sâmbătă, 11 iunie 2022

Postările incendiare ale lui Kim Dotcom


Kim Dotcom, rebelul om de afaceri pentru a cărui arestare SUA a cheltuit o avere, a avut zilele trecute o serie fulminantă de postări pe Twitter. În mare subiectele au fost atinse pe blogul meu, dar voi da în continuare traducerea tweet-urilor lui Kim Dotcom deoarece sintetizează foarte bine paradigma economică a prezentului, furnizând o imagine cât se poate de clară din care veţi putea înţelege de ce avem parte de tensiunile actuale. Tweet-urile sunt atât de clare încât nu mai e nevoie de niciun comentariu. Citiţi-le integral mai jos!

* Acesta este probabil cel mai important thread pe care l-am creat vreodată. Chestii de ansamblu despre colapsul global major care urmează. Voi încerca să vă ajut să înțelegeți de ce viitorul nu este ceea ce sperăm. Este mai rău decât își pot imagina majoritatea. Liderii noștri știu. Dar ce plănuiesc ei?

 

* Statele Unite nu au avut un excedent sau un buget echilibrat din 2001. În ultimii 50 de ani SUA au avut doar 4 ani de excedent bugetar. De fapt, tot profitul avut de SUA nu ar fi suficient pentru a plăti nici măcar şase luni din deficitul anual curent. Deci, cum au plăteşte SUA ceea ce consumă?

* Cheltuielile și datoria SUA au scăpat de sub control, iar Guvernul poate strânge banii de care are nevoie doar prin imprimarea acestora. Asta provoacă inflație. Este ca și cum te-ai impozita suplimentar pentru că plătești mai mult pentru lucrurile de care ai nevoie și toate activele tale scad în valoare. Iată frenezia tipăririi banilor din SUA: 


* Motivul pentru care SUA funcţionează în acest fel fără a fi penalizată este cauzat de faptul că dolarul american(USD) este moneda de rezervă a lumii. Națiunile de pretutindeni dețin USD ca activ sigur. Așa că, de fiecare dată când guvernul SUA tipăreşte trilioane de dolari, de fapt jefuiește americanii și întreaga lume. Este cel mai mare furt din istorie.

* Problema este că situaţia durează de zeci de ani și acum nu există nicio modalitate de remediere a sa. Realitatea este că SUA se află în faliment de ceva timp și ceea ce urmează este un coșmar: sărăcia în masă și un nou sistem de control. Permiteți-mi să vă explic de ce aceasta nu este doar o vorbă în vânt.

*  Datoria totală a SUA este de 90 de trilioane de dolari. Obligaţiile acumulate(unfunded liabilities, n.t.) ale SUA se ridică la 169 de trilioane de dolari. În total, înseamnă 778.000 USD per cetățean american sau 2.067.000 USD per plătitor de impozite din SUA 🤯 Amintiți-vă, singurul mod în care guvernul SUA poate opera acum este prin imprimarea mai multor bani. Ceea ce înseamnă că hiperinflația este inevitabilă.

*  Valoarea totală a TUTUROR companiilor listate la bursa americană este de 53 de trilioane de dolari. Valoarea reală este mult mai mică, deoarece SUA au imprimat trilioane oferite băncilor de investiții sub formă de împrumuturi fără dobândă pentru a stimula piața valorilor mobiliare. Este o înșelătorie! Majoritatea celor 53 de trilioane de dolari sunt aer.

* Valoarea tuturor activelor americane combinate - tot pământul, toate imobilele, toate economiile, toate companiile, tot ceea ce dețin toți cetățenii, întreprinderile, entitățile și statul - valorează 193 de trilioane de dolari. Numărul acesta este, de asemenea, umflat, la fel ca și piața de valori din SUA. 

 * Să trecem acum la calculule: datoriei totale a SUA de 90 de trilioane de dolari îi adăugăm obligaţiile acumulate de 169 trilioane de dolari, rezultând un total de 259 trilioane de dolari. Scăzând toate activele SUA de 193 trilioane de dolari rezultă un minus de 66 trilioane de dolari 

Sunt 66 de trilioane de dolari reprezentând datorii și pasive după ce fiecare activ din SUA a fost vândut. Inţelegeţi?

