pe cont propriu. Dacă un bun e nefolosit sau nu știi să-l folosești, atunci ți se ia înapoi ori nu ți se mai dă. Așa și cu libertatea. Așa a fost mereu, dar acum am observat mai bine, în dictatura sanitară. Oamenii vor doar să trăiască precum un pet, nu să aibă o viață proprie.
    • Totalitarismul digital și precursoarea sa, dictatura (sanitară) are similitudini destule cu comunismul și precursorul său, socialismul. Doar că… comunismul n-a mai apucat să se instaureze global. În urmă cu un secol, virusul ideologic s-a arătat insuficient chiar dacă promotorii lui s-au numit Lenin ori Castro. Oamenii au fentat frica de ideologie, fiindcă nu li s-a putut umbla eficient la minte. Dar de ceva vreme se poate. Se poate produce frică în mintea lor, cultivată printr-o amenințare impersonală, care produce frica fizică. Amenințarea nu mai vine de la partidul unic, de la dictator sau de la securiști. Amenințarea directă cu moartea, generată prin virusul invizibil, a fost găselnița genial de simplă, bazată pe vechile ingrediente: ideologia (pandemică), propaganda global-statală, lupta de clasă (contra dușmanului neînțepat), înrolarea forțată în partid (al injectaților), eliberarea carnetului verde (fost roșu) de membru al societății digitale. Felicitări autorilor!
    • În vechile totalitarisme nu existau tehnologia și nici instrumentele media actuale. Dacă Goebbels ar fi avut televiziunea n-am fi aflat nici azi că naziștii au pierdut războiul, ar fi spus studenților un profesor de științele comunicării. Dacă ar fi avut Internet comuniștii, azi eram Uniunea Globală a Sovietelor. De fapt, suntem, Jeana nu e moartă, Jeana se transformă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce ne mai rămâne de făcut?
      • Să ne luptăm pentru spiritul din noi și pentru sacrul care ne înconjoară dinafară .
      • Să nu-i lăsăm să ne despartă rațiunea și inteligența de suflet.
      • Să înțelegem natura metafizică a realității și adevărul revelat.
      • Să învățăm că iubirea e singura boală mintală (așa zice OMS) acceptabilă și de dorit.
      • Mai presus de Știință, în 2022 trebuie să ne recuperăm Conștiința terfelită de mizerabilii orânduirii digitale.

      Ștergere
    2. Confunzi Stiinta cu Minciuna manipulatoare. Stiinta este legata de adevar. Prin manipulare minciuna este ascunsa sub masca stiintei.

      Stiinta spune ca masca face mai mult rau decat bine. Manipulatorii spun invers.

      Stiinta spune ca vaxx sunt ucigase. Manipulatorii spun ca vaxx sunt bune si sigure.

      Asadar nu stiinta este problema ci Minciuna care se ascunde in spatele ei.

      Ștergere
    3. multa confuzie unii bine intentionati
      pai in pseudiostiinta asta medicala virusurile sunt cauza bolilor
      nimic mai fals, Pasteur acum 100 de ani a explicat ca toate bolile sunt provocate de microbi, iarsi total fals azi
      Virusurile nu au fost izolate niciodata
      au fost premii de 100 de mii de dolari care poate izola un virus si tot ce au reusit este sa izoleze niste proteine care ziceau ei fac parte din virus
      cum e cu HIV
      apoi puneau medicii sa testeze homosexualii si ii gaseau pozitivi, dar de fapt erau fals-pozitiv, si le dadeau de stire la gay si lesbi ca maine urmeaza sa moara
      starea se agrava din cauza sugestiei, corpul intra in colaps si mureai de la raceala
      nici un vaccin nu e sanatos, e defapt complet inutil, sunt doctori savanti care explica clar ca virusurile nu provoaca nici o boala, si explica clar si cum mint ceilalti doctori prin argumente circulare
      https://youtu.be/lDh59g9I27o

      Ștergere
  9. Pentru ezoteristi avem urmatoarea meditatie de eliberare a natiunii de sub jugul ocupantului:
    - in postura de meditatie, inchideti ochii, respirati
    - sunteti un ucenic tamplar in atelierul unde a invatat Iisus
    - aveti de taiat niste buturuge mari de copaci
    - imaginati-va ocupantul natiunii romne, cate unul pe rand, ca este una din aceste buturugi de copac
    - luati un fierastrau (joager) si incepeti ajutati de Iisus sa taiati capurile acestor buturuge, in liniste , pace si incet
    - vizualizati natiunea romana care va priveste de pe facebook si youtube live cum se uita cum capetele buturugelor cad si va aplauda
    - 15 min zilnic

