miercuri, 5 ianuarie 2022

Spre o resetare accelerată


Probabil vă gândiți la „marele reset” tot aruncat în față de globaliști. Nu, nu despre asta voi vorbi azi, ci despre un alt reset, de data aceasta geopolitic. Știm bine că am avut de-a face în secolul XX cu două resetări fundamentale ale lumii. Prima a fost cea rezultată în urma celui de-al Doilea Război Mondial, iar ultima cea din 1989. Yalta și Malta, după cum le cunoaștem din istorie. 

Yalta a fost o negociere de pe picior de egalitate, în care forțele occidentale căutau să limiteze cumva aria de acțiune a URSS. Malta a venit pe un alt fond: o putere bolnavă(și penetrată) a solicitat, în schimbul unor solide garanții de securitate, un răgaz pentru a se repune pe picioare. Evoluțiile ulterioare nu erau foarte previzibile, dar se putea intui extrem de limpede că vor urma schimbări epocale. Ceea ce s-a și întâmplat. Probabil mișcarea cea mai teribilă a fost desființarea URSS. În ciuda faptului că asta destrăma o lume, mișcarea a fost gândită în interiorul celor mai secrete organisme de securitate internă ale URSS, ca singura măsură de a reseta Rusia și de a o repoziționa ca putere hegemonică și nu imperială. 

Puterea imperială este despotică și energofagă. Când cucerești un teritoriu, trebuie să stăpânești oamenii și energiile de-acolo. Asta presupune un efort imens, energofag, care nu se mai potrivea realităților prezente. De aceea cei care-au rostogolit CSI-ul lui Boris Elțîn, au făcut-o pentru a ocoli întreaga structură sovietică, incapabilă să facă față provocării lumii contemporane. Operațiunea a fost atât de secretă încât niciunul dintre partenerii internaționali n-a înțeles nimic din ceea ce se întâmplă decât mult după ce Elțîn murise, iar Putin - acoperitul acestei mișcări - a schimbat brusc macazul. Veți înțelege imediat ce înseamnă schimbarea de macaz care, de fapt, n-a fost nimic altceva decât scoaterea de naftalină de către Rusia a termenilor negociați. 

Orbiți și asurziți de impresionanta prăbușire a sistemului sovietic, occidentalii în general și SUA în special, au început să se gândească la consecințe. Iată un exemplu: independența Ucrainei din anii 90 crea o nouă putere nucleară. Imaginați-vă ce-ar fi însemnat, în structura actuală a lumii, o Ucraină nucleară. Aceasta a fost și motivul pentru care Ucraina „a fost convinsă” de către occidentali, nu de către ruși, să predea Rusiei arsenalul militar. Se miza în acele timpuri pe o Rusie incapabilă din punct de vedere militar și care va fi declasată la nivelul de putere regională. Adică va acționa sub aprobarea noului tătuc mondial, SUA. Iată motivul pentru care s-au pompat bani în „reformarea” Rusiei, reformare mimată excelent. 

Cu toate că la schimbarea de macaz survenită în urma numirii lui Putin s-au identificat anumite comportamente specifice restaurării unui regim autoritar(care oricum funcționa, dar mascat), occidentalii au răsuflat ușurați deoarece, cel puțin, cineva punea piciorul în prag oprind exporturile ilegale de armament și alte acțiuni ale mafiei ruse. Mafia rusă trebuie văzută ca o restructurare a unor structuri supraviețuitoare ale sistemului sovietic de forță. Venirea lui Putin a „pensionat” acea întreagă structură care-a fost preluată de FSB și repusă în linia noii politici. Altă chestiune care-a scăpat total occidentalilor. 

Abia după ce Putin a fost plimbat prin toate cancelariile, după ce i-au fost create locuri speciale în toate organismele globaliste, ceva s-a rupt. Și veți înțelege imediat ce. Fără doar și poate, occidentalii în general și americanii în special, știau că întreaga structură în care împingeau Rusia (G8, spre exemplu) nu are absolut nicio înțelegere în spate, dar o puneau pe seama evoluției situației geopolitice care părea acceptată mutual. Totul s-a spart la vedere în 2014, atunci când Rusia a ieșit din G8. Practic, abia atunci occidentalii au înțeles jocul dual al Rusiei. Cineva din interiorul structurilor de securitate ale URSS intuise către ce se va îndrepta totul și făcuse un plan de supraviețuire a Rusiei în care se sacrificau controlat o groază de elemente, dar se formau noi structuri care aveau să transforme Rusia în putere hegemonică. Abia atunci au înțeles de ce a existat întotdeauna o zonă opacă în structura de apărare și cum de nu s-a produs un exod al creierelor din Rusia spre SUA, în ciuda retribuțiilor generoase. 