* Așadar, chiar dacă SUA ar putea vinde toate activele la valoarea actuală, ceea ce este imposibil, tot ar fi falită. În realitate SUA este dincolo de faliment. Acest pacient este deja mort, fiind acum un zombie. Probabil vă întrebaţi de ce mai merg lucrurile? De ce nu s-a prăbușit încă totul?

* Totul este percepție, negare și dependență. Percepția este că SUA are cea mai mare economie și cea mai puternică armată din lume. Dar, în realitate, SUA e defectă, neputându-şi permite armata pe care o are. Negarea este cauzată de credinţa că toate națiunile depind de un dolar puternic şi că altfel s-ar ajunge la colapsul piețelor globale.

* Motivul pentru care fantoma americană continuă este dat de faptul că sfârșitul SUA reprezintă sfârşitul prosperității occidentale și o recunoaștere că sistemul actual a eșuat ca model al lumii. Asta nu schimbă realitatea. Prăbușirea este inevitabilă și vine. Ce planifică liderii noștri?

* Poate ați auzit despre „marea resetare” sau „noua ordine mondială”. Este o demolare controlată a piețelor globale, a economiilor și a lumii așa cum le cunoaștem? O schimbare către un nou viitor distopic în care elitele sunt stăpânii sclavilor, fără a se mai ascunde în spatele democrației cosmetizate?

* Fără o demolare controlată, lumea se va prăbuși pentru toți, inclusiv pentru elite. Lumea s-a schimbat atât de mult și nimic nu pare să mai aibă sens. Corupția flagrantă iese la iveală, propaganda din media e din ce în ce mai evidentă, drepturile noastre se erodează. Care este sfârşitul jocului?

12 comentarii:

  1. Păi, tocmai * o demolare controlată* este această BuildBackBetter...Dacă am considera doar înțelesul expresiei BBB, tot la ideile prezentate de minunatul wonder KSch am ajunge.
    Pe mine mă amuză zbaterea ca un pește pe uscat a cornoraților ăstora; *...mai are foarte puțină vreme...*. O poveste cu final cunoscut, spunea un scriitor cândva.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sfârşitul _ nu-l cunoaştem !!!!
    Începutul _însă , este cu Deştuiala ( digitalis _are ) ; un început sigur , nou , PRECUM CALEA FERATĂ în Wild" West ....Duce la
    Omorârea bizonilor" _Cel puțin .
    Ne place ?
    Ok !

    RăspundețiȘtergere
  3. Scuze frate DD dar acest om nu spune nimic interesant. Este doar o adunătură de informații care circulă de mult deja. Ce tupeu are el care datorită Megaupload, fura creația altora. Când l-au prins autoritățile era plin de bani mașini de lux etc.. Fără să vorbesc despre casa în care se afla. Și vine acest rahat să ne dea lecții ? În ce hal am ajuns. Vizionar domnul kim ! Glumesc, nimic nou ! Nu-l puneți pe un piedestal nu se merită. Doamne ajută numai bine !