    RăspundețiȘtergere
  10. Bun, bun, bun dar de unde știau prelații că dețin adevărul suprem? Aceeași logica o putem aplica și comuniștilor care la fel credeau ca dețin adevărul suprem și comunitatea le cerea sa ii descodoroseasca de inamicii societății. În timpul lui Iustinian primeai sabia pe gâtlej dacă aveai cărți gnostice. De când și pana când societatea poate decide ce poți gândi sau nu? Spui ca erai sufocat în timpul lui ceașcă. Sa nu îmi spui ca o duceai mai bine în aceea perioada în care din scolastica nu mai ieșeai. Sa nu îmi spui Dane ca regreți lumea modernă? De fapt ești viu datorită ei. Cut the crap

    RăspundețiȘtergere
  11. Într-adevăr. Să nu uităm: "omul bun scoate lucruri bune din vistieria bună a inimii lui, iar omul rău scoate lucruri rele din vistieria rea a inimii lui" Luca 6:45. Ca atare, tot ceea ce avem de făcut e să scormonim după împărăția cerurilor din noi, căutând să fim tot mai buni. Fapte bune, rugăciune, ținerea aproape de tainele bisericii. Lucru care va duce și la schimbarea în bine a celor din jur. Și n-o spun ca pe o lozincă. Începusem să am probleme în căsnicie, ca oricare și mă victimizam, tot ca oricare. Ceea ce nu schimba nimic. Până când am conștientizat și acceptat că trebuie să sporesc eu duhovnicește, cu orice chip. Lucrând în acest sens, am observat că lucrurile au început să se așeze de la sine, iar persoana de lângă mine a început sa-mi urmeze fără să mă mai străduiesc în direcția asta. Pur și simplu, prin rugăciune, mi-am mărturisit neputința și mi-am delegat atribuțiile puterilor cerești, care puteri au făcut ceea ce eu, păcătosul și netrebnicul, nu puteam face. Știu că multora le sună a bigotism, așa imi suna și mie la început, dar e singura cale. Tot în acest spirit se roagă și biserica pentru neisprăviții de conducători: e singura cale pentru a-i face mai buni, sau a merita alții mai buni.

    RăspundețiȘtergere
  12. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  13. Oamenii pe vremea aceia erau mai sănătoși? Of Doamne. Exista o disciplina paleo patologica în medicina care se ocupa cu studiul fosilelor din diferite epoci. Omul din sec XIII rămânea fără dinți pe la 30ani,avea splina mărită de la prea multa muncă, impotența se instala pana în 40ani(sunt cronicari ruși care vorbesc despre lipsa unui tratament eficient în acest sens pentru mojicii rusi) erau mai scunzi ca noi etc. Morali? Citește Decameronul, vezi cazul maicutelor din Littlemore. Intelectual? Citește elogiul nebuniei a lui Erasmus sau Rabelais. Mitologia asta bate-o focul, construim un sistem și devenim atașați de el ca pruncul de sfârc. Dane ești atașat de mitul omului medieval îndumnezeit cum sunt marxistii atașați de conceptul salbaticului nobil.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ca să ofere un răspuns cât mai exact la întrebarea cât de sănătos se trăia în Evul Mediu, o echipă formată din 75 de arheologi, cercetători și antropologi a analizat schelete și probe care datează și de acum 1.500 de ani.

      Concluzia lor a fost că de cele mai multe ori s-a trăit bine în Evul Mediu.

      În perioada anilor 500 – 1000, oamenii au trăit mai sănătos decât în anii de au urmat. Nu doar regii și cavalerii, ci și țăranii și iobagii.

      Mulți dintre ei au fost mai sănătoși decât urmașii lor din epoca modernă.

      Studiul, citat de T-online {link mai jos} a fost coordonat de profesorul în istorie Jorg Baten de la Universitatea Tubingen, sprijinit de Richard Steckel și Clark Spencer Larsen de la Ohio State University și Charlotte Roberts de la Universitatea Durham.