Ce s-a întâmplat după 2014(de fapt de prin 2009-2010) a fost greu de digerat. Noua structură a ieșit la suprafață. Inovațiile militare au înflorit. De asemenea, economia. Asta s-a văzut din momentul în care sancțiunile impuse Rusiei au determinat o înflorire economică a țării. Mulți sunt sub aburii propagandei, una de aceeași factură cu cea care ne explica pe vremuri cum „capitalismul e cu un pas în prăpastie”. Credeți-mă, Rusia de azi este o țară care a făcut un salt fenomenal spre prezent și viitor.

Să revenim însă la ceea ce urmează. Nu s-a înțeles de unde vine nervozitatea relațiilor dintre SUA și Rusia, la fel cum mai nimeni nu înțelege ce naiba se întâmplă în Ucraina și de ce SUA insistă atâta cu acel capăt de lume. Bun, poate intui oricine că anexarea Ucrainei în NATO e aproape o mișcare de șah mat pentru ruși. Însă oricine își pune întrebarea dacă merită un asemenea efort. E clar că, din partea rușilor, Ucraina a fost scoasă „la sacrificiu”, cu scopul clar ca aceasta să fie ultima înainte de reintrarea în flux. De aceea sacrificarea Ucrainei este una incompletă, dar care se va finaliza într-o construcție exact așa cum și-o dorește Rusia, mai precis cu un generos cordon de siguranță în jurul său și cu spargerea strategică a țării în zone ușor de îngurgitat.

Însă, deranjul cel mai mare nu e că Rusia își dorește asta. Mai sunt șacali care-și caută „zone de backup” în care una e reprezentată de ceea ce va rămâne după dezintegrarea Ucrainei. Așadar, Rusia ar fi putut obține facil acest bastion. Însă, nervozitatea mare e generată de faptul că Ursul nu uită și, mai ales, nu iartă. Ceea ce a făcut diplomația rusă a fost să scoată de la naftalină actele. Cu alte cuvinte, să-i întrebe pe occidentali cu cine au negociat și ce acte stau la baza construcției artificiale pe care au împins-o spre granițele lor. Acestei întrebări nu i se poate răspunde cu „voința națională” a țărilor respective deoarece e vorba de hârțoage. 

Culmea, pentru o capcană completă, Rusia are în siajul său China. În cazul în care se statutează de către SUA nebunia cu voința națională, în scurt timp va apărea „voința națională” a Chinei de a se uni cu Taiwan-ul. Cu alte cuvinte, dacă SUA va veni și va spune că realitățile consfințite prin tratatele de la Ialta și Malta nu se mai aplică, China se va simți îndreptățită să-și refacă teritoriul. Nu vă gândiți că China se va sacrifica. Vă spun încă de acum că vor prelua Taiwan-ul, așa cum au preluat și Hong Kong-ul. Nu vă grăbiți să-mi aruncați în față diferențele pentru că le știu! China va prelua Taiwan-ul, veți vedea că așa se va întâmpla! Depinde însă sub ce modalitate. Și-aici avem o capcană din care SUA nu poate ieși cu fața curată decât dacă face un pas în spate.

Să revenim însă la situația din teren. Rusia are tehnologii de război net superioare SUA. SUA merge pe vechile tehnologii energofage. În câteva minute Rusia poate scufunda toate portavioanele americane. De asemenea, poate lua în țintă obiectivele militare și civile americane. Iar rachetele balistice ale SUA, de generație veche, pot fi interceptate de armele defensive ale Rusiei. Cam despre asta e vorba. În ceea ce privește structura economiei, chiar dacă nu se laudă cu un PIB impresionant, Rusia își este auto-suficientă. Mai mult, pentru „componenta” economică are în spate China. 

În mare acestea sunt elementele din spatele întâlnirii care urmează și care, fără doar și poate, nu va fi despre Ucraina, ci despre un cadru mondial a cărui revenire la litera tratatelor este cerută cu insistență de către ruși. Cu siguranță nu se va tranșa mare lucru în această rundă, dar trebuie înțeles că rușii extind negocierile. Iar extensia va avea ca efect ori un conflict ori o revenire pașnică la cele negociate. Dar despre toate acestea vom vorbi într-un episod viitor.

42 de comentarii:

  1. David Valentin
    5 ianuarie 2020
    ·
    Simțul realității

    Că lumea e cu fundu-n sus
    Și sunt mișcări de anvergură,
    A fost în premieră spus
    De fetele de pe centură!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fetele de pe centura isi castiga banii cum stiu
      Meseria e veche, sa dea cu piatra cine este neminjit in tara asta. Curvele masculine din structuri ne-au vandut pe toti la tarabă, nu-si vand doar trupul ca fetele de pe centura, isi vând si sufletul.