    RăspundețiȘtergere
  4. ...nu doream sa postez nimic la acest articol... dar.. asta scriam in... Iunie 4, 2022 at 11:00 pm... ''…ziua aceea este foarte aproape… se simte deja ”inceputul sfirsitului”… o sa fiu atent la televiziunile romanesti ca sa vad cind ”schimba macazul”…'' ...si s-a intimplat aseara, cind, incalcindu-mi propria regula, am dat, fara sonor, pe antena3... unde se vorbea despre... teoria conspiratiei, Bilderberg, contextul pandemiei si altele prea bine cunoscute... adicatelea, asa cum spuneam acum o saptamina, se ''schimba macazul'', cu antena3 pe post de ''trompeta vestitoare''... si cind postul ''afiliat'' CNN isi ''permite'' sa trimbiteze asa ceva in locul sunetelor glorioase ale ''succesurilor'' americane, inseamna ca ceva, ceva, se intimpla... iar varanu' nu isi pierde timpul cu sentimentalisme ieftine daca legile capitaliste ale profitului indica o ''schimbare''... doar n-o pierde el bani cu ''dragostea'' lui americaneasca... nu m-au interesat comentariile ci am urmarit doar imaginile in care, printre altele, l-am zarit si pe masonul nostru Manole, pastorul aurului nostru din City si al banilor ''tarisoarei'' de la BNR, groful de Dragasani... ''impietatea'' celor de la antene m-a cam bulversat... este cit se poate de clar ca ''defectarea'' lor inseamna ceva si ca urmeaza ceva... nu sint omul care crede in coincidente, accidente, defectari... la anumite nivele asa ceva nu este posibil... asa ca, sa nu mire pe nimeni ca tot ceea ce se spune mai sus o sa ''explodeze'' in curind... personal as mai avea nevoie de citeva luni pentru a fi ''gata de orice''... poate o jumatate de an... dar, si de se intimpla acum, ma descurc cu ceea ce am deja... o sa am mare grija sa nu fiu in raza schijelor daca ''bubuie''... si, ca o constatare personala, nu cred ca banii vor reprezenta salvarea ci, asa cum a spus-o si DD, ceea ce avem palpabil, ceea ce stim sa facem si, mai presus de toate, ca tot este la moda termenul, rezilienta fiecaruia, capacitatea de a reveni la normal, un ALT normal decit cel de acum... capacitatea de adaptare si de rezistenta, anduranta fiecaruia, vor fi elementele de ''salvare'' sau, dimpotriva, de prabusire... cind va veni ''valul'' si peste noi, mai devreme sau mai tirziu, sint curios citi dintre conationalii nostri imbogatiti prin metodele atit de romanesti vor mai ramine ''in picioare'' si citi se vor dovedi ''tari ca untu'n tigaia'ncinsa'' sau ca fularu'... sint oarecum linistit in privinta viitorului... biologic nu am cum sa mai vad si traiesc prea multe... tehnic, practic, sint pregatit sa primesc ''socul viitorului''... mental si spiritual stiam si simteam ca se va intimpla... era doar o chestiune de timp... cind umfli un balon cu heliu n-o poti face la infinit... fizica spune ca exista o limita maxima si evident, va face BUM... stiu de pe acum ca voi avea, ca am deja niste curiozitati... ce va fi in ''The Day After''... restul? pai este simplu si, aidoma marchizei de Pompadour, spun si eu ''Après moi le déluge''...

    RăspundețiȘtergere
  5. Ba, se cunoaște finalul poveștii Creation 2.0: Parusia și *Iată, Eu fac toate lucrurile noi !!!*

    RăspundețiȘtergere
  6. Marea Resetare e doar o imitație ștearsă, ruginită și ruptă de tot a promisiunii unei Noi Creații făcută în Revelație, ca de alt fel, toate acțiunile răului absolut. Acela nu poate decât să maimuțărească acțiunile lui Dumnezeu și n-are nici pic de originalitate în tot războiul pe care-l poartă.
    Da, finalul este cunoscut de toți, oameni și duhuri.
    Important este în care tabără ALEGE să se așeze fiecare.

    RăspundețiȘtergere
  7. Peter Navarro: We Haven’t Combatted China’s Asymmetric Warfare, Losing Economic War
    https://rumble.com/v1844n3-peter-navarro-we-havent-combatted-chinas-asymmetric-warfare-losing-economic.html

    RăspundețiȘtergere
  8. Aproape nimic nou ....un articol ce era binevenit prin 2008-2009! Acum doar pentru necunoscatori si ceva nelamuriti poate ajuta , desi asa zisa resetare isi continuua parcursul !

    RăspundețiȘtergere
  9. Si asta pare tot un filozof de fotoliu. Are ceva special ce il recomanda sa-l luam in serios, in afara de faptul ca fost fugarit de FBI si are boala pe amerloci?

    RăspundețiȘtergere
  10. Trădare, trădare,dar să știm și noi. Ion Luca Caragiale,o scrisoare pierduta

    RăspundețiȘtergere
  11. https://www.unz.com/mwhitney/the-war-in-ukraine-marks-the-end-of-the-american-century/

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)