      Cercetarea lor a durat aproape un deceniu și a inclus analizarea a peste 15.000 de schelete datând din secolul al III-lea până în secolul al XIX-lea din peste o sută de regiuni diferite din Europa.

      https://www.t-online.de/nachrichten/wissen/geschichte/id_84979800/wissenschaftliche-studie-warum-das-mittelalter-nicht-immer-so-finster-war.html


      Situația s-a schimbat complet la începutul secolului al XV-lea când erupţiile vulcanice au împânzit atmosfera cu cenușă, iar razele soarelui nu mai ajungeau la adevărata putere pe Pământ. A fost o mică epocă de gheață care și-a pus amprenta asupra Europei și a durat, conform cercetătorilor, până în secolul la XIX-lea. {nota: CLIMATE CHANGE - asta ne asteapta si pe noi probabil vor sa repete ciclul}

      Iernile au devenit lungi și extrem de friguroase, în timp ce verile erau umede și reci.

      Recoltele de pe câmp erau compromise, iar topirea ghețarilor din Alpi a dus la inundarea localităților din zonă. În zona Americii, gheața nu se topea nici măcar în iunie.

      Erupția vulcanului Tambora în Indonezia în 1815 a făcut ca anul viitor să intre în istorie drept singurul an cu iarnă permanentă pe tot parcursul celor 12 luni.

      DECI 1-0 DAN DIACONU
      nu mai veniti cu abureli daca nu ai studiat si areti cat de prost esti

      Ștergere
  14. Astfel se schimbă lumea, schimbându-ne pe noi, nu încercând în zadar războaie împotriva celorlalți.
    E ok sloganul. Ar mai fi câteva:
    Vezi mai întâi bârnă din ochiul tău și lasă paiul din ochiul fratelui tău!
    Omul sfințește locul, nu locul pe om.

    Am încercat odată să îi schimb pe apropiații mei cu care lucram prin puterea exemplului personal: mod de a lucra cinstit, conform tehnologiei, în litera și spiritul legii (ref la contribuțiilor date statului), respectând principiile creștine, etc.
    Guess what? Unii mi-au zis direct că-s fraier, alții, mai delicat, că sunt naiv și utopic, și că, dacă nu fac cum face toată lumea, nu am să rezist în economia de piață (a.k.a.: competiția de junglă).
    Deci, nu numai că nu am schimbat pe nimeni, dar le-am și confirmat părerile: m-am lăsat de "antreprenoriat"... 🙂 din cauză că nu am găsit "asociați" cu care să mă asemăn.
    Partea interesantă e că nici ei nu m-au schimbat pe mine 😉. Judec și trăiesc la fel, doar că sub formă de angajat la patron privat.

    RăspundețiȘtergere
  15. Un detaliu: foarte multe victime ale Inchizitiei / din sfera asa numitei vrajitorii aveau Rh negativ ( asta pentru cei care inteleg / stiu mai multe ).

    Vrajitoria oficiala care se practica azi in cladiri numite biserica / moschee / sin-of-Gogu, etc. e buna, haha. E legala / legalizata si oamenii ( Gods with Amnesia ) au inghitit pacaleala, fiind victime ale strategiei pasilor marunti, de mii de ani.

    Detaliul care-l mentionez acum pe final mergea bine pe inceputul articolului, pentru ca inspre final se schimba discursul: auto-intitulatele elite nu sunt foarte destepte. Noi ne construim singuri inchisoarea. Ei folosesc ceea ce noi zidim: nu va convine Banca x sau sistemul Y = scoate-ti banii de acolo. Cum ar fi sa-si scoata 90% din omuleti banii de la BRD?

    RăspundețiȘtergere
  16. Buna ziua!am si eu o intrebare pt dumneavoastra:trebuie solicitat un nr de inregistrare a cererii trimise prin mail?multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu era nevoie. Sunt obligați să vă dea nr. de înregistrare.

      Ștergere
  17. Esenta mesajului dumitale nu cred ca poate fi inteles fara o aprofundare a moralei stramosesti (crestin ortodoxa ).Greu de inteles idea de tribunal al inchizitiei daca termenul de moarte sufleteasca nu spune nimic .Acum aproape o mie de ani omul traia in comuniune cu D zeu si creatia Sa iar pacatul nu facea parte din practica lui zilnica

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. omul traia si inainte cu 53 mii de ani in comuniune cu natura / creatia, deci inainte de inventarea zeilor tai si a documentelor scrise de barbati ( nu e cam evident ca-cartile sfinte au fost redactate de barbati, care subjugau femeile si sclavia nu-l deranja pe zeul iubitor? )

      Ștergere
    2. Traiasca Marx ,Engels si toti ceilalti mentori ai domniei tale .Spre comunism in zbor....