      Ștergere
    2. Cred ca asta e ideea centrală, că doar fetele de pe centură mai știu ce se întâmplă, restul suntem mințiți, ele având avantajul ca afla direct de la băieți cât e ceasul.

      Ștergere
  2. Dl. DD, ce ne puteti spune despre Parteneriatul Economic Regional Complet (RCEP) https://rcepsec.org/ ?
    https://en.wikipedia.org/wiki/Regional_Comprehensive_Economic_Partnership
    https://www.business-standard.com/about/what-is-rcep
    https://www.eastasiaforum.org/2021/12/29/asean-and-the-new-geopolitics-of-the-indo-pacific/

    Informatiile putine spun ca: Susţinătorii Acordului RCEP, care va acoperi o zonă cu o populaţie de 2,2 miliarde de oameni şi cu un PIB total de 26.200 de miliarde de dolari (22.100 miliarde euro), afirmă că tratatul va stimula relansarea economică prin reducerea taxelor vamale, consolidarea reţelelor de aprovizionare şi standardizrea noilor reglementări în comerţul online.

    Acest acord intra in vigoare de la 1 ianuare 2022.

    Va avea efectul asemanator Uniunii Europene pentru tarile din Asia eliminand taxele vamale?
    Si ce efecte exista la acordul de liber schimb dintre SINGAPORE - UE?
    https://trade.ec.europa.eu/access-to-markets/ro/content/acordul-de-liber-schimb-ue-singapore

    Acordul de liber schimb UE-Singapore (EUSFTA) a intrat în vigoare la 21 noiembrie 2019 fix inainte de pandemie si nu stim ce efecte a produs decat ca probabil au adus masti foarte ieftine, iar Singapore este capitala economica a Asiei pentru Europa.

    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  3. https://mariadakhel.blogspot.com/2014/02/circul.html?m=1

    Si cine credeti ca le-a deschis calea tuturor acestor invadatori ce stapanesc energiile psihice ale romanilor?
    Întrebați-i si pe daci, ca nici ei nu au stat departe de circul new age. Intrebati-l pe marele guru Oreste. Si pe Bivolaru si chiar pe preoti, pentru ca au puterea de a opri nebunia, dar nu o fac.
    Dupa parerea mea, s-a testat o imbolnavire psihica in masa a romanilor. Întrebați-i peste cativa ani pe psihiatrii din Romania despre cazurile de minti rătăcite care ajung la ei. Deja au multi " vorbitori cu ingerii" si Iisus sub tratament. Unii sunt copii si li s-a indus de catre parinti nebuni si habotnici ca sunt pacatosi si răi, stapaniti de diavol.
    Ca România este tara fara câini de paza stim cu totii, dar SRI sa aiba mereu pretentii financiare, desi inclusiv stoparea razboiului PSI practicat de guru si gurese tine de ei, nici nu ma mira. S-au spetit cu munca securicii si acum vor bani. Banii s-au cam terminat di acum ne umflă preturile si facturile.
    Credeti ca râd cand scriu povestea circului?
    Nu, nu râd, ci plâng. Pentru ca o asa tradare a Romaniei de catre structurile de aparare nu cred ca a mai fost vreodata in istorie.
    Multi Iuda s-au prăsit prin Romania si multe ștreanguri isi pun unii de gât. Pentru ca una este sa trădezi un om, alta e sa trădezi un popor. Vinovatia este multiplicată in funcție de numarul victimelor. Si in functie de gravitatea traumelor copiilor ce se nasc intr-o lume nebuna. In balamuc!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce ai Diaconule? Ti s-au inodat si tie neuronii? Nu mai trece seva? Dai niste explicatii imbarligatoare ca sa-ti justifici inteligenta sau trecerea in alta barca? Eu stiu ca pe vremea lui Eltan , Rusia a fost jefuita asa cum este Romania acum. Mihail Hodorkovski trimitea trenuri cu petrol in occident fara sa mai ceara vagoanele cu locomotiva inapoi ca avea de unde. Pe voi chiar v-a prostit geopolitica cand totul este atat de simplu? Va recomand un film genial facut de Nikita Mikhalkov. Despre asta este vorba de fapt. Despre jaful colonial al Occidentului.Cu ce a gresit occidentul? Cu neomarxismul promovat inainte de a sari santul.Vedeti Barbierul din Siberia si o sa intelegeti poate si voi teoreticienii lui peste realitatea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum se numește filmul lui Nikita Mihalkov?Bărbierul din Siberia?

      Ștergere
    2. Pai daca ai gasit, ajutane si pe noi. Multumesc.

      Ștergere
  5. Pentru mine cel mai mare soc este cat de slaba se arata a fi NATO , e clar ca le e frica sa intre in lupta directa cu rusii , sa vi dupa ce ani de zile te-ai batut cu caramida-n piept ca garantezi protecia Ucrainei si sa spui ca daca rusii ataca o sa...: "institui sanctiuni aspre" inseamna capitulare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum zicea trump si il injura toti- minim 2% din PIB pentru armata. nu ai vrut 2%, in curand vei avea nevoie de 6%.

      Ștergere
    2. da' ce la razboi arunci cu pachete de dolari unu in altu?! io de ce m-as duce sa lupt contra rusilor ?!? sa mearga ghey-i , transexualii, deviatii degenerati ca lumea occidentala e a lor nu a mea, si nu de bani duce lipsa NATO , pur si simplu degenerarea peronalului incepe sa se vada , de pilda americanii si-au retras bateriile Patriot din Arabia Saudita , cat erau de sofisticate, cu operatori gen "Ema cea cu doua mame" nu puteau intercepta suficient din ce trimiteau descultii Houti, acu sauditii i-au inchiriat pe greci cu Patrioatele si procentaju de interceptare s-a imbunatatit.PS : actualmente rusii sunt in mare spirit , vor sa se bata , simt ca a venit momentul lor , ceceni, daghini, buryati, mongoli vor sa intre deschis in lupta (fereasca Dumnezeu s-ajunga astia prin Romania), dealtfel marea nemultumire a militarilor rusi in interventiile din Donbas a fost ca nu sunt lasati sa lupte la vedere , cu insmnele Rusiei pe uniforme.

      Ștergere
  6. Mărioara draga, lumea vorbește despre perspective geopolitice și tu tzusti ca cămașă în cor, cu cheptanatul dracilor, casapitul preoților si scalpatul unor guru, precum și "prasitul" mai multor Iuda... Aureliuca,când mai faci comentarii citește măcar titlul articolului pe care îl comentezi ca altfel cititorii vor crede ca ai avut un rol în creșterea și descreșterea Imperiului Otoman din punct de vedere demografic...

    RăspundețiȘtergere
  7. Problema Rusiei este una existențială în prezent. Toate planurile lor de pe vremea URSS și cele din perioada imediat următoare sunt săbii cu doua tăișuri totuși..

    RăspundețiȘtergere
  8. sa tot facem tratate ca nu avem de gand sa le respectam;
    intelegerea din Malta a durat ceva timp pana s-a fasait dar Trump a demonstrat ca se poate pe ffwd.
    oare de ce insista rusii atata? poate pentru piata interna.

    RăspundețiȘtergere
  9. Rusia a fost intotdeauna saraca si asa va ramane, ca toate tarile slave. Au avut o sansa cu gazul, dar putin a preferat oligarhii, nu poporul. Toata propaganda lor anti energie verde a cam dat chix. Tranzitia spre energie verde merge inainte in Vest. Vor ramane saraci, sarmanii rusi, cu tot gazul natural pe care il au, din cauza mafiotului putin.

    Altfel, Mercedes doar ce a scos un concept de masina electrica cu autonomie 1000 km. Tehnolgia avanseaza rapid in Vest, ca intotdeauna. In 30 de ani vom respira si noi in Romania aer curat. Doamne ajuta. Nu mai poti sa iesi in oras de noxele cazanelor pe care le aduc romanii din vest, in timp ce in Norvegia 80% dintre masinile noi vandute sunt electrice.

    Viitorul energiei este verde, tovarasi putinisti. Putin sa isi bage gazele in cur.
    Viitorul masinilor este electric. Putin sa isi bage cei 80 de miliarde de barili drept in cur. :))

    Putin are 70 de ani. Hai sa zicem ca mai traieste 10 ani. Dupa aia dezastru in rusia. Se termina rublele, Dane, trebuie sa lingi doar la chinezi. Aia platesc in sosete din alea de poliester :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Viitorul energiei este verde" iar energie nu va mai fi. Energia verde este impotenta. Mai studiaza, ce s-a intamplat cu energia "verde" in Germania. Nu exista energie verde curat. Totul este o minciuna crasă.

      Ștergere
    2. @Anonim... vad ca ramii acelasi individ aproximativ de care iti ziceam ieri... si iar iti rostesti ''sentintele'' pe tonu' ala de ''superior'', fara dreptul la replica... mai anal_istule, de ce nu meri tu la televiziuni sa ne expui anal_izele tale cur_ajoase si atit de pro_fund_e? ce cauti aici, intre ''cretini'' si troli? se pare ca acum iti traiesti visu'... voi, cei cu intelegerea aidoma celei demonstrate de tine, ati prins vremea asta in care idiotii striga la unison oamenilor inca normali ca sint idioti... ti-am spus si ieri... pregateste-te sa vi se ''stinga'' becu'... habar nu aveti ce ''vine'' peste voi, toti psihopatii de tip ''Thunberg''... mi-ar place, intr-un exercitiu de imaginatie, sa te vad cu arma in mina, pe un front, batindu-te cu ''ursii'' lu' putin... evident, sub ''umbrella'' nato si girat de Marea Uniune Europeana...