      Ștergere
  18. Daca stii ce sunt torentele cauta si da jos seria de documentare numita: Tyranny Eugenics Public Health Bioterrorism Vaccines.
    Este o serie de 9 ore de documentare cu referinte in jurnalele medicale cum in ultimii 70 de ani s-a lucrat din greu la ce avem azi: Covid. Boala vacii nebune, SIDA, Gripele SARS, Covid au fost create intetionat pentru manipulare, control si profit.
    Si totul a fost platit din banii publici, de guverne din UK, SUA, China.

    RăspundețiȘtergere
  19. Ca sa pricepeti ceva despre inchisoarea publica numita tara voastra in care traiti cautati Remote Neural Networks si Targeted Individuals si veti vedea cum sunt vanati si tocati toti cei neascultatori care ies din turma si vor sa gandeasca liber.
    Si politia si serviciile folosesc asa ceva pe aici. Dragnea a fost si este monitorizat permanent astfel, si multi multi altii. Adica mai pe intelesul vostru terorism de stat la adresa indivizilor, incalcandu-se toate legile in vigoare, dar Cineva va inclina balanta profund si la momentul potrivit

    RăspundețiȘtergere
  20. 100 mil Euro spaga guvernului la presa ticalosita
    si urmeaza lista celor care au facut bani din pandemie in 2 ani: Arafat, tataru, ministrii sanatatii si catu
    nbu ii intereseaaz deloc sanatatea, ci sa nu le stricam afacerile cu pandemia au mobilizat toate fortele tarii subjugate la cateva SRL-uri care conduc Romania
    da niste srl-uri care au incasat cam 100 de milioane
    toti jurnalistii isterici urla din gura de sarpe sa nu le stricam afacerea, ca vor muri de foame
    e prima data dupa 89 cand primesc avere de la stat si noi nevaccnatii le stricam afacerile, ca de sanatate chiar ca nu le pasa, cand singura solutie jurnalistica e inteparea, nu tratamentul, nu reteta de la medic
    daca jurnalistii zic maine ca reteta de la medic te poate salva nu mai capata bani de la guvern si mor de foame, deci sa tacem din gura toti si sa ne vedem de vaccin
    nu este nimic aprobat din PNNR, vor s faca credite ca sa sustina din datorii PNNR
    de ce nu scot la iveala romanii din institutii coruptia?
    pai si aia au familii
    deci ce suntem un popor de lasi obedienti?!?!
    Arafat - ancheta in curs, si vom afla exact suma de milioane de euro care a bagat-o in buzunare
    umeaza noi dezvaluiri despre psihoza asta sociala
    si exista o prima recunoastere la nivel mondial ca un vaccinat a murit de la vaccin, nu de la covid, nu avea covid

    www.fb.com/434697141667879

    RăspundețiȘtergere
  21. Tu faci parte dintre cei "zero virgulă"? 😉

    RăspundețiȘtergere
  22. Multumesc pentru articol.

    "...ajutorului omenesc nu ne incredinta pe noi..."

    Din articol inteleg ca institutiile/organizatiile oamenilor in primul rind trebuie sa ajute bolnavii sa invinga boala daca i-a prins (rugaciune la Domnul ca sa nimiceasca puterea vicleanului asupra noastra, a semenilor si semenelor noastre) si apoi sa nimiceasca/anihileze puterea microbilor/virusilor (eliminarea indracitilor/uneltelor celui viclean care sunt in preajma noastra, sa-i lasam la dreptatea Domnului, e suficient sa ne rugam pentru ei, ce mai trebuie face Domnul).

    Sunt in inselare?

    RăspundețiȘtergere
  23. Sunt considerat in categoria "comentacilor de profesie"?

    RăspundețiȘtergere
  24. Edificator exemplul faptelor Inchiziției susținute de comunitate!
    De multe ori m-am întrebat cum este construit și menținut secretul care înconjoară societățile oculte gen masoneria, iluminați, etc. Oare cei care le prepară mâncarea, le văruiesc vilele, le spală rufele, etc. sunt și ei membri ai acelor societăți, așa încât transpare atât de greu informația despre activitățile lor!?...

    RăspundețiȘtergere
  25. Plandemia aceasta m-a schimbat tare atit psihologic, fizic, spiritual.

    RăspundețiȘtergere
  26. Iatoria din vest are putine asemanari cu cea din est(ortodoxa). La ortodocsi nu a fost ev mediu INTUNECAT!

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)