      Ștergere
    3. @Anonim 16:41
      România produce 80% din gazul pe care îl consumă. Diferența a fost acoperită prin importurile de gaze rusești. Sunt extrem de curios cum vezi tu viitorul verde in Romania cu Mercedez electric, ca masina aia stii cati romani si-o permit? Esti extrem de idealist, ori esti la liceu, ori doar vorbesti sa provoci fara dovezi. Ca te legi de speranta de viata a lui Putin e un argument circular.

      Ștergere
    4. Se pare ca pentru tine exista in lume doar masini. Avioanele si navele transoceanice le pui pe baterii? Industria chimica o pui be moristi electrice? Siderurgia? Pe panouri solare? Te-a intoxicat tare propaganda useristilor. Asa de tare ca nici nu poti sa respiri cand îi blamezi pe rusi.

      Ștergere
    5. anonim 16:41
      :)))))))
      pariu ca est fan guvid?

      p.s. Doamne, ce spalat pe creier!!

      Ștergere
  10. Putini inteleg cat de mare e miza.
    Dar ai dreptate, Russia nu se poate alinia la NATO, ca va disparea, o vor digera Westul in cativa ani.
    Putin stie ce face, sa vedem daca va avea un ilocuitor bun cand moare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Putin joaca la cacealma. Cu economia in pioneze, nu are bani de razboi. De fapt, asta a fost problema Rusiei dintotdeauna. Saracia.

      Ștergere
    2. in 15 ani ''povestea'' ia sfarsit,prieteni
      cine se pregateste,bine pt el/ea,sa continue
      cine viseaza progres infinit,se va trezi in suturi,prea tarziu

      Ștergere
  11. V am mai spus repet; stiti cate diamante are Rusia ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. https://www.royaldiamante.ro/blog/muntele-de-diamante-pe-care-sta-rusia/
      asa si??? ia zi ce repetai

      Ștergere
  12. ...''excluderea acesteia din sistemul global de plăți financiare Swift''... de citiva ani se pregateste de catre unele tari (cauta pe Google) eliminarea dolarului ca referinta in tranzactiile de orice natura... am o vaga senzatie ca se va intimpla anul asta... si atunci, despre ce Swift este vorba? nu cumva aceasta 'lovitura decisiva'' este cea pe care si-o aplica un idiot, cu o ghioaga, in propriul picior inca valid? oare degeaba Portugalia utilizeaza si alta moneda de referinta in afara de dolar? este doar un mic ''test'', facut pe o tara mica, nesemnificativa, din ''concertul'' european dar este un test care le ''spune'' celor care il executa ''how to''... apropo! stii, nu-i asa, ca imperiile au o ''viata'', ca orice persoana, nu? ca se nasc, cresc si mor... Imperiul Roman a avut exact aceleasi manifestari ca si hegemonu' de azi... extinderea peste masura posibilitatii gestionarii (managementului pentru cei care sint puristi engleziti) de catre birocratii imperiului, decadenta si coruptia generata inevitabil intr-un imperiu duc, invariabil si inevitabil la prabusirea colosului... este de ajuns sa fie rostogolita o pietricica si intreg esafodajul se prabuseste... ca doara efectu' dominoului nu este o inventie moderna... de urmarit cine, ce, unde, cum, care va fi acea ''pietricica''... va fi interna? va fi externa? oricum, pentru cei care nu stiu, in teritoriul hegemonului ''se intimpla lucruri''... sintem, de citiva ani, intr-un razboi surd si crincen... este acel ''razboi asimetric'' despre care vorbesc cei care ''stiu''... de cind cu virusu', razboiul a capatat note de realitate, de ''iesire la suprafata''... ''criza'' energetica este o alta fateta a aceluiasi razboi... ''schimbarile climatice'' (care au inlocuit prea nesemnificativa si capricioasa ''incalzire globala'') sint si ele ''arme'' folosite de catre ''combatanti''... ''patrulaterul'' Rusia-China-Iran-Turcia poate fi ''capacul'' pus peste un Occident auto-suficient, arogant si lipsit de resurse strategice... Swift inseamna doar bani... te intreb de ce, de exemplu doar despre doua tari, Germania si Turcia (lista fiind mult mai mare), si-au REPATRIAT INTEGRAL rezervele de aur? oamenii lucizi ar trebui sa gindeasca rational, ca nu se pot ''emite'' bani la nesfirsit, doar pentru a sustine un imperiu muribund (vezi recenta hotarire a lu' Rabinette de ''salvare si relansare'' a economiei)... nu este posibil ca umanitatea sa plateasca doar pentru a supravietui un colos cu picioare de lut... si ''gol'' pe deasupra... cine este curios de adevarata fata a societatii Imperiului, poate cauta pe YouTube cu ''homeless'' urmat de numele ORICARUI mare oras de pe acolo si va vedea cine emite pretentii la hegemonie totala... si mai ales cine vrea sa ''conduca'' inca ''jocul'' mondial... si asta este partea vazuta a ''monstrului'' de gheata... adica acel 5, 10%... dar cei care sint platiti ca sa vada adevarul stiu si ce este sub acel procent... Swift-ul este caduc si toxic... iar ''ceilalti'' STIU... asa ca, cum tot spun de doi-trei ani incoace, atentie! VINE IARNA!

    RăspundețiȘtergere
  13. Aiuritor articolul, sa mai lasam iarba sa creasca. E inca iarna. E aberant sa-ti inchipui ca cineva planifica istoria si inca pe parcursul catorva ani. Destramarea URSS s-a intamplat pentru ca s-a intamplat. Punct. Acum Rusia lui Putin este sobolanul incoltit, asa cum Putin recunoaste.

    Daca poate, Putin va lua Ucraina in intregime. Ba chiar va merge in tarile baltice, polonia si romania. Poate ca asta ii va trezi pe europeni si nu vor mai investi 0.75% din PIB in armata ci 7.5%. sa fie rau ca sa fie bine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu scuzele de rigoare dacă vă supărați, dar mi se pare că este aberant să nu crezi „că cineva planifică istoria și, încă pe parcursul cătorva ani”! Din păcate, pentru noi, ca țară, nici nu existăm pe tabla de „șah” a istoriei care a fost și care va fi să vină! Așa cum nu existăm nici măcar ca țară participantă la „Muzeul celui de-al doilea război mondial” din Londra. Explicația este simplă: după debarcarea lui Cuza (vinovat pentru multe, dar cauza adevărată a „abdicării” sale sub amenințarea cu pistolul a fost că i se urcase la cap naționalismul!), România a fost condusă doar în baza doctrinelor ideologice venite din alte țări. Chiar și Antonescu, care se credea un mare român (Dumnezeu să-l odihnească!), a fost doar o marionetă. Ceaușescu, care, de la un timp, s-a crezut mare „patriot” și a încercat să își creeze o ideologie proprie, a fost doar o unealtă în mâna serviciilor secrete. Celor care chiar cred că „evenimentele” se întâmplă „întâmplător!”, ca de altfel și celorlați care cred că totul este „conspirație” le urez tot binele din lume! Dar, așa cum este și la „jocul” numit șah, mutările decisive se găndesc și se pregătesc cu multe mutări înainte! Dar, din păcate pentru noi, la „jocul” mondial participă doar cei au (putere de) acces la masa de joc și, evident, mai știu (încă) jocul! Statele (suverane) ale Europei au dispărut și au fost „slăbite/prostite” programatic astfel încât să nici nu mai ceară acces la această masă. Și, din păcate (nu îmi place că sunt nevoit să scriu asta), România, nu a fost cu adevărat, niciodată un stat suveran! Și putem, fiecare dintre noi să găsim multe motive și cauze! Însă, cel mai incitant pentru mine este că, deși suntem un popor cu virtuți morale îndoielnie, am rezistat de-a lungul timpului pe aceste meleaguri. Sau poate tocmai pentru că am fost și suntem așa, am rezistat! Sau, cine știe, așa ne-a protejat Dumnezeu! Oricum, tot ce pot să fac este să mă rog pentru noi și să spun Doamne ajută!

      Ștergere
  14. Jocul Chinei nu pare a fi parteneriatul perfect cu Rusia....

    RăspundețiȘtergere
  15. Putin a primit acum ceva anişori... o agendă ce dă dureri dedigestie la mulţi şacali...mi-a placut denumirea. În viiitorul apropiat vor face indigestie sau vor muri de foame. Nu mor urşi când vor şacalii... dar şacali mor uneori de foame sau se mămâcă între ei

    RăspundețiȘtergere
  16. Statele Unite ar trebui să evite să ducă un război să primească două fronturi
    .De Francis P. Sempa

    https://www.realcleardefense.com/articles/2022/01/03/the_united_states_should_avoid_waging_a_two-front_cold_war_810260.html

    Această abordare confuză a SUA a fost evidențiată la recentul Summit pentru Democrație, unde președintele SUA a descris politica internațională ca pe o luptă globală între democrații și autocrații și a caracterizat Statele Unite ca „campioana” democrației. Biden și alți susținători ai democrației americane par să fi uitat sfatul înțelept al secretarului de stat John Quincy Adams, potrivit căruia America era binevoitoarea libertății pentru toți, dar doar campioana ei . Susținătorii democrației din SUA au uitat, de asemenea, diplomația prudentă a lui Richard Nixon și Henry Kissinger , care au căutat beneficiul geopolitic al Americii pentru a exploata diviziunile și fisurile dintre cele mai puternice două autocrații de pe suprafața eurasiatică.. Și au uitat de sfatul înțelept și atemporal al lui Sir Halford Mackinder, marele gânditor geopolitic britanic, care i-a îndemnat pe oamenii de stat democrați ai timpului său să reconcilieze idealurile democratice cu realitățile geopolitice.

    Politica și strategia externă implică înțelegerea și prioritizarea amenințărilor și apoi alocarea resurselor necesare pentru a face față acestor amenințări . China reprezintă în mod clar cea mai mare amenințare la adresa intereselor de securitate națională a SUA în regiunea Indo-Pacific și nu numai. Accentul administrației Biden ar trebui să fie acolo și ar trebui să aloce resurse în consecință. Președintele Chinei Xi trebuie să înțeleagă că nu poate anexa forțat Taiwanul fără a suporta costuri inacceptabile într-un război cu Statele Unite. „ambiguitatea strategică” ar trebui înlocuită cu „claritatea strategică”. Între timp, SUA ar trebui să folosească diplomația pentru a îndepărta Rusia de pe orbita Chinei, inclusiv renunțând la orice extindere ulterioară a NATO și evitând retorica democrație versus autocrație.

    RăspundețiȘtergere
  17. Elementele forte ale scutului antibalistic american, echipat cu rachete tip SM-3 block 1b sunt:
    - radarul - dislocat în Turcia;
    - rachetele antibalistice-interceptoare - dislocate în România, la Deveselu;
    - punctul de comandă operațională - din Germania.
    În caz de conflict real, elementele esențiale ale scutului antibalistic american nu au la dispoziție timpul suficient de reacție împotriva rachetelor rusești de tipul 9K720 Iskander-M, lansate din Crimea și Kaliningrad - exclava rusă de la Marea Baltică...
    Ca răspuns la amplasarea scutului antibalistic american în România, Federația Rusă poate oricând contracara, din Crimeea, cu rachetele sol-sol cu rază scurtă de tipul 9K720 Iskander-M (cod NATO-SS-26 Stone), special concepute pentru a străpunge scuturile antibalistice americane.
    Astfel:
    a) Din Crimeea pînă la litoralul românesc al Mării Negre sunt numai 378 km - Bucureștiul însuși devenind astfel vulnerabil la atacurile acestor rachete echipate cu focoase convenționale! Numai că, temutele rachetele 9K720 Iskander-M pot fi echipate și cu focos nuclear.
    b) Rachetele Iskander-M au o rază de acțiune de 500 km, sunt deosebit de eficiente și eficace, fiind concepute cu o singură treaptă de marș, cu combustibil solid.
    Timpul de pregătire a lansării pentru o baterie de rachete Iskander-M este de 4 minute.
    Tactica utilizării acestora stabilește lansarea simultană a cîte două perechi de rachete (4 produse/bucăți) acestea având o abatere probabilă la țintă de 2-6 m.
    Traiectoria rachetei Iskander-M nu este una balistică (dacă ar fi fost așa, la cele 3,8 - 4,2 t ale rachetei, ar fi avut o rază de acțiune de... peste 1.500 km).
    Zborul de croazieră al rachetei Iskander-M se desfășoară cu o viteză de 7.600 - 9.300 km/h, sub altitudinea de 60.000 m, mare parte din traiect fiind efectuat deasupra straturilor dense ale atmosferei (care încep la 35.000 m).
    Acest profil de zbor al rachetei Iskander-M se bazează pe faptul că rachetele antiaeriene cu rază mare de acțiune, precum MIM-104 Patriot PAC-3, care au și capabilități antibalistice, au un plafon maxim de 30.000 - 35.000 m. Acest plafon a fost astfel stabilit deoarece majoritatea avioanelor de luptă moderne nu urcă mai sus de 20.000 m.
    Mai mult, rachetele Iskander-M sunt echipate și cu dispozitive de luptă electronică și bruiaj, ce le permit să devină invizibile pentru toate tipurile de rachete antieriene existente, inclusiv pentru cele americane de tipul Patriot și/sau Aegis sau pentru cele israeliene de tipul Arrow.
    În plus, dispozitivele de luptă electronică asigură o învăluire totală a rachetei pe ultima portiune de zbor de pe traiectorie. Ele bruiază, pasiv și activ, toate radarele de cercetare, însoțire și dirijare adverse prin sunete si lansarea de ținte false. Dispozitivele nu pot domina efectiv toate mijloacele de aparare anti-rachetă, dar nici nu e nevoie. Este suficientă inducerea unui haos de scurtă durată în activitatea sistemelor adverse, pentru ca racheta Iskander-M să poată traversa fără probleme sectorul periculos și să ajungă la ținta stabilită inițial.
    Practic, în faza finală a zborului rachetei Iskander-M, când aceasta intră în posibilitățile de interceptare ale sistemului american Patriot, racheta rusească execută manevre de evitare și lansează simultan 10 ținte false - sub forma unor reflectori poliedrici metalici. Apărarea aeriană și antiaeriană, care utilizează rachete Patriot, poate acționa din momentul în care racheta Iskander-M coboară sub altitudinea de 35.000 m și pînă cînd aceasta lovește ținta. Timpul este extrem de scurt (circa 40 de secunde), iar operatorul radarului de dirijare nu poate distinge focosul rachetei Iskander-M de țintele false create.
    concluzia:
    - pentru a lovi o rachetă Iskander-M, trebuie lansate 11 rachete Patriot;
    - pentru a lovi două rachete Iskander, e nevoie de 22 de rachete Patriot, în condițiile în care o baterie Patriot nu poate lansa în acest interval de timp decît 16 rachete.
    - pentru a combate toate cele patru rachete Iskander-M lansate simultan ar fi nevoie de 44 de rachete Patriot.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Conceptia americana de ducere a luptei nu are la baza apararea antiaeriana, a fost varza intotdeauna, ei controleaza spatiul alfel, daca in Afg. cadeau pe capete rusky, americansky nu penca nu au fost mijloace in zona, negociate inainte. Intodeauna au dus un razboi de opereta, mai multa vorba si mai putina voce, logistic aci e zmekeria.

      Ștergere
    2. "Din Crimeea pînă la litoralul românesc al Mării Negre sunt numai 378 km - Bucureștiul însuși devenind astfel vulnerabil la atacurile acestor rachete echipate cu focoase convenționale!"

      Adevarat, Bucurestiul este extrem de vulnerabil. Viziunea parintelui Argatu incepe sa fie realista: Bucurestiul pe jumatate daramat si oameni nicaieri.

      https://www.ziarelive.ro/stiri/profetia-parintelui-argatu-va-fi-pustiu-peste-tot-si-jumatate-din-bucuresti-va-fi-sub-daramaturi.html

      Ștergere
    3. Vor lupta amerlocii sa apere flancul estic al alianței nordului, până la ultimul est european.. !!!!!

      Ștergere
  18. Spre o resemnare accelerată

    In urmatoarele luni o sa fie aruncate pe piata toate teoriile posibile de brainstorming ca sa vada ce functioneaza si ce prinde.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se face asta de mulți ani...fiecare utilizator are deja un profil /algoritm în baza căruia a devenit ușor de manipulat!

      Ștergere
  19. money talks...l-or fi platit. Tu daca primeai vre-o sutademii de mardei n-ai face-o? Extrem de multi ar face-o si fara bani

    RăspundețiȘtergere
  20. Americanii vor mai incasa un scuipat !!!

    RăspundețiȘtergere
  21. "... desființarea URSS. ... mișcarea a fost gândită în interiorul celor mai secrete organisme de securitate internă ale URSS"
    Aha: ca sa traim trebuie sa muyrim! Exact teologia hindusa a renasterii dupa moarte... asa ca omoram sa vedem ce iese... ca sigur iese mai bun, nu-i asa?
    Eu zic ca NU!
    ----
    "... provocarile lumii contemporane"... - aici, am cazut pe spate!
    In afara de degenerare sexuala si educatia marxista - ce alta "provocare" mai vedeti?
    Astea... cu industria avansata, cucerirea spatiului, "elon musk"-etaru', tzuckel-bergu... astea nu suint provocari ci unelte de distrugere mentala.

    RăspundețiȘtergere
  22. Cine a facut revolutia bolsevica ? Rusia sau Wall Street ? China este exceptata de la audit de catre Wall Street. Rusia ca PIB nu exista prin comparatie cu SUA.Daca pleaca transnationalele din China a 2 a zi acolo vine apocalipsa. Doar lacomia top 100 bilionari ? Greu de inghitit o asemenea vrajeala. https://carturesti.ro/carte/despre-china-101940039 Legat de portavioanele americane tu stii ce forte colosale insotesc aceste fortarete plutitoare dar nu-ti pasa..probabil...cum probabil nu-ti pasa ca degeaba construiesti portavioane daca NU AI EXPERIENTA ....nr.de ore petrecute pe mare aer si uscat nu poate fi remontat DOAR FURAND TEHNOLOGIE DE LA RIVALI...iar la capitolul experienta in RAZBOAIE REALE ...nu cred ca au vreun rival...

